Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Λειτουργεί η Δικαιοσύνη στην Ιερισσό;Συγκλονιστικές καταγγελίες από το δικηγόρο και βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των συλληφθέντων με παράνομη έφοδο στα σπίτια τους στην Ιερισσό:

''Σήμερα έγινε ένα αχαρακτήριστο γεγονός, θα το αφήσω να το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος και μάλιστα ο δικαστικός ιστορικός του μέλλοντος, διότι για πρώτη φορά σε αυτό το κράτος που για να είναι κράτος δικαίου πρέπει προηγουμένως να αποδείξει ότι είναι κράτος.. Για πρώτη φορά απολογήθηκαν δυο Έλληνες πολίτες στο Αστυνομικό κτίριο , στο κτίριο της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, και όχι στο δικαστικό κτίριο.
Δηλαδή η δικαστική εξουσία , υποχώρησε στην εκτελεστική εξουσία και ίσως διότι ο κύριος Γιαννάκης ως προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών έκρινε ότι ήτανε μη ασφαλές το κτίριο των δικαστηρίων , μας έφερε και απολογηθήκαμε εδώ στην Κομαντατούρ .
Το πιστεύω αυτό που λέω, διότι πιστεύω ότι ήδη έχουμε 4ο Ράιχ . Ύστερα από όλα αυτά μπορώ να σας πω ότι χωρίς προκατάληψη, έγιναν ορισμένα δικονομικά έκτροπα, διότι αυτοί οι άνθρωποι κάτω από συνθήκες ακυρότητας απολογήθηκαν και κρατήθηκαν ενώ αυτοενοχοποιήθηκαν, αφού χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία εναντίον τους ως κατηγορούμενους , ενώ τα στοιχεία αυτά είχαν παρθεί ενόσω ήτανε μάρτυρες.
Δηλαδή κατηγοροποιήθηκαν μάρτυρες. Κλήθηκε ως μάρτυρας ένας εξ αυτών και του πήραν στοιχεία για DNA. Και αυτό το θεωρούν εναντίον του στοιχείο.
Προσήλθε δυο φορές και κατέθεσε ως μάρτυρας και βγήκε ένταλμα σύλληψης , όπως είδατε και συνελήφθη . Πήραν στοιχεία, επαναλαμβάνω , ενώ ήσαν και οι δυο μάρτυρες, και τα στοιχεία αυτά δεν τα έδωσαν σε πραγματογνώμονες, αλλά τα προσκόμισαν υπάλληλοι, σεκιουριτάδες της χρυσός Α.Ε. και αυτά τα στοιχεία των ιδιωτών, ελήφθησαν ως αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους , ενώ δεν είχανε συλλεχθεί , δεν ήτανε στοιχεία τα οποία προσκόμισαν ... είχαν στα χέρια τους αρμοδίως προανακριτικοί υπάλληλοι .
Αυτά είναι ενδεικτικά ορισμένα έκτροπα που έγιναν . Το λυπηρό είναι το εξής , σας το λέω με όλη την ευθύνη : εάν το κράτος είναι ο Δένδιας , τότε εάλω το κράτος. Εάν η δικαστική εξουσία , μπορεί η ίδια να βαθμολογήσει την ήττα της από την εκτελεστική εξουσία , τότε εάλω το κράτος. Εάν κατ'αυτή την έννοια προφυλακίζονται Έλληνες πολίτες , ο ένας με τρία παιδιά ανήλικα , μικρά παιδιά και ο άλλος με δυο παιδιά , για πράξεις που ακόμα και αν τους καταλογίσουν που δεν αποδεικνύονται από πουθενά , δεν βγαίνει από πουθενά η ενοχή, τότε εάλω το κράτος.
Φοβούμαι , εύχομαι να βγω ψεύτης, το εύχομαι, σας ορκίζομαι. Φοβούμαι... να μην βγω αληθινός, διότι βλέπω ότι έρχονται άγριες μέρες με αυτόν τον τρόπο που δεν προστατεύεται το μεγάλο προστατευταίο έννομο αγαθό, που είναι η ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Σήμερα δεν είχαμε δίκαιη μεταχείριση ... δεν έχουμε καμία μομφή κατά των Αστυνομικών αλλά κατά των αρμοδίων οι οποίοι χειρίστηκαν το θέμα , στο μέγαρο της αστυνομίας Θεσσαλονίκης , της Κομαντατούρ''.

Ο έτερος δικηγόρος Γιώργος Κυρίτσης, βγαίνοντας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής δήλωσε:
«Ακολουθούνται διαδικασίες Γκουαντάναμο. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε για τον χώρο και τον τρόπο της ανάκρισης. Λυπάμαι πάρα πολύ για την επιλογή που έχουν ακολουθήσει. Και οι δύο έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής και ότι δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα κρατήσει την ψυχραιμία του αλλά και θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα που κάνει».

Το σχετικό βίντεο εδώ:

Η περιγραφή των γεγονότων από τη σύζυγο ενός εκ των συλληφθέντων: