Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Έλληνας 3ος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής


Ένας απόφοιτος μαθητής Λυκείου από τη Ρόδο ο Σταύρος Ευθυμίου κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που διοργανώθηκε στη Δανία και να μας κάνει περήφανους!

Συγκίνηση προκαλεί η στιγμή που ο Σταύρος φορώντας την Ελληνική σημαία παραλαμβάνει το χάλκινο μετάλλιο στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη.

Πάνω από 80 χώρες συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα Φυσικής και ο μαθητής από τη Ρόδο κατάφερε να βγει τρίτος κάνοντας περήφανη τη χώρα μας.

«Δεν το περίμενα από την αρχή γιατί δεν ήμουν και σίγουρος πως είχα γράψει αλλά γενικά προσπαθούσα όλο το χρόνο», λέει ο μαθητής και συνέχισε «ήταν ωραία επειδή είναι μαθητές από πάρα πολλές χώρες δηλαδή από 83 χώρες από όλο τον κόσμο. Συναντιόμαστε, κάνουμε γνωριμίες και γενικά τα θέματα του διαγωνισμού είναι ιδιαίτερο στυλ».

Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής είναι ιδιαίτερα απαιτητικές αλλά για τον Σταύρο αυτό που κατάφερε είναι κάτι φυσιολογικό. Η μεγάλη του αγάπη είναι η φυσική και παρά το διάβασμα και τη σκληρή δουλειά που έκανε όλη τη χρονιά δεν ένιωσε ότι θυσίασε κάτι από την προσωπική του ζωή.


Δείτε το βίντεο εδώ: http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=188576&artTitle=mas_ekane_perifanous_mathitis_apo_ti_rodo_pire_to_chalkino_metallio_sti_diethni_olympiada_fysikis&page=6