Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος


Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στη συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας στο ξενοδοχείο President! Ήταν όλοι εκεί, αριστεροί κεντρώοι, δεξιοί, ανένταχτοι, μα πάνω απ’όλα άνθρωποι με βαθειά ανησυχία για τα τεκταινόμενα. Πάνω από 1000 άτομα, η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, και οι διάδρομοι απέξω επίσης παρόλο που ο κλιματισμός άργησε να μπει σε λειτουργία και η ζέστη ήταν αφόρητη για αρκετή ώρα. Τέσσερεις βασικοί ομιλητές, ένας νομικός (δεν συγκράτησα το όνομά του), ο οποίος ανέπτυξε το ανίσχυρο και αντισυνταγματικό του περιεχομένου του λαθρονομοσχεδίου, ο καθηγητής Ρωμανός με εμπεριστατωμένη ανάλυση των σχεδίων της νέας τάξης πραγμάτων και των μεθόδων με τις οποίες υλοποιείται η επιβολή της στην Ελλάδα, εκπρόσωπος της ανεξάρτητης κίνησης καθηγητών, ο οποίος ανέλυσε την κατάσταση στα σχολικά εγχειρίδια που στερούνται παιδαγωγικού περιεχομένου και κάποιες φορές αυτό τούτο το περιεχόμενο τους προκαλεί πικρά γέλια και τέλος ο Σπύρος Χατζάρας.
Δυνατός παλμός, τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, επικρατέστερα το «ο λαός απαιτεί, οι προδότες στο Γουδή», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» κ.ά. Πολλά πολλά χρόνια είχα να δω τέτοιο παλμό και πάθος, το ένα τρίτο των παρευρισκομένων είχαν γκρίζα μαλλιά, δύσκολα όμως ξεχώριζε κάποιος ποιοι ήταν πιο μαχητικοί οι νεότεροι ή οι παλαιότεροι… Εκείνο το οποίο επίσης εύκολα γινόταν αντιληπτό ήταν ότι ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα αγριεμένος με την κατάσταση και τους έλληνες πολιτικούς…
Δείτε περισσότερα κι εδώ: http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/03/president.html

4 σχόλια:

Isaak είπε...

Antrea το blog αλλάζει κατεύθυνση!
Πολλές κραυγές ακούω.
Δεν νομίζεις ότι ξεφεύγουμε από την αρχική ιδέα? Σε λίγο θα στρατολογήσεις και κόσμο. Άστο αυτό στα κόμματα. Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ είναι βήμα ελεύθερης έκφρασης. Μην το κάνουμε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της πατριδοκαπηλείας.

andreas είπε...

Μου θυμίζεις την αρχική ιδέα;

Isaak είπε...

Θα την βρείς γραμμένη στο κάτω μέρος του blog:
"Τι οδήγησε στη δημιουργία αυτού του blog"

andreas είπε...

Αγαπητέ Σάκη,
Χαίρομαι που και στο περιεχόμενο του κειμένου της ιστοσελίδας μας που επικαλείσαι, απαιτείται ανδρεία και γνώση για να πλησιάσεις την αλήθεια. Αυτή είναι και η πεμπτουσία της παρουσίας των blogs στο διαδίκτυο, η προσφορά πληροφόρησης, τεκμηριωμένης άποψης και παραπομπής σε άλλες πηγές (και blogs) αφού όντως το ζητούμενο είναι η ψαύση της αλήθειας. Όλοι αυτοί λοιπόν που αναζητούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση μέσα από ένα –προς ώρας- ελεύθερο βήμα στο διαδίκτυο, αυτό των blogs, δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται ως «στρατολογούμενοι». Βαρύς και άστοχος χαρακτηρισμός που θέλω να πιστεύω ότι δεν απέδωσε ορθά την άποψή σου. Εφόσον λοιπόν το «Συμπόσιο» έτσι το σχεδιάσαμε σαν βήμα ελεύθερης έκφρασης, ας το αφήσουμε έτσι. Στις αναρτήσεις άλλωστε αναφέρεται πάντα ο συντάκτης τους. Κι αυτός κρίνεται από τους αναγνώστες. Τέλος, όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις είναι λίαν βαρύνουσας σημασίας για το έθνος και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή κάνει ότι δεν το βλέπει, τουλάχιστον εθελοτυφλεί… Μακριά λοιπόν από τη λογική αυτού του blog η έννοια της πατριδοκαπηλείας. Η άποψή μου είναι ότι στις εξαιρετικά άσχημες συνθήκες που περνούμε, πρέπει να προβάλλονται κινήσεις που στοχεύουν στην απαλλαγή από δεσμά που υποκλέπτουν όχι μόνο την τσέπη μας αλλά και το μέλλον ιδιαίτερα της γενιάς της επόμενης, αυτής των παιδιών μας! Η μακρόχρονη απουσία σου από τις αναρτήσεις του «Συμποσίου», δεν σε βοηθά να αντιληφθείς πόσα άλλα blogs προσανατολισμένα στην συνολική ανέλιξη του ανθρώπου, εστιάζουν αυτό τον καιρό το ενδιαφέρον τους στις επιλογές της ελληνικής Πολιτείας και τις οδυνηρές επιπτώσεις τους για το μέλλον. Περιμένω με χαρά να ξαναδώ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σου στο ζωντανό blog μας.