Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ενδείξεις ότι κοιμάσαι σ’έναν ονειρικό κόσμο, νομίζοντας ότι είναι αληθινός


Δεν έχεις διανοηθεί ποτέ ότι λειτουργείς σε αυτόματο – ασυνείδητο πιλότο, κατευθυνόμενος από τον προγραμματισμό σου.

Ακολουθείς κοινωνικές πεποιθήσεις, κοσμοθεωρίες, παραδόσεις και μοντέλα εξαρτημένης σκέψης τα οποία δεν έχεις ουσιαστικά αμφισβητήσει.

Δεν εμπιστεύεσαι την καρδιά σου, αλλά τον κατώτερο νου, ο οποίος βασίζεται στη γραμμική λογική.

Μπροστά στο αναπάντεχο, αντιδράς είτε με φυγή είτε με αντιπαράθεση.

Ταυτίζεσαι με τους ρόλους σου, την προσωπικότητά σου και την άποψη των άλλων για σένα.

Πιστεύεις στο σωστό και το λάθος, στην επιτυχία και την αποτυχία τα οποία βασίζονται σε αυτά που έχεις και σε όσα κάνεις.

Ζεις σε ανύπαρκτο χρόνο (παρελθόν και μέλλον).

Βιώνεις πολλά κενά μνήμης μέσα στη μέρα σου.

Δεν κατανοείς την ύπαρξη στο παρόν ούτε μπορείς να εισέλθεις σε αυτό κατά βούληση.

Τρέφεις ελπίδες ότι κάποια θεότητα, εξωγήινη ύπαρξη, παγκόσμιος ηγέτης ή δάσκαλος θα σε λυτρώσει από τη δυστυχία.

Αναγνωρίζεις εξουσία, οπότε είτε υποτάσσεσαι σε αυτήν είτε επαναστατείς εναντίον της.

Πιστεύεις στη θυσία και στην αυταπάρνηση.

Λειτουργείς με αυτά στη ζωή σου, ακόμα και αν η θεωρία σου δηλώνει διαφορετικές πεποιθήσεις.

Πιστεύεις ότι αυτά που αντιλαμβάνεσαι μέσα από τις αισθήσεις και τον κατώτερο νου σου, αποτελούν την αντικειμενική πραγματικότητα.

Φοβάσαι τον πόνο, το θάνατο και το φόβο.

Κρατάς το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού σου κρυφό, μάρτυρας της ενοχής και του μίσους προς τον εαυτό σου.

Πιστεύεις ότι η προσωπική σου πνευματική αφύπνιση θα έπρεπε να σου προσφέρεται «δωρεάν» επειδή έχεις διαχωρίσει τον εαυτό σου και τη ζωή, με το δυαδικό τρόπο σκέψης σου.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ενδείξεις της ασυνείδητης αιχμαλωσίας σου.
Συνέχισε να κοιμάσαι ή αποφάσισε να ξυπνήσεις.
Το εδώ και τώρα είναι το μόνο αληθινό που έχεις.

Το σχετικό βίντεο και η πηγή εδώ:

Στο φως το περιεχόμενο των παπύρων της Οξυρύγχου


Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν . H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε... "Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων" .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων ελλήνων .
Μεταξύ των άλλων θησαυρών που έχουν ήδη ανακαλυφθεί από μια ομάδα επιστημόνων του Παν/μίου της Οξφόρδης υπάρχουν και άγνωστα έως τώρα έργα κλασσικών γιγάντων όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Ησίοδος.
Αόρατη με το κοινό φώς, η ξεβαμμένη μελάνη γίνεται καθαρά ορατή κάτω από υπέρυθρο φώς, με τεχνικές ανάλογες με την επισκόπηση από δορυφόρους.
Τα κείμενα της Οξφόρδης αποτελούν μέρος ενός μεγάλου αριθμού παπύρων που βρέθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα σε έναν αρχαίο σκουπιδότοπο της ελληνο-αιγυπτιακής πόλης του Οξυρύγχου.
Απομένουν χιλιάδες κείμενα να διαβαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, περιλαμβανομένων έργων του Οβιδίου και του Αισχύλου.
Υπάρχουν περίπου 400,000 κομμάτια παπύρων φυλαγμένα σε 800 κιβώτια στην Βιβλιοθήκη Sackler της Οξφόρδης και αποτελούν το μεγαλύτερο όγκο κλασσικών ελλήνων χειρογράφων του κόσμου.
Οι ακαδημαϊκοί χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την νέα ανακάλυψη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατά 20% των σωζόμενων ελληνικών έργων.
Μέσα στα έως τώρα άγνωστα κείμενα που κατόρθωσαν να διαβάσουν με την τεχνική αυτή, περιλαμβάνονται τμήματα της χαμένης από καιρό τραγωδίας «Επίγονοι» του Σοφοκλή, μέρος μιας χαμένης νουβέλας του έλληνα συγγραφέα Λουκιανού του 2ου αιώνα, άγνωστο κείμενο του Ευριπίδη, μυθολογική ποίηση του ποιητή Παρθένιου του 1ου αι. π.Χ, έργο του Ησίοδου του 7ου αι., και ένα επικό ποίημα του Αρχίλοχου, ενός διαδόχου του 7ου αι. του Ομήρου, που περιγράφει γεγονότα που οδήγησαν στον Τρωικό πόλεμο.
«Είναι τα πιο φανταστικά νέα.
Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το πρώτο είναι πόσο φοβερά επηρέαζαν τις επιστήμες και τις τέχνες οι Έλληνες. Το δεύτερο είναι πόσο λίγα από τα γραπτά τους σώζονται » λένε οι άγγλοι επιστήμονες.