Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ανυπόληπτοι...



Ούτε στο εξωτερικό δεν θα μπορούν να ζήσουν οι σημερινοί κυβερνώντες.
Διαστάσεις χιονοστιβάδας που θυμίζουν τις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της επταετίας λαμβάνουν πλέον στο εξωτερικό οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης. Μετά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σειρά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος αποδοκιμάστηκε από δεκάδες Έλληνες φοιτητές και μετανάστες στο Παρίσι. Μάλιστα αναβλήθηκε κατ'αυτό τον τρόπο η βραδιά-αφιέρωμα που θα γινόταν προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, και θα έκλεινε με την προβολή της ταινίας "Ζ".
Όμως, πριν να ξεκινήσει η βραδιά και μόλις έφθασε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος , ομάδα Ελλήνων φοιτητών άρχισαν ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις για την κυβερνητική πολιτική και την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ.
Ο Θ. Πάγκαλος πρότεινε στους συγκεντρωμένους να συναντηθούν σήμερα για προκειμένου να συζητήσουν, εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν. Άκαρπες αποδείχθηκαν και οι προσπάθειες του Κώστα Γαβρά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ κάποιες παρατηρήσεις του Θ.Πάγκαλου έριξαν "λάδι στην φωτιά". Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο και τελικά φυγαδεύτηκε τόσο ο Θ. Πάγκαλος όσο και ο πρεσβευτής μας στο Παρίσι.Οι Έλληνες ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά του ιδίου και της κυβέρνησης ("απατεώνες", "αλήτες", "τι δουλειά έχει αυτός εδώ πέρα", "αμαυρώνεις τη δουλειά του Γαβρά", "πες μας για τα διαμερίσματα" κ.α. ήταν μερικά από τα ηπιότερα "κοσμητικά επίθετα") και ματαίως οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους παρευρισκόμενους!Τελικά ο αντιπρόεδρος αποχώρησε κάτω από το σύνθημα "Έξω, έξω!".
Ο Κ. Γαβράς, εμφανώς αμήχανος, επιχείρησε να υποστηρίξει τον κ. Πάγκαλο. Όμως δέχθηκε και ο ίδιος την δριμεία κριτική των παρευρισκόμενων για την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι οποίοι του ζήτησαν να τον «αποκηρύξει» και μάλιστα με ιδιαίτερα θορυβώδη τρόπο.
- Δεν ανεχόμαστε στην παρουσίαση των αριστουργηματικών φιλμ του κ. Γαβρά, να είναι παρών ένας δολοφόνος.
- Μιλήσατε για Δημοκρατία, κ. Γαβρά, και λέτε ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση εξελέγη από τον λαό. Πριν από μόλις έναν μήνα ο κ. Πάγκαλος φέρθηκε στους Έλληνες σαν να ήταν ηλίθιοι και μας απεκάλεσε «κοπρίτες». Πιστεύετε ότι αυτό αποτελεί δημοκρατική συμπεριφορά;
Οι συνεχείς αποδοκιμασίες κυβερνητικών πολιτικών από Έλληνες φοιτητές ή Έλληνες της διασποράς, πραγματικά θυμίζουν εποχή δικτατορίας και έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση, αφού ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται μόνο σε ηγέτες δικτατορικών ή απολυταρχικών "ημι-δημοκρατιών", όπως η Ζιμπάμπουε.Η λαϊκή εξέγερση για άλλη μια φορά ξεκινά από το εξωτερικό, όπως πριν από το 1821, πριν το 1909 και πριν το 1974;
H Ιστορία θα δείξει...
Το σχετικό βίντεο εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=A9tLCF4rTg0&feature=player_embeddedಹ್ತ್ತ್ಪ
kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: