Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΞΙΟΣ της αποστολής που του ανατέθηκε

Το μοναδικό ζητούμενο από ένα βουλευτή είναι να ψηφίζει κατά συνείδηση.

O Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι  ΑΞΙΟΣ της αποστολής που του ανατέθηκε.


Το ίδιο άξιοι είναι και εκείνοι που ψήφισαν ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ "ΥΠΕΡ" ωστόσο δεν ξεχωρίζουν μέσα στην πολυπληθή αγέλη των φοβισμένων και υποταγμένων στην κομματική εξουσία 'αμνοεριφίων'.

Τα αμνοερίφια είναι μία κατηγορία ζωντανών που είναι χρήσιμα για διάφορους λόγους. Πχ. αποτελούν τροφή για το βοσκό (κομματική ηγεσία), αντικείμενο συναλλαγής κλπ.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά καθότι άγονται και φέρονται με βάση τις παραγγελίες του βοσκού και των (κομματό) σκυλων οδηγών. Ούτε μπορείς βεβαίως να τους καταλογίσεις ευθύνες καθότι δεν έχουν κρίση προσωπική ούτε και το θάρρος να αντιταχθούν στο ρεύμα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδώσεις ευθύνες σε εκείνους που τους επέλεξαν με την ψήφο τους.

Αυτοί που είναι ΑΝΑΞΙΟΙ κατηγορηματικά είναι εκείνοι που εντέχνως πίεσαν, καθοδήγησαν και απείλησαν εν τελει, τα αμνοερίφια να ακολουθήσουν τη δική τους ατραπό.
Ανεξαρτήτως της έκβασης της επιλογής τους είναι ΑΝΑΞΙΟΙ γιατί ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Στην περίπτωση βεβαίως που αποδειχθεί ότι το όλο εγχείρημα οδηγεί σε όλεθρο τότε... (..όπως είπε και ο Γιούγκερ)

Ανάμεσα στο καθεστώς και στο λαό υπάρχει πόλεμος και όχι ειρήνη


Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην κωμωδία που παίζεται, επί δεκαετίες, στο θέμα της τρομοκρατίας, σε όλες τις μορφές της: Συνωμοτικές ομάδες κρούσης (τύπου 17Ν «ΕΑ» και CIA), «γνωστοί άγνωστοι», «μπαχαλάκηδες» κουκουλοφόροι κ.λπ… Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην πολιτική κωμωδία που παίζεται αναφορικά με τη σύγκρουση ανάμεσα στους «τρομοκράτες» και τις αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και στους «μπάτσους»: Κουκουλοφόροι και «μπάτσοι» είναι τα πιόνια στη σκακιέρα, τα «στρατιωτάκια» που παίζουν στο σκηνοθετημένο, τελετουργικό πόλεμο (του θεάματος) ανάμεσα στο κράτος και τους «τρομοκράτες». Κουκουλοφόροι και «μπάτσοι» έχουν τους ίδιους σκηνοθέτες και στρατηγούς: Το ίδιο το κράτος και τις παρακρατικές μυστικές υπηρεσίες των μαφιών του χρήματος…

Σε αυτό το σκηνοθετημένο παιχνίδι του θεάματος συμμετέχουν και τα κόμματα. Είναι ένα παιχνίδι τρόμου, αποπροσανατολισμού και δημαγωγικής απάτης που συμμετέχουν όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις: Κράτος, παρακράτος, μυστικές υπηρεσίες, ΜΜΕ, κόμματα, «νταβάδες» κάθε κοπής και στην κορυφή: Οι μυστικές υπηρεσίες των διεθνών «νταβάδων»…

Οι κομματικοί ρήτορες, καθώς και οι δημοσιογραφικές «πόρνες» (ιδιαίτερα οι «πόρνες» πολυτελείας) ενώ γνωρίζουν το παίζουν μωρές παρθένες και εστιάζουν στα εκτελεστικά πιόνια του παιχνιδιού: Άλλοι στους «άρρωστους» προβοκάτορες που καταστρέφουν και άλλοι στους «κακούς μπάτσους» που πλημμυρίζουν την Αθήνα με χημικά κ.λπ: Κτυπάνε το σαμάρι και όχι το γάιδαρο. Οι πρωταγωνιστές και οι σκηνοθέτες αυτού του παιχνιδιού των «Κλεφτών και Αστυνόμων», συγκαλύπτονται και πάντα μένουν στο απυρόβλητο…

Οι ρήτορες της «αριστερής» φλυαρίας και δημαγωγίας καμώνονται και αυτοί ότι δεν γνωρίζουν, πολλές δεκαετίες τώρα, τους πρωταγωνιστές και τους σκηνοθέτες αυτού του μακάβριου τρομοκρατικού παιχνιδιού ανάμεσα στους «τρομοκράτες» και τα όργανα καταστολής.

Καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν γιατί και οι ίδιοι αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. Κάθονται στο καθεστωτικό γεύμα σε μια γωνιά του τραπεζιού. Σε τέτοια γεύματα του καθεστώτος δεν μπορεί ποτέ να φωνάξεις ανοικτά ότι τα πιάτα είναι βρώμικα…

Έτσι η «αριστερή» ρητορεία περιορίζεται μόνο στο να καταγγέλλει τους «κακούς» μπάτσους και συχνά να δίνει και πολιτική κάλυψη στους κουκουλοφόρους: στο άλλο σκέλος των πιονιών…

Τελευταίως, επειδή πλέον ο κόσμος το έχει τούμπανο, αρχίζει η «αριστερή» ρητορεία να μιλάει και για κουκουλοφόρους προβοκάτορες....

Μέχρις εκεί όμως!

Τους πρωταγωνιστές και τους σκηνοθέτες αυτού του παιχνιδιού τους συγκαλύπτει. Δεν αποκαλύπτει το παιχνίδι που παίζεται με το «πινγκ-πογκ» των κουκουλοφόρων-«μπάτσων», από τους οικονομικούς, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς μαφιόζους του καθεστώτος και τις μυστικές τους υπηρεσίες…

Έτσι και σήμερα μιλάνε για «προβοκάτορες» γενικά και αφηρημένα ή «σκοτεινούς» θύλακες μέσα στην αστυνομία, για τις νεροποντές των χημικών, συγκαλύπτοντας και παρακάμπτοντας το ουσιώδες. Ότι όλη αυτή η τρομοκρατική «επιχείρηση» εναντίον της κινητοποιημένης λαϊκής οργής και των συγκεντρώσεων στις πλατείες ήταν ένα σκηνοθετημένο και καλά οργανωμένο σχέδιο του καθεστώτος συνολικά: του κράτους, του παρακράτους, των ΜΜΕ, των μυστικών τους υπηρεσιών, των «νταβάδων» και του κυβερνητικού τους οικοδομήματος.

Η «επιχείρηση» κουκουλοφόροι-χημικά ήταν στρατηγικά δουλεμένη. Δεν αποσκοπούσε μόνο στην αναχαίτιση και τρομοκράτηση της «ειρηνικής» και «χύμα» λαϊκής οργής, αλλά «αξιοποιούσε», σαν ένα κρίκο της στρατηγικής αλυσίδας, την ίδια την ίδια «ειρηνική» και «χύμα» λαϊκή οργή την συγκεντρωμένη και εγκλωβισμένη στο χώρο της πλατείας.

Τα καθεστωτικά επιτελεία και οι υπηρεσίες τους οδήγησαν την εκρηκτική λαϊκή αγανάκτηση εκεί που ήθελαν: Στον ειρηνικό, «ακηδεμόνευτο», «χύμα», «αγελαίο», ανοργάνωτο εγκλωβισμό στις πλατείες. Οδήγησαν την οργή στη Βαβυλωνία των «ατομικών απόψεων», δηλαδή στην πολιτική και οργανωτική παραλυσία, συνακόλουθα στην ακινησία και στην εξάντληση.

Να γιατί σε αυτό το «κίνημα των αγανακτισμένων» υμνήθηκε και προβλήθηκε υστερικά από το ίδιο το καθεστώς το «ατομικό», το «ειρηνικό» το «ανεξάρτητο» από Πολιτική και Οργάνωση κ.λπ

Έπρεπε η υπερχειλίζουσα λαϊκή οργή να εγκλωβιστεί στις πλατείες και να παγιωθούν πάνω της τα καθεστωτικά ιδεολογήματα του «ειρηνικού», του «ακηδεμόνευτου» και του πολιτικά «ανεξάρτητου» και ανοργάνωτου, ακριβώς γιατί τέτοιες εκρήξεις αγανάκτησης είναι αδιέξοδες, γρήγορα εξαντλούνται εσωτερικά, εξατμίζονται και πολύ εύκολα χειραγωγούνται και τρομοκρατούνται.

Όταν το καθεστώς εξαπολύσει τους μηχανισμούς της προβοκάτσιας και της βίας εναντίον του, τότε η «οργή» αναζητάει τη σωτηρία στα πόδια της…

Τους κουκουλοφόρους-προβοκάτορες θα μπορούσε το καθεστώς να τους χρησιμοποιούσε πολύ νωρίτερα. Δεν το έκανε και πολλοί μεθυσμένοι από την πολιτική τους αφέλεια πίστεψαν ότι το «ειρηνικό» κίνημα τους αφόπλισε και παρόπλισε!

Αυτό και μόνο δείχνει το καλά οργανωμένο σχέδιο του καθεστώτος. Σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με προσδιορισμένο χρονικά στόχο και εκτελεσμένο την κατάλληλη ώρα, όταν το κίνημα των «αγανακτισμένων» θα είχε εισέλθει στα αδιέξοδα της εσωτερικής του εξάντλησης…

Τώρα, λοιπόν, που η «ειρηνική» εξέγερση είχε φτάσει σε τέλμα και αδιέξοδο και άρχιζε να μπαίνει στα κεφάλια πολλών ότι με τέτοιες «ειρηνικές αναμονές» τίποτα δεν προχωράει «κινητοποιήθηκαν» οι μηχανισμοί της καθεστωτικής προβοκάτσιας και της ωμής βίας…

Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Το ίδιο το καθεστώς επιβεβαίωσε το αλφάβητο της Ιστορίας: Ότι πόλεμος ειρηνικός δεν υπάρχει, είναι ένας θανάσιμος μύθος. Το καθεστώς έχει κηρύξει ανελέητο πόλεμο εναντίον όλων αυτών που «αγανακτούν» εναντίον του. Τα «ειρηνικά» κινήματα είναι ένα υπνωτικό του καθεστώτος για να επιβάλλεται πιο εύκολα και αποτελεσματικά η δική του βία και η δική του τρομοκρατική παρανομία που την βαπτίζει «νομιμότητα»…

Και αυτό πρέπει να είναι το πρώτο μεγάλο μάθημα αυτού του κινήματος των «αγανακτισμένων»…

http://resaltomag.blogspot.com/

Έχει κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πατριωτική συνείδηση;

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Πέμπτη ο Εφαρμοστικός νόμος που υλοποιεί το Μεσοπρόθεσμο.

Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» πήραν στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου που έχει δοθεί στους Έλληνες Βουλευτές και διαβάζοντας τις διατάξεις αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους.

Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια ευτελή για τα ελληνικά συμφέροντα πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των δανειστών μας. Η χώρα υποθηκεύει το μέλλον της, όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο.

Η παραχώρηση π.χ. της εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών χώρων, που αποτελούν κομμάτι του μοντέλου ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι εμπνευστές του νόμου, πώς θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου αφού θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας. Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί κάποιος να δει στα άρθρα του νόμου.

Δείτε εδώ όλο τον εφαρμοστικό νόμο με σχολιασμό

Τα βλέμματα της Ευρώπης στρέφονται στην Ελλάδα



28 και 29 Ιουνίου 2011 – οι σημαντικότερες και πλέον κρίσιμες ημερομηνίες στη νεότερη Ελληνική ιστορία. Ας αμυνθούμε απέναντι στους εκπροσώπους των συμφερόντων που προδίδουν, με πρόσχημα τους 150 ιδιοτελείς βουλευτές τους, συστηματικά την χώρα και τους πολίτες της.

Μπροστά στις ημερομηνίες 28 και 29 Ιουνίου που έρχονται ίσως δεν χρειάζονται πλέον λόγια αναλύσεις και διαγράμματα.

Ας δείξει το Ελληνικό κοινό ότι είναι ακόμη ζωντανό. Αυτό που του ετοιμάζουν είναι η ανεπίστροφη εναπόθεσή του στην πριν σαράντα και πενήντα χρόνια κατάσταση.
Δεν είναι μόνο οι φόροι και τα μισθολογικά, ακόμη και οι πολεοδομικές ρυθμίσεις του εφαρμοστικού (sic) νόμου είναι τόσο εγκληματικές που ξεκάθαρα γυρίζουν την χώρα στην εποχή της χούντας και των «ημετέρων». Δεν καταργούν την Δημόσια παιδεία. Καταργούν την Παιδεία καθ’ αυτή !

Η επίθεση στα θεμέλια της χώρας είναι ολοκληρωτική.

Ήττα της πλατείας (πάνω ή κάτω δεν έχει καμία απολύτως σημασία τώρα) και των πολιτών της χώρας θα αποτελέσει βαριά ήττα για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην χώρα μας έλαχε, στην πιο αδύναμη φάση της, να λειτουργεί στο συμβολικό επίπεδο ως κρίσιμο παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή για ολόκληρη την Ευρώπη.

Η φωνή και τα βήματά μας αύριο και μεθαύριο είναι οι φωνές και τα βήματα όλων των πολιτών της Ευρώπης.

http://grsail.blogspot.com/