Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Επικίνδυνες θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων και ανηλίκων...


Μόλις γύρισα από την συγκέντρωση. ‘Ήμουν από τους πρώτους που έφτασαν στο Σύνταγμα και έχω να πω τα εξής:
Καθώς ο κόσμος ανέβαινε Σύνταγμα από Σταδίου, ξαφνικά από το πεζοδρόμιο τροχάδην ανέβαιναν τα ΜΑΤ μαζί και το τονίζω μαζί με καμιά 100σταριά κουκουλοφόρους νεαρούς με μέσο όρο ηλικίας τα 14 με 16 χρονών!
Τους βλέπαμε να τρέχουν παρεούλα στο Σύνταγμα με τα μεν ΜΑΤ με τα γκλομπς, τα δε “αναρχικά” κρατώντας πλαστικές σακούλες με μολότωφ.
Μόλις φτάνανε Σύνταγμα χωριζόντουσαν, τα μεν ΜΑΤ έπαιρναν θέσεις μπροστά στο ξενοδοχείο της Μ. Βρετανίας και οι δε κουκουλοφόροι στο πάρκο της πλατείας περιμένοντας και οι δύο ομάδες να φτάσει ο κύριος όγκος της πορείας στο Σύνταγμα.
Με το που έφτανε ο κόσμος στο Σύνταγμα, αρχίσανε τον ψευτοπόλεμο με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει τόσο αποπνικτική ώστε ο κόσμος να αρχίσει να διαλύεται στα γύρω στενά!
Αυτή είναι η αλήθεια για τους ψευτοαναρχικούς και τις ψευτοσυμπλοκές!
Είναι ντροπή να μη αφήνουν τον κόσμο να διαδηλώσει την αντίθεσή του και να χρησιμοποιούν χούλιγκαν των γηπέδων, υποθέτω με κάνα χαρτζιλικάκι του 100στάρικου προκειμένου να διαλύσουν ειρηνικές πορείες δηλητηριάζοντας τον κόσμο με χημικά!
Αλήθεια πόσα λεφτά από το υστέρημα του Ελληνικού λαού πλήρωσε ο κύριος Παπουτσής προκειμένου να στρατολογήσει όλα αυτά τα 15χρονα και να οργανώσει αυτή την θεατρική παράσταση;
Ο κόσμος έχει αγανακτήσει! Από παντού και από χιλιάδες κόσμου, 50άρηδες και 60άρηδες άκουγα να φωνάζουν ότι πρέπει να έρθει ο …. Στρατός για να βάλει τον κάθε κατεργάρη στην θέση του!
Μα είναι τόσο ηλίθιοι και τόσο ανίκανοι ώστε να στρέφουν τον κόσμο στην απαίτηση να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Στρατός όπως και στην Αίγυπτο!
Εκεί θα μας οδηγήσουν στο τέλος με αυτές τις πρακτικές, αν δεν αναλάβει κάποιος πολιτικός ηγέτης με τσαγανό να ξεμπροστιάσει όλους αυτούς και να τους εξαφανίσει από την πολιτική σκηνή του τόπου!
Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη μου φορά, τόσο για μένα όσο και για συναδέλφους μου που πήγαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας!
http://kostasxan.blogspot.com

Σχόλιο: Παρόμοια περιστατικά τείνουν να αποτελέσουν κοινότυπη εμπειρία συμμετεχόντων και περαστικών σε διαδηλώσεις και πορείες. Οποίο όνειδος και οποία ηθική κατάπτωση για τον νυν προϊστάμενο των οργάνων της τάξης... Ο άλλοτε πρόεδρος της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ στο ρόλο του διώκτη και τρομοκράτη των συμμετεχόντων στις λαϊκές διαδηλώσεις και πορείες... Η αποκρουστική μετάλλαξη σε όλο της το "μεγαλείο". Η απόλυτη εικόνα του εκμαυλισμού και της καθυπόταξης της ψυχής και του νου στο θεό του χρήματος, της εφήμερης δόξας και εξουσίας. Η εικόνα της πλήρους επικράτησης της ηδονιστικής ικανοποίησης των κατωδιαφραγματικών αναγκών και της ανάδυσης ενός πιστού υπηρέτη των εχθρών του ελεύθερου ανθρώπου. Παράδειγμα προς αποφυγή!

Οι καθεστωτικοί προβοκάτορες


Κάθε αυθεντικό λαϊκό κίνημα δεν έχει ως «ιδεώδες» του τη βία και την τρομοκρατία. Αυτά είναι τα «ιδεώδη» της καπιταλιστικής εξουσίας και της νεοταξικής βαρβαρότητας.
Οι επαναστατικές λαϊκές εξεγέρσεις απεχθάνονται το φόνο. Δεν έχουν ανάγκη από αυτό το μέσον πάλης γιατί τα επαναστατικά κινήματα δεν αγωνίζονται εναντίον ατόμων, αλλά εναντίον των συστημάτων της ληστείας, της βίας και τρομοκρατίας.
Οι λαοί δεν κατεβαίνουν στην επαναστατική αρένα για να εκδικηθούν άτομα, ούτε και για αίμα. Η βία των λαών απορρέει από τη διαλεκτική της αυτό-άμυνας απέναντι στην κακουργία και τη βία των καθεστώτων και των δυναστών. Είναι μια ΑΝΤΙ-ΒΙΑ άμυνας των λαών και γκρεμίσματος των συστημάτων που γεννούν, τρέφουν και αναπαράγουν τη βία.
Η «αντί-βία» αυτή των λαϊκών κινημάτων δεν έχει καμία, ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία, σχέση με την απελπισμένη προσπάθεια κάποιων «μειοψηφιών» που επιχειρούν με τυφλές και ψυχωτικές πράξεις βίας και τρομοκρατίας να υποκαταστήσουν τα μαζικά κινήματα και να διεγείρουν, με αγκαθάκια, τη λαϊκή απελπισία.
Τέτοιες πράξεις απελπισμένης, ψυχωτικής και «μειοψηφικής» βίας, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ λειτουργούν προβοκατόρικα για τα κινήματα των λαών.
Η φιλοσοφία αυτών των πράξεων είναι φασιστική: Επιζητούν να κατασκευάσουν, με τεχνητά υποκατάστατα, ένα κόσμο σύμφωνα με τα «ιδεώδη» της βίας και του αίματος…
Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίζονται και οργανώνονται και τα καθεστωτικά στρατεύματα της προβοκάτσιας για την κατασυκοφάντηση του λαϊκού κινήματος και για την επιβολή και θωράκιση της καθεστωτικής βίας και ΑΠΑΤΗΣ.
Σήμερα, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, η τρομοκρατική προβοκάτσια και η «φιλοσοφία του αίματος» και του φόνου, αποτελούν τα πλέον προνομιούχα πολιτικά «όπλα» της νεοταξικής βαρβαρότητας και των καθεστωτικών πολιτικών παιχνιδιών.
Ποικίλοι και πολύχρωμοι στρατοί έχουν κατασκευαστεί από τις «μαφίες» του χρήματος και του καθεστώτος για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της λαϊκής αγανάκτησης και οργής που καθημερινά διογκώνεται και κοχλάζει εκρηκτικά.
Το παχνί αυτών των προβοκατόρων «ταγμάτων» είναι: Οι αλλοδαπές συμμορίες, εξαθλιωμένα και αποκτηνωμένα τμήματα της νεολαίας, οι στρατιές των χούλιγκαν του ποδοσφαίρου, ακραίες πολιτικές ομάδες κάθε κοπής και χρώματος και οι άπειρες ποικιλίες των «επιδοτούμενων»…
Εκπαιδευτικές «ασκήσεις» και «πρόβες» έχουν γίνει άπειρες: Κατασκευασμένες τρομοκρατικές ομάδες φόνου και αίματος, πλήθος από κουκουλοφόρικες λεηλασίες, επιθέσεις και «εξεγέρσεις», άγριες βιαιότητες και αιματοχυσίες μεταξύ των χούλιγκαν, το κάψιμο υπαλλήλων της ΜΑΡΦΙΝ και πάρα πολλά άλλα…
Μέσα σε αυτήν την καθεστωτική στρατηγική της ψυχωτικής βίας και του αίματος εντάσσεται και το πιο σάπιο κομμάτι της καθεστωτικής κακουργίας: ο ποδοσφαιρικό χουλιγκανισμός, η κοπριά του νέου φασισμού.
Μια μοχθηρή πτυχή αυτής της βαρβαρότητας αποτελούν τα γεγονότα στο γήπεδο Καραϊσκάκη…
Μια εκπαιδευτική «άσκηση» για πολιτικές προβοκάτσιες και για τα μακάβρια πολιτικά σχέδια των μαφιών του χρήματος, των «νταβάδων» και των «νονών» του καθεστώτος.
Κάτω από αυτό το πρίσμα οι παρακάτω καταγγελίες της Αλέκας Παπαρήγα, αποκτούν μεγάλη βαρύτητα και πρέπει να προσεχθούν.
Μόνο μια μικρή σημείωση: Το μεγαλύτερο «αντίδοτο» στις καθεστωτικές προβοκάτσιες ΑΠΟΤΕΛΕΙ η μαζικότητα και η οργάνωση του λαϊκού κινήματος.
Αν ο λαός κατακλύσει την Αθήνα δυναμικά και μαζικά τότε οι προβοκάτσιες πέφτουν στο κενό και αν επιχειρηθούν στρέφονται εναντίον του ίδιου του καθεστώτος και των οργανωτών τους.
Όταν ο λαός κατεβαίνει μαζικά και εκρηκτικά στο δρόμο κάθε ενέδρα, παγίδα και προβοκατόρικη τρικλοποδιά του καθεστώτος στρέφεται εναντίον του.
ΟΛΟΙ, λοιπόν, στο δρόμο και με τα μάτια ανοικτά…
Θύμιος Παπανικολάου
Περιοδικό «Ρεσάλτο»


Η καταγγελία της Παπαρήγα:
Προβοκάτορες με αποστολή να χτυπηθεί το κίνημα
Δημόσια καταγγελία για τη δράση προβοκατόρων που σχετίζονται με ομάδες «φιλάθλων» έκανε για πολλοστή φορά χτες από το βήμα της εκδήλωσης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Είπε μεταξύ άλλων:
«Επιτρέψτε μου όμως να θέσουμε ένα άλλο ζήτημα σχετικό με την βία στα γήπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που το θέτουμε επίσημα, μπροστά σε δημοσιογράφους. Την πρώτη φορά, το θέσαμε δύο μέρες μετά την μεγάλη διαδήλωση που είχε γίνει στην Αθήνα και που δυστυχώς συνοδεύτηκε από τον θάνατο τριών αθώων ανθρώπων. Την δολοφονία των εργαζομένων – δολοφονία ήταν – στην Μαρφίν. Τότε, με στοιχεία που όχι απλώς έπεσαν στην αντίληψή μας αλλά τα εξακριβώσαμε, κάναμε την εξής καταγγελία: Ότι υπάρχουν ομάδες “φιλάθλων” σε εισαγωγικά, ή τμήματα ομάδων “φιλάθλων” τα οποία χρησιμοποιούνται στα γήπεδα ως ένα είδος γυμναστικής και προετοιμασίας για να χρησιμοποιηθούν γενικότερα μέσα στην κοινωνία και για άλλους σκοπούς και λόγους.
Ανάμεσα σε αυτούς τους στόχους είναι η χρησιμοποίησή τους για τις διαδηλώσεις. Ως ομάδες, όπως λέμε εμείς στην πολιτική μας ορολογία, προβοκατόρων. Καταθέσαμε τότε συγκεκριμένα στοιχεία, δημόσια όχι στα αυτιά κάποιου. Είχαμε στοιχεία ότι υπήρχε στρατολόγηση τέτοιων ομάδων από “φιλάθλους”, ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα χρησιμοποιούνται ως μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα. Νοικιάζονται, είναι επαγγελματική δουλειά. Το βράδυ μπράβος, το σαββατοκύριακο “φίλαθλος”, τις άλλες μέρες προβοκάτορας. Και μάλιστα, καταγγείλαμε ότι είχαν σταλεί και χρησιμοποιηθεί στους κόλπους του συλλαλητηρίου που οργάνωνε το ΠΑΜΕ, με σκοπό να υπάρχουν προβοκάτσιες. Το καταγγείλαμε, πέρασε στα ψιλά, κανείς δεν έδωσε και πολύ μεγάλη σημασία. Και ορισμένοι είπανε “ναι, το ΚΚΕ λέει τα δικά του φαντασιόπληκτα πράγματα και συνωμοτικά σενάρια”.
Πρέπει να σας πω ότι και τα γεγονότα το βράδυ του Σαββάτου, στον αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, έχουν σχέση με τέτοιες ομάδες “φιλάθλων”. Και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι έχουμε επίσης συγκεκριμένες πληροφορίες, ότι αυτή η πρόβα τζενεράλε που έγινε το Σάββατο το βράδυ, με υπαρκτές αφορμές – δεν λέω ότι ήταν ανύπαρκτες αλλά η προβοκάτσια πάντα πατάει σε κάποια πραγματικότητα – αυτοί έχουν επίσης αποστολή στις 23 του μήνα που είναι γενική πανελλαδική απεργία που συμμετέχουν, τουλάχιστον σαν εξαγγελία, οι πάντες και ελπίζουμε βεβαίως, να έχει επιτυχία γιατί τα προβλήματα του λαού είναι οξυμένα.
Και θέτουμε αυτό το ζήτημα δημόσια. Και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Γιατί πραγματικά το ζήτημα είναι ότι πια δεν πλήττεται μόνο ο αθλητισμός, δεν πλήττονται λαϊκά αγωνίσματα, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και άλλα, δεν πλήττονται μόνο αυτά. Καταλαβαίνετε πλήττεται κάθε έννοια συλλογικής δραστηριότητας που περικλείει μέσα το σπέρμα του προοδευτισμού, του ριζοσπαστισμού. Είτε το περικλείει, είτε μπορεί στην πορεία να το αναπτύξει».
http://kostasxan.blogspot.com

Συμπτωματική η απεργία στα ΜΜΕ...


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου:
Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τους δημοσιογράφους να απεργήσουν! Για σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2011 είχε προαναγγελθεί η πανελλήνια απεργία!
Γιατί όμως, πάλι συνέπεσε σήμερα, κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι η απεργία σας και το κλείσιμο των ΜΜΕ και έχουμε σε επανάληψη το καθιερωμένο και πρωτόγνωρο κοινωνιολογικό φαινόμενο του «black-out» στην ενημέρωση της συστηματικά «παραπληροφορημένης» ελληνικής κοινής γνώμης;
Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πόσο μαζικές θα είναι οι πορείες, και εάν υπάρξουν εκτεταμένα και σοβαρά, (και ελπίζουμε χωρίς νεκρούς), επεισόδια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τα οποία τις τελευταίες φορές που είχε, πάλι συμπτωματικά συμπέσει η απεργία σας με την γενική πανελλαδική απεργία τα μάθαμε (όπως μάθαιναν τα νέα στην Κατοχή οι γονείς μας), από τα ξένα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ!
Τελικά μήπως απεργούν τα ΜΜΕ για να μην διαπιστώσουμε ότι:
1)υπάρχει τεράστιος θυμός!
2)υπάρχει απάντηση στο πονηρά βλακώδες ερώτημα «καλά γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες;»
3)κύριοι δημοσιογράφοι και καναλάρχες θα μας στερήσετε τις εικόνες από τα θυμωμένα πλήθη!
Μήπως κάποιοι φοβούνται ότι οι εικόνες θα «φουντώσουν» τη «φωτιά» που ήδη καίει τα σπλάχνα των Ελλήνων;
ΦΟΒΑΜΑΙ ότι και η σημερινή δημοσιογραφική απεργία, ταυτόχρονα με την Πανελλαδική, εξυπηρετεί «περίεργους» στόχους…
Ευτυχώς δεν απεργούν τα ελληνικά blogs!
http://gianniotis।blogspot.com/