Σήμερα 11/9 και ώρα 20.30 με επίκεντρο τον Τύμβο των πεσόντων Μαραθωνομάχων εορτάζεται για πρώτη φορά η επέτειος των 2.500 χρόνων από την κοσμοϊστορική μάχη του Μαραθώνα. Φυσικά η επίσημη Πολιτεία απουσιάζει από τους εορτασμούς, τους οποίους διοργανώνει ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Σπύρος Ζαγάρης και άλλες προσωπικότητες, Έλληνες και ξένοι. Και λέγω φυσικά διότι οι κατοχικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν είναι Ελληνικές παρότι διαθέτουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο, αλλά παραρτήματα της διεθνούς χούντας των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Τα κυριότερα συμπεράσματα της μάχης του Μαραθώνα είναι τα εξής:
1/ Η Ελευθερία έναντι της Τυραννίας. Η μάχη αυτή έκρινε την τύχη της Ευρώπης και του κόσμου ολοκλήρου, διότι αν επικρατούσε η Ασιατική στρατιά του βασιλιά Ξέρξη ο πολιτισμός θα είχε πάρει εντελώς διαφορετική τροπή. Θα είχε επικρατήσει ο ασιατικός δεσποτισμός, αυταρχισμός, υλισμός, θεοκρατία έναντι του πνεύματος της ελευθερίας, δημοκρατίας, ορθολογισμού, ανεξιθρησκίας κ.α.
2/ Ο Ελιγμός. Στην μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. εγκαινιάσθηκε για πρώτη φορά από τον στρατηγό Μιλτιάδη το στοιχείο του ελιγμού έναντι της μάχης εκ παρατάξεως. Τούτο επέβαλε το ολιγάριθμο των Ελλήνων (10.000 Αθηναίοι και 1000 Πλαταιείς ) έναντι των 110.000-300.000 Περσών με ιππικό και ισχυρότατο στόλο. Ενίσχυσε τα δύο πλευρά της παρατάξεως του και άφησε ασθενές το κέντρον και εκτέλεσε ελιγμό ιλάγρας(τανάλιας) γύρω από την αντίπαλη δύναμη.
3/ Ο Αιφνιδιασμός και η Ορμή Κρούσεως ήτο ο δεύτερος καθοριστικός παράγων της νίκης των Ελλήνων. Ήτο τόσο θυελλώδης η επιθετική κρούση ώστε οι περσικοί ίπποι τρόμαξαν, επεκράτησε πανικός και οι Πέρσες τρομοκρατημένοι ετράπησαν σε άτακτη φυγή προς τα πλοία για την σωτηρία τους.
4/ Ο ισχυρότερος επιθετικός και αμυντικός οπλισμός των Ελλήνων έναντι των Περσών. Ο οπλισμός και η πανοπλία του Περσικού πεζικού το καθιστούσε ακατάλληλο για αγώνα εκ του συστάδην ιδιαίτερα με τους βαριά οπλισμένους Έλληνες οπλίτες.
5/ Η ταχυκινησία και το άριστο σύστημα πληροφοριών των Αθηναίων οι οποίοι έσπευσαν δρομαίως στο Μαραθώνα όταν πληροφορήθηκαν ότι απεβιβάσθησαν οι Πέρσες στο Σχινιά και μετά την λήξη της Μάχης, όταν έσπευσαν στο Φάληρο να αντιμετωπίσουν τον Περσικό στόλο που είχε κινηθεί εκεί με σκοπό να αποβιβάσει την κυρία δύναμη εναντίον των Αθηνών, τις οποίες θεωρούσαν ανυπεράσπιστες.
6/ Οι υπέρτερες ηθικές δυνάμεις των Ελλήνων, οι οποίοι εμάχοντο υπέρ βωμών και εστιών, έναντι των μισθοφορικών συνονθυλευμάτων του βασιλιά Ξέρξη, τα οποία εμάχοντο για το μισθό και του φόβου του μαστιγίου και της βασιλικής τιμωρίας.
7/ Τα Ηγετικά Προσόντα του Μιλτιάδου. Ο στρατηγός Μιλιάδης ήτο ένας εκ των εκλεκτότερων στρατηγών. Υπήρχαν τρεις τρόποι ενεργείας: α/ Ν' αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στα τείχη (ολέθριος) β/ Να τους αναμένουν στην διάβαση της Παλλήνης(κακός) γ/ Να τους αντιμετωπίσουν στο Μαραθώνα. Ο Μιλτιάδης επέβαλε τον τρίτο και ενίκησε.
8/ Ανέκαθεν η Γεωπολιτική θέση της Ελλάδος είλκυσε την κατακτητική μανία των επίδοξων κοσμοκρατόρων. Η επεκτατική πολιτική προς τη Δύση ήτο η αιτία της εκστρατείας για τον Δαρείο και τον διάδοχο του Ξέρξη. Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αθήνα ήτο το κύριον εμπόδιον. Η στοχοποίηση της Ελλάδος συμβαίνει και σήμερον από τις ίδιες δυνάμεις.
9/ Οι Εβραίοι δια του Μαρδονίου(=Μαρδοχάι) υποκίνησαν την εκστρατεία κατά της Ελλάδος, όπως συμβαίνει και σήμερον με τους διεθνείς Εβραίους τοκογλύφους -τραπεζίτες που υποκινούν τη Δύση κατά της Ελλάδος.
Να γιατί η κατοχική κυβέρνηση των Αθηνών δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις!!! Διότι απλούστατα αυτές έχουν τον συμβολισμός τους, ότι, και πάλι η μεγάλη μας χώρα έχει μπει πρωτοπόρος στον αγώνα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δέχεται και πάλι μετά 2500 χρόνια μια εξ ίσου βάρβαρη επίθεση από τους ανθρώπους της ανατολής-με την συνδρομή των εντόπιων προδοτών και συνεργατών του εχθρού σαν τον Ιππια (575;-490 π.Χ.)- ο οποίος κατηύθυνε τα σχέδια του Ξέρξη. Τώρα λέγονται Γιωργάκηδες, Πάγκαλοι, Χρυσοχοίδηδες, Γερουλάνοι, Διαματοκόλλητες Μπίλντερμπεργκες κ.α.
Όμως και πάλι η Ελλάδα θα νικήσει. Η Ελευθερία θα νικήσει τη δουλεία, η Δημοκρατία τον ολοκληρωτισμό. Το Πνεύμα την υλική βία, ο Ανθρωπισμός το μαστίγιο του ΔΝΤ, το Φως το σκοτάδι της Αβρααμικής θεοκρατίας.
Αμφικτύων, Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών