Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βαθειά ανησυχία και ταραχή στους υποστηρικτές της υποδούλωσης των Ελλήνων


Πανικός στο «ΡΑΔΙΟ 9» μετά το μακελειό Καζάκη και Κακλαμάνου με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκπομπή με καλεσμένο τον υπουργό Ναυτιλίας και βουλευτή του ΛΑΟΣ, έσπασε τα ταμεία της ακροαματικότητας με έναν Καζάκη να κονιορτοποιεί, με σοβαρότητα και σαφήνεια, τα επιχειρήματα του Άδωνη ο οποίος αναγκάσθηκε να προσφύγει σε ένα κήρυγμα αντι-κομμουνισμού χωρίς προηγούμενο.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η συγκεκριμένη παρουσία έστειλε στα έδρανα του κοινοβουλίου εκτός από τον Δημ. Καζάκη και τον Μάνο Κακλαμάνο ο οποίος, με τα απανωτά νούμερα για το χρέος που έριχνε κατακούτελα στον Άδωνη, του προκάλεσε πολλαπλά εγκεφαλικά.

Ήταν μια από τις πιο δυνατές στιγμές του ραδιοφώνου στην Ελλάδα.

Η συνέχεια την επόμενη ημέρα:

«Η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9 διέκοψε την λειτουργία της διότι οι συντελεστές της δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις "άνωθεν υποδείξεις". Ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου και ημέρα Πέμπτη, οι ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει "υπόδειξη" αλλαγής πλεύσης. Σύμφωνα μ' αυτήν επιτρέπεται η κριτική και μάλιστα αμείλικτη στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα, αλλά επ' ουδενί δεν πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο το νέο μνημόνιο, η τρόικα, το ευρώ και η ΕΕ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σταθμού το μνημόνιο πρέπει να "περάσει" οπωσδήποτε. Η "γραμμή" που δόθηκε ήταν απολύτως σαφής: "πολύ κακό το νέο μνημόνιο, αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε άλλη λύση".
Παρά την "άνωθεν υπόδειξη" η Εκπομπή ΑΕ εξέπεμψε κανονικά την Πέμπτη 9/2 αψηφώντας την νέα "γραμμή". Κατόπιν τούτου στάθηκε αδύνατη η συνέχιση της συνεργασίας διότι, όχι μόνο δεν δεχόμαστε "άνωθεν υποδείξεις", αλλά ούτε πρόκειται να υποκύψουμε στο καθεστώς της νέας κατοχής στα ΜΜΕ και στην χώρα. Οι συντελεστές της εκπομπής ανανέωσαν το ραντεβού με το κοινό τους και το σύνολο του ελληνικού λαού την Κυριακή 12/2 στις 5:00 μμ στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή). Θα είμαστε όλοι εκεί.

10/9/2012
Δημήτρης Καζάκης»

http://kourdistoportocali.com/
http://dimitriskazakis.blogspot.com/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ !!! - ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ? ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ


Ευάγγελος Βενιζέλος:"Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις που υφίσταται μία χώρα, ένα έθνος ιστορικό και υπερήφανο και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις που θα αναγκαστεί να υποστεί"

Από σήμερα έως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, η χώρα μας, η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, πρέπει να σκεφθεί και να κάνει μία οριστική στρατηγική επιλογή: Εάν βλέπουμε τη σωτηρία και το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε ώστε το πρόγραμμα οπωσδήποτε να εγκριθεί. Και το PSI οπωσδήποτε να γίνει εμπροθέσμως πριν από τις λήξεις των μεγάλων ομολόγων του Μαρτίου.


Εάν η πατρίδα μας, ο λαός μας ευνοεί μία άλλη πολιτική που αναγκαστικά οδηγεί εκτός Ευρωζώνης και άρα και εκτός ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πρέπει αυτό να το πούμε ευθέως και στον εαυτό μας και στους συμπολίτες μας. Παρήλθε ο χρόνος της ασάφειας, της αβεβαιότητας, της αμφιθυμίας. Δεν μπορεί πλέον κανείς να κρατεί μία στάση που πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από άλλον. Δεν μπορεί κανείς να θέλει να κάνει μονίμως τον «καλό» για λόγους εκλογικούς, για λόγους μικροπολιτικούς.

Είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αποφάσεις δύσκολες και σε αποφάσεις ακόμα πιο δύσκολες. Έχουμε, δυστυχώς, να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και σε ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, σε ασύγκριτα πιο μεγάλες θυσίες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις που υφίσταται μία χώρα, ένα έθνος ιστορικό και υπερήφανο και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις που θα αναγκαστεί να υποστεί, εάν με την ψευδαίσθηση ότι διατηρούμε την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπειά μας, οδηγηθούμε σε λύσεις που έχουν πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό κόστος. Κόστος για τον κάθε πολίτη, για την κάθε οικογένεια, για την κάθε επιχείρηση. Πέρασε πια η εποχή της δημαγωγίας, της ευκολίας και των ψευδαισθήσεων. Πρέπει τώρα να πάρουμε αποφάσεις.

Θα ενημερώσω διεξοδικά τον Πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο, τα πολιτικά κόμματα, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην οποία ανήκω και φυσικά ολόκληρη τη Βουλή των Ελλήνων, ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ο λαός, ο κάθε πολίτης, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα πρέπει να έχει πλήρη εικόνα για να μπορεί να κάνει ελεύθερα την στρατηγική και ιστορική επιλογή, την οποία πρέπει να κάνει ο καθένας και ατομικά και όλοι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν συλλογικά.

Αυτά που πρέπει να γίνουν από τώρα έως την άλλη Τετάρτη συνιστούν μία στρατηγική επιλογή για τα επόμενα πολλά χρόνια. Και πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε, γιατί φθάσαμε εδώ, γιατί αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, γιατί ταλαιπωρούμαστε όπως ταλαιπωρούμαστε σαν λαός, όχι μόνο οικονομικά και κοινωνικά αλλά και ηθικά. Και πρέπει να ξαναβρούμε την προοπτική μας, πρέπει να ξαναβρούμε έναν ορίζοντα ιστορικό ώστε να μπορούμε να κατευθύνουμε σωστά τα βήματά μας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από το σημερινό Eurogroup. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, όλα τα στοιχεία που συνιστούν τον ελληνικό δημόσιο βίο, όλα βρέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup. Εκτιμήσεις για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ερωτήματα για τη στάση όλων των κομμάτων και όχι μόνο των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία, ερωτήσεις για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων, για το ρόλο των επιχειρήσεων, για το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε εργαζόμενος την ευθύνη του σε σχέση με τον κάθε άνεργο. Πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες τον δικό τους ρόλο πέρα από τις ευθύνες, τις αναμφισβήτητες και κολοσσιαίες, του πολιτικού κόσμου. Όλα βρέθηκαν στο τραπέζι. Διότι πίσω από τα τεχνικά ζητήματα υπάρχουν μεγάλα πολιτικά, ιδεολογικά, θεσμικά και ιστορικά ζητήματα.

Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν επίσημα στη Βουλή με ψήφο τις επόμενες ημέρες. Εάν πιστεύουν κάποιοι ότι τώρα πρέπει να προταχθεί οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα, είναι ελεύθεροι να κάνουν την επιλογή τους. Αλλά πρέπει τώρα να κάνουμε όλοι την επιλογή μας.