Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Οι Γερμανοί γίνονται για άλλη μια φορά μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο οι πιο μισητοί, που εξασφαλίζουν στους τραπεζίτες το ρόλο του προστάτη των λαών... (1ο μέρος)Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος...
...η μεγαλύτερη στρατηγική απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ανοίγουμε τον "φάκελο" της πιο δολοφονικής απάτης στην ιστορία.
Εκατό εκατομμύρια άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια και ακόμα δεν έχουμε βρει τους δολοφόνους.
Ανεξιχνίαστο παραμένει το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών.
Αν ρωτήσεις κάποιον ανυποψίαστο άνθρωπο για το ποιο θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερο ανεξιχνίαστο έγκλημα στην ιστορία, το πιθανότερο είναι να πάει το μυαλό του σε κάποιον από τους γνωστούς serial Killers των αστυνομικών υποθέσεων. Αν μάλιστα είναι και Αμερικανός, πιθανότατα να θυμηθεί τη "μαύρη ντάλια" ...την υπόθεση με την τεμαχισμένη γυναίκα, η οποία βρέθηκε δίπλα σε έναν μικρό δρόμο του Λος Άντζελες και ποτέ δεν εξιχνιάσθηκε η υπόθεσή της ...Κι όμως. Υπάρχει ένα έγκλημα ασύλληπτα μεγαλύτερο, το οποίο κανένας δεν γνωρίζει ποιος το προκάλεσε ...Ένα έγκλημα τόσο περίπλοκο, που ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες δεν "είδαν" τον πραγματικό θύτη....Ένα έγκλημα, το οποίο αποτελεί ίσως το πιο διάσημο και απόλυτα καταγεγραμμένο ιστορικό συμβάν στην ιστορία της ανθρωπότητας και για το οποίο σχεδόν αγνοούμε τα πάντα.
...Μιλάμε για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ...Μιλάμε για ένα έγκλημα, για το οποίο κανένας δεν γνωρίζει πού και από ποιους πάρθηκαν οι αποφάσεις εκείνες, οι οποίες τον δρομολόγησαν και έστειλαν στον άλλο Κόσμο δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων ...Μιλάμε ανενδοίαστα για έγκλημα και για δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων, γιατί απλούστατα εκείνος ο πόλεμος δεν ήταν πόλεμος ...Ήταν μια κατά παραγγελία ομαδική δολοφονία. Γιατί; Γιατί η έννοια του "πολέμου" προσδιορίζεται με συγκεκριμένους όρους και δεν είναι αφηρημένη, ώστε να ονομάζεται "πόλεμος" η οποιαδήποτε μαζική δολοφονική ένοπλη δραστηριότητα. Η πολεμική δραστηριότητα υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς, τους οποίους ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος δεν τους πληροί σε καμία περίπτωση.
Το βασικότερο όλων είναι ότι ο πόλεμος προϋποθέτει να είναι γνωστά τα μέρη τα οποία συμπλέκονται ...Να είναι γνωστά, για να "παρακολουθούνται" και άρα να ελέγχονται για τις ενέργειές τους από τα διεθνή όργανα ...Να έχουν μεταξύ τους διαφορές, τις οποίες ―καλώς ή κακώς― επιλέγουν να λύσουν βίαια ...Να τους χωρίζουν μίση και πάθη γνωστά στους λαούς που εμπλέκονται και όχι μόνον. Κρυφοί πόλεμοι μεταξύ αφανών πρωταγωνιστών δεν είναι πόλεμοι ...Νεκροί, οι οποίοι καταγράφονται ως θύματα και απλά αποδεικνύουν ότι κάτι φονικό συμβαίνει, δεν είναι νεκροί πολέμων ...Είναι νεκροί μαζικών δολοφονικών επιθέσεων.
Με βάση όλες αυτές τις προδιαγραφές μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι στην περίπτωση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δεν μπορούμε να μιλάμε για πόλεμο. Δεν έχουμε κάποια γνωστά μέρη, τα οποία να συγκρούονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Στην περίπτωσή του έχουμε άγνωστους "πρωταγωνιστές" με εξίσου άγνωστες προθέσεις ...Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια "παραγγελία" φόνου σε επαγγελματίες δολοφόνους ...Έχουμε μαζική δολοφονία ενός μεγάλου ποσοστού τού ανθρώπινου πληθυσμού.
Σε αυτό το μαζικό έγκλημα έχουμε έμμισθους φονιάδες, οι οποίοι πίσω από έναν ψευδοϊδεολογικό μανδύα έκαναν αυτά, για τα οποία πληρώθηκαν προκαταβολικά να κάνουν ...Έχουμε δηλαδή ηθικούς αυτουργούς ενός εγκλήματος, οι οποίοι δεν ταυτίζονται με τους φυσικούς εκτελεστές του ...Έχουμε χρήμα, τα οποίο αλλάζει χέρια μεταξύ συνενόχων ...Έχουμε κίνητρο, συμφέροντα και έχουμε και δολοφόνους ...Έχουμε "ειρηνοποιούς" και "δικαστές", οι οποίοι στο τέλος καρπώνονται όλα τα κέρδη του πολεμικού "εγκλήματος" ...Έχουμε όλα τα στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίζουν μια τέτοια πράξη ως έγκλημα ιδιαιτέρως ειδεχθές και όχι ως συνηθισμένο πόλεμο.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι λέμε. Από την εποχή που μαθαίναμε στα σχολεία μας για την ιστορία των πολέμων, εκπαιδευόμασταν σε μια συγκεκριμένη λογική ανάλυσης. Μια λογική, η οποία από την εποχή του Θουκυδίδη δεν έχει αλλάξει καθόλου. Θεωρούσαμε ως απολύτως δεδομένο —για την όποια ανάλυση— τη γνώση της ταυτότητας των πραγματικών αντιπάλων. Αναζητούσαμε τα συμφέροντα, τα οποία αντιπροσώπευαν αυτοί οι αντίπαλοι και τα οποία τούς έφερναν σε τροχιά σύγκρουσης μεταξύ τους. Θέλοντας να "αποκωδικοποιήσουμε" τα "μυστήρια" του πολέμου, αναζητούσαμε τις αφορμές και τις αιτίες. Αυτές τις έννοιες τις διαχωρίζαμε μεταξύ τους, γιατί εκεί κάπου βρίσκαμε τις αλήθειες, οι οποίες αφορούσαν τους πολέμους αυτούς.
Η λογική των πολέμων ήταν απλή ...Ήταν πόλεμοι και όχι εγκλήματα ...Υπήρχαν φόνοι, αλλά όχι δολοφονίες ...Το αίμα το έχυναν στρατιώτες και όχι δολοφόνοι ...Το έπαθλο των πρωταγωνιστών ήταν η δόξα και όχι το χρήμα. Δεν χρειαζόταν δηλαδή να παριστάνεις τον ντετέκτιβ, για να καταλάβεις ποιος ενεργούσε εναντίον ποιου και γιατί ...Δεν χρειαζόταν ν' αναζητείς κίνητρα, άλλοθι ή μυστικά συμφέροντα ...Όλα ήταν φανερά ...Τα "διαφήμιζαν" οι εμπόλεμοι, όταν κατέβαιναν στο μέτωπο της σύγκρουσης. Αυτό, το οποίο "παιζόταν" στην ανάλυση, ήταν το ποιος είχε το δίκιο και ποιος το άδικο με αντικειμενικά κριτήρια, γιατί όλοι βάδιζαν στον "πόλεμο" με το δικό τους υποκειμενικό δίκιο.
 Όταν, για παράδειγμα, μαθαίναμε το περίφημο Hannibal ante portas, γνωρίζαμε τι περίπου θα έβλεπε ο αρχαίος κάτοικος της Ρώμης, αν πήγαινε στα τείχη της πόλης του ...Θα έβλεπε τον Αννίβα και τον στρατό του ...Δεν θα έβλεπε τον Αννίβα ...με τον στρατό τού Ταμερλάνου ...Δεν θα έβλεπε τον Αννίβα να γίνεται κύριος της Ρώμης χάρη στα εγκλήματα τού στρατού του Ταμερλάνου ...Θα έβλεπε έναν πραγματικό εχθρό, ο οποίος με τη χρήση του δικού του στρατού θα υποστήριζε τα συμφέροντά του εναντίον των συμφερόντων των αντιπάλων του. Δεν χρειάζεται δηλαδή κάποιος να ζει εκείνη την εποχή, για να καταλάβει τη "θέα" που υπήρχε έξω από τα τείχη της Ρώμης. Γνώριζες τους αντιπάλους και δεν χρειαζόταν μεγάλη φαντασία, για να καταλάβεις τι ακριβώς υπήρχε έξω από τα "στρατόπεδά" τους.
Μπορεί κάποιος να κάνει μια τέτοια συμβατική ανάλυση στην περίπτωση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου; Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν μπορεί να αναλυθεί με συμβατικούς στρατιωτικούς όρους. Ας προσπαθήσει κάποιος να σκεφτεί αυτό το οποίο λέμε και σύντομα θα φτάσει σε αδιέξοδο. Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι, ενώ οι Γερμανοί ήταν αυτοί, οι οποίοι αιματοκυλούσαν τον κόσμο για την "κοσμοκρατορία", οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι οι οποίοι τελικά την κατέκτησαν χάρη στον "αποτυχημένο" πόλεμο των Γερμανών ...Οι Γερμανοί αιματοκύλισαν την Ευρώπη, για να την κατακτήσουν και οι Αμερικανοί ήταν αυτοί, οι οποίοι τελικά την κατέκτησαν, "ευεργετώντας" την.
Πώς είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτή η "καραμπόλα"; Πώς συνδέεται η αποτυχία τού ενός με την επιτυχία του άλλου; Αν σ' αυτήν την "αποτυχημένη" γερμανική προσπάθεια, η οποία απέφερε τον αμερικανικό "θρίαμβο", προσθέσει κάποιος το γεγονός ότι αποδεδειγμένα οι Αμερικανοί χρηματοδοτούσαν τους Ναζί, αντιλαμβάνεται ότι κάπου τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. ...Δεν είναι καθαρή η ιστορία ...Δεν είναι "καθαρή", όταν αυτοί, οι οποίοι στο τέλος επωφελήθηκαν, ήταν οι ίδιοι που εξ’ αρχής χρηματοδότησαν τους "αποτυχημένους" να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους.
Είναι σαν να λέγαμε στο προηγούμενο παράδειγμά μας ότι υπήρχε μια περίεργη "θέα" έξω από τη Ρώμη ...Σαν να λέγαμε ότι έβλεπαν οι Ρωμαίοι τον Αννίβα να χτυπάει τις "πόρτες" και όταν ανέβαιναν στα τείχη της Ρώμης, να έβλεπαν έναν άγνωστο γι' αυτούς στρατό ...Έναν στρατό, ο οποίος δεν ανήκε στον Αννίβα. Αυτό ακριβώς "είδαμε" να συμβαίνει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν, δηλαδή, υπέθετε κάποιος ότι ο αμερικανικός "Αννίβας" διεκδίκησε και στο τέλος κατέκτησε την κοσμοκρατορία, αυτό, το οποίο θα έβλεπε ένας παρατηρητής του μέλλοντος, θα ήταν να εγκληματεί ο ναζιστικός στρατός του "Ταμερλάνου".
Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος να ισχυριστεί ότι την αμερικανική Πλανηταρχία την πρόσφερε στους Αμερικανούς όχι ο πολυδιαφημισμένος αμερικανικός στρατός, αλλά η γερμανική Βέρμαχτ. Τη στρατιωτική παραμονή των Αμερικανών στην Ευρώπη δεν την πρόσφερε ο φόβος των Ευρωπαίων για τη Γερμανία ή τη Σοβιετική Ένωση, αλλά η αγωνία των Γερμανών ν' αποφύγουν την οργή της Ευρώπης. Την πολιτική υπεροχή των Αμερικανών στην Ευρώπη δεν τους την προσέφεραν οι "θαυμαστές" τους, αλλά όλοι οι πρώην δωσίλογοι των ΝΑΖΙ, οι οποίοι αγωνιούσαν για την επιβίωσή τους.
Όλα αυτά τα περίεργα που λέμε ισχύουν απόλυτα και μπορεί να τα ψάξει κάποιος, για να τα επιβεβαιώσει. Ως εκ τούτου προκύπτουν λογικές απορίες, οι οποίες δεν βρίσκουν λογικές απαντήσεις. Δεν υπάρχει καμία λογική απάντηση σε κανένα λογικό ερώτημα, το οποίο να αφορά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ρωτάμε λοιπόν τον αναγνώστη, που είναι βέβαιον πως θεωρεί ότι "κατέχει" την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ...Την ιστορία που έμαθε στο σχολείο του ή ακόμα και στις κινηματογραφικές αίθουσες ...Την ιστορία που μαθαίνει πάντα και είναι αυτή των νικητών και βέβαια των "υπερπαραγωγών" ενός Χόλυγουντ, το οποίο ανήκει στους Αμερικανούς.
Ρωτάμε λοιπόν την πιο εύκολη ερώτηση, που θα μπορούσε να κάνει ένας δάσκαλος της ιστορίας σε έναν μαθητή του. Ποιοι συγκρούστηκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο; Ποιων δυνάμεων τα συμφέροντα βρέθηκαν αντιμέτωπα και οδήγησαν σε σύγκρουση; Συγκρούστηκαν οι Γερμανοί με τους Σοβιετικούς; ...Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε όταν οι Σοβιετικοί με τους Γερμανούς συμμάχησαν μεταξύ τους και εισέβαλαν ταυτόχρονα στην Πολωνία, μοιράζοντάς την μεταξύ τους. Άρα; Άρα αποκλείεται να ήταν αυτοί οι βασικοί αντίπαλοι του Πολέμου αυτού. Ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να ήταν οι αντίπαλοι των Γερμανών; Οι Βρετανοί; Οι Γερμανοί δεν στράφηκαν εναντίον τους στην αρχή του πολέμου. Στη Γαλλία εισέβαλαν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί ―καλώς ή κακώς γι' αυτούς θα το δούμε στη συνέχεια― προσέτρεξαν αυτοβούλως προς βοήθεια των Γάλλων.
Ήταν οι Γάλλοι οι εχθροί των Γερμανών; Όχι βέβαια... Ήταν εχθροί τους όσο ήταν οι Σέρβοι, οι Έλληνες ή οι Τσέχοι ...Ήταν στον "δρόμο" τους ...Στον "δρόμο" για την κοσμοκρατορία ...Στον "δρόμο" εκείνον, τον οποίο ακόμα δεν καταλάβαμε πού "οδηγούσε" και αν τελικά "οδηγούσε" πουθενά. Αυτό είναι το όλο θέμα. Ακόμα και η νίκη των Γερμανών επί όλων αυτών των αντιπάλων δεν τους εξασφάλιζε την κοσμοκρατορία. Κανένας από αυτούς δεν διέθετε την κοσμοκρατορία, ώστε η νίκη εναντίον του να σημάνει τη διαδοχή του από την πλευρά του νικητή. Όταν λοιπόν βλέπεις κάποιον να "χτυπιέται" αναίτια σε ένα "αδιέξοδο", αναρωτιέσαι γιατί το κάνει και ποιον τελικά εξυπηρετεί. Όταν κάποιος διεκδικεί την κοσμοκρατορία, αλλά δεν βρίσκεται στον "δρόμο" που την αποφέρει, υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα, γιατί αυτός, ο οποίος την διεκδικεί, έχει πάντα στόχο αυτόν που την κατέχει.
Στην περίπτωσή μας αυτός, ο οποίος την κατείχε, ήταν συγκεκριμένος. Ήταν η αυτοκρατορία στην επικράτεια της οποίας ...ο ήλιος δεν έδυε ποτέ. Η αυτοκρατορία που ...κυβερνούσε τα κύματα ...Η Μεγάλη —και στο όνομα και στη χάρη εκείνη την εποχή— Βρετανία. Αν δηλαδή κάποιος διεκδικούσε τον ρόλο της, σ' αυτήν έπρεπε να επιτεθεί. Όμως, στην περίπτωσή μας δεν έγινε κάτι τέτοιο. Αυτός, ο οποίος πλημμύρισε την Ευρώπη στο αίμα, διεκδικώντας την κοσμοκρατορία —και ήταν η Γερμανία—, δεν επιτέθηκε σ' αυτόν που μπορούσε να του τη δώσει — και ήταν η Βρετανία που την κατείχε.
Το ακόμα πιο παράδοξο του πολέμου αυτού είναι το τελικό αποτέλεσμά του. Αυτός, ο οποίος αιματοκύλισε την Ευρώπη για να την κατακτήσει, απέτυχε και πέτυχε αυτός, ο οποίος ήρθε να τη "βοηθήσει" — και ήταν οι ΗΠΑ. Για έναν "μυστηριώδη" λόγο οι "χαμένοι" Γερμανοί δεν επιτέθηκαν απευθείας στη Βρετανία και στο τέλος η "νικήτρια" Βρετανία τα έχασε όλα. Αυτό μπορεί κανείς να το εξηγήσει; Πώς είναι δυνατόν ο μεγάλος "νικητής" ενός πολέμου να είναι ο απόλυτα χαμένος και εξήντα χρόνια μετά να βρίσκεται σε χειρότερη θέση ακόμα και από εκείνον που στην κυριολεξία ισοπεδώθηκε;
Το ίδιο περίπλοκα ήταν τα πράγματα και με τα εσωτερικά "μέτωπα" του πολέμου. Πολύ πριν ξεκινήσει ο γερμανικός λαός να καταλύσει τα κράτη των γειτονικών λαών, ξεκίνησε να τιμωρήσει τον λαό εκείνον, που θεωρούσε ότι κατάλυσε το δικό του κράτος ...Ο γερμανικός λαός δεν ήταν αυτός, που όλοι μας γνωρίζουμε ότι επιχείρησε να "εθνοκτονήσει" τον εβραϊκό λαό; Πώς είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό, όταν οι ρατσιστές ΝΑΖΙ πήραν δάνεια από τους Εβραίους τραπεζίτες, για να καταλάβουν την εξουσία στη Γερμανία; Ακόμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τής Γερμανίας χτίστηκαν με εβραϊκά δάνεια των Ρότσιλντ, των Ροκφέλερ, των Γκόλντμαν, των Σάγκς και των Λίμαν ...Όλα τα "καλά παιδιά" της τραπεζικής μαφίας χρηματοδότησαν τους ΝΑΖΙ ...Με τα χρήματα των Εβραίων έγιναν πολιτικοί παράγοντες της Γερμανίας οι αγράμματοι, οι "αδερφές" και οι κοτοπουλάδες του Γ’ Ράιχ.
Τόνοι εβραϊκών χρημάτων εισέρευσαν στη χρεοκοπημένη Γερμανία, προκειμένου να βρεθούν οι "ναζιστοτενεκέδες" με μια "υπόσχεση" λύσης στα χέρια τους και η οποία θα παράσερνε τον γερμανικό λαό στην πανεθνική "επιστράτευσή" του. Τον Χίτλερ δεν τον έκανε Καγκελάριο η ακατάσχετη μπουρδολογία του με ακροατήριο τους μεθυσμένους των γερμανικών μπυραριών ...Τον Χίτλερ τον έκαναν Καγκελάριο τα χρήματα, τα οποία του επέτρεψαν να ενεργοποιήσει τη γερμανική παραγωγή σε μια Γερμανία άνεργη, η οποία πεινούσε. Με αυτά τα εβραϊκά χρήματα οι Ναζί άνοιγαν εργοστάσια και έδιναν μισθούς στο χαρούμενο "κρέας", το οποίο στη συνέχεια θα έβαζαν στον "μύλο" της Βέρμαχτ. Αποδεδειγμένη —με αδιάσειστα στοιχεία— είναι η "προέλευση" αυτών των χρημάτων.
Υπάρχουν αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν την εβραϊκή προέλευση των δανείων αυτών. Αυτό πώς το εξηγεί ο αναγνώστης; Πόσο λογικό είναι να χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι Εβραίοι τους φονείς των αδερφών τους; Πόσο λογικό είναι να στηθεί η "υπερπαραγωγή" του Ολοκαυτώματος με εβραϊκά χρήματα; Γιατί θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν οι Εβραίοι τους ΝΑΖΙ και πού μπορεί να απέβλεπαν; Αν, εξαιτίας των ΝΑΖΙ, κυρίαρχοι του κόσμου έγιναν οι Αμερικανοί, πώς μπορεί να εμπλέκονται οι Εβραίοι στην προσπάθειά τους, ώστε να τη χρηματοδοτήσουν;
Ακόμα και η ατιμωρησία, που χαρακτηρίζει το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποδεικνύει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Σκοτώθηκαν εκατό εκατομμύρια άνθρωποι και για όλο αυτό το "μακελειό" τιμωρήθηκαν μόνον μια ντουζίνα άνθρωποι; ...Ούτε δύο άνθρωποι ανά δέκα εκατομμύρια νεκρών; Αυτά δεν τα λέμε εμείς. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία. Αυτή είναι η επίσημη στατιστική του πολέμου. Πάνω από 80 εκατομμύρια ήταν οι νεκροί του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα 57 περίπου από αυτά τα εκατομμύρια ήταν απλοί άμαχοι πολίτες. Για όλα αυτά τα θύματα δικάστηκαν στην περίφημη Δίκη της Νυρεμβέργης 24 άτομα ...Ακριβώς τόσα ...80 εκατομμύρια γάτες να σκοτωθούν βιαίως, θα τιμωρηθούν περισσότερα άτομα, γιατί είναι βέβαιο ότι θα χρειάζονταν περισσότερα άτομα, για να φέρουν εις πέρας αυτήν την εγκληματική ενέργεια.
Γιατί όμως συνέβη αυτό; Την απάντηση σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα την "ψηλαφίζει" κάποιος, απαντώντας στα δευτερεύοντα ερωτήματα. Ποιος αναζήτησε και στη συνέχεια δίκασε τους εγκληματίες; ...Αυτοί, οι οποίοι εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι επωφελήθηκαν από κοινού από τα εγκλήματά των Ναζί ...Αυτοί, οι οποίοι μοιράστηκαν μεταξύ τους την κοσμοκρατορία εξαιτίας των εγκλημάτων των Ναζί ...Οι Αμερικανοί και οι Σοβιετικοί. Άρα; Άρα, εφόσον γνωρίζουμε ότι οι Ναζί χρηματοδοτήθηκαν από τους Αμερικανούς και στο τέλος τούς "έδωσαν" την κοσμοκρατορία, γιατί να μην υποθέσουμε ότι εξ’ αρχής αυτός ήταν ο στόχος τους; ...Γιατί να μην υποθέσουμε ότι οι Ναζί ήταν πληρωμένοι "υπάλληλοι" των Αμερικανών και ως τέτοιοι προστατεύτηκαν μετά το πέρας της "εργασίας" τους; ...Γιατί να μην υποθέσουμε ότι οι Ναζί ήταν η πιο οργανωμένη "συμμορία" μπράβων, που γνώρισε ποτέ ο κόσμος; ...Γιατί να μην υποθέσουμε ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν το πιο ακριβό και αιματηρό "συμβόλαιο θανάτου" στην ανθρώπινη ιστορία;
Όμορφες γειτονιές ...όμορφα καίγονται.
Όλα αυτά τα οποία λέμε —όσο ακραία κι αν φαίνονται— δεν παύουν να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια μιας στερεής λογικής. Αποτελούν μεν υποθέσεις, αλλά είναι πολύ κοντά στο να μπορέσουν να δώσουν εξηγήσεις στα ανεξήγητα. "Γεννούν" λογικά συμπεράσματα, τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ως δεδομένο ότι δεν μπορεί ο αναγνώστης να δώσει εξηγήσεις στα "μυστήρια" του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με τους συμβατικούς όρους της ιστορικής ανάλυσης. Ενώ όμως δεν μπορεί να το κάνει αυτό, μπορεί ν' αναζητήσει τη λύση στα αναπάντητα "ερωτήματα", τα οποία προκύπτουν μέσα από την πολύ πιο βατή λογική της εγκληματολογίας.
Από τη στιγμή που τα ιστορικά στοιχεία είναι "σφραγισμένα" σε υπόγεια μυστικών υπηρεσιών και κάποιοι δεν επιτρέπουν την ανάλυσή τους, είναι εύκολο να καταφύγουμε στη λογική της εγκληματολογίας, για να πάρουμε τις απαντήσεις μας ...Τις ασφαλείς απαντήσεις μας, εφόσον η εγκληματολογία από την ίδια της τη φύση όχι απλώς πρέπει να βασιστεί σε στοιχεία τα οποία δεν διαθέτει, αλλά έχει ως αντικείμενό της να τα αποκαλύψει κιόλας. Ολόκληρη η ανάλυση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλάζει, αν μπούμε στη λογική της εγκληματολογίας ...Τη λογική εκείνη, που, όσο κι αν μας φαίνεται παράξενο, τη χρησιμοποιούμε καθημερινά σε όλες μας τις δραστηριότητες, είτε αυτές είναι σημαντικές είτε ασήμαντες.
Αν λοιπόν αντιμετωπίσουμε τα κράτη και τα συμφέροντά τους ως "οντότητες" με ατομικά συμφέροντα, αλλάζει η ανάλυση αυτού του πολέμου ...Αν δηλαδή τα "εξανθρωπίσουμε", για να καταλάβουμε καλύτερα τη λειτουργία τους ...Αν τα "προβάλουμε" στην ανθρώπινη κλίμακα, αποδίδοντάς τους νέες ταυτότητες με βάση αυτές τις ιδιότητες ...Αν, για παράδειγμα, διαχωρίσουμε μεταξύ τους τα κράτη-πρόσωπα με άλλα κριτήρια και όχι με αυτά που τα διαχωρίζει η συμβατική εξουσία ...Αν διαχωρίσουμε, για παράδειγμα, τους πρωταγωνιστές σε κερδισμένους και χαμένους, χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τις μεταξύ τους δήθεν στρατιωτικές συμμαχίες ή αντιπαλότητες. Γιατί; Για να δούμε τέλος πάντων ποιον θα "βάψει" και άρα ποιον θ' αποκαλύψει ο "μουντζούρης" της εγκληματολογίας. Για να δούμε επιτέλους ποιος "επωφελείται" από τα συμβαίνοντα ...Να δούμε το "Cui bono" του πολέμου.
Ας σκεφτεί κάποιος μια πολύ απλή κατάσταση. Ας σκεφτεί μια ωραία γειτονιά με όμορφα σπίτια και ευκατάστατους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ζούνε με άνεση τη ζωή τους ...Ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν μια "καθημερινότητα" εύκολη, ασφαλή και όχι ιδιαίτερα πολυδάπανη. Φυσικό είναι να μην είναι πολυδάπανη η ζωή τους, εφόσον το κύριο και πολυτιμότερο υλικό αγαθό, που έχει ανάγκη ο άνθρωπος —και είναι το σπίτι του—, αυτοί το κατέχουν ήδη. Τι γίνεται λοιπόν όταν αυτή η γειτονιά γίνεται στόχος μιας συμμορίας εγκληματιών; Τι γίνεται, για παράδειγμα, όταν ο πλούτος της τραβάει την προσοχή τραπεζιτών, οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν, αλλά δεν μπορούν; Τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι τραπεζίτες σε μια τέτοια σταθεροποιημένη κατάσταση; Τα σπίτια υπάρχουν και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη να ζητήσουν από αυτούς στεγαστικά δάνεια. Οι απαιτήσεις τής καθημερινότητάς τους είναι χαμηλές και δεν έχουν ανάγκη να "υποθηκεύσουν" το πρωτεύον για έναν άνθρωπο περιουσιακό στοιχείο για την απόκτηση κάποιου άλλου.
Οι τραπεζίτες, δηλαδή, βλέπουν την πλούσια γειτονιά, αλλά δεν βλέπουν "χώρο" για να μπουν "μέσα" σ' αυτήν και να επωφεληθούν. Δεν βλέπουν τρόπο να βάλουν στο "χέρι" την πολύτιμη αυτήν γειτονιά με τα όπλα που διαθέτουν και άρα με τα χρήματά τους. Τι μπορούν να κάνουν, αν είναι αδίστακτοι; Μπορούν να "μπουν" στη γειτονιά με πονηρό τρόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να εντοπίσουν τον πιο αδύναμο κρίκο της ...Τον πιο χρεωμένο, τον πιο θερμοκέφαλο, τον πιο άχρηστο, τον πιο ηλίθιο ...τον πιο ανεγκέφαλο ...Οποιονδήποτε με κάποια "ιδιόμορφα" χαρακτηριστικά, τον οποίο μπορούν να φέρουν στα "νερά" τους, δίνοντας αξία στα όπλα τους, που είναι το χρήμα τους ...Το χρήμα, που σε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να "μπει" στη γειτονιά.
Τι μπορούν να κάνουν; Να υποσχεθούν στον υπερχρεωμένο αφελή "διαγραφή" των χρεών του ...αν. Να του υποσχεθούν καλή "ασφαλιστική" αποζημίωση ...αν. Να του υποσχεθούν ένα "θαύμα" ανάπτυξης —όταν οι άλλοι θα έκλαιγαν πάνω στα αποκαΐδια τους ...αν ...Αν τι; ...Αν προδώσει τη γειτονιά του ...Αν προδώσει τους γείτονές του. Αν βάλει φωτιά στη γειτονιά, ξεκινώντας από εκεί που μπορεί και άρα από το δικό του σπίτι ...Από εκεί που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, αν παίζει με τις "βενζίνες" και τα "στουπιά" ...Από εκεί που δεν ελέγχεται για τα κίνητρά του, γιατί η ιδιοκτησία του τού εξασφαλίζει ένα apriori άλλοθι ...Από εκεί που δεν μπορεί ν' αποκαλυφθεί αν υπάρχει ή δεν υπάρχει εξωτερικός παράγοντας που τον "κινεί". Αν βάλει "φωτιά" στο σπίτι του ―έχοντας στο μυαλό του μια μεγάλη αποζημίωση― εύκολα χάνεται ο "έλεγχος" και απειλείται με "πυρπόληση" ολόκληρη η γειτονιά.
Ποιο είναι το κέρδος από αυτήν την κατάσταση; Ποιο είναι το κέρδος των τραπεζιτών, που χρηματοδότησαν τον "πυρομανή"; Ας το σκεφτεί ο αναγνώστης με λίγη ψυχραιμία και θα "ανοίξει" μπροστά του ολόκληρη η "βεντάλια" των απαντήσεων ...Των λογικών απαντήσεων, που αναζητούν πάντα οι ερευνητές των εγκλημάτων. Ποιο ήταν το ζητούμενο για τους τραπεζίτες, βλέποντας την πλούσια γειτονιά; ...Να την αρπάξουν από τους ιδιοκτήτες της ...Να μετατρέψουν τα ασήμαντα "χαρτάκια" τους σε μεγάλο ποσοστό ιδιοκτησίας αυτής της πανάκριβης γειτονιάς. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; ...Με το να τους βυθίσουν στα χρέη και στις υποθήκες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να τους αρπάξουν τις περιουσίες τους, χωρίς να τους απειλήσουν με όπλα ...Να τους τις αρπάξουν μόνον με τα χρήματά τους.
Πώς όμως μπορεί να γίνει μια μεθόδευση με αυτό το κέρδος; ...Μέσω μιας "φυσικής" καταστροφής, για παράδειγμα ...Μέσω μιας καταστροφής, η οποία θα τους κάνει να έχουν άμεση ανάγκη τα δάνεια, για να ξαναστήσουν τις ζωές τους ...Μέσω μιας καταστροφής, η οποία θα μετατρέψει τους τραπεζίτες από αρπακτικά κοράκια σε "σωτήρες". Αυτό τούς προσφέρει ο "προδότης" της γειτονιάς. Τους προσφέρει την καταστροφή που ήθελαν. Εξαιτίας εκείνης της καταστροφής, οι ιδιοκτήτες, που μέχρι τότε είχαν αυτάρκεια κεφαλαίων και πόρων, ξαφνικά έχουν ανάγκη από όλα αυτά.
Η καταστροφή τούς πανικοβάλει και βγαίνουν στο δρόμο, φωνάζοντας για βοήθεια. Την έκκλησή τους αυτήν "ακούνε" οι "φιλάνθρωποι" τραπεζίτες και τρέχουν κι αυτοί με τους "κουβάδες" και τα πυροσβεστικά να σβήσουν τη "φωτιά". Καθυστερούν λίγο, για να "διευκολύνουν" τη "φωτιά" να ολοκληρώσει το έργο της ...και στη συνέχεια τρέχουν να βοηθήσουν με όσα μέσα διαθέτουν ...Μπαίνουν κι αυτοί μέσα στη "φωτιά" να "βοηθήσουν". Εκ του ασφαλούς όλα, εφόσον γνωρίζουν πως η "φωτιά" έκαψε ό,τι τους βόλευε να κάψει και θα σβήσει σύντομα, γιατί γνωρίζουν ποιος την έβαλε και τι δυνατότητες έχει να τη συντηρεί.
Από εκεί και πέρα όλα είναι υπό τον δικό τους έλεγχο. Η "φωτιά" σταματάει όταν οι ίδιοι το αποφασίσουν ...Όταν οι ίδιοι παύουν να εφοδιάζουν με "βενζίνη" και "στουπιά" τον "εμπρηστή". Η "φωτιά" σταματάει όταν κανένας από τους γείτονες δεν μπορεί να ξεφύγει από την ανάγκη να ζητήσει την "ευεργεσία" και τη "βοήθειά" τους ...Όταν οι πάντες έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και έχουν ανάγκη τα χρήματα των τραπεζιτών, για να ξανασταθούν στα πόδια τους. Επειδή αυτοί οι τραπεζίτες είναι "καλοί" άνθρωποι, δεν δίνουν μόνον δάνεια, αλλά και "βοήθειες" τύπου Μάρσαλ ...Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε;
Αν στη θέση των χρηματοδοτών "τραπεζιτών" βάλει κάποιος τους Αμερικανούς και στη θέση των πληρωμένων "πυρομανών" βάλει τους Ναζί, οι οποίοι έβαλαν "φωτιά" στην πανάκριβη Ευρώπη, ξεκινώντας πρώτα στη δική τους Γερμανία, τότε αλλάζει ολόκληρη η εικόνα που έχουμε για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί; Γιατί φαίνεται ότι οι Ναζί έβαλαν φωτιά στη "γειτονιά" της Ευρώπης, χωρίς ν' αποκαλύπτουν τη βασική τους στόχευση. Φαινομενικά ξεκίνησαν τον "εμπρησμό" από το φτωχό της μέρος, αλλά εκ των υστέρων έγινε φανερό ότι στόχευαν αλλού. Πού αλλού; Εκεί όπου βρισκόταν ο πραγματικός στόχος των χρηματοδοτών τους. Ξεκίνησαν από τη φτωχή Πολωνία, αλλά η γενική διάχυση της φωτιάς αποκαλύπτει ότι στόχευε τη Βρετανία ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο ήταν εξ’ αρχής το ζητούμενο για τα "αφεντικά".
...Η Βρετανία ήταν ο πραγματικός στόχος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και αυτή δεν ήταν ο στόχος των ηλίθιων Ναζί ...Η Βρετανία ήταν ο στόχος των χρηματοδοτών των Ναζί ...Αυτών, οι οποίοι έβαλαν τους Ναζί να κάνουν την "ψευτοφασαρία", για να τους δώσουν άλλοθι και δικαιολογία να μπουν στην Ευρώπη και να τη "βοηθήσουν". Στόχος της χρηματοδοτούμενης από τους Αμερικανούς ναζιστικής στρατηγικής ήταν να παρασύρουν πάση θυσία τη Βρετανία στον πόλεμο ...Σε έναν πόλεμο ολοκληρωτικό, ο οποίος αφορούσε όλα τα ζωτικά της "σημεία" ...Όχι έναν πόλεμο συγκεκριμένου μετώπου, ώστε ν' αφήσει ανέπαφες τις εφεδρείες της. Επιδίωξή των Αμερικανών ήταν να βάλουν τους Ναζί να της προκαλέσουν εκτεταμένη και ακατάσχετη "αιμορραγία", ώστε να την εξασθενίσουν σε βαθμό τέτοιο, που να την κάνουν εύκολο θύμα. Αυτό πλήρωσαν οι Αμερικανοί, χρηματοδοτώντας τους Ναζί.
Εδώ μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης και τον ρόλο των Εβραίων. Οι Εβραίοι ήταν οι συνένοχοι των Αμερικανών και συνεργάτες των Ναζί στον πόλεμο. Γιατί ήταν απαραίτητοι; Γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούσε να διασκορπιστεί η "φωτιά" σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Οι Εβραίοι ήταν το "στουπί", το οποίο ήταν διαθέσιμο σε ολόκληρη την Ευρώπη και το οποίο θα επέτρεπε στη γερμανική "φωτιά" να μπει σε όλα τα κράτη. Όλα τα κράτη είχαν εβραϊκές κοινότητες και άρα λόγο πάνω στο θέμα της ναζιστικής πολιτικής. Όλα τα κράτη δέχονταν πιέσεις, για να πάρουν θέση στο εβραϊκό ζήτημα. Άρα; Άρα η γερμανική "φωτιά" ήταν θέμα χρόνου να τους συμπεριλάβει όλους. Με "βενζίνη" από τα εβραϊκά χρήματα των ΗΠΑ και "στουπί" τις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης, η "φωτιά" γρήγορα επεκτάθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της.
Δεν γινόταν διαφορετικά. Ό,τι και να έκαναν οι Γερμανοί εις βάρος των γειτονικών τους κρατών θα παρέμενε ένα περιφερειακό πρόβλημα της Ευρώπης, το οποίο για την επίλυσή του θα κινούσε απλά τη διεθνή διπλωματία. Ακόμα και η εισβολή τους στην Πολωνία δεν θα άλλαζε πολλά πράγματα, γιατί το θέμα θα παρέμενε διμερές. Οι Γερμανοί θα ισχυρίζονταν ότι εισέβαλαν στη "γερμανική" Πολωνία και εκεί θα τελείωνε η υπόθεση στρατιωτικά, όπως τελείωσε η υπόθεση με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
Μετά θα αναλάμβαναν τα διεθνή συμβούλια να επαναφέρουν τον εισβολέα στη τάξη. Δεν υπήρχε περίπτωση να διχαστεί η Ευρώπη και ν' αποκτήσει συμμάχους η Γερμανία με αυτήν την αθλιότητα. Δεν είχε λόγο η Ευρώπη να κάνει πανστρατιά εναντίον της Γερμανίας. Τη Γερμανία μπορούσε να την περιορίσει με πολλούς τρόπους. Ειδικά την εξαρτώμενη από τους προμηθευτές της Γερμανία μπορούσαν μέσα σε λίγες στιγμές να την επαναφέρουν σε "τάξη" ...Θα μπορούσαν να την πνίξουν με την αδυναμία της ...Καύσιμα, για να γυρίσουν πίσω στη Γερμανία, δεν θα είχαν οι Ναζί εισβολείς. Αντιλαμβανόμαστε ότι χωρίς το "κάτι" παραπάνω δεν θα μπορούσε αυτή η πράξη τους να δημιουργήσει διεθνή "μέτωπα", τα οποία θα έδιναν "παγκοσμιότητα" στον πόλεμο.
Αυτό το "κάτι" παραπάνω τούς το έδιναν οι διωγμοί των Εβραίων. Αυτό μετέτρεπε τη γερμανική επίθεση σε παγκόσμιο πολιτικό, ιδεολογικό και πολιτισμικό "δίλημμα". Αυτό το γνώριζαν οι Αμερικανοί και αυτό το πρόβλημα έπρεπε να το επιλύσουν. Αν δεν κατόρθωναν να μετατρέψουν το ζήτημα σε διεθνές, δεν θα μπορούσαν να εμπλέξουν τη Βρετανία στην "παγίδα" τους. Αυτό το πρόβλημα τούς το έλυσαν οι Εβραίοι. Οι διωγμοί των Εβραίων της Γερμανίας και στη συνέχεια της Πολωνίας ήταν αυτοί, που έκαναν το πρόβλημα παγκόσμιο ...Αυτοί οι διωγμοί ενεργοποίησαν όλα τα "μέτωπα" και εκεί την "πάτησαν" οι Βρετανοί ...Αυτοί οι διωγμοί πρόσφεραν στη Γερμανία "συμπαθούντες" και βέβαια και εχθρούς.
...Αυτοί οι διωγμοί δημιούργησαν τα μπλοκ των αντιπάλων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ...Αυτοί οι διωγμοί ήταν που μετέτρεψαν τους Ναζί από κοινούς Γερμανούς εθνικιστές σε "εκλεκτούς" εκφραστές ενός διεθνούς πλέον "ιδεολογήματος". Εκεί την "πάτησαν" οι Βρετανοί. Δεν έβλεπαν ποιοι τους "κινούσαν" παρασκηνιακά. Βλέποντας την αφέλεια αυτού του "ιδεολογήματος" και τη στρατηγική "τυφλότητα" του εγχειρήματος, νόμιζαν ότι είχαν μπροστά τους μια εύκολη "συγκομιδή" δόξας. Βλέποντας έναν ηλίθιο δεκανέα να παριστάνει τον στρατηγό και να ανοίγει όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα, νόμισαν πως ήταν ασφαλές γι' αυτούς να μπουν επικεφαλής στο ενιαίο "μέτωπο" και να παραστήσουν για άλλη μια φορά τους "σωτήρες" της παγκόσμιας ειρήνης. Δεν έβλεπαν ότι οι ίδιοι ήταν τα θύματα αυτής της αιματηρής παράστασης. Δεν έβλεπαν ότι κάποιοι τους "έσπρωχναν" στην καταστροφή τους.
Μα, θα πει κάποιος, είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν οι Εβραίοι με τα πολλά θύματα να είναι συνένοχοι; Οι νεκροί των στρατοπέδων συγκεντρώσεως δεν υπήρξαν; ...Υπήρξαν ...Δεν αμφισβητούμε ότι υπήρξαν ...Θα ήμασταν ηλίθιοι αν το αμφισβητούσαμε, εφόσον υπάρχουν οι ατράνταχτες αποδείξεις ότι υπήρξαν ...Αποδείξεις, οι οποίες τους επιτρέπουν να "ξεφορτώνονται" εύκολα τους αρνητές τού Ολοκαυτώματος και να τους "πακετάρουν" κάτω από μια "ετικέτα" ρατσιστή. Εμείς δεν είμαστε αρνητές του Ολοκαυτώματος. Πιστεύουμε ότι υπήρχαν νεκροί Εβραίοι. Μπορεί όχι στα μεγέθη που οι ίδιοι προσδιόρισαν, αλλά υπήρξαν. Τότε; Την εξήγηση, που δεν μπορεί να μας τη δώσει η επιστήμη της ιστορίας ελλείψει στοιχείων, μας τη δίνει η επιστήμη της εγκληματολογίας, η οποία δεν έχει ανάγκη τα στοιχεία αυτά. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κάποιος από τους συνενόχους, λόγω των αναγκών του ρόλου του, αναγκάζεται σε "αυτοτραυματισμό".
Ο "αυτοτραυματισμός" είναι μια απολύτως συνηθισμένη πρακτική, για να μπορέσουν οι συνένοχοι εγκληματίες να "θολώσουν" την κατάσταση και να απομακρύνουν τις έρευνες από πάνω τους. Πιο συνηθισμένη πρακτική δεν υπάρχει για κάποιον που ο ρόλος του στο έγκλημα τον αναγκάζει να βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος και άρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει άλλοθι ...Για κάποιον, που σε διαφορετική περίπτωση η παρουσία του στον χώρο του εγκλήματος θα τον καθιστούσε ως τον βασικό ύποπτο και μια πιθανή έρευνα θα τον καταδίκαζε. Αυτό ήταν το πρόβλημα των Εβραίων και αυτό το έλυσαν μέσω του "αυτοτραυματισμού". Απαλλάχθηκαν από την κατηγορία του υπόπτου και πήγαν κατ’ ευθείαν στην κατηγορία του θύματος.
Για να διατηρήσουν αυτήν την ιδιότητα και να μην "ξεσκεπαστούν", φρόντισαν κάποιοι να ποινικοποιήσουν την οποιαδήποτε έρευνα γύρω από τον ρόλο τους. Το μυστικό στην περίπτωση αυτήν, όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, είναι να μπορεί κάποιος να "υπολογίζει" τα "ισοζύγια" όλων αυτών των πράξεων ...Να μπορεί να μετρά και να συγκρίνει μεταξύ τους τα κέρδη και τις ζημιές, που προκύπτουν από μια πράξη ...Να αναλύει —άσχετα με το αν εκείνη την ώρα αυτό φαίνεται "σωστό" ή "λάθος"― συμφέροντα ...Να κάνει δηλαδή αυτό, το οποίο κάνει συστηματικά η εγκληματολογία ...Η εγκληματολογία, η οποία ποτέ δεν δείχνει "προτιμήσεις" στην όποια άποψη εκφράζουν οι συμμετέχοντες σε μια εγκληματική ενέργεια.
Εφόσον λοιπόν εμείς μιλάμε για "αυτοτραυματισμό", τι λέμε στην πραγματικότητα; Ότι το "ισοζύγιο" μεταξύ των κερδών και των ζημιών, που αφορά τους Εβραίους, δεν επιβεβαιώνει αυτά, τα οποία βλέπουμε ...Οι Εβραίοι ήταν πράγματι πολύ "ματωμένοι", αλλά ταυτόχρονα ήταν και πολύ κερδισμένοι. Άρα; Άρα, εκ των δεδομένων δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο του "αυτοτραυματισμού" τους. Είναι πολύ πιθανός ο "αυτοτραυματισμός" των Εβραίων, όταν το κόστος του εμφανίζεται ως μικρό σε σχέση με τα άπειρα κέρδη τα οποία απόλαυσαν στη διάρκεια της μεταπολεμικής εποχής εξαιτίας του. Δεν αναλύουμε τα "απόκρυφα". Απλή αριθμητική κάνουμε. Ας σκεφτεί κάποιος το πόσο βελτίωσαν οι Εβραίοι ως έθνος τη θέση τους στον κόσμο εξαιτίας εκείνου του "Ολοκαυτώματος" και ας το αποτιμήσει σε αξία.
Μέσα σε λίγα χρόνια —και χωρίς τον παραμικρό αγώνα— βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου. Ανέβηκαν, κλαίγοντας και μοιρολογώντας, εκεί όπου φιλοδοξούσαν ν' ανέβουν οι Γερμανοί ουρλιάζοντας και πυροβολώντας. Από παρασιτικά και αποκρουστικά "τρωκτικά" των γκέτο έγιναν κατ’ ευθείαν οι "ιερές αγελάδες" της χριστιανικής κοινωνίας ...Ακόμα και σήμερα η Γερμανία τούς πληρώνει μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν ...σαν να είναι ανώτερα όντα, τα οποία δικαιούνται να ζουν χωρίς να εργάζονται ...Σε λίγο καιρό θα πληρώνει συντάξεις και για Εβραίους, που εκείνη την εποχή ήταν σπερματοζωάρια, επειδή, λόγω των διωγμών, δεν έγιναν καλοί "κολυμβητές" και ως εκ τούτου δικαιούνται αποζημίωσης ...Γενναίας αποζημίωσης.
Όλα αυτά τα κατορθώνουν οι Εβραίοι, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν κριθεί για τις πράξεις τους. Τα κάνουν, γιατί κάποιοι τους επιτρέπουν να "ταΐζουν" την ιστορία μόνον με στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τη δική τους άποψη. Στοιχεία, τα οποία θα έκαναν την εγκληματολογία απλά να γελά. Γιατί; Γιατί για την εγκληματολογία δεν έχει σημασία τι ισχυρίζεσαι και πόσο ματωμένος εμφανίζεσαι. Από τη στιγμή που βρίσκεσαι στον τόπο του εγκλήματος είσαι αυτόματα ύποπτος, είτε είσαι ματωμένος είτε κατουρημένος είτε καθιστός είτε όρθιος. Το ενδεχόμενο να αυτοτραυματιστεί κάποιος εγκληματίας, για να "θολώσει" τις έρευνες, είναι κάτι πολύ σύνηθες και ως εκ τούτου πάντα εξετάζεται ως ενδεχόμενο. Η ιστορία προφανώς έχει άλλη άποψη και ακόμα επιτρέπει στους Εβραίους να "κλαψουρίζουν", έχοντας τα κλοπιμαία τους στα ματωμένα χέρια τους.
Άποψή μας είναι ότι το "Ολοκαύτωμα" ήταν ένας συνειδητός "αυτοτραυματισμός" των Εβραίων, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος τους και να εξασφαλίσουν το άλλοθι που χρειάζονταν. Απαραίτητο άλλοθι, εφόσον θα εξακολουθούσαν να κατοικούν ανάμεσα στα θύματά τους και μετά τον πόλεμο. Ας σκεφτεί κάποιος τι απώλειες προκάλεσαν στους λαούς με τις πράξεις τους και θα καταλάβει ότι τους βγήκε "τζάμπα" ο "αυτοτραυματισμός". Όταν τα σημερινά αμύθητα κέρδη των Εβραίων έγιναν πάνω σε εκατό εκατομμύρια νεκρών, αντιλαμβανόμαστε ότι την "έβγαλαν" απολύτως "τζάμπα" και μόνον που επιβίωσαν ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων τους. Αν ήξερε ο κόσμος τι ρόλο έχει παίξει εις βάρος του ένας Ρότσιλντ ή ένας Ροκφέλερ, δεν υπήρχε περίπτωση να μην τους κατασπαράξει με τα δόντια του.
Όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, η δολοφονική φάμπρικα έχει "στηθεί" τέλεια ...Μια φάμπρικα, η οποία θυμίζει το κινηματογραφικό "κεντρί" όπου οι συνένοχοι πιάνονται στα χέρια και στο τέλος "αλληλοπυροβολούνται" και ο μόνος που τελικά καταστρέφεται είναι το θύμα, που "τρώει" το παραμύθι της σύγκρουσής τους. Αυτό έγινε και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την "πάτησε" η Βρετανία, βλέποντας τους Γερμανούς να συγκρούονται με τους Εβραίους. Δεν ερμήνευσε καλά τη στάση των Αμερικανών και συστρατεύτηκε μαζί τους, για να "βοηθήσει" το "θύμα". Θεώρησε ασφαλές να τους έχει δίπλα της ως συναγωνιστές.
Δεν κατάλαβε η Βρετανία ότι οι Αμερικανοί είχαν πληρώσει την "παράσταση" που αυτή έβλεπε με τους διωκόμενους Εβραίους ...Είχαν πληρώσει οι Αμερικανοί το "θύμα", για να φωνάζει για "βοήθεια". Δεν κατάλαβαν οι ηγέτες της Βρετανίας ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί έδιναν την παράσταση της ζωής τους, ανεβαίνοντας στα "κάγκελα" της διαμαρτυρίας και δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να τρέξουν μέχρι την Ευρώπη για να προστατεύσουν τους "κακόμοιρους" Εβραίους. Θα έμπαιναν οι Αμερικανοί σε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο και δεν θα έμπαιναν οι Βρετανοί; Θα ήταν αυτοί, οι οποίοι θα έπαιρναν τα "φτερά" των δειλών από τους Αμερικανούς; Θέμα τιμής γινόταν για τους Βρετανούς να επέμβουν πρώτοι. Προφανώς δεν έβλεπαν ότι τα τραπεζικά "εμβάσματα", που έκαναν τον Χίτλερ ισχυρό, ήταν αμερικανικά με εβραϊκές υπογραφές. Δεν μάθαιναν ότι τα γερμανικά υποβρύχια, που σκορπούσαν την καταστροφή στον Ατλαντικό Ωκεανό, ήταν κατασκευασμένα με αμερικανικά δολάρια και εφοδιάζονταν με το πετρέλαιο του Ροκφέλερ.
Οι Βρετανοί δεν έβλεπαν ότι τα υποβρύχια αυτά κατέστρεφαν τον βρετανικό στόλο, απομονώνοντας τη Βρετανία από τις αποικίες της και προκαλώντας της οικονομική "αιμορραγία". Πάνω από πεντακόσια σκάφη έχασαν οι Βρετανοί μόνον το 1940 και οι Αμερικανοί πουλούσαν "τρελίτσα" και ουδετερότητα. Μία μικρή "βοήθεια" έδωσαν στα "αδέρφια" τους και αυτήν την αντάλλαξαν με βάσεις στην Ισλανδία. Όλα πήγαιναν καλά για τους Αμερικανούς. Εφόσον οι Γερμανοί δεν παραβίαζαν τα χωρικά τους ύδατα, πέρα από αυτά μπορούσαν να βυθίζουν όσα σκάφη ήθελαν. Αφού είχαν την εβραϊκή "πίστωση", τούς διέθεταν και το απαραίτητο πετρέλαιο, για να συνεχίσουν το "έργο" τους. Δεν είχαν λόγο να κάνουν κάτι άλλο.
Από τη στιγμή που η Βρετανία έκανε λάθος εκτιμήσεις και μπήκε στον πόλεμο, οι Αμερικανοί απλά περίμεναν. Στις 7 Δεκεμβρίου του '41 μπήκαν θεωρητικά στον πόλεμο ...Πρακτικά το '42 δηλαδή ...Τρία ολόκληρα χρόνια μετά τον "εμπρησμό" της Ευρώπης. Δεν ήταν κορόιδα να μπουν από την αρχή ...Είχε δήθεν "προβλήματα" ο Ρούζβελτ ...Δεν μπορούσε να "πείσει" τον αμερικανικό λαό να μπει από την αρχή στον πόλεμο. Όλα αυτά ήταν παραμύθια. Ποτέ και κανένας αμερικανικός λαός δεν μπόρεσε να εμποδίσει το αμερικανικό σύστημα να κυνηγήσει μια "λεία" που επιθυμούσε και άρα να κάνει αυτό το οποίο ήθελε. Δικαιολογία ήταν ο λαός, για να εξυπηρετηθεί η στρατηγική τους ...Περίμεναν να πάρει φωτιά ολόκληρη η Ευρώπη και μετά να επέμβουν ...Περίμεναν να εξασθενίσουν όλα τα μέρη, για να έρθουν "φρέσκοι" για τις εισπράξεις ...Περίμεναν να υποφέρουν οι λαοί, για να μπορούν να τους "ευεργετούν" με "ψίχουλα" ...Περίμεναν να φορτωθούν εγκλήματα οι Γερμανοί, για να αναλάβουν ως "πολιτισμένοι" την προστασία τους.
Μόλις ο "πυρομανής" με τους συνενόχους του ολοκλήρωσε το έργο του και έβαλε στο "πλάνο" της κοσμοκρατορίας τα υπερατλαντικά αφεντικά του, τέθηκε υπό την "προστασία" τους. Αυτά τα αφεντικά μπήκαν με "φούρια" στην Ευρώπη και αφού έκρυψαν τα "μπετόνια" με τη "βενζίνη" και προστάτευσαν από τις έρευνες τα "στουπιά", άρχισαν τον σχεδιασμό του μεταπολεμικού κόσμου ...Του κόσμου εκείνου, ο οποίος θα χτιζόταν με αμερικανικά δάνεια και υπό την απόλυτη κυριαρχία των Αμερικανών. Για να είναι σίγουροι ότι η "γειτονιά" δεν θα ξέφευγε από τον έλεγχό τους, άνοιξαν "βεντέτα" με τον κάτω "μαχαλά" ...Τον σοβιετικό "μαχαλά" ...Τον "μαχαλά" που οι ίδιοι θα χρηματοδοτούσαν, για να φαίνεται εντυπωσιακός και βεβαίως απειλητικός ...Τον "μαχαλά" που θα τους επέτρεπε να προστατεύσουν όλους τους εγκληματίες υπαλλήλους τους.
Η παράσταση είχε πλέον ολοκληρωθεί. Θα δινόταν μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής "λείας" στους Σοβιετικούς και αυτοί θα "χόρευαν" στους ρυθμούς των Αμερικανών. Όλοι κερδισμένοι εις βάρος της Ευρώπης και της Βρετανίας. Μόνοι τους έγιναν "φίλοι", για να μοιραστούν την Ευρώπη και μόνοι τους έγιναν ξανά "εχθροί", για να κρατήσουν τα "μερίδιά" τους. Ο καθένας αναγόρευσε τον εαυτό του "προστάτη" του δικού του "κόσμου" και εξασφάλισε την επιβίωσή του εξαιτίας της αντιπαλότητας του "εχθρού". Από εκεί και πέρα οι συνένοχοι εγκληματίες έκαναν ό,τι κάνουν πάντα οι εγκληματίες. Απέκρυψαν όλα τα στοιχεία, που αφορούσαν τα αμερικανικά "μπετόνια" και τα εβραϊκά "στουπιά", για να μην έχει πρόσβαση κανένας. Έφτασαν στο σημείο να ποινικοποιήσουν κάθε προσπάθεια να δημοσιοποιηθούν ή να αναλυθούν τα στοιχεία αυτά.
Από εκείνη τη στιγμή —και μέχρι τις ημέρες μας— τα πάντα είναι "σφραγισμένα". Υπάρχει μόνον μία επίσημη "πραγματογνωμοσύνη" και αυτή είναι η δική τους ...Για όλα ευθυνόταν ο Χίτλερ, ο οποίος αυτοκτόνησε και οι πολλοί εγκληματίες, οι οποίοι μυστηριωδώς "εξαφανίστηκαν" και δεν μπόρεσαν οι "καλοί" να τους δικάσουν. Η ιστορία ανέχεται με μεγάλη ευκολία αυτό, το οποίο θα έκανε την εγκληματολογία να επαναστατήσει. Γιατί να επαναστατήσει; Γιατί δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι, οι οποίοι ελέγχονται ως ύποπτοι —επειδή αποδεδειγμένα εξ’ αρχής χρηματοδότησαν τον "εμπρηστή"—, να είναι οι ίδιοι που αναλαμβάνουν να κάνουν την "πραγματογνωμοσύνη" του "εμπρησμού". Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει η εγκληματολογία στους Αμερικανούς να "κλείσουν" το θέμα ...Να το "κλείσουν" αυθαίρετα και μάλιστα θέτοντας τον "εμπρηστή" υπό την προστασία τους και άρα δίνοντάς του ασυλία.
Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί το κατάφεραν αυτό, πριν ακόμα πέσει η αντάρα του Πολέμου, έκαναν εκείνο, το οποίο εξ’ αρχής είχαν σχεδιάσει να κάνουν ..."Έτρεξαν" να δώσουν "βοήθεια" και χρήματα εκεί όπου λίγο πριν από τη μεγάλη "πυρκαγιά" κανένας δεν είχε ανάγκη. Η Ευρώπη δεν είχε ανάγκη τα αμερικανικά χρήματα πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Απέκτησε αυτήν την ανάγκη εξαιτίας εκείνου του Πολέμου και άρα εξαιτίας εκείνων, οι οποίοι χρηματοδότησαν τους Ναζί να τον πραγματοποιήσουν.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Είναι απολύτως φανερό ότι οι Αμερικανοί χρηματοδότησαν τους Ναζί, για να καταστρέψουν την Ευρώπη. Αυτό θα τους έδινε την ευκαιρία να τη "σώσουν" βέβαια, δανειοδοτώντας την για την ανασυγκρότησή της. Οι Αμερικανοί "αυτοδιορίστηκαν" προστάτες της Δημοκρατίας και οι ίδιοι χρηματοδότησαν τους σταλινικούς Σοβιετικούς, για να παραστήσουν τους "εχθρούς" υπό την προϋπόθεση να προστατεύσουν κι αυτοί από την πλευρά τους τούς Ναζί και όλους τους συνεργάτες τους.
Άπειροι ναζιστές εγκληματίες απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες και "στρατεύτηκαν" στην υπηρεσία των Αμερικανών, γιατί "κρίθηκαν" ότι, ναι μεν εγκλημάτησαν, αλλά δεν το έκαναν για να υπηρετήσουν τον ναζισμό, αλλά για να πολεμήσουν τον κομμουνισμό και εμμέσως για να υπηρετήσουν τη δημοκρατία ...Αμάρτησαν για τα παιδιά τους ένα πράγμα. Αλήθειες και ψέματα έγιναν ένα "κουβάρι" και τη γλίτωσαν σχεδόν όλοι.
Σε ολόκληρη τη μεταπολεμική περίοδο η Γερμανία τελεί υπό την κηδεμονία των Αμερικανών και ο κρατικός μηχανισμός της στελεχώνεται από γνήσιους ναζιστές ...Ναζιστές πολύτιμους για τους Αμερικανούς, γιατί μπορούν να τους εκβιάζουν ανά πάσα στιγμή. Όποιος δεν τους υπάκουε τυφλά, θα έβλεπε τον "φάκελό" του να δίνεται στη δημοσιότητα ...Φαντάζεται λοιπόν ο αναγνώστης τι είδους "ελευθερία" απολαμβάνει η μεταπολεμική Γερμανία, αν οι δικαστές της ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία ανθρώπων; Όταν κάποιος ελέγχει τη δικαιοσύνη ενός κράτους, ελέγχει και το ίδιο το κράτος και αυτός ήταν ο στόχος των Αμερικανών ...Ο απόλυτος έλεγχος της Γερμανίας, ο οποίος επιτεύχθηκε με τον επίσης απόλυτο έλεγχο των εγκληματιών Ναζί, οι οποίοι εκλιπαρούσαν τους Αμερικανούς για έλεος.
Γι' αυτόν τον λόγο προέκυψαν μόνον δύο ένοχοι θύτες ανά δέκα εκατομμύρια θυμάτων ...Ό,τι ήθελαν έκαναν οι Αμερικανοί μετά τη λήξη του πολέμου και ανάμεσα σ' αυτά που έκαναν ήταν και το να προστατεύσουν τους συνενόχους τους. Οι Ναζί έγιναν το πολύτιμο "κεφάλαιό" τους, όχι μόνον στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη ...Η "παγίδα" είχε αποδώσει τέλεια ...Το τέλος της Βρετανίας ήταν πλέον θέμα χρόνου να γίνει γεγονός. Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που κάναμε ανάλυση, η οποία δεν σέβεται τις ιστορικές "σταθερές"; Αυτό είναι το κέρδος μιας εγκληματολογικού τύπου μελέτης.
Αν γνωρίζεις ποιος είναι ο μεγάλος κερδισμένος και ποιος είναι ο μεγάλος χαμένος μιας διένεξης, έχεις να διαχειριστείς δεδομένα, τα οποία, όταν δεν ταιριάζουν με τα φυσιολογικά αποτελέσματα, μπορούν ν' αλλάξουν ακόμα και τη βασική "εικόνα" του προβλήματος. Τα κέρδη και οι ζημιές καθιστούν "υπόπτους" και είναι αυτά τα οποία διαχωρίζουν τους πρωταγωνιστές μεταξύ τους ...περισσότερο ακόμα και από τα επίσημα "στρατόπεδα" των εμπόλεμων πλευρών. Λογικό είναι αυτό. Το τι λέει κάποιος για μια κατάσταση, δεν είναι απαραίτητο ότι μας ενδιαφέρει ...Το τι κερδίζει όμως, μας ενδιαφέρει σίγουρα.
Δεν είμαστε παράλογοι, δηλαδή, όταν καταφεύγουμε σε αυτού του είδους την ανάλυση. Όπως εγκληματούν για τα κέρδη οι άνθρωποι, έτσι εγκληματούν και τα κράτη. Οι πόλεμοι δεν γίνονται για πλάκα. Οι πόλεμοι γίνονται για τα συμφέροντα και άρα τα κέρδη και οι ζημιές είναι παράμετροι της ίδιας εξίσωσης ...Καθοριστικές παράμετροι, οι οποίες είναι δυνατόν από μόνες τους ν' "αποκαλύψουν" πολλές αλήθειες, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα έμεναν στο "σκοτάδι".
Γιατί να μην υπάρχουν "ύποπτοι", όταν υπάρχουν αφύσικα μεγάλα κέρδη και αφύσικα μεγάλες ζημιές για ανθρώπους, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια σύγκρουση με τον ίδιο στόχο και θεωρητικά τους αφορούσε εξίσου το κοινό αποτέλεσμα; Γιατί ο ένας να έχει καταστραφεί και ο άλλος να έχει γίνει πάμπλουτος; Γιατί να μην υπάρχουν πρωταγωνιστές με διπλούς ρόλους; Γιατί να μην υπάρχουν "ίντριγκες" ή "προδοσίες" μεταξύ των συμμάχων, όταν το μόνιμο ζητούμενο είναι το κέρδος;
Η επιστήμη της ιστορίας ολόκληρη αυτήν την βήμα προς βήμα ανάλυση, η οποία στηρίζεται πάνω σε λογικές υποθέσεις, τη θεωρεί δευτερεύουσα, γιατί θεωρεί ως βασικό της δεδομένο ότι "δουλεύει" έχοντας όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της και άρα χωρίς να έχει ανάγκη τις λογικές υποθέσεις. Θεωρεί ότι δουλεύει στο "φως" και δεν έχει ανάγκη να "ψηλαφίζει" τον χώρο. Αντιλαμβάνεται τον "εαυτό" της με έναν ελιτίστικο τρόπο, που δεν της επιτρέπει ούτε καν να σκέφτεται ότι κάποιο στοιχείο δεν θα της παραχωρηθεί. Θεωρεί πολύ ταπεινό για την "αφεντιά" της να καταφεύγει στις μεθόδους του "πεζοδρομίου", που έχουν ανάγκη οι "ταπεινοί" ερευνητές.
Αυτό δεν είναι περίεργο. Η ιστορία, ως επιστήμη, νόμιζε πάντα ότι θα "κινείται" στα "σαλόνια" του "χρόνου" και θα αναλύει τα έργα και τις ημέρες των αγαπημένων της στρατηγών. Νόμιζε ότι πάντα θα έχει ως αντικείμενό της να αναλύει τα έργα και τις ημέρες των Αλεξάνδρων, των Καισάρων, των Καρλομάγνων και των άλλων διάσημων στρατηγών. Την πιθανότητα κάποιος, ο οποίος παρουσιάζεται σαν στρατηγός, να είναι κοινός κακοποιός, δεν το εξέταζε καν ως ενδεχόμενο. Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορία έπεσε στα "δίκτυα" κοινών κακοποιών και αιφνιδιάστηκε.
Όμως, ενώ δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε κανένα από τα "μυστήριά" του, επιμένει να μην αλλάζει την αναλυτική της μέθοδο. Όλος ο κόσμος έχει αρχίσει να "ψυλλιάζεται" ότι κάτι ύποπτο συνέβη σ' εκείνον τον πόλεμο εκτός από την ιστορία. Όλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αλήθεια γύρω από το Ολοκαύτωμα και μόνον η ιστορία το έχει "κλειδωμένο" και δεν δέχεται καμία κουβέντα αμφισβήτησης. Αυτή εξακολουθεί ν' αναγνωρίζει ως ορθά μόνον τα δεδομένα που πάντοτε διαχειριζόταν. Αναγνωρίζει "στρατόπεδα" και "συμμαχίες" και στηρίζεται στα στοιχεία που έχει στην κατοχή της. Θεωρεί τα πάντα ντε-φάκτο αξιόπιστα και ως εκ τούτου τα πορίσματά της σαν "θέσφατα".
Αυτή είναι η αδυναμία της και αυτή η αδυναμία την καθιστά "αργή" στην αποκάλυψη της αλήθειας και εξαιρετικά αδύναμη στο να βγάλει αξιόπιστο αποτέλεσμα όταν στερείται αληθινών στοιχείων ...Μια αδυναμία, την οποία πάντα είχε, αλλά σήμερα αυτή απειλεί να την κάνει παντελώς αναξιόπιστη ...Μια αδυναμία, που εδώ και αιώνες την καθιστά όμηρο των εκάστοτε νικητών. Γι' αυτόν τον λόγο συνηθίζουμε να λέμε ότι την ιστορία την "γράφουν" οι νικητές. Αυτή, η οποία είναι υποχρεωμένη να είναι "ενάρετη", γίνεται λιγάκι "πόρνη", για να δώσει λίγη περισσότερη "χαρά" στα εκάστοτε "αφεντικά" της.
Μερικά από τα στοιχεία,
τα οποία αποδεικνύουν το "προμελετημένο" του εγκλήματος.
Η εγκληματολογία έχει μια λογική πολύ απλή και χωρίς "φαντασία". Δεν την "συγκινούν" ιδιαίτερα ούτε η έννοια της σύμπτωσης ούτε βέβαια τα μεταφυσικά χαρίσματα. Δεν πείθεται, για παράδειγμα, εύκολα από τις συμπτώσεις και συνήθως δεν θαυμάζει καθόλου τα κληρονομικά "χαρίσματα". Αν δηλαδή κάποιος βρίσκεται τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος, έχει "μπλέξει". Η εγκληματολογία πρώτα μελετά τα χειρότερα και τελευταίο εξετάζει το ενδεχόμενο της σύμπτωσης. Το ίδιο συμβαίνει και με τα "κληρονομικά" χαρίσματα. Αν κάποιος "προφητεύσει" σε ένα καφενείο πως κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος και συγκεκριμένο χρόνο θα πεθάνει ...και αυτό επιβεβαιωθεί ...επίσης θα "μπλέξει". Πρώτα θα τον τραβολογά η εγκληματολογία για ανακρίσεις και αποτυπώματα και μετά θα του ζητήσει να της "πει" και τα δικά της "μελλούμενα".
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Ότι από τη στιγμή που θα αναλύσουμε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα τεράστιο προμελετημένο έγκλημα, θα πρέπει ν' αναζητήσουμε όλα εκείνα τα δευτερεύοντα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την επιλογή μας. Αναζητούμε όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα αναζητούσε η εγκληματολογία, για ν' αποκαλύψει ένα κοινό έγκλημα. Αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν θα καταλάβουμε ούτε στο περίπου τι είχε συμβεί. Δεν θα καταλάβουμε το μέγα έγκλημα, όπως δεν κατάφεραν να το καταλάβουν εκατομμύρια ανθρώπων και δεκάδες κρατών, που πλήρωσαν με αίμα και υποδούλωση τις συνέπειές του.
Τι αναζητούμε, λοιπόν, όταν θέλουμε ν' αποκαλύψουμε ένα προμελετημένο έγκλημα; Αναζητούμε "συμπτώσεις", για τις οποίες δεν υπήρχε ούτε η μαθηματική πιθανότητα να είναι συμπτώσεις. Αναζητούμε όλες εκείνες τις αποδείξεις, οι οποίες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν αφύσικες συμπεριφορές. Αποδείξεις, ότι κάποιοι άνθρωποι φέρονταν σαν να γνώριζαν πολύ περισσότερα πράγματα από όσα θα επέτρεπε η ανθρώπινη φύση. Κάποιοι λειτουργούσαν με περίεργο τρόπο, που στο τέλος —εντελώς αναπάντεχα— τους "δικαίωσε". Αυτών των αφανών ενόχων οι πράξεις, αλλά και τα τεράστια τελικά κέρδη που εισέπραξαν, αποδεικνύουν ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν ένας φυσιολογικός πόλεμος, αλλά μια κατά παραγγελία μαζική δολοφονία ...Ένα πληρωμένο "συμβόλαιο" εις βάρος μιας ολόκληρης ηπείρου.
Για ν' αποδειχθεί αυτό, θα πρέπει κατ’ αρχήν να εντοπίσουμε τις ανεξήγητες συμπεριφορές ...Περίεργες και φαινομενικά παράλογες συμπεριφορές ανθρώπων, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στον Πόλεμο αυτόν. Αυτή η "συγκομιδή" περίεργων συμπεριφορών —ειδικά για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο— είναι πολύ εύκολη. Οι πρωταγωνιστές, θεωρώντας βέβαιο πως δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ, φέρονταν με εκείνο τον "περίεργο" τρόπο, ο οποίος αποδεικνύει ότι γνώριζαν παραπάνω πράγματα απ' ό,τι επέτρεπε η λογική ...Πράγματα, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα τους καθιστούσαν "προφήτες" ...Όλοι οι πρωταγωνιστές ...Οι Γερμανοί, οι Σοβιετικοί, αλλά και κάποιοι Έλληνες, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στις εξελίξεις.
Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, ακόμα και λίγες στιγμές πριν την οριστική παράδοσή τους, είχαν μια απίστευτα προκλητική συμπεριφορά. Τα περισσότερα και απεχθέστερα εγκλήματα τα έκαναν τους τελευταίους μήνες πριν την ήττα τους και άρα γνωρίζοντας πως δεν θα αποφύγουν τα δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου. Σκότωναν και κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πιο καταστροφικοί ήταν όταν η αποχώρησή τους ήταν πλέον σίγουρη, παρά όταν πολεμούσαν για να κατακτήσουν ένα κράτος. Υποχωρώντας κατέστρεφαν τα πάντα, ακόμα και την ώρα που το Βερολίνο ισοπεδωνόταν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς.
Γιατί το έκαναν αυτό; Δεν γνώριζαν ότι αυτό το οποίο έκαναν θα τους "ακολουθούσε" στην πατρίδα τους; Δεν γνώριζαν ότι θα καλούνταν σύντομα να το πληρώσουν; Δεν ήταν πρωτάρηδες σε ήττες. Δεν ήταν η πρώτη φορά που θα τους ερχόταν ο "λογαριασμός" στο "σπίτι". Δεν ήταν άσχετοι με τέτοιου είδους αρνητικές εξελίξεις. Άλλωστε, εξαιτίας των επαχθών όρων της Συνθήκης των Βερσαλλιών ξεκίνησαν υποτίθεται τον πόλεμο ...Της Συνθήκης εκείνης, που τους υποχρέωνε να αποζημιώσουν τους λαούς για τον προηγούμενο πόλεμο που τους είχαν κάνει ...Της Συνθήκης εκείνης, που, αν δεν άλλαζαν κάποια πράγματα, θα τους έβαζε να πληρώνουν μέχρι τις ημέρες μας. Μέχρι το 1980 προέβλεπε η Συνθήκη να πληρώνουν για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άρα; Άρα γνώριζαν πολύ καλά τι τους περίμενε, όταν θα γύριζαν ηττημένοι στη Γερμανία. Γνώριζαν πως δεν πρέπει να αυξήσουν τον "λογαριασμό", ο οποίος θα έφτανε έξω από την "πόρτα" τους. Είχαν γονατίσει εξαιτίας απαιτήσεων των προηγούμενων θυμάτων τους και γνώριζαν τι θα τους περίμενε εξαιτίας της νέας —ακόμα πιο αιματηρής— ήττας τους.
Αφού τα γνώριζαν όλα αυτά, γιατί φέρονταν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και άρα παράλογα; Μπορεί κάποιος με τη λογική να μας εξηγήσει τον λόγο που σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους και κατέστρεφαν ό,τι υποδομές διέθεταν τα κράτη, τα οποία προηγουμένως είχαν κατακτήσει και ήταν βέβαιο ότι θα τα έβρισκαν μπροστά τους ως κατηγόρους σε μεγάλες δίκες; Το καλοκαίρι του '44 —και άρα μπροστά στη βέβαιη ήττα τους— έκαναν τις σφαγές του Δίστομου, της Λακωνίας κλπ.. Ελάχιστες ημέρες μετά —και υποχωρώντας από την Ελλάδα— γκρέμισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Δεν άφησαν πέτρα πάνω σε πέτρα. Λιμάνια, γέφυρες, ηλεκτροσταθμούς, εργοστάσια, σιδηρόδρομους, αεροδρόμια κλπ.. Κατέστρεψαν πολύτιμες για τον ελληνικό λαό υποδομές, χωρίς να υπάρχει γι' αυτούς κανένα ορατό στρατηγικό κέρδος από αυτήν την πράξη και ταυτόχρονα αυτό να καταγράφεται εις βάρος τους ως μελλοντική "απαίτηση" των θυμάτων τους.
Υπάρχει κάποιος, που να μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση γι' αυτές τις "αυτοκτονικές" πράξεις των Γερμανών; Ήταν παρανοϊκοί ή μήπως λειτουργούσαν κατόπιν σχεδιασμού ή κάτω από μυστικές εντολές; Τι γνώριζαν οι Γερμανοί, το οποίο αγνοούσαμε εμείς οι υπόλοιποι; Γνώριζαν από τότε πως δεν θα δικάζονταν ποτέ και δεν θα τιμωρούνταν ποτέ για τα εγκλήματά τους; Γνώριζαν από τότε πως δεν θα τιμωρούνταν για τα εγκλήματά τους στην Ελλάδα ή στην Ιταλία ή στη Σερβία; Με ποιον τρόπο μπορούσαν να γνωρίζουν το μέλλον τους; Πώς ήταν βέβαιοι ότι μπορούσαν να καταστρέψουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, χωρίς να τους απασχολεί η έννοια της αποζημίωσης; Γνώριζαν αυτά, τα οποία εμείς οι υπόλοιποι τα καταλάβαμε μετά από δεκαετίες, εφόσον ποτέ δεν πήρε αποζημίωση η Ελλάδα ή η Ιταλία ή Σερβία από τους Γερμανούς;
Γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Ποιος μπορούσε να τους εγγυηθεί ότι θα παρέμεναν ατιμώρητοι; Ποιος μπορούσε να τους "εγγυηθεί" για τα μελλούμενα; Ποιος προστάτευσε τους εγκληματίες από τα θύματά τους; Ποιος δεν επέτρεψε στα κράτη να διαλύσουν οικονομικά τη Γερμανία με τις δίκαιες απαιτήσεις τους; ...Οι μόνοι οι οποίοι μπορούσαν ...Οι Αμερικανοί. Αυτοί τους προστάτευσαν από το πανευρωπαϊκό μένος που με τα εγκλήματά τους προκάλεσαν. Οι Αμερικανοί δεν επέτρεψαν σε κανέναν να τους καταδιώξει και να τους δικάσει. Οι Αμερικανοί δεν επέτρεψαν σε κανένα κράτος και σε κανέναν λαό να διεκδικήσει τις νόμιμες αποζημιώσεις του. Οι Γερμανοί, δηλαδή, γνώριζαν εξ αρχής τι έκαναν, γιατί αυτές ήταν οι εντολές των "αφεντικών" τους. Έκαναν αυτά, τα οποία βόλευαν τους Αμερικανούς.
Οι Αμερικανοί ήταν αυτοί, οι οποίοι είχαν κέρδος από την αντιγερμανική υστερία, η οποία προκλήθηκε στην Ευρώπη εξαιτίας της αναίτιας και ανεξήγητης γερμανικής θηριωδίας λίγες στιγμές πριν την ήττα τους. Γιατί; Γιατί στόχος τους ήταν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ευρώπη. Γιατί στόχος τους ήταν να κάνουν τους Γερμανούς τόσο μισητούς, ώστε να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους τον ρόλο του προστάτη τους από την μήνη των λαών. Αυτό ήταν το ζητούμενο αυτής της φαινομενικά παράλογης ναζιστικής τακτικής.
Μόνον με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να παραμείνουν στην Ευρώπη —και ειδικά στη Γερμανία— ακόμη και μετά το πέρας του πολέμου. Έπρεπε ο τρόμος των Γερμανών για την επιβίωσή τους να τους έθετε υπό την απόλυτη ομηρία των Αμερικανών. Όχι απλά να μην τους αρνηθούν, αλλά να τους παρακαλάνε οι ίδιοι οι Γερμανοί να "εγκατασταθούν" μόνιμα στη Γερμανία. Όχι απλά να μην τους βλέπουν ως ξένους κατακτητές της πατρίδας τους, αλλά ως τη μοναδική τους ελπίδα για την προσωπική και εθνική τους επιβίωση.
Το ίδιο συνέβαινε και με τους συνεργάτες των Ναζί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης. Με τις καταστροφές τής τελευταίας στιγμής η αμερικανική παρουσία ήταν κάτι παραπάνω από σωτήρια για όλους τους προδότες των λαών. Όλοι οι φιλοναζί δωσίλογοι παρακαλούσαν τους Αμερικανούς να εγκατασταθούν στρατιωτικά την Ευρώπη. Τους παρακαλούσαν να μην τους εγκαταλείψουν. Οι δωσίλογοι των κατακτημένων χωρών έλπιζαν για την επιβίωσή τους μόνον στην αμερικανική παρουσία. Οι Γερμανοί εγκατέλειπαν τις κατακτημένες χώρες και οι αμερικανικές πρεσβείες δούλευαν "διπλοβάρδιες", για να καταγράψουν τους νέους "οπαδούς" τους ...Να παραλάβουν τις υποσχέσεις τους και τα σχέδιά τους για το πώς θα τους παρέδιδαν τις πατρίδες τους.
Ταυτόχρονα όμως αυτές οι παράλογες συμπεριφορές των Ναζί προσέφεραν επιπλέον κέρδος στους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί μεγιστοποιούσαν το κέρδος τους από την ολοκληρωτική καταστροφή των ευρωπαϊκών υποδομών. Γιατί; Γιατί μπορούσαν να "ευεργετήσουν" τα κράτη με σχέδια "πέτσινων" δολαρίων τύπου Μάρσαλ και να μπουν μέσα σ' αυτά τα κράτη σαν "συνέταιροι". Άρα; Άρα, γνωρίζοντας ποιος είχε κέρδος από μια παράλογη ενέργεια, καταλαβαίνεις ποιος τη δρομολόγησε ...Έτσι απλά ...Χωρίς ούτε ένα στοιχείο στη διάθεσή σου.
Θεωρούμε λοιπόν σχεδόν αυταπόδεικτο ότι οι Αμερικανοί ήταν αυτοί, οι οποίοι έβαλαν τους Γερμανούς να εγκληματούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, για να τους έχουν ανάγκη στη συνέχεια ...για να τους παρακαλάνε οι ίδιοι οι Γερμανοί να μπουν σαν κατακτητές της Γερμανίας, προκειμένου ν' αποφύγουν την τιμωρία ...Την τιμωρία τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό. Μέσω αυτής της πρωτότυπης τακτικής οι Αμερικανοί "κληρονόμησαν" ολόκληρο τον ναζιστικό μηχανισμό, ο οποίος έλεγχε τη Γερμανία. Όλοι οι Ναζί, οι οποίοι κινδύνευαν να εκτελεστούν για τα εγκλήματά τους, έγιναν φανατικοί φιλοαμερικανοί και μεταπολεμικά όχι μόνον επιβίωσαν, αλλά και προόδευσαν χάρη στα αμερικανικά "συγχωροχάρτια".
Αν δεν υπήρχαν οι Αμερικανοί, οι λαοί της Ευρώπης θα είχαν λιώσει τα γερμανικά τομάρια. Μαζί μ' αυτά θα είχαν ισοπεδώσει τη Γερμανία και δεν θα την άφηναν να σηκώσει κεφάλι για τα επόμενα τρεις χιλιάδες χρόνια. Αν για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία υποχρεώθηκε να πληρώνει μέχρι το 1980 για τον Δεύτερο θα πλήρωνε μέχρι το 4500 ...και βλέπαμε. Η Γερμανία είχε αποδείξει με τον πιο απόλυτο τρόπο —και στο πιο σύντομο διάστημα— ότι δεν δικαιούνταν να υπάρχει ως κράτος ανάμεσα στα κράτη αυτού του Πλανήτη.
Με το μίσος που είχαν συσσωρεύσει οι Ευρωπαίοι εναντίον της, θα εξέφραζαν τέτοιες "απαιτήσεις" για να ικανοποιηθούν, που ακόμα και ο Κλεμανσώ θα φαινόταν φιλογερμανός για τις θέσεις του. Δεν θα έμενε τίποτε στη Γερμανία, που να τη διατηρεί σε "ευθυγράμμιση" με την ανθρώπινη κοινωνία. Θα γυρνούσε πίσω στην εποχή της φεουδαρχίας και δεν θα τη λυπόταν κανένας ...Στην εποχή της λάσπης και των κάρων ...Με βελανίδια έπρεπε να είχαν μεγαλώσει ο Σόιμπλε και η Μέρκελ.
Όμως, όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ, γιατί οι Αμερικανοί δεν τα επέτρεψαν. Γι' αυτόν τον λόγο ακολουθήθηκε αυτός ο ιδιόμορφος σχεδιασμός των εγκλημάτων μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι Αμερικανοί, υποσχόμενοι ατιμωρησία, έβαλαν τους Γερμανούς να εγκληματούν μέχρι τέλους. Με αυτόν τον τρόπο τούς κατέστησαν υποχείριά τους και κατάφεραν να βάλουν "πόδι" στην Ευρώπη. Την ίδια εντολή έδωσαν και σε όλους τους συνεργάτες τους στην Ευρώπη. Όλοι οι δωσίλογοι —όλων των κατακτημένων από τους Ναζί— για κάποιον "μυστηριώδη" λόγο και λίγες ώρες πριν την "τιμωρία" τους εγκλημάτησαν. Γιατί; Για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Για να δώσουν στους Αμερικανούς τα "εχέγγυα" που τους χρειάζονταν, προκειμένου να τους προσφέρουν την προστασία τους.
Ας ψάξει κάποιος να βρει πότε έγιναν τα φοβερότερα εγκλήματα των δωσίλογων στην Ελλάδα. Τα περισσότερα έγιναν όταν η ήττα των Γερμανών ήταν πλέον βέβαιη. Ποιος ενθάρρυνε τους Ταγματασφαλίτες να σφάζουν, να βιάζουν και να λεηλατούν τη στιγμή που τα εμφανή αφεντικά τους έπνεαν τα λοίσθια; Κάποιος τους ενθάρρυνε και ταυτόχρονα τους έδινε εγγυήσεις για την ασφάλειά τους. Τον Ιούνιο του '44 έσφαζαν όποιον έβρισκαν στον δρόμο τους οι δωσίλογοι Ταγματασφαλίτες ...Λίγες ημέρες πριν την εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς.
Το ίδιο "παράλογα" φέρθηκαν σ' αυτόν τον πόλεμο και οι Σοβιετικοί. Όταν ο Χίτλερ έπρεπε να βρει το "κουράγιο" να κάνει την πρώτη κίνηση, προκειμένου να αιματοκυλίσει την Ευρώπη, οι Σοβιετικοί ήταν αυτοί οι οποίοι τον διευκόλυναν. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος υποτίθεται ότι άρχισε με την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία. Δεν άρχισε με την εισβολή στις γερμανόφωνες περιοχές, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από τη Γερμανία εξαιτίας του προηγούμενου πολέμου. Ο Πόλεμος άρχισε όταν η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία. Ήταν όμως μόνη της; ...Όχι βέβαια ...Από κοινού εισέβαλαν με τους Σοβιετικούς.
Αυτή η κίνηση ήταν ιδιαίτερα τολμηρή για τη Σοβιετική Ένωση ...Μια Σοβιετική Ένωση αδύναμη και εσωστρεφή, εφόσον το καθεστώς της κρατιόταν στην εξουσία με νύχια και με δόντια και ασκώντας καθημερινή πραγματική τρομοκρατία, προκειμένου ν' αντέξει ...Μια Σοβιετική Ένωση, η οποία από τότε εμφανιζόταν ως το σίγουρο επόμενο "θύμα" των ναζιστών, οι οποίοι αρέσκονταν στην αντικομουνιστική ρητορεία. Αυτή η Σοβιετική Ένωση θα έπρεπε φυσιολογικά να στηρίζει πολιτικά και στρατιωτικά την Πολωνία, ώστε να έχει ένα "ανάχωμα" απέναντι στη βέβαιη εναντίον της επίθεση των αντικομουνιστών Ναζί. Όμως, αντί να το κάνει αυτό, έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Έκανε επίθεση στην Πολωνία και απέκτησε σημείο "επαφής" με τη ναζιστική Γερμανία. Έκανε δηλαδή το απόλυτο στρατηγικό σφάλμα ...Ένας προλεταριακός "κεφτές", γεμάτος πετρελαϊκά "ζουμιά", ακούμπησε στο "διψασμένο" για πετρέλαιο κτήνος του Ρήνου ...Ένα γυμνό "χέρι" πέταξε τη "μόνωση" και άρπαξε το πυρακτωμένο "σίδερο".
Αν αυτό όμως είναι παράλογο, υπάρχουν και άλλα ακόμα πιο περίεργα. Τον Μάρτιο του 1940 —και ενώ η Γερμανία διαρκώς ισχυροποιούνταν και ήταν βέβαιον ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ένωση— οι σταλινικοί όχι μόνον δεν προετοιμάζονται σε μια άμυνα απέναντί τους, αλλά έκαναν το απολύτως παράλογο. Πραγματοποιούν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του πολέμου. Διαπράττουν τη σφαγή στο Κατίν. Σκοτώνουν σαν τα αρνιά τον "αφρό" της πολωνικής κοινωνίας. Σκοτώνουν αξιωματικούς του πολωνικού στρατού και μορφωμένους αστούς της Πολωνίας. Γιατρούς, μηχανικούς, καθηγητές κλπ.. Παράχωσαν μέσα στις λάσπες του Κατίν όλο το "μέλλον" της Πολωνίας.
Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι είχαν ανάγκη τη συμμαχία της αστικής Πολωνίας απέναντι στη ναζιστική "λαίλαπα", κάνουν ένα ανυπόφορο έγκλημα, το οποίο τους κάνει πιο μισητούς στους Πολωνούς ακόμα και από τους ίδιους τους Ναζί. Αυτοί, οι οποίοι είχαν ανάγκη την αντίσταση της Πολωνίας, προκειμένου να "φρενάρουν" το γερμανικό "τέρας", καταστρέφουν την εσωτερική της "δύναμη". Γιατί το έκαναν αυτό; Υπάρχει λογική εξήγηση αυτής της παράλογης συμπεριφοράς; Όσο σκουπίδια, αγράμματοι και ανεγκέφαλοι κι αν ήταν οι σταλινικοί, δεν δικαιολογείται αυτή η πράξη. Άλλωστε, πάντα διέθεταν ισχυρά ένστικτα επιβίωσης και πάντα γνώριζαν με καμαρίλες και συνομωσίες να εξασφαλίζουν συμμαχίες. Δεν ήταν δηλαδή θέμα βλακείας η σφαγή στο Κατίν. Άρα; Άρα, κάτι γνώριζαν, το οποίο όλοι οι σύγχρονοί τους αγνοούσαν.
Τι ήταν αυτό το οποίο μπορεί να γνώριζαν οι Σοβιετικοί, για να κάνουν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα; Γιατί θα μπορούσαν να έχουν κέρδος από ένα τέτοιο μεγάλο έγκλημα, το οποίο στρατηγικά ήταν όχι απλά περιττό, αλλά εντελώς βλακώδες; Η απάντηση είναι απλή. Οι Σοβιετικοί συμμετείχαν στην αντιβρετανική συνομωσία των Αμερικανών. Γνώριζαν από τους Αμερικανούς ότι οι Ναζί ήταν "στημένοι" για να χάσουν. Να χάσουν τον Πόλεμο μόλις θα ισοπέδωναν ολόκληρη την Ευρώπη και αφού δημιουργούσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της το ανθρώπινο δυναμικό των μελλοντικών συνεργατών των Αμερικανών. Γνώριζαν από τους Αμερικανούς τον μεταπολεμικό σχεδιασμό. Κάποιοι δηλαδή στη Ρωσία γνώριζαν —τρία χρόνια πριν την "αμφίρροπη" μάχη του Στάλινγκραντ— πως όχι μόνον θα "νικήσουν" τους Γερμανούς στην εισβολή τους στη Ρωσία, αλλά ότι η Ρωσία θα "αντεπιτεθεί" και στο τέλος θα πάρει τη μισή Γερμανία "προίκα".
Ήταν δηλαδή "κοινωνοί" του μελλοντικού σχεδιασμού, ο οποίος προέβλεπε ότι ο κόσμος θα χωριζόταν σε δύο στρατόπεδα. Ήταν βέβαιοι ότι στους χώρους εκείνους, όπου οι Αμερικανοί δεν θα έβαζαν στη σφαίρα του ελέγχου τους, οι ίδιοι θα ήταν εκείνοι που θα "κληρονομούσαν" τους πρώην συνεργάτες των Ναζί. Έχοντας αυτήν τη γνώση, ευνόητο είναι πως έπρεπε να ενεργήσουν με τρόπο που να τους βολεύει στο μέλλον, άσχετα αν αυτό φαινόταν παράλογο στο παρόν. Για να πάρει η Σοβιετική Ένωση τη μισή Γερμανία, τι θα έπρεπε να εξασφαλίσει; Τη φυσική επαφή με την κατάκτησή της. Άρα θα έπρεπε να εξασφαλίσει ολόκληρη την Πολωνία. Ως σταλινικοί κομμουνιστές και μελλοντικοί κατακτητές της Πολωνίας, τι πρόβλημα θα είχαν οι Σοβιετικοί με την Πολωνία; ...Την αστική της τάξη. Πριν την "συναντήσουν" ως πρόβλημα, την εξάλειψαν και έτσι ελάχιστη αντίσταση βρήκαν, όταν η Πολωνία μπήκε στο ανατολικό Μπλοκ.
Χωρίς τους αντικομουνιστές αστούς η Πολωνία ήταν στην κυριολεξία "ξεδοντιασμένη" όταν την έβαλαν στο "Μπλοκ" τους οι Σοβιετικοί. Οι Πολωνοί συνεργάτες των Ναζί, μπροστά στον κίνδυνο να κρεμαστούν στις πλατείες, ήταν οι πρώτοι που δήλωσαν υποταγή στους Σοβιετικούς "σωτήρες". Ό,τι ακριβώς έγινε και στη διχοτομημένη Γερμανία, όπου οι Γερμανοί εγκληματίες —ανάλογα με την πλευρά που βρέθηκαν— έτρεξαν να ζητήσουν την προστασία τού αντίστοιχου προστάτη. Με την "απελευθέρωση" της Πολωνίας από τους Ναζί, έτρεξαν οι δωσίλογοι της Πολωνίας να δηλώσουν πίστη και υποταγή στο "προλεταριάτο". Έβγαλαν τις σβάστικες από τα μπράτσα τους και τις αντικατέστησαν με τα σφυροδρέπανα. Μετά έτρεξαν να δηλώσουν προλετάριοι ...Φανατικοί προλετάριοι "επαναστάτες" έτοιμοι να ξεκινήσουν νέους διωγμούς εναντίον των "αντεπαναστατών" ομοεθνών τους.
Από τους φιλοναζί δωσίλογους της γερμανικής Κατοχής στην Πολωνία προέκυψε η μεταπολεμική φιλοσοβιετική πολιτική διοίκηση της Πολωνίας. Ελέγχοντας οι Σοβιετικοί την Πολωνία, ήταν εύκολο να φτάσουν στη Γερμανία, γιατί αυτός ήταν ο στόχος. Ήταν στόχος, ο οποίος τους είχε τεθεί από τους ίδιους τους Αμερικανούς, γιατί η επιτυχία των Αμερικανών ήταν συνδεδεμένη άμεσα με το να καταφέρουν να εμφανιστούν οι Σοβιετικοί στη Γερμανία. Αν δεν εμφανίζονταν οι Σοβιετικοί στη Γερμανία, ολόκληρη η Ευρώπη θα αντιδρούσε στην αμερικανική μεθόδευση. Οι Σοβιετικοί ήταν απαραίτητοι, γιατί αυτοί θα έδιναν το "άλλοθι" στους Αμερικανούς για τη στρατιωτική παρουσία τους στη μεταπολεμική Ευρώπη. Για να παραμείνουν οι Αμερικανοί στη Γερμανία, θα έπρεπε να έχουν και οι Σοβιετικοί μια αντίστοιχη παραμονή ...Όπως και έγινε τελικά. Μοιράστηκαν μεταξύ τους τη Γερμανία και ο καθένας από την πλευρά του έσωσε τους Ναζί "υπαλλήλους" του.
...Απλά πράγματα. Χωρίς τη σφαγή στο Κατίν όλα αυτά θα ήταν δύσκολο να έρθουν σε πέρας. Μια αστική —και άρα εθνικιστική— Πολωνία απλά δεν θα επέτρεπε στους Σοβιετικούς να κάνουν χρήση των εδαφών της. Θα άφηνε η Πολωνία τους Ναζί να υποχωρήσουν ―όπως έκαναν σε όλα τα μέτωπα― και θα αντιστεκόταν στην επέλαση των Σοβιετικών μέσα από την επικράτειά της. Με την εχθρική της στάση θα έθετε υπό απειλή τα σοβιετικά στρατεύματα στο Βερολίνο. Θα τα "απέκοπτε" στο κέντρο τής Ευρώπης χωρίς υποστήριξη και εφοδιασμό. Δεν θα δεχόταν ούτε καν να συζητήσει να μπει στο ανατολικό Μπλοκ ...Ειδικά μετά την πρόσφατη τότε ύπουλη επίθεση των Σοβιετικών στην Πολωνία σε συνεργασία με τους Ναζί.
Όμως, λόγω της σφαγής του Κατίν, την Πολωνία την κυβερνούσε εκείνο το μέρος της αστικής τάξης, το οποίο συνεργάστηκε με τους Ναζί και είχε απόλυτη ανάγκη έναν σωτήρα ...Τον οποιονδήποτε σωτήρα. Τα τομάρια τους ήθελαν να σώσουν οι προδότες των λαών τους και δεν τους ενδιέφερε αν τους έσωζαν οι "καπιταλιστές" ή οι "προλετάριοι". Αυτό τον στόχο εξυπηρετούσε η διπλή εισβολή στην Πολωνία. Με τη διπλή εισβολή προετοιμάστηκε η Πολωνία για την μεταπολεμική της τοποθέτηση. Οι εισβολείς Σοβιετικοί "κούρεψαν" την αντικομουνιστική αστική τάξη και οι εισβολείς Ναζί δημιούργησαν τους μελλοντικούς συνεργάτες των Σοβιετικών στη μεταπολεμική εποχή ...Ό,τι ακριβώς βόλευε τους Αμερικανούς.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η σφαγή στο Κατίν δεν μπορεί να έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών. Κατά πάσα πιθανότητα οι Αμερικανοί την αποφάσισαν και οι Σοβιετικοί απλά την εκτέλεσαν. Οι Αμερικανοί την αποφάσισαν, γιατί στο αμερικανικό σχέδιο προβλεπόταν να παραδοθεί μια "ξεδοντιασμένη" Πολωνία στα χέρια των σταλινικών. Αυτό το "ξεδόντιασμα" στο επίπεδο των κρατών σημαίνει ανθρωποσφαγή χωρίς έλεος. Χωρίς τις "πλάτες" των Αμερικανών δεν θα τολμούσαν οι Σοβιετικοί να κάνουν ένα τέτοιο πρωτοφανές έγκλημα εις βάρος ενός έθνους ...Ενός γειτονικού έθνους, το οποίο θα διατηρούσε αιώνιο μίσος εναντίον τους και το οποίο θα μπορούσε να τους κάνει ζημιά λόγω της ιδιόμορφης ιδεολογίας τους.
Επιπλέον, ένα τέτοιο έγκλημα δεν ήταν συνηθισμένο από πολλές απόψεις ...Ανήκε στα "ταμπού" των αστικών κρατών να μην σφαγιάζουν τις αστικές τους τάξεις στις μεταξύ τους διενέξεις ...Ένα ταμπού, το οποίο διατηρούσαν και οι σταλινικοί ηγέτες, εφόσον και οι ίδιοι ήταν αστικής καταγωγής ...Ένα ιδιόμορφο "fair play" των αστών στην εποχή των εθνικών πολέμων ...Το "κρέας" έπρεπε να είναι απλό και όχι "πολυτελείας" ...Το "αίμα" να αφορά τους αγράμματους εργάτες και όχι τους μορφωμένους αστούς. Δεν ήθελαν να βγάζουν τα "μάτια" τους μόνοι τους οι αστοί εφευρέτες του σοσιαλισμού και όλων των "-ισμών". Αυτόν τον απαράβατο κανόνα παρέβησαν οι Σοβιετικοί, ρισκάροντας να γίνουν απόλυτα μισητοί από όλα τα αστικά κράτη.
Για να το κάνουν λοιπόν αυτό, θα πρέπει να πήραν εγγυήσεις πως δεν θα είχαν συνέπειες. Ήταν όμως υποχρεωμένοι να το κάνουν, γιατί οι Πολωνοί αστοί θα ήταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τα μεταπολεμικά τους κέρδη — όπως τους τα είχαν υποσχεθεί οι Αμερικανοί. Με μια Πολωνία αστική και κατά παράδοση απόλυτα εχθρική απέναντι στη Σοβιετική Ένωση, ο "κόκκινος στρατός" δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μία μέρα στο Βερολίνο αποκομμένος από τη Μόσχα. Αυτή η "αποκοπή" ήταν το αίτιο της σφαγής του Κατίν.  Οι Σοβιετικοί την τόλμησαν, γιατί, γνωρίζοντας τον σχεδιασμό, γνώριζαν πως δεν θα ρίσκαραν πολύ. Γιατί; Γιατί, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς προπαγάνδας των Αμερικανών, θα "φόρτωναν" το έγκλημα στους Ναζί ...Όπως και έγινε, εφόσον μόνοι τους οι Σοβιετικοί "αποφάνθηκαν" ότι το έγκλημα το διέπραξαν οι Ναζί και αυτό υποστήριζαν μέχρι το 1990 ...Μέχρι τον "θάνατο" της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης. Μόνον μετά το 1990 βγήκαν στη δημοσιότητα τα άκρως απόρρητα έγγραφα της Σοβιετικής Ένωσης, τα οποία αποδείκνυαν ότι τη σφαγή του αστικού "αφρού" της πολωνικής κοινωνίας τη διέπραξαν σταλινικά κτήνη.
Όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν ήταν μόνον οι Γερμανοί Ναζί εκείνοι οι οποίοι γνώριζαν τον αμερικανικής εμπνεύσεως μεταπολεμικό σχεδιασμό ...Τον γνώριζαν και οι Σοβιετικοί ...Ήταν όμως οι μόνοι; ...Όχι βέβαια ...Τον γνώριζαν και άλλοι ...Το γνώριζε ακόμα και ένας άχρηστος Έλληνας. Τους ηθικούς αυτουργούς τού εγκλήματος κατά του πολωνικού λαού τούς γνώριζε και ένας Έλληνας, ο οποίος είχε παντρευτεί μια πολωνοεβραία ...Ένας άθλιος Έλληνας, ο οποίος με τις "πλάτες" των Αμερικανών έπαιζε παιχνίδια εις βάρος των Βρετανών ...Το γνώριζε ο Παπανδρέου.
Τον Ιούνιο του '43 έγραφε σε επιστολή του στους Βρετανούς. «Σήμερον όμως σχηματίζεται νέα μορφή του παγκοσμίου ανταγωνισμού. Δύο παγκόσμια μέτωπα διαμορφώνονται: Ο Κομμουνιστικός Πανσλαβισμός και ο Φιλελεύθερος Αγγλοσαξoνισμός, και ενώ το περιεχόμενον της αντιθέσεως των κοινωνικών των καθεστώτων οσημέραι θα ελαττούται, επειδή αμφότεραι αι παρατάξεις θα συγκλίνουν προς τον Σοσιαλισμόν, θα παραμένη ως κύριον και, βαθμιαίως, ως αποκλειστικόν περιεχόμενον της αντιθέσεως το μέγα θέμα της Ελευθερίας: ατομικής, πολιτικής, ηθικής. [...] Μόνον μέσα εις την Σοσιαλιστικήν Πανευρώπην, επικουρουμένην από την ηθικήν και υλικήν δύναμιν του Φιλελευθέρου Αγγλοσαξονισμού, ημπορεί και η Ελλάς να εύρη το αίσθημα της ασφαλείας της απέναντι του καταθλιπτικού κινδύνου του Κομμουνιστικού Πανσλαβισμού» .
Από πού μπορεί να τα γνώριζε ο τενεκές της Αθήνας όλα αυτά; Το '43 η "καρδιά" του κομμουνισμού, που ήταν η Σοβιετική Ένωση, όχι απλά δεν φαινόταν ότι θα είναι η μελλοντική κυρίαρχη ενός παγκόσμιου "πόλου", αλλά στην κυριολεξία δεν είχε "μαντήλι" για να κλάψει. Το '43 η Σοβιετική Ένωση "έγλυφε" ακόμα τις "πληγές" της από τη θηριώδη επίθεση που δέχθηκε από τους Ναζί. Το '43 εντός του σλαβικού κόσμου κομμουνιστές ήταν μόνον οι Εβραίοι και το "κατακάθι" της κοινωνίας του ...Ελάχιστοι και κοινωνικά πιο περιθωριοποιημένοι και στιγματισμένοι ακόμα και από τους Εβραίους, τους ομοφυλόφιλους και τους γύφτους. Από πού υπέθετε ο "φωτισμένος" Παπανδρέου ότι "ανέτειλε" κάποιος "Κομμουνιστικός Πανσλαβισμός";
Τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν και από την περιγραφή του άλλου "πόλου". Γιατί περιβάλλει ολόκληρο το "Δυτικό Μέτωπο" όπως το προσδιορίζει υπό τον "Φιλελεύθερο Αγγλοσαξονισμό"; Ποιους εννοεί ως βασικούς εκφραστές και βέβαια καθοδηγητές του; ...Τους Βρετανούς ή τους Αμερικανούς; Μήπως αυτό το διφορούμενο αφήνεται επίτηδες, γιατί δεν έπρεπε οι Βρετανοί να "ψυλλιαστούν" περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε να γνωρίζουν; Το '43 δεν υπήρχε περίπτωση να φαντάζεται κάποιος μόνιμη στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών στην Ευρώπη. Ακόμα περισσότερο δεν υπήρχε πιθανότητα να φαντάζεται ιδεολογική "κηδεμονία" των Αμερικανών. Οι Αμερικανοί εκείνη την εποχή ήταν οι αφελείς με τα παρδαλά πουκάμισα, που, όταν μιλούσαν, φώναζαν σαν τελάληδες, μασώντας καπνό και φτύνοντας ανεξέλεγκτα.
...Απλά πράγματα. Ο Παπανδρέου με τις "πλάτες" των Αμερικανών έριξε το "δόλωμα" στους Βρετανούς και τους παγίδευσε. Δεν είναι τυχαίο που ο ελληνικός Εμφύλιος τόσο στη σύλληψή του όσο και στην εκτέλεσή του είναι πανομοιότυπος με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτόν τον Εμφύλιο δρομολόγησε ο Παπανδρέου με βάση τις ίδιες σταθερές και σίγουρα υπό την αμερικανική μυστική καθοδήγηση. Ο Παπανδρέου ενθάρρυνε τους δωσίλογους να εντείνουν την εγκληματική τους δράση τις τελευταίες ώρες των Ναζί στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Παπανδρέου "έσωσε" τη "δημοκρατία" στην Ελλάδα, νομιμοποιώντας τούς δωσίλογους για την "αγάπη" τους στη δημοκρατία και πολεμώντας τούς "στημένους" χαφιέδες του Στάλιν.
Γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί έπρεπε να παγιδευτούν οι Βρετανοί. Από τη στιγμή που δεν προβλεπόταν να εισβάλουν Αμερικανοί ή Σοβιετικοί στην Ελλάδα, για να σώσουν τους πρώην ναζιστές και νυν αμερικανόδουλους δωσίλογους, θα έπρεπε να "σωθούν" μόνοι τους μέσω ενός εμφυλίου. Απλά, την απόφαση έπρεπε να την λάβουν οι Βρετανοί, όπως και έγινε. Τα μεγάλα θύματα των Αμερικανών παγιδεύτηκαν στην Ελλάδα και άνοιξαν τον "τάφο" τους με τον ελληνικό Εμφύλιο. Όπως έχουμε γράψει και σε άλλο κείμενο με τον ελληνικό Εμφύλιο, οι Έλληνες καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά αυτοί, οι οποίοι "ηττήθηκαν" ολοκληρωτικά, ήταν οι Βρετανοί. Εξαιτίας εκείνου του Εμφυλίου αυτοί έχασαν ένα από τα πολυτιμότερα "πετράδια" στο "στέμμα" της αυτοκρατορίας τους.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία τι αποδεικνύουν; Μήπως αποδεικνύουν αυτά τα οποία η ιστορία "ισχυρίζεται"; Μήπως αποδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί ήταν πραγματικοί σύμμαχοι με τους Βρετανούς και πολέμησαν από κοινού τους ΝΑΖΙ; Μήπως αποδεικνύουν ότι όλοι από κοινού, αφού νίκησαν τους ναζιστές, στη συνέχεια "έσωσαν" τη δημοκρατία, σταματώντας τους σταλινικούς; ...Όχι βέβαια ...Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά τα οποία μαθαίνουμε στην ιστορία ...Αποδεικνύουν ότι τίποτε από όλα αυτά, που νομίζουμε ότι έχουν συμβεί, δεν συνέβη ...Καθαρό έγκλημα ήταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η ιστορία δεν έχει καμία δυνατότητα να το αποκαλύψει με τις μεθόδους της. Όλα αυτά τα "ανεξήγητα" τα οποία περιγράφουμε και αποδεικνύουν την εγκληματική φύση τού κατ’ όνομα μόνον Πολέμου του '40, είναι μόνον κάποια λίγα ενδεικτικά παραδείγματα ...Δεν είναι τα μόνα που υπάρχουν. Αυτά περιγράψαμε, γιατί αυτά επιλέξαμε ως τα πιο "χρήσιμα" στην "πορεία" την οποία επιλέξαμε για την ανάλυσή μας και όχι επειδή ήταν τα μόνα που βρήκαμε. Ο αναγνώστης μπορεί και μόνος του να κάνει μια ανάλογη έρευνα και ν' ανακαλύψει ανάλογα τέτοια παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν τον ισχυρισμό μας.
...Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα. Παραδείγματα, τα οποία αφορούν τον εφοδιασμό των γερμανικών υποβρυχίων στον Ατλαντικό από αμερικανικές εταιρείες πετρελαίων. Παραδείγματα, τα οποία αφορούν τις ιδιαίτερες σχέσεις των Εβραίων τραπεζιτών της καπιταλιστικής Νέας Υόρκης με τους Εβραίους μπολσεβίκους της κομμουνιστικής Μόσχας. Ύποπτο είναι επίσης το timing, το οποίο επέλεξαν οι Αμερικανοί να "βοηθήσουν" τους Ευρωπαίους στον πόλεμο εναντίον των Ναζί. Ύποπτος είναι ο ρόλος κάποιων Εβραίων Ραβίνων στη "συγκέντρωση" ομοεθνών τους στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Ύποπτη είναι η "κάλυψη" χιλιάδων Γερμανών εγκληματιών από τους Αμερικανούς.
Άπειρα παραδείγματα υπάρχουν, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν το μεγαλύτερο και πιο αιματηρό "συμβόλαιο" θανάτου της ανθρώπινης ιστορίας ...Ως συμβάν του αστυνομικού δελτίου της εγκληματολογίας έπρεπε να έχει καταγραφεί και όχι πολιτικό γεγονός της ιστορίας ...Η πρώτη και μοναδική φορά που κοινοί κακοποιοί επιβλήθηκαν των στρατηγών ...Η πρώτη φορά που επιβλήθηκε ιμπεριαλιστικός σχεδιασμός με όρους "πεζοδρομίου".
Πότε ξεκίνησε ο "Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος";
...Τον Σεπτέμβρη του ’39;
...Λάθος ...Ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 1773.
Αν ρωτήσεις κάποιον, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας ενός καυγά, για το πώς εξελίχθηκε αυτός ο καυγάς, η απάντησή του το πιθανότερο είναι να είναι πλήρης. Ο καυγάς ξεκίνησε όταν ο άλφα χτύπησε τον βήτα και μετά ο βήτα ανταπέδωσε με αποτέλεσμα μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα εκατέρωθεν να καταλήξουν οι διαπληκτιζόμενοι σε μια οριστική κατάσταση. Ο καυγάς, δηλαδή, έχει μια ολοκληρωμένη λειτουργία. Δεν "σαλαμοποιείται" σε καυγά νούμερο ένα, που αφορά το ένα χτύπημα και σε καυγά νούμερο χ, που αφορά το χιοστό χτύπημα. Ο καυγάς μπορεί να καταλήξει σε θάνατο, στο αστυνομικό τμήμα ή σε συμφιλίωση, αλλά κάπου θα καταλήξει. Αν δεν έχει καταλήξει, σημαίνει ότι δεν έληξε ...και άρα συνεχίζεται.
Κάτι ανάλογο στο επίπεδο των κρατών είναι και οι πόλεμοι. Οι πόλεμοι μεταξύ των κρατών ολοκληρώνονται μέσα στον χρόνο όταν "τελειώσουν" τα μεταξύ τους χτυπήματα ...Όταν επικρατήσει κάποιος οριστικά ή "γεφυρωθούν" οι διαφορές τους ή όταν πάψουν να έχουν ανταγωνιστικές ή εχθρικές θέσεις μεταξύ τους. Το γεγονός ότι στις κλίμακες που αφορούν τα κράτη ο ενδιάμεσος χρόνος μπορεί να είναι δεκαετίες ή ακόμα και αιώνες, δεν σημαίνει ότι ο "καυγάς" ολοκληρώθηκε μέχρι να ξεκινήσει ένας νέος. Κάθε νέο επεισόδιο, εφόσον πρόκειται για τους ίδιους "μονομάχους" και αφορά τα ίδια συμφέροντα, μπαίνει στο ίδιο "λογαριασμό".
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είναι ούτε δεύτερος ούτε παγκόσμιος ...Είναι η συνέχεια ενός πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε το 1775 ...Ενός πολέμου, ο οποίος υπήρξε το αίτιο της ίδρυσης του σύγχρονου αμερικανικού κράτους. Ο πόλεμος δηλαδή της Ανεξαρτησίας των αποίκων της Νέας Γης απέναντι στους Άγγλους ήταν το βασικό και ίσως το μόνο παραδοσιακό στοιχείο, το οποίο εμπεριέχει η έννοια του αμερικανικού "έθνους" ...Το μόνο κοινό στοιχείο, το οποίο ενώνει μεταξύ τους τούς πολυεθνικούς και πολυφυλετικούς πληθυσμούς των ΗΠΑ ...Ο πόλεμος μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των 13ων αποικιών της στην Αμερική.
Αυτές οι 13 αποικίες νίκησαν στρατιωτικά τη Μεγάλη Βρετανία και την "έδιωξαν" από την αμερικανική ήπειρο. Όταν αυτές οι αποικίες έγιναν 50 και ισχυροποιήθηκαν επαρκώς, "κυνήγησαν" τη Μεγάλη Βρετανία σε όλες τις ηπείρους και της πήραν τα πάντα. Νίκησαν "εντός" έδρας και επεδίωξαν να πάρουν νίκη και "εκτός" έδρας. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο και ενιαίο "καυγά". Όταν η Μεγάλη Βρετανία ήταν μια ισχυρή αυτοκρατορία, "χτυπούσε" τους Αμερικανούς στην ίδια τους την πατρίδα. Με την Επανάσταση οι Αμερικανοί "ισορρόπησαν" το αποτέλεσμα, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από την αμερικανική ήπειρο και με τον υποτιθέμενο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πήραν την τελική νίκη, εφόσον αντεπιτέθηκαν και στην κυριολεξία την κατέστρεψαν.
Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η συνέχεια μιας σύγκρουσης, η οποία ξεκίνησε στα νερά της Βοστόνης ...Ήταν το τελευταίο "επεισόδιο" μιας "παράστασης", η οποία ξεκίνησε το 1773. Οι κύριοι μονομάχοι του "Πολέμου" αυτού ήταν αυτοί οι δύο και όλοι οι υπόλοιποι έπαιζαν συμπληρωματικούς "ρόλους". Αυτό δεν το λέμε εμείς ...Αυτό το δείχνει η "νεκροψία". Οι Βρετανοί ήταν αυτοί, οι οποίοι στον πόλεμο αυτόν έχασαν τα πάντα και οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι κέρδισαν τα πάντα ...Οι άλλοι απλά συμμετείχαν ...Ο καθένας, παίζοντας τον μικρό ή τον μεγάλο ρόλο του ...Ρόλο όμως απαραίτητο, για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί η μεγάλη μάχη μέχρι να κατακτηθεί ο στόχος του σφετεριστή ...Ο στόχος των ΗΠΑ να διαδεχθούν τη Βρετανία στην "κορυφή" του κόσμου.
Αυτούς τους ρόλους εύκολα τους εντοπίζει κάποιος, αν έχει την απαιτούμενη γνώση. Οι Ναζί, για παράδειγμα, είχαν χρηματοδοτηθεί από τους Αμερικανούς, για να κάνουν τον "λαγό", ο οποίος θα παρέσερνε τη Βρετανία στο "σφαγείο". Οι υπόλοιποι λαοί —σαν τους Έλληνες, τους Γάλλους ή τους Ιταλούς— απλά παρασύρθηκαν μέσα στη δύνη της κολοσσιαίας σύγκρουσης, γιατί αυτό συνέφερε τους "σκηνοθέτες" της παράστασης ...Απλοί "κομπάρσοι". Γιατί; Γιατί αυτοί οι λαοί μπορεί να υπέστησαν τρομακτικές ζημιές εξαιτίας εκείνου του πολέμου, αλλά στην πραγματικότητα δεν άλλαξαν εξαιτίας του τις θέσεις τους στην παγκόσμια "ιεραρχία" ...Αυτό, που ήταν προπολεμικά, αυτό παρέμειναν και μεταπολεμικά ...Μερικώς ανεξάρτητα κράτη ήταν και τέτοια παρέμειναν.
Ο πόλεμος αφορούσε τα "αφεντικά" ...Τους "πρωταγωνιστές". Όλοι οι υπόλοιποι "κομπάρσοι" απλά περίμεναν να μάθουν ποιος θα είναι το επόμενο "αφεντικό" τους. Για τα "αφεντικά" τελείωνε μια "εποχή" και άρχιζε μια άλλη, ενώ οι υπόλοιποι απλά "παρίσταντο" ...Ούτε καν η γλώσσα των "αφεντικών" δεν άλλαζε ...Αγγλικά μιλούσαν οι Βρετανοί και αγγλικά μιλούσαν και οι διάδοχοί τους Αμερικανοί. Στα αγγλικά θα απευθύνονταν οι "κομπάρσοι" στα αφεντικά τους και αυτό δεν θα άλλαζε με την αλλαγή "φρουράς". Αν οι Αμερικανοί επικρατούσαν απλά θα "κληρονομούσαν" τους "κομπάρσους" ως "λεία"....Τι ρόλο μπορεί να παίξει μια "λεία";
Αν ο αναγνώστης τα καταλάβει όλα αυτά μπορεί να συμπληρώσει το πάζλ ακόμα και με κομμάτια που λείπουν. Όταν από μια "διαδρομή" γνωρίζεις την "αφετηρία" και τον "τερματισμό" της, μπορείς να καταλάβεις και όλα όσα αφορούν τη "διαδρομή" αυτή. Ανοίγεται μπροστά σου ένα "παράθυρο" και καταλαβαίνεις όλα αυτά, τα οποία σήμερα φαίνονται μυστηριώδη, ανεξήγητα ή τυχαία. Δεν υπάρχει τίποτε μυστηριώδες, τίποτε ανεξήγητο και προπάντων τίποτε δεν έγινε τυχαία. Όλα έχουν την εξήγησή τους λοιπόν.
Γιατί είχαν ανάγκη οι Αμερικανοί τους Ναζί; Ήθελαν μια άψογα οργανωμένη και απόλυτα ελεγχόμενη ομάδα ανθρώπων, για να μπορέσουν να θέσουν σε λειτουργία το σχέδιό τους να κατακτήσουν την Ευρώπη. Οι ίδιοι δεν είχαν "πρόσβαση" στην Ευρώπη και ως εκ τούτου θα αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες, οι οποίες τελικά θα τους απέτρεπαν από τη βασική τους επιδίωξη. Δεν είχαν στην Ευρώπη ελεγχόμενους "αμερικανόφιλους" σε βαθμό τέτοιο, που θα τους επέτρεπαν να στήσουν στα ευρωπαϊκά κράτη τα φανατικά αμερικανόφιλα καθεστώτα. Δεν μπορούσαν να την μετατρέψουν σε "επαρχία" τους, εφόσον δεν μπορούσαν να την κατακτήσουν και να την μοιράσουν σε εποίκους τους. Αυτήν τη δυνατότητα την απέκτησαν εξαιτίας των εγκληματιών Ναζί και των συνενόχων τους δωσίλογων.
Η αποτυχία της Γερμανίας θα γινόταν το θεμέλιο της επιτυχίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Οι Αμερικανοί έδωσαν στη Γερμανία τη δυνατότητα να κατακτήσει πρόσκαιρα την Ευρώπη, ώστε να "κληρονομήσουν" οι ίδιοι ατόφιες τις υποδομές ακόμα και ενός πρόσκαιρου κατακτητή. Έδωσαν στη Γερμανία τη δυνατότητα να μετατρέψει με τη βία για λίγα χρόνια την Ευρώπη σε "επαρχία" της, για να βρουν έτοιμη την υποδομή να την κάνουν αμερικανική "επαρχία" ...Να "κληρονομήσουν" ατόφιους όλους τους δωσίλογους συνεργάτες τους. Το κόστος του αίματος του ιμπεριαλισμού θα το χρεώνονταν οι Γερμανοί και οι ίδιοι θα απολάμβαναν τα κέρδη, διατηρώντας επιπλέον και τη "βιτρίνα" του ειρηνιστή.
Εύκολο ήταν να "κληρονομήσουν" όλους τους εγκληματίες, γιατί η ισχύς τους και ο ρόλος τους στο τέλος του πολέμου τούς επέτρεπε να μοιράζουν "συγχωροχάρτια" κατά βούληση. Κρατώντας οι ίδιοι το "ξίφος" της διεθνούς δικαιοσύνης, η οποία θα έκρινε τους εγκληματίες πολέμου, μπορούσαν —μέσω του εκβιασμού— να δημιουργούν δούλους των συμφερόντων τους. Οι αυθεντικοί Ναζί της Γερμανίας, για να γλιτώσουν τα τομάρια τους, τους επέτρεψαν να ελέγξουν απόλυτα τη Γερμανία. Οι δωσίλογοι της Ευρώπης για τον ίδιο ακριβώς λόγο τούς επέτρεψαν να ελέγξουν απόλυτα τις ευρωπαϊκές χώρες ...Όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το πού επιλέχθηκαν να καταλήξουν μετά τη δημιουργία των δύο Μπλοκ.
Χωρίς την "αγγαρεία" των Ναζί οι Αμερικανοί δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν στον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη. Οι Ναζί τούς επέτρεψαν να παρασύρουν τη Βρετανία στην "παγίδα" που την κατέστρεψε. Οι Ναζί εξασθένησαν και παγίδευσαν τη Βρετανία, αναγκάζοντάς την να παραδοθεί "φιλικά" και "αδελφικά" στις ΗΠΑ. Οι Ναζί με τα όπλα τους και τη δολιότητά τους προσέφεραν στους Αμερικανούς έτοιμους συνεργάτες μέσα σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Σε διαφορετική περίπτωση οι Αμερικανοί δεν θα μπορούσαν ούτε καν να φανταστούν ότι θα έλεγχαν την Ευρώπη ...Την Ευρώπη, η οποία μέχρι τότε τους τρόμαζε και γελούσε με την αφέλειά τους.
Το πρόβλημα, δηλαδή, ήταν μεγάλο. Όπως δεν μπόρεσαν ποτέ οι Βρετανοί να περάσουν τη Μάγχη ως πραγματικοί κατακτητές της Ευρώπης, έτσι δεν θα μπορούσαν και οι Αμερικανοί να περάσουν τον Ατλαντικό. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να μιμηθούν τους Βρετανούς. Μέχρι τότε οι Βρετανοί κατάφερναν και έλεγχαν την Ευρώπη εμμέσως, ελέγχοντας σχεδόν τον υπόλοιπο Πλανήτη. Το ίδιο φιλοδοξούσαν να κάνουν και οι Αμερικανοί, ελέγχοντας τη Βρετανία και τη Σοβιετική Ένωση. Από τη στιγμή που αυτό το κατάφεραν με πονηριές και συνομωσίες, τα πράγματα γίνονταν πολύ ευκολότερα.
Η αντίδραση από την Ευρώπη ποτέ δεν εκδηλώθηκε, γιατί απλούστατα οι Αμερικανοί έλεγχαν τους παλιούς συνεργάτες των Ναζί. Έχοντας τη βοήθεια των αυθεντικών Ναζί και των συνεργατών τους, υπέταξαν ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα εναντίον των πραγματικών τους εχθρών. Οι μόνες σφαίρες, που έριξαν, ήταν εναντίον των "κομπάρσων" του πολέμου ...Εναντίον των Ναζί υπαλλήλων τους.
Από τη στιγμή που τα γνωρίζουμε όλα αυτά, μπορούμε να εξηγήσουμε και όλα τα "σκοτεινά" στοιχεία της υπόθεσης. Εφόσον ήθελαν οι Αμερικανοί να μπλέξουν πάση θυσία τη Βρετανία στον πόλεμο, ευνόητο είναι ότι θα απάλειφαν όλους τους παράγοντες, οι οποίοι θα δρούσαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Μήπως γνωρίζει ο αναγνώστης την περίπτωση του Εδουάρδου του Η'; Γιατί αυτή είναι σημαντική; Γιατί ο Εδουάρδος ήταν ο φυσικός ηγέτης της Βρετανίας στην εποχή που είχε αρχίσει να "ανατέλλει" η απειλή του Χίτλερ. Ο Εδουάρδος ήταν ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Τι έκανε αυτός; Μετά τη στέψη του ως Βασιλιάς της Βρετανίας και πριν καν συμπληρώσει έναν χρόνο στον θρόνο, παραιτήθηκε από αυτόν ...για τον έρωτα ...Ο πρώτος και ο μόνος Βρετανός μονάρχης που το έκανε αυτό.
Η βρετανική κοινή γνώμη έμεινε έκπληκτη. Αντιδράσεις δεν υπήρχαν, γιατί "τάισαν" το πόπολο με την "εύπεπτη" δύναμη του έρωτα. Δάκρυσαν οι κυράτσες και ανέκτησαν τις ελπίδες τους οι ταπεινές ότι κάποια στιγμή θα γίνουν και οι ίδιες πριγκίπισσες. Γέμισαν γλυκανάλατες "αναλύσεις" τα περιοδικά του "αέρα" και του κουτσομπολιού. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί μιλάμε για τον θρόνο της Βρετανίας. Μιλάμε για τη θέση κάποιου, από του οποίου τις πράξεις εξαρτιόταν τότε ολόκληρη η πορεία της ανθρωπότητας. Δεν μιλάμε για τη θέση του προέδρου στον ναυτικό όμιλο Καστοριάς. Όταν κάτι "απειλεί" αυτόν τον θρόνο, απλά εξαλείφεται ...Δεν αυτοεξαλείφεται ο βασιλιάς ...Εξαλείφεται ό,τι ή όποιος δεν τον εξυπηρετεί ...Εξαλείφεται, όπως "εξαλείφθηκε" η Εκκλησία του Πάπα από τον βασιλιά Ερρίκο τον Η' ...Εξαλείφεται, όπως εξαλείφθηκε η Νταϊάνα και ο Ντόντι από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Για να αφήνεται ένας παράγοντας να απειλεί τον Μονάρχη της Βρετανίας, σημαίνει ότι κάποιοι πολύ ισχυροί και αφανείς παράγοντες τον προστατεύουν.
Αν ψάξει κάποιος λίγο περισσότερο τα πράγματα, θα επιβεβαιώσει αυτά τα οποία λέμε. Μάχες μυστικών υπηρεσιών και εκβιασμοί κρύβονταν πίσω από τη δήθεν ιστορία του έρωτα. Οι Αμερικανοί προστάτευαν την "πέτρα" του σκανδάλου, που οδήγησε τον Εδουάρδο στην παραίτηση. Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία να εμπλέξουν τη Βρετανία στον πόλεμο, επένδυαν σ' αυτήν, γιατί έβλεπαν ότι ο νέος Μονάρχης της όχι απλά δεν ήταν εχθρικός απέναντι στον "κομπάρσο" Χίτλερ, αλλά συμπαθών ...Φίλος και θαυμαστής τού Χίτλερ στις αντικομουνιστικές του "υστερίες" ...Σχεδόν φίλος του Ρίμπεντροπ, ο οποίος εκείνη την εποχή γλεντοκοπούσε στο Λονδίνο ...Σχεδόν έτοιμος να χρηματοδοτήσει τον Χίτλερ, για ν' αποτελέσει το "φράγμα" της Ευρώπης απέναντι στην κομμουνιστική απειλή.
Αυτή η βασιλική συμπεριφορά ήταν ο απόλυτος εφιάλτης για τους Αμερικανούς. Η Βρετανία είχε έναν ηγέτη, ο οποίος απλά παρακολουθούσε το παιχνίδι των "κομπάρσων" τους και δεν έδειχνε διάθεση συμμετοχής ...Των δικών τους κομπάρσων ...ναζιστών και σταλινικών. Δεν έδειχνε καμία διάθεση να στραφεί εναντίον του "κατασκευασμένου" εχθρού σε συμμαχία με έναν υποτίθεται πιο πραγματικό εχθρό. Ο φιλοναζιστής και αντικομουνιστής Εδουάρδος δεν ήταν εύκολο να στρέψει την αυτοκρατορία του εναντίον κάποιου που συμπαθούσε με τη συμμαχία κάποιου που αντιπαθούσε. Στην καλύτερη περίπτωση θα τους άφηνε να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους, έχοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό δεν θα πήγαινε πολύ "μακριά".
Τότε, κατά "σύμπτωση", ερωτεύτηκε μια Αμερικανίδα ...Μια Αμερικανίδα, από αυτές που οι μανάδες άλλων εποχών τις ονόμαζαν "Εξώλης και προώλης". Παντρεμένη πολλάκις με αναρίθμητους εραστές σε παράλληλες σχέσεις και η οποία βρέθηκε να διεκδικεί την κορυφαία θέση σε μια πουριτανική αγγλική "αυλή", που αναζητούσε την "παρθενία". Αυτήν λοιπόν την "ελαφριά" Βάιολετ Ουάλας Ουώρφηλντ Σίμπσον πήγε κι ερωτεύτηκε ο αφελής πρίγκιπας. Εδώ θα πει κάποιος ότι μπορεί να είμαστε άδικοι ...Μπορεί να τον αγάπησε κι αυτήν. Πρόσφατα αποδείχθηκε ότι αυτό δεν συνέβαινε. Όπως αποκαλύπτεται σε σχετικά πρόσφατο βιβλίο, η κυρία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον πρώην άντρα της και επικοινωνούσε μ' αυτόν ακόμα κι όταν βρισκόταν στο ταξίδι του μέλιτός της.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η κυρία ήταν υπάλληλος υπηρεσιών, οι οποίες έχουν την εξουσία να παρεμβαίνουν ακόμα και στην προσωπική ζωή των υπαλλήλων τους. Η κυρία "αναγκάστηκε" από κάποιους να εγκαταλείψει τον άνδρα της, για να παραστήσει την ερωμένη του Πρίγκιπα ...Προφανώς για κάποιους ανώτερους σκοπούς, οι οποίοι δικαιολογούσαν τη θυσία της προσωπικής ευτυχίας. Χωρίς καμία αμφιβολία θεωρούμε ότι ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί την "έριξαν" δίπλα στον Πρίγκιπα, έχοντας την εντύπωση ότι την κρίσιμη ώρα, είτε ως σύζυγος είτε ως ερωμένη, θα μπορούσε να τον πείσει να βάλει τη Βρετανία στον πόλεμο εναντίον των Ναζί. Προφανώς, όταν είδαν ότι αυτό είναι δύσκολο έως απίθανο, άλλαξαν τακτική ...Ήταν ανεπιθύμητος πλέον γι' αυτούς.
Ανεπιθύμητος σημαίνει "απαλοιφή" του. Προφανώς με εκβιασμούς τον ανάγκασαν σε παραίτηση. Εύκολοι είναι οι εκβιασμοί σε μια τέτοια περίπτωση όταν ελέγχεται μια "στημένη" ερωτική σύντροφος. Μπορεί αυτοί οι εκβιασμοί να αφορούν από ντροπιαστικά ερωτικά βίτσια μέχρι τη χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών. Μιλάμε για καταστάσεις, οι οποίες, αν δημοσιευτούν, μπορούν να "κλονίσουν" έναν ολόκληρο θεσμό και αυτό δεν το ήθελε κανένας στη Βρετανία ...Ακόμα κι αυτοί, οι οποίοι υποστήριζαν τον εκβιαζόμενο βασιλιά. Μόνον σ' αυτήν την περίπτωση "θυσιάζεις" έναν βασιλιά ...Να "σώσεις" έναν θρόνο. Αυτό πιστεύουμε ότι έγινε στη Βρετανία, εξαιτίας της αφέλειας του Εδουάρδου. Έφερε σε δύσκολη θέση τον θεσμό και καταστράφηκε.
Αυτήν την "εξυπηρέτηση" στη συνέχεια οι Αμερικανοί μπορεί να την "πούλησαν" στον αναπάντεχα τυχερό αδερφό του τον Γεώργιο ΣΤ' και με αυτόν τον τρόπο να εξασφάλισαν τη βασιλική ανοχή σε μια πιθανή βρετανική επέμβαση. Μια ανοχή, η οποία δινόταν δύσκολα, γιατί το Παλάτι της Βρετανίας —ακόμα κι αν δεν ήταν φιλοναζιστικό— ήταν τρομερά αντικομουνιστικό και έβλεπε τη Γερμανία σαν το πρώτο και πιο ισχυρό "ανάχωμα" της Ευρώπης απέναντι στη σταλινική απειλή. Εξασφαλίζοντας οι Αμερικανοί την ανοχή των Ανάκτων, έκαναν τα πράγματα πολύ ευκολότερα γι' αυτούς. Γιατί; Γιατί είχαν τον δικό τους άνθρωπο να οδηγήσει τη Βρετανία στον πόλεμο.
...Το μυστικό τους "όπλο" ...Τον μεθύστακα Τσόρτσιλ ...Τον "συγγενή" τους, εφόσον από τη μητέρα του ήταν Αμερικανός ...Τον "θαυμαστή" του αμερικανικού ονείρου ...Τον "ύποπτο" Τσόρτσιλ, εφόσον στην εποχή τού μεγάλου αμερικανικού χρηματιστηριακού "ράλι", που οδήγησε στο Κραχ, ο ίδιος ήταν ο Μέγας Θησαυροφύλακας της Βρετανίας και πιθανότατα εμπλεκόμενος άμεσα σε αυτό το Κραχ, το οποίο ήταν προϊόν ακατάσχετης κερδοσκοπίας ...Τον αδίστακτο Τσόρτσιλ, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο άνθρωπος εκείνος δεν δίστασε να βγάλει τη νύφη του στο "κλαρί", προκειμένου να του φέρνει πληροφορίες πολιτικού ενδιαφέροντος. Τέτοιον άνθρωπο είχαν "φυτέψει" οι Αμερικανοί στην "καρδιά" της βρετανικής αυτοκρατορίας και περίμεναν τα λαμπρά αποτελέσματα.
...Μια αυτοκρατορία, η οποία μέσα σε ελάχιστες δεκαετίες, χωρίς να υποστεί στρατιωτική "ήττα", μετατράπηκε σε μια "ένωση", που θυμίζει πολιτιστικό σύλλογο κυριών ...Ένωση καπελοφόρων κυριών για την προστασία της πεδινής πέρδικας. Γιατί; Γιατί είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί, εξαιτίας της δαιμόνιας Σίμσον, είχαν βάλει στο "χέρι" τον βρετανικό θρόνο. Μπορούσαν να τον εκβιάζουν με "πικάντικες" αποκαλύψεις στον πουριτανικό βρετανικό λαό. Τον πέτυχαν στην "αλλαγή" προσώπων και εκεί τον "χτύπησαν", εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία και την απειρία των διαδόχων ...Ό,τι ακριβώς έκαναν στην Ελλάδα, χτυπώντας τον θρόνο μόλις πέθανε ο έμπειρος Παύλος και βρήκαν τον νεαρό Κωνσταντίνο με εμπειρίες προσκόπου.
Δυστυχώς για τους Βρετανούς η ιστορία του μέλλοντος θα είναι πολύ σκληρή γι' αυτούς. Θα περάσουν στην "αθανασία" ως η μόνη αυτοκρατορία, η οποία νικήθηκε από γκάνγκστερ ...Γκάνγκστερ, που την "αιφνιδίασαν" και την λεηλάτησαν ...Γκάνγκστερ, οι οποίοι με όρους εγκλήματος εκβίασαν την ηγεσία της και την κατέλυσαν ...Γκάνγκστερ, οι οποίοι με πόρνες, εμπόρους ναρκωτικών και άλλους "στρατηγούς" του πεζοδρομίου πλεύρισαν την ηγεσία της και την "καθάρισαν" σαν "αυγό". Η Βρετανία θα περάσει στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη λεία κοινών κακοποιών που υπήρξε ποτέ.
...Τζάμπα οι μυστικές της υπηρεσίες ...Τζάμπα οι "Τζέιμς Μποντ" και οι ΜI 6 που "τάιζε" ...Τζάμπα τα License to Kill που έδινε. Ολόκληρη αυτοκρατορική ηγεσία επέτρεψε στα "σκουλήκια" του υποκόσμου της Νέας Υόρκης να τη διαλύσουν. Αιφνιδιάστηκε ο νεαρός βασιλιάς από το θράσος των κακοποιών και αντέδρασε σαν κοινός φουκαράς. Αντί να στείλει μερικούς πράκτορες να "τσιμεντώσουν" παραδειγματικά μερικούς από τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες τής Νέας Υόρκης —μόνο και μόνο επειδή τόλμησαν να τον πλησιάσουν— τους έκανε "συνομιλητές" του. Διαπραγματευόταν τον θρόνο του με ανθρώπους, οι οποίοι λίγες ώρες πριν μπορεί να μάλωναν με ανταγωνιστές τους για τις ταρίφες των πορνών στην Πέμπτη Λεωφόρο.
Ρούζβελτ ...ο φονιάς της Βρετανίας.
Η παγίδευση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ήταν το αποτελέσματα μιας πολιτικής, η οποία είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν. Από την εποχή που οι Αμερικανοί τραπεζίτες έπαθαν τη μεγάλη "ζημιά" με το "Κραχ" του 1929, έψαχναν τρόπο να επαναφέρουν την οικονομίας τους στους παλαιούς ρυθμούς, χωρίς να υποστούν οι ίδιοι τη ζημιά των δικών τους σφαλμάτων. Στην πραγματικότητα έψαχναν θύμα, για να "φορτώσουν" τη ζημιά. Η Βρετανική Αυτοκρατορία ήταν ο ιδανικός στόχος γι' αυτούς. Διατηρούσε την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία και ο παγκόσμιος ρόλος της ήταν ένας πειρασμός για τους τοκογλύφους. Γιατί τους ενδιέφερε ο παγκόσμιος ρόλος της; Γιατί θα μπορούσαν, αν έπαιρναν τη θέση της, να "διαχύσουν" τη ζημιά σ' ολόκληρο τον κόσμο και να συνεχίσει η οικονομία να "καλπάζει" σε νέο ακόμα μεγαλύτερο "λιβάδι" από τις ΗΠΑ.
Αυτό ήταν που τους χρειαζόταν ..."Χώρος" ...Χώρος, για να εκτονώσουν την πίεση του κλειστού εθνικού τους χώρου, ο οποίος δεν "χωρούσε" τα πλασματικά και υπέρογκα κέρδη τού περίφημου αμερικανικού "ονείρου". Οι Αμερικανοί το είχαν αποφασίσει από τότε ...Το "όνειρο", για να συνεχίσει να υπάρχει, θα έπρεπε να γίνει "εφιάλτης" για όλους τους υπολοίπους και απόλυτη καταστροφή για τη Βρετανία. Η Βρετανία, δηλαδή, κινδύνευε πολλά χρόνια πριν εκδηλωθεί ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και ούτε καν υποψιαζόταν τι συμβαίνει. Για λόγους ακατανόητους εμπιστευόταν τους Αμερικανούς, θεωρώντας τους φυλετικά "αδερφούς". Μιλάμε για ακατανόητους λόγους, γιατί τέτοια εμπιστοσύνη δεν υπάρχει μεταξύ δυνάμεων, οι οποίες είχαν πολεμήσει μεταξύ τους — κι αυτό εξαιτίας του μίσους, το οποίο αναπτύσσεται πάντα μεταξύ καταπιεστή και καταπιεσμένου.
Επιπλέον, η Βρετανία αγνοούσε ότι, ακόμα κι αν υπήρχαν κάποιες "βάσεις" γι' αυτήν τη συμπάθεια, αυτές είχαν προ πολλού χαθεί. Από την απελευθέρωσή τους και εντεύθεν οι ΗΠΑ έχασαν σχετικά γρήγορα την αγγλοσαξονική τους "καθαρότητα", η οποία τις χαρακτήριζε στα χρόνια της αποικιοκρατίας και έγιναν ένα πολυεθνικό και πολυφυλετικό "μόρφωμα", το οποίο δεν υπάκουε σε κανέναν από τους μέχρι τότε γνωστούς "κανόνες" που αφορούσαν τα εθνικά κράτη και τους έδιναν τα προβλέψιμά τους χαρακτηριστικά.
Αυτό το απρόβλεπτο και ασυνήθιστο κράτος "εμπιστεύονταν" η συνήθως καχύποπτη με όλους Βρετανία. Μια Βρετανία, η οποία αγνοούσε το σημαντικότερο από όλα αυτά. Αγνοούσε ότι, ακόμα κι αν υπήρχε με τις ΗΠΑ "συγγένεια", αυτό δεν σήμαινε απαραίτητα ότι τα συμφέροντά τους θα ήταν πάντα κοινά ή απλώς συμπλέοντα. Τα συμφέροντα δεν αναγνωρίζουν τις "συγγενικές" ιδιότητες ...Δεν έχουν αισθήματα και βέβαια ευαισθησίες. Κάπου εκεί την "πάτησαν", γιατί δεν είδαν ότι το Κραχ απειλούσε με καταστροφή τις ΗΠΑ και ότι, αν μπορούσαν, θα την "φόρτωναν" σε κάποιον άλλον.
Για να τα καταλάβουμε όλα αυτά, θα πρέπει να τα δούμε στην πορεία τους. Πρέπει να δούμε πώς έγιναν τα σφάλματα και φτάσαμε σ' αυτήν την "εμπόλεμη" κατάσταση. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς "έσωζε" τις ΗΠΑ, για να καταλάβουμε τι ακριβώς επιθυμούσαν εις βάρος της Βρετανίας. Μέχρι τότε οι ΗΠΑ ζούσαν το όνειρό τους. Είχαν εξασφαλίσει την ανεξαρτησία τους και είχαν αρχίσει να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις τεράστιες δυνατότητες του κράτους τους. Όμως, "έτρεχαν" και δεν έδειχναν να γνωρίζουν τους κινδύνους που η "κίνηση" αυτή συνεπάγεται για τα συστήματα ..."Έτρεχαν" εκεί όπου έπρεπε να "περπατάνε" και "περπατούσαν" εκεί όπου έπρεπε να μένουν απολύτως ακίνητοι.
Η τεράστιες δυνατότητες του κράτους τους σε συνδυασμό με την απειρία τους ήταν θέμα χρόνου να τους οδηγήσουν σε "ατύχημα". Οι άπειροι οδηγοί πιο πολλές πιθανότητες έχουν να κάνουν ατύχημα με μια πανίσχυρη Ferrari παρά με ένα μόνιππο κάρο. Τέτοια Ferrari ήταν το αμερικανικό κράτος και τόσο άσχετοι ήταν οι Αμερικανοί ως έθνος. Η πρώην φτωχή πλέμπα της Ευρώπης, που, λίγα χρόνια μετά τη μετανάστευσή της στον Νέο Κόσμο, βρέθηκε να κρατάει στα χέρια της ένα "τιμόνι", το οποίο απαιτούσε τεράστιες γνώσεις, για να μην οδηγήσει σε ατύχημα. Ο κίνδυνος της "σύγκρουσης" ήταν μπροστά και δεν τον έβλεπε κανένας ...Απολύτως κανένας ...κι ας κάνουν κάποιοι τραπεζίτες —εκ των υστέρων— τούς δήθεν έξυπνους, που τα γνώριζαν όλα ...Όλοι σώθηκαν στο Κραχ με κρατικά χρήματα.
Έχοντας την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι πόροι τους —και κατά συνέπεια τα πλούτη τους— είναι ανεξάντλητοι, διαρκώς "επιβάρυναν" την οικονομία τους με παράλογες απαιτήσεις κερδών. Οι εργαζόμενοι γίνονταν "επενδυτές" κι αναζητούσαν μετανάστες, για να παριστάνουν τους εργαζόμενους σε έναν "κύκλο", ο οποίος δεν έδειχνε να έχει τελειωμό. Η "φούσκα" είχε αρχίσει να διογκώνεται και κανένας δεν έβλεπε τον κίνδυνο. Όλη η οικονομία τους είχε μετατραπεί σε μια τεράστια "πυραμίδα", η οποία διαρκώς υποσχόταν νέα κέρδη. Οι εργαζόμενοι αύξαναν συνέχεια τους μισθούς τους και κατά συνέπεια την αγοραστική τους δύναμη και άρα και τα κέρδη των εταιρειών. Οι επενδυτές επένδυαν όλο και περισσότερα χρήματα, αναζητώντας νέα και μεγαλύτερα κέρδη. Χωρίς κανένα "μέτρο" πολλαπλασίαζαν τα κέρδη σε μια οικονομία, η οποία ήταν βέβαιον ότι στο τέλος θα "ξερνούσε" ...Το Κραχ ερχόταν και κανένας δεν το έβλεπε.
Όταν τελικά αυτό το Κραχ εκδηλώθηκε, το χάος σκέπασε τις ΗΠΑ. Ξαφνικά η πείνα άρχισε να απειλεί μια από τις πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο. Η ανεργία, η εγκληματικότητα και η δυστυχία χτύπησαν "κόκκινα". Πάνω από 30% ανεργία σε μια δύναμη, που μέχρι τότε της περίσσευε η εργασία κι αναζητούσε διαρκώς νέους μετανάστες, για να καλύψει της ανάγκες τής ανάπτυξής της. Η άλλοτε Γη της Επαγγελίας απειλήθηκε με τη φτώχεια, που μέχρι τότε νόμιζε ότι αφορά μόνον τους άλλους και όχι την ίδια. Τα συσσίτια ήταν μια καθημερινότητα για το άλλοτε παντοδύναμο κράτος.
Τότε εμφανίστηκε ο παράγων Ρούζβελτ ...Αυτός, ο οποίος έκανε το περίφημο New Deal. Τι ήταν αυτό; ...Τα παπατζηλίκια των απατεώνων και των τοκογλύφων, που τον χρηματοδοτούσαν και τον στήριζαν ...Το παλιό Deal, το οποίο απλά θα το "φόρτωναν" σε άλλους ...Οι ΗΠΑ δεν θα άλλαζαν "βηματισμό". Απλά τις συνέπειες αυτού του λανθασμένου "βηματισμού" θα τις "ξεφόρτωναν" πάνω σε άλλους.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ο Ρούζβελτ διατήρησε στη "ζωή" με κρατικά χρήματα όλους τους τραπεζικούς παράγοντες, οι οποίοι είχαν οδηγήσει τις ΗΠΑ στον "θάνατο" ...Όλους τους γνωστούς τοκογλύφους, οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται ως "Αγορές" ...Όλα τα καλά "παιδιά" της εβραϊκής τοκογλυφίας ...Τον Ρότσιλντ, τον Ροκφέλερ, τον Λίμαν, τον Γκόλντμαν, τον Σαγκς κλπ.. ...Όλο το τοκογλυφικό "κατεστημένο" της Νέας Υόρκης, που εκείνη την ώρα έπρεπε να πάει κατ’ ευθείαν στα σκουπίδια και να ξεκινήσει η αμερικανική οικονομία από την αρχή και ν' αναπτυχθεί με κανονικούς "ρυθμούς" ...Με φυσιολογικούς ρυθμούς, οι οποίοι θα ήταν προσαρμοσμένοι στις δυνατότητές τους και στις ανάγκες τους.
Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν συνέφερε τους τραπεζίτες της Νέας Υόρκης, οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα καταστρεφόταν. Αυτοί στήριξαν τον Ρούζβελτ ...Τον νεοϋορκέζο Ρούζβελτ. Ο Ρούζβελτ είχε όλες εκείνες τις ιδιομορφίες, που βόλευαν τους Εβραίους τραπεζίτες. Κατ’ αρχήν ήταν νεοϋορκέζος δικηγόρος και άρα τον γνώριζαν πολύ καλά, εφόσον το πιθανότερο ήταν να έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους. Επιπλέον, είχε και άλλες "χρήσιμες" ιδιομορφίες ...Ήταν ένας Σόιμπλε της εποχής ...Ένας σακάτης, ο οποίος περιφερόταν με το καρότσι του και το έκρυβε όταν έπρεπε να εμφανιστεί μπροστά στους ψηφοφόρους του.
Γιατί κάνουμε αναφορά στην αναπηρία του; ...Για λόγους ρατσιστικούς; ...Όχι βέβαια. Θα ήμασταν παράλογοι, ως άνθρωποι, αν το κάναμε αυτό. Σεβόμαστε την αναπηρία και τους ανάπηρους, εφόσον, ως κοινοί άνθρωποι, δεν εξαιρούμαστε από αυτήν. Όλοι μας είμαστε δυνάμει ανάπηροι και αυτό ποτέ δεν το αγνοούμε. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε μερικά πράγματα, τα οποία έχουν σχέση με τους σχεδιασμούς του συστήματος. Με τους ανάπηρους συμβαίνουν πολύ ιδιαίτερα πράγματα ...Επικίνδυνα πράγματα, όταν αυτά συνδέονται με την εξουσία και τις αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να παρθούν εις βάρος κοινών ανθρώπων.
Μέσα στους αιώνες είναι οι "αγαπημένοι" όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Τόσο "αγαπημένοι", που στην περίπτωση των ευνούχων το σύστημα τους παρήγαγε οργανωμένα, προκειμένου να εξασφαλίζει τις υπηρεσίες των "ξεχωριστών" αυτών ανθρώπων. Γιατί είναι "αγαπημένοι" των σκληρών καθεστώτων; Γιατί οι αναπηρίες τους περιορίζουν πολύ το φάσμα των ενδιαφερόντων τους και των δραστηριοτήτων τους και εκεί όπου συνήθως "καταλήγουν" είναι πολύ επίμονοι και ικανοί ...Οι πιο σκληροί κι αδίστακτοι από αυτούς αποκτούν ενδιαφέρον για την εξουσία. Γιατί; ...Για πολλούς λόγους. Πολλοί από αυτούς, μέσω της εξουσίας, "εκδικούνται" —ας πούμε— την ατυχία τους. Αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τείνουν στα απόλυτα όρια σκληρότητας. Μη έχοντας κάτι άλλο να κάνουν, αφιερώνονται εξ’ ολοκλήρου στον τομέα όπου μπορούν ή τους επιτρέπουν κάποιοι να διακριθούν.
Αυτή η ολοκληρωτική αφοσίωση τούς κάνει έτοιμους να πάρουν όλες τις αποφάσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τα αφεντικά τους ...Αυτούς, που τους δίνουν "ζωή", μέσω της εξουσίας. Αν σ' αυτό προστεθεί και η φυσική σκληρότητα που τους διακρίνει εξαιτίας της ατυχίας τους, αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για μέγα κίνδυνο, όταν όλα αυτά "διοχετεύονται" στην εξουσία. Θεωρώντας ότι έχουν χτυπηθεί οι ίδιοι σκληρά από τη μοίρα, δεν διστάζουν να πάρουν σκληρές αποφάσεις για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αυτοί, οι οποίοι χτυπήθηκαν από τη μοίρα, γίνονται εύκολα μια κακή "μοίρα", που χτυπάει τους πάντες γύρω τους.
...Δεν καταλαβαίνουν ούτε από διαμαρτυρίες ούτε από κλάματα. Άλλωστε γι' αυτούς είναι μικρό το κακό ακόμα και να πεινάς ή να είσαι άστεγος μπροστά στην παράλυση ή έναν ακρωτηριασμό. Γιατί να παραπονιούνται οι κοινοί άνθρωποι; Το χειρότερο, που μπορεί να τους τύχει, θα ήταν κάτι, το οποίο για έναν ανάπηρο θα προϋπέθετε το "θαύμα". Δεν έχουν την υγειά τους; Αν μπορούσαν θα άλλαζαν και οι ίδιοι οι ανάπηροι αυτήν την υγεία με όλα τα πλούτη και τα αξιώματά τους. Αν μη τι άλλο είναι απόλυτα ειλικρινείς στη σκληρότητά τους.
Αλίμονο λοιπόν για κάποιους, αν το "φάσμα" τού ενδιαφέροντος για κάποιον ανάπηρο περιορίζεται στην εξουσία. Θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί σ' αυτήν και θα κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει αυτούς, που τον βοηθούν. Αυτό έγινε και με την περίπτωση του Ρούζβελτ. Ο Ρούζβελτ ήταν ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Κυβερνήτης της πόλης των τοκογλύφων, που απειλούνταν με χρεοκοπία εξαιτίας του Κραχ, το οποίο συνέβη στη διάρκεια της θητείας του.
Είχε λοιπόν σοβαρούς λόγους ν' ασχοληθεί με τους τοκογλύφους τής Νέας Υόρκης, αν ήθελε να διατηρήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Αυτοί ήταν οι χρηματοδότες και υποστηρικτές του. Ως δικηγόρος τους —και με την εξουσία που του έδινε το αξίωμά του— προσπάθησε να τους βοηθήσει ...Να τους βοηθήσει να "ξεφορτωθούν" τις ζημιές στις "πλάτες" άλλων. Προφανώς εκτίμησαν τις ικανότητές του και τον στήριξαν και στην υποψηφιότητά του για την Προεδρία ...Τον στήριξαν τόσο πολύ, που έσπασε όλα τα ρεκόρ παραμονής στην προεδρία των ΗΠΑ.
Ο Ρούζβελτ ήταν ο μόνος Πρόεδρος, ο οποίος έκανε τρεις προεδρικές θητείες και πέθανε ως Πρόεδρος. Ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντα του Προέδρου το 1933 και επανεξελέγη το 1937, το 1941 και το 1944. Οι Αμερικανοί άλλαξαν τις διατάξεις τού Συντάγματος περί της προεδρικής θητείας αμέσως μετά τον θάνατό του. Προφανώς κάποιοι, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν με την "παντοδυναμία" του Ρούσβελτ, θεώρησαν ότι δεν υπήρχε λόγος ν' αφήσουν "παράθυρο" ανοικτό για κάποιους άλλους ηγέτες, οι οποίοι μπορεί στο μέλλον να μην τους εξυπηρετούσαν. Αυτός ο Νεοϋορκέζος Ρούζβελτ πήρε την κατάσταση "εργολαβικά" για τους τραπεζίτες τής Νέας Υόρκης ...Πήρε την κατάσταση από την απόλυτη ζημιά το 1929 στην Νέα Υόρκη και τη διαχειρίστηκε μέχρι το απόλυτο κέρδος το 1945 στη Γιάλτα.
Αν κάποιος δεν γνωρίζει τις τοκογλυφικές αλχημείες, θα εκπλαγεί από την απλότητα των λύσεων του Ρούζβελτ. Σχεδόν αφελείς —αν όχι βλακώδεις— ήταν. Έκανε δηλαδή αυτό, το οποίο θα σκεφτόταν να κάνει κι ένας βλάκας ..."Έκοψε" χρήμα ...και χρηματοδότησε την τραπεζική λειτουργία, που εκείνη τη στιγμή κατέρρεε. Απλό στη σκέψη, αλλά αδύνατο στην εφαρμογή, αν δεν υπάρχει κατάλληλη "υποστήριξη" από πίσω. Δεν ήταν βλάκες όλοι οι άλλοι και έξυπνος ο Ρούζβελτ που το σκέφτηκε. Είναι σαν να λες ...θα σώσω ένα καράβι από το ναυάγιο, γιατί θα βγάζω περισσότερο νερό από αυτό που μπαίνει μέσα.
Το πρώτο πράγμα, που σκέφτονται όλοι, είναι αυτό, αλλά συνήθως δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί είναι αδύνατον να καταφέρουν σε μια καταστροφή ν' αλλάξουν το καταστροφικό "ισοζύγιο". Αυτό το "θαύμα" έκανε ο Ρούζβελτ. Με έναν τρόπο αυθαίρετο, που λειτουργούσε ως "μαγικός", παρήγαγε μεγαλύτερα "κέρδη" από τις "ζημιές" του Κραχ. Έδωσε "κερδοφόρες" προοπτικές σε τράπεζες, οι οποίες εκείνη τη στιγμή ήταν αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία. Ταυτόχρονα, για να τις συντηρήσει στη ζωή, τις έδωσε χρήματα, για να συνεχίσουν το τραπεζικό τους "έργο".
..."Έκοψε" δηλαδή χρήμα. Όμως, αυτό δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται ― γιατί ακούγεται και σήμερα σε ανάλογες περιπτώσεις. Χρήμα δεν μπορείς να "κόψεις" μέσα σε ένα κλειστό σύστημα —όπως είναι μια εθνική οικονομία—, γιατί ο πληθωρισμός, ο οποίος θα προκύψει από το "ψεύτικο" αυτό χρήμα, θα "γκρεμίσει" ακόμα και τα λίγα που έχουν απομείνει "όρθια". Επιπλέον, αυτό το χρήμα δεν μπορεί να διοχετευτεί άμεσα στο τραπεζικό σύστημα, γιατί παραβιάζονται όλοι οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς και αυτό —εκτός από παράνομο— έχει παρενέργειες σε ολόκληρη την οικονομία. Άρα; Άρα, αυτό το χρήμα έπρεπε να "τακτοποιηθεί" λογιστικά. Ναι μεν είχε "κοπεί", αλλά έπρεπε να γίνει πραγματικό — ή τουλάχιστον να φαίνεται στα τραπεζικά "κιτάπια" σαν τέτοιο.
Πώς γίνεται το ψεύτικο χρήμα "πραγματικό"; ...Με το να δεχθεί κάποιος να το πάρει ως δάνειο ...με ό,τι εγγυήσεις συνεπάγεται ένα δάνειο. Σε πραγματικό, δηλαδή, μετατρέπεται το "πέτσινο" χρήμα από την αξία της εμπράγματης εγγύησης, που καταθέτει ο δανειολήπτης. Άρα; Άρα, αναζητούνταν δανειολήπτης και μάλιστα με "φλέγουσες" ανάγκες και με "οικόπεδο" φιλέτο, για να το βάλει "εγγύηση" για το δάνειο. Το ζητούμενο, δηλαδή, είναι να μην "επιστρέψει" το ψεύτικο χρήμα στην οικονομία, η οποία ενεργοποιείται εξαιτίας του ...Να μην "επιστρέψει", μέχρι να "βαπτιστεί" πραγματικό. 

συνεχίζεται...


Παναγιώτης Τραϊανού