Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η Ελληνίδα της NASA που κυνηγά τα όνειρά της



Η Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε "γυναίκα της χρονιάς" και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή, στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο στα «2013 FDM Everywoman In Technology Awards».

Η  Ελληνίδα που μας κάνει υπερήφανους, ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική. Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως αναφέρει η ίδια στο σημείωμά της στην ιστοσελίδα της NASA  "ο πατέρας μου πάντοτε μου έλεγε να κυνηγώ τα όνειρά μου, εάν θέλω να τα πιάσω".

Το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες μας, ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα.
Δηλώνει ότι ονειρευόταν από μικρό κορίτσι να γίνει αστροναύτης και η συνεργασία της με την αμερικανική διαστημική εταιρεία δεν είναι παρά η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Στην Ακαδημία της NASA είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο εξερεύνησης του Άρη και μελετά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα των αστροναυτών. Παράλληλα, είναι βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, δραστηριότητα για την οποία επίσης έχει διακριθεί.

http://www.bloko.gr/kosmos/h-ellhnida-ths-nasa-elena-antwniadoy-kynhghse-ta-oneira-ths-kai-bghke-gynaika-ths-xronias-sth-bretania.html