Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η ουδετερότητα, ουτοπική επιλογή…



Ομιλία κ. Στίνη που προηγήθηκε του «Οραματισμού για την Ελλάδα» στις 31-3-2013:

Το θέμα της σημερινής μας ομιλίας, που προηγείται του οραματισμού, είχε ανακοινωθεί κατά τις 20 Φεβρουαρίου, πιστεύω να αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό, ούτε για όσα συνέβησαν στη συνέχεια στην Κύπρο, ούτε για όσα μέλλονται να επακολουθήσουν κι από δω και πέρα. Αυτό είναι ένα δείγμα για το ποιες καταστάσεις είναι αυτές, που μπορεί μέσα απ’ τα πνευματικά πεδία να προειδοποιείται κάποιος.
Έτσι είναι τα πράγματα καλώς ή κακώς, χθες είχα μια συζήτηση με το συγγραφέα τον Γκαρνιέ Μαλέ, το συγγραφέα του βιβλίου «Αλλάξτε το μέλλον σας μέσα απ’ τα ανοίγματα του χρόνου», είχε έρθει απ’ το γραφείο για να γνωριστούμε, γιατί δεν είχαμε ξαναβρεθεί από κοντά, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, γιατί δεν είναι μυστικό γι αυτό και το μοιράζομαι μαζί σας, από μόνος του μου εξομολογήθηκε και μου λέει ότι, επειδή και ο πυρήνας της θεωρίας της δικιάς του, σε σχέση με τα ανοίγματα του χρόνου, αλλά θεωρεί ότι και γενικότερα το πνευματικό μονοπάτι κατάγεται απόλυτα απ’ τον ελληνισμό, μου είπε ότι, ήταν επόμενο ότι η κρίση θα ξεκινήσει απ’ την Ελλάδα, όπως είναι και επόμενο ν’ αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση γενικά στην αναμέτρηση που γίνεται αυτή τη στιγμή μεταξύ καλού και κακού, κάτι που είχαμε θέσει κι εμείς πριν από χρόνια, μέσα απ’ αυτές τις ομιλίες που προηγούνται του οραματισμού.
Είναι πολλά τα μηνύματα γενικά, που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο και δεν είναι ότι έρχονται από Έλληνες, οι οποίοι μπορεί να είναι και προκατειλημμένοι στο κάτω-κάτω, λόγω της εθνικότητάς τους, λόγω της καταγωγής τους, αλλά προέρχονται κι από ανθρώπους, όπως ο συγγραφέας που σας ανέφερα και άλλοι πολλοί, O Νταν Μίλμαν, ο συγγραφέας του δρόμου του ειρηνικού πολεμιστή, πολλοί άνθρωποι, που δεν έχουν κανένα προσωπικό συμφέρον, ή προκατάληψη ν’ αναφερθούν στα της Ελλάδας.
Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι σ’ αυτή την κατάσταση που επικρατεί, αυτοί οι άνθρωποι και δεν θα πω άλλα ονόματα, αλλά και λόγω του περιοδικού Nexus, υπάρχει τώρα και μια αλληλογραφία ηλεκτρονική και με ανθρώπους του εξωτερικού που δεν είναι Έλληνες, είναι απλώς άνθρωποι, οι οποίοι προβληματίζονται γύρω από τα παγκόσμια δρώμενα.
Πράγματι, η κοινή τους συνισταμένη, χωρίς να είναι σ’ επαφή μεταξύ τους κι αυτό είναι κάτι που μ’ έχει εντυπωσιάσει, είναι ότι εστιάζουν στο θέμα της ελευθερίας κι εκείνο που μεταφέρουν, είναι ότι ο στόχος, ας το πούμε του παγκόσμιου κακού, απλουστευμένα για να συνεννοούμαστε, με την έννοια των κέντρων αυτών της απληστίας και της σκληρότητας, οι οποίοι χωρίς έλεος εργάζονται μόνο για την εξουσία και το κέρδος, αυτό εννοούν όταν λένε παγκόσμιο κακό στο υλικό επίπεδο, τουλάχιστον.
Μας λένε λοιπόν ότι ο στόχος αυτών των κέντρων είναι ουσιαστικά η νοοτροπία της ελληνικής παράδοσης, με την έννοια της αναζήτησης, της ελευθερίας και του ανυπόταχτου της σκέψης, γιατί εκεί βρίσκεται όλο το κλειδί, είναι το κουμπί του ελέγχου των πραγμάτων.
Πιστεύω δηλαδή ότι αν αυτή τη συνιστώσα του ελληνικού πνεύματος, της απροκατάληπτης έρευνας και του ανυπότακτου, μπορέσεις και τη χτυπήσεις στη ρίζα της, από κει και πέρα θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα ως προς τον καθολικό έλεγχο της ανθρωπότητας. Και βλέπουμε ότι πράγματι αυτό ακριβώς είναι και το παιχνίδι που παίζεται στις μέρες μας. Τα πράγματα έχουν επιταχυνθεί και κάποιοι κινούνται πάρα πολύ γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση του να μπορέσουν, μέσα από μεθόδους κοινωνικής μηχανικής, δηλαδή μεθόδους ψυχολογικού πολέμου, αλλά και επιστράτευσης της μοντέρνας τεχνολογίας, να οδηγήσουν εκεί τα πράγματα, ώστε να κάμψουν οποιαδήποτε αντίσταση ψυχική έχουν οι πολίτες, γιατί όλα ξεκινάνε από μέσα, προκειμένου να γίνουν στην πορεία υποχείρια αυτών των κέντρων εξουσίας.
Τώρα, από δω και πέρα μπαίνουμε σε κάποια πεδία, τα οποία καλώς, ή κακώς δεν είναι απτά, δεν μπορείς να τα πιάσεις, έτσι όπως πιάνουμε ο ένας τον άλλον, ή μπορούμε να κοιταχτούμε να δούμε ο ένας τον άλλον.
Ωστόσο δεν σημαίνει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι υπαρκτά κι ότι δεν είναι εδώ και την εκδήλωσή τους την βιώνουμε και πολύ σύντομα θα τη βιώσουμε με πολύ πιο δυνατούς όρους.
Θα ήθελα να θυμηθείτε ότι ήδη από το Μάιο του 2010, είχαμε επισημάνει ότι, στις 12 του μήνα είχε γίνει μια μεγάλη έκχυση πνευματικών ενεργειών στη γη. Η συγκεκριμένη έκχυση αφορούσε στο ν’ αρχίσουν κάποιοι άνθρωποι σε ορίζοντα δυο ή τριών ετών, να κατασταλάζουν, ως προς το ζήτημα του ανώτερου δρόμου τους, δηλαδή για το σε ποιόν ακριβώς τομέα και πώς θα μπορούσαν με την βοήθεια αυτών των πνευματικών ενεργειών να προσφέρουν, να υπηρετήσουν στον μελλούμενο πνευματικό μετασχηματισμό της ανθρωπότητας.
Αυτή ήταν η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης έκχυσης των ενεργειών της 12ης Μαΐου του 2010.
Πράγματι, μέσα σ’ αυτή την τριετία που κοντεύει να συμπληρωθεί φέτος το Μάιο, θα έχετε παρατηρήσει κι απ’ τους εαυτούς σας, γιατί όλοι όσοι είστε εδώ, στον πνευματικό δρόμο είστε, αλλά θα έχετε παρατηρήσει κι από άλλους ανθρώπους γνωστούς, ότι σ’ όλους έχει αρχίσει και κατασταλάζει στον άλφα, ή βήτα βαθμό, ασφαλώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις, μια μεγαλύτερη βεβαιότητα και μια υψηλότερη γνώση σε σχέση με το χώρο, τον τομέα, στον οποίο ο καθένας έχει το δυναμικό και το ταλέντο, στο οποίο θα μπορούσε να προσφέρει στην υπόθεση αυτή του πνευματικού μετασχηματισμού της ανθρωπότητας.
Τα πράγματα από τότε, τη 12η Μαΐου έχουν επιταχυνθεί και από τις δυο πλευρές και από την πλευρά των επίδοξων εξουσιαστών, αλλά και από την πλευρά της αντίστασης, των δυνάμεων του καλού. Το αποτέλεσμά τους το βλέπουμε από το πόσο έχουν οξυνθεί τα πράγματα σήμερα και αν κοιτάξετε πόσα έχουνε γίνει μέσα σ’ αυτή την τριετία, θα τρελαθείτε, είναι ιλιγγιώδεις οι ρυθμοί και οι αλλαγές και από δω και πέρα, αυτό είναι το μήνυμα και είμαστε υποχρεωμένοι να το πούμε, είναι ότι από δω και πέρα, από το Μάιο και συγκεκριμένα απ’ το Πάσχα που μας έρχεται και μετά, δηλαδή απ’ τις 5 Μαΐου και μετά η επιτάχυνση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και οι εξελίξεις που θα έχουμε, τόσο σε υλικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό επίπεδο, θα είναι πραγματικά ιλιγγιώδεις.
Αυτό είναι ένα μήνυμα στράτευσης για όλους, διότι θα δείτε ότι, όπως είχαμε ανακοινώσει από τότε, το Μάιο του 2010, ότι θα έρθουν έτσι οι εξελίξεις και το βλέπετε ήδη, όπου δεν θα μπορεί κάποιος να κρατήσει ουδετερότητα, γιατί θα σημαίνει αδιαφορία, ασυνειδησία και άρα η ουδετερότητα θα λειτουργεί προς όφελος του κακού.
Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του και αυτό είναι κάτι που θα ξεκινήσει πάρα πολύ σύντομα.
Τώρα, το ευχάριστο της υπόθεσης, θα θυμάστε ότι η λέξη ευαγγέλιο σημαίνει τα καλά νέα, είναι ότι από το φετινό Μάιο και μετά και τώρα που έχει συμπληρωθεί τριετία από τη 12η Μαΐου, θα συμβεί πλέον μια άμεση κάθοδος πνευματικών ενεργειών, σε όλους όσους έχουν καλλιεργήσει το έδαφος, με τον άλφα, ή βήτα τρόπο και θα είναι μια απτή κάθοδος, όχι θεωρίες, δηλαδή πολύς κόσμος θα νιώσει μέσα του, ότι αλλάζει, θα νιώσει τη διαφορετική δόνηση, τη διαφορετική σκοπιμότητα στην ουσία θα τονωθούν αυτές οι πνευματικές ενέργειες να τονωθούν αυτές οι πνευματικές ενέργειες να παρέμβει και άρα μιλάμε, για μια πραγματική έναρξη της ενσάρκωσης, της εγώ ειμί παρουσίας της θεϊκής συνείδησης, κατά κάποιον τρόπο, μέσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, όπως λέγαμε παλιά στο σχολείο, δεν κρατάνε ομπρέλα όταν θα βρέχει πνευματικές ενέργειες.
Αυτό σας το λέω με σιγουριά και να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι, εάν οι ίδιοι δεν μπλοκάρετε, μέσω του φόβου, της ανασφάλειας, του υπερβολικού άγχους και άλλων αρνητικών συναισθημάτων, που προσπαθούν να μας βομβαρδίσουν και μας καλλιεργούν συστηματικά, τα ΜΜΕ και όλοι οι άλλοι κύκλοι των κέντρων εξουσίας, σας διαβεβαιώνω ότι, αν μπορέσετε ν’ αποκλείσετε αυτούς τους παράγοντες, θα είσαστε άμεσοι μάρτυρες αυτής της μετουσίωσης, η οποία μέσω της Χάρητος θα επέλθει ακαριαία σε όσους θα μπορέσουν να είναι πραγματικά ανοιχτοί.
Μιλάμε δηλαδή για μια διαδικασία που θα θυμίζει μια μαζική επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, δεν θα είναι οι δώδεκα, δυνάμει μπορεί να είναι εκατομμύρια, εξαρτάται καθαρά από μας, απ’ το πόσο ανοιχτός και εκτός κλίματος αρνητικότητας και τρομοκρατίας και εγωισμού και κλεισίματος θα μπορέσει να βρεθεί ο καθένας, από το Μάιο και μετά.
Θα υπάρχει δηλαδή ένα διάστημα, όπως και προ τριετίας, περίπου, γιατί οι χρόνοι στο γήινο επίπεδο παίζουν πάρα πολύ, αλλά μιλώντας σε γήινους χρόνους μιλάμε για ένα άνοιγμα, μια ψαλίδα δηλαδή που θα περιλαμβάνει από τις 4 Μαΐου Μεγάλο Σάββατο, μέχρι τις 15 Ιουλίου, κατά κάποιον τρόπο.
Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και είναι μια ευχάριστη ανακοίνωση, είναι τα καλά νέα.
Από κει και πέρα όμως, στις εξελίξεις που θ’ ακολουθήσουν, επειδή θα έχουμε εκκαθαρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον, άλλωστε ακούγονται πολλά ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε επέμβαση ή στη Συρία, ή στο Ιράν, εν πάση περιπτώσει κάτι θα γίνει, το οποίο μπορεί να συμπαρασύρει και άλλα πράγματα και το σίγουρο είναι ότι θα συμπαρασύρει κι εμάς με τον άλφα ή βήτα τρόπο, γιατί γεωπολιτικά είμαστε στην περιοχή αυτή και θα παιχτούν πολλά, ενισχύεται ο ρόλος της Τουρκίας, τα ξέρετε να μην τα επαναλαμβάνω.
Θα περάσουμε δηλαδή μέσα από συγκρούσεις και εκκαθαρίσεις πολύ σκληρές μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτι που ήταν αναμενόμενο αλλά κάποια στιγμή το βλέπεις θα το βλέπεις πολύ κοντά μπροστά σου και δεν μπορείς να το θεωρείς πλέον θεωρία, είναι κάτι το οποίο αργά ή γρήγορα θα φανεί.
Σ’ αυτή τη φάση των εκκαθαρίσεων η επέμβαση του καλού θα είναι ανελέητη, αυτό είναι που ανακοινώνεται και που λέγεται, γιατί απ’ τη μια μεριά υπάρχει το έλεος, αλλά όπως γνωρίζετε πολύ καλά απ’ την άλλη πλευρά υπάρχει και η δικαιοσύνη και η αυστηρότητα. Και η πάταξη του κακού πράγματι η στάση του καλού θα είναι από δω και πέρα ανελέητη.
Αυτός είναι κι ένας απ’ τους λόγους που σας έλεγα ότι καλό είναι να προσπαθήσουμε ο καθένας από μας να μην μπούμε στις παράπλευρες απώλειες, να μην είμαστε στον «άμαχο πληθυσμό» δηλαδή, που σημαίνει ότι η ουδετερότητα θα είναι καταστροφική, ο καθένας θα πρέπει να καλυφθεί κάτω από μια πνευματική ομπρέλα, άρα θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο. Και θα δείτε ότι εκείνοι που προσπαθούν να τα συμβιβάσουν και προσπαθούν να παραμείνουν στο φλου, θα σχιζοφρενιστούν ή θα εξαφανιστούν, αυτό είναι ένα μήνυμα που θα πρέπει να πάρετε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν επίσης.
Αυτά ήθελα να σας πω με δυο λόγια, δεν χρειάζεται να μακρηγορήσουμε άλλο, συγκεντρωτικά η συμβουλή μας είναι από δω και πέρα, μιας και έχουμε περίπου ένα μήνα, μέχρι το Πάσχα, εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να μπείτε σε μια κατάσταση πνευματικής δεκτικότητας, δηλαδή από το θέμα της διατροφής, μέχρι τις σκέψεις που κάνουμε και την ψυχική μας κατάσταση, έτσι ώστε μέχρι τον Ιούλιο να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται αυτή την κάθοδο των πνευματικών ενεργειών, απ’ την οποία όσοι τα καταφέρετε θα βγείτε τελείως διαφορετικοί άνθρωποι και δεν θα σας αναγνωρίζουν όσοι σας ξέρουν.
Αυτό είναι το ένα και το άλλο είναι ότι, επειδή η μάχη έχει ήδη ξεκινήσει απ’ τ’ ανώτερα πεδία, θα παρακαλούσα εκείνους οι οποίοι το παίζουν, για λόγους αυτοάμυνας βεβαίως, ψυχικής ηρεμίας εννοώ, αποστασιοποιημένοι και καλά του στυλ, δεν υπάρχει καλό και κακό, όλα είναι ένα κλπ, να αναθεωρήσουν τη στάση τους, γιατί ασφαλώς όλα είναι ένα, αλλά όχι στο δυαδικό επίπεδο στο οποίο τελείται στη συγκεκριμένη στιγμή η σύγκρουση. Τους παρακαλώ ν’ αναθεωρήσουν τη στάση τους και να λάβουν θέση, το οποίο σημαίνει ότι πλέον ενεργά να απευθυνόμαστε και μέσω της προσευχής σ’ εκείνες τις πνευματικές δυνάμεις με τις οποίες ο καθένας αισθάνεται ψυχικά συνδεδεμένος, γιατί ο καθένας, η οικογένειά του, έχει διαπιστώσει μέσα από συγχρονικότητες, από συγκεκριμένα περιστατικά, ότι είτε του αρέσει, είτε όχι, συνδέεται με κάποιες συγκεκριμένες πνευματικές δυνάμεις.
Απέναντι σ’ αυτές τις πνευματικές δυνάμεις, η συμβουλή μας είναι, να υπάρχει διαρκής επαφή, επικοινωνία και προσοχή και παράκληση να βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό των ενάρετων ανθρώπων, να τους προστατεύουν, να τους φροντίζουν, να τους καθοδηγούν, τρεις λέξεις-κλειδιά, τις οποίες θα σας έλεγα να τις έχετε όλοι υπ’ όψιν, με την έννοια πρώτον της προστασίας, είτε μιλάμε για ψυχική προστασία, είτε σωματική, σε επίπεδο υγείας, δεύτερον να μας φροντίζουν, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε αξιοπρεπώς και να μην πεινάσουμε, το λέω πολύ απλά, για να το καταλάβετε όλοι και τρίτον, καθοδήγηση, έτσι ακριβώς, ώστε να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε με τον καλύτερο δυνατό, από πνευματική σκοπιά, τρόπο, απέναντι σ’ όλα τα γεγονότα που θα επακολουθήσουν.
Ο καθένας λοιπόν, απέναντι σε όποιον, ή όποιους, από πνευματικές δυνάμεις αισθάνεται επαφή και σύνδεση, είτε είναι η θεά Αθηνά, είτε είναι ο άγιος Γεώργιος, καλείται, γιατί στα ανώτερα πεδία είναι όλα ένα ακριβώς, αλλά αυτό είναι στα ανώτερα πεδία, οπότε οι διαιρέσεις, οι θρησκευτικές, οι ιδεολογικές δεν παίζουν ρόλο εκεί πάνω, αυτές είναι μόνο για να αυταπατώνται οι άνθρωποι στο υλικό επίπεδο και να τσακώνονται μεταξύ τους.
Έτσι λοιπόν ο καθένας απέναντι σ’ όποιες πνευματικές δυνάμεις αισθάνεται ότι έχει επαφή και σύνδεση, να προσεύχεται καθημερινά, να φροντίζουν την ανθρωπότητα, να την προστατεύουν και τον καθένα από μας προσωπικά και να μας καθοδηγούν ανάλογα.
Οι οδηγίες είναι απλές και με τη βοήθεια του Θεού, να τα ξαναπούμε τον Ιούνιο.