Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Έλληνες φοιτητές σάρωσαν βραβεία σε διαγωνισμό μαθηματικών

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Ελλάδα στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιανατολικής Ευρώπης, που διοργανώνεται από τη Μαθηματική Εταιρεία Ν. Α. Ευρώπης.

Έτσι, Έλληνες φοιτητές κατέκτησαν συνολικά 8 μετάλλια: 2 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από 6 έως 9 Μαρτίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας και σ΄αυτόν συμμετείχαν 24 ομάδες από χώρες με παράδοση στα Μαθηματικά και στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε η εξαμελής Ολυμπιακή Ομάδα, που αποτελούνταν από πέντε φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (EKΠA), έναν φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων του Ε. Μ. Πολυτεχνείου και μία τριμελή ομάδα, από δύο φοιτητές του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και έναν της Πληροφορικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Τα βραβεία που κατέκτησαν οι Έλληνες έχουν ως εξής:

Χρυσό μετάλλιο: Εσκενάζης Αλέξανδρος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Μπογιόκας Δημήτριος(Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ).

Αργυρό μετάλλιο: Τσουβαλάς Κωνσταντίνος (Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Ζέμας Κωνσταντίνος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Παπάς Γεώργιος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Κωνσταντινίδης Στέλιος (Πρωτοετής φοιτητής ΣΥΜΜΥ ΕΜΠ) και Τσαρέας Αθανάσιος (Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ).

Χάλκινο μετάλλιο: Αγγελής Εμμανουήλ (Πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής ΕΚΠΑ).

Αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας ήταν ο επίκουρος καθηγητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Ιάκωβος Ανδρουλιδάκης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Τσουβαλάς Κωνσταντίνος έλαβε επιπλέον ειδική εύφημη μνεία, γιατί ήταν ο μοναδικός που έλυσε το πολύ δύσκολο τέταρτο θέμα του διαγωνισμού, δίνοντας μια πρωτότυπη λύση.

Φέτος για πρώτη φορά απονεμήθηκαν βραβεία σε χώρες και Πανεπιστήμια. 



Η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση, τη δε πρώτη θέση, μεταξύ των Πανεπιστημίων, κατέλαβε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επίσης αποφασίστηκε ο διαγωνισμός για το SEEMOUS 2013 να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=12956