Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Χρυσός" Έλληνας

Μπορεί η χώρα μας να είναι μόνιμος στόχος και να γίνονται συνεχώς κακεντρεχή σχόλια, αλλά στον αθλητισμό η Ελλάδα μπορεί να γραφτεί με χρυσά γράμματα. Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, καθώς τα 2.33 μέτρα ήταν ικανά να τον ανεβάσουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο νεαρός αθλητής άφησε πίσω του μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, καθώς άφησε στο… διάβα του τον Ρώσο Ιβάν Ούκοφ, ο οποίος περιορίστηκε στην 3η θέση με 2.31μ και ο Αντρέι Σίλνοφ που τερμάτισε δεύτερος με 2.33μ.

Έχοντας κάνει ήδη μια εκπληκτική σεζόν μέσα στο 2011, με την 5η θέση στο Παγκόσμιο της Νταεγού το περασμένο καλοκαίρι και την ίδια θέση στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου νωρίτερα, ο Χονδροκούκης συνέχισε την παράδοση που θέλει την Ελλάδα να βγάζει εξαιρετικούς άλτες, κάνοντας την υπέρβαση στην Πόλη.

Ο 24χρονος πρωταθλητής μας έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα από το ξεκίνημα του τελικού. Πέρασε με την πρώτη τα 2.20μ και τα 2.24μ., με τη δεύτερη τα 2.28μ και τα 2.31μ, ενώ στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 2.33μ, ένα εκατοστό παραπάνω από το ατομικό του ρεκόρ. Και όχι μόνο δικαιώθηκε με το ρίσκο που πήρε, αλλά ανέβηκε και στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δοκίμασε στη συνέχεια στα 2.35μ, αλλά είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Κανείς όμως δεν επρόκειτο να του κλέψει τη δόξα, αφού ο Σλίνοφ δεν κατάφερε με τη σειρά του να περάσει το συγκεκριμένο ύψος, ενώ ο Ούκοφ δεν μπόρεσε να περάσει τα 2.33μ.

Τέταρτος ο Μπανιώτης

Εξαιρετική και η παρουσία του Κώστα Μπανιώτη, ο οποίος ήταν τέταρτος με καλύτερο άλμα στα 2.31μ. Ο 26χρονος πρωταθλητής μας πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.20μ και 2.24μ, με τη δεύτερη τα 2.28μ και τα 2.31μ και κυνήγησε με τη σειρά του το βάθρο, όμως είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 2.33μ και μία στα 2.35μ.

http://www.tsantiri.gr