Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Εικονική διακυβέρνηση

Είναι πλήρης η αδυναμία Παπανδρέου να ελέγξει τις αποφάσεις, που απλά του ανακοινώνονται για να τις εκτελέσει...
Το ακούσαμε και αυτό: ο Πρωθυπουργός της χώρας, κος Παπανδρέου, χθες το πρωί στη συνάντηση με τους συνδικαλιστές, παραδέχτηκε ότι δεν είναι πια Πρωθυπουργός της χώρας, ότι δεν κάνει αυτός πλέον κουμάντο, ότι δεν έχει τον έλεγχο.
Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ, κος Ηλίας Ηλιόπουλος, μετά από ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου, στο ΑΛΤΕΡ, είπε: "το πρωί είπα στον κ. Πρωθυπουργό, κε Πρόεδρε είναι δυνατόν να κόψουμε από τους συνταξιούχους των 400 ευρώ, το 13 και 14 μισθό, να μην τους αφήσουμε τουλάχιστον να μπορούν να χαίρονται λίγο τις γιορτές''.
Και ο Πρωθυπουργός μου απάντησε: "σωστό είναι αυτό, αλλά άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις"…
Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε, στους συνδικαλιστικούς φορείς ότι, δεν ελέγχει τη χώρα, ότι δεν είναι πια ο πρωθυπουργός της χώρας, αλλά απλώς φέρει τον τίτλο του Πρωθυπουργού.
Αν αυτό δεν λέγεται πτώχευση, τότε πιο λέγεται;
Μετά από αυτή την εξέλιξη, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πως σκοπεύει να συστηθεί στον Ερντογάν και την κουστωδία του στην επικείμενη επίσκεψή τους στην Ελλάδα;
Αλήθεια, μήπως σκοπεύει να "αυτοπροσδιοριστεί" ως "Σούλα η κομμώτρια";
Κάποιοι, που δεν θα αντιληφθούν το χιούμορ, ίσως τρέξουν να επικαλεστούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται "υπό ομηρία" (που μόνος του αποφάσισε), αλλά, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούν πως στην ηλικία που βρίσκεται υπό κηδεμονία βρίσκονται μόνο οι μη έχοντες σώας τας φρένας;
Κάποιοι άλλοι, κάτω από πλήρη συναισθηματική φόρτιση ίσως να επικαλεστούν πως "έγινε πρωθυπουργός για τη φουκαριάρα τη μάνα του"!!!
Σωστά... ας καλέσουν τότε και σε βοήθεια, γιατί η λαϊκή οργή αυξάνεται και πολύ σύντομα το μόνο που δεν θα σκέφτεται ο κύριος Παπανδρέου, θα είναι η μάνα του...
Αλλά, και πάλι, μήπως πρέπει να σκεφτούμε και τι γινόταν όταν έπαιρνε ο ίδιος τις αποφάσεις (που όλως τυχαίως μας οδήγησαν στην "θανάσιμη" αγκαλιά του ΔΝΤ);
Αντιμετωπίζοντας, όμως, σοβαρά αυτή τη δήλωση του Παπανδρέου πως "άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις", τότε διαπιστώνουμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μοναδικό δίλημμα:
α) Είτε οι αποφάσεις δεν είναι νόμιμες αφού, σύμφωνα με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, δεν αποφασίστηκαν από εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού,
β) Είτε ο Πρωθυπουργός δεν είναι νόμιμος και οφείλει να παραιτηθεί, αφού βρίσκεται υπό ομηρία...
Να ρωτήσω τώρα αν οι αποφάσεις του να κάνει κανό ή να αγοράσει καινούργιο ποδήλατο, πάρθηκαν από τον ίδιο ή μήπως εκτελούσε εντολές (πάλι);
Να αναρωτηθώ, πότε κατέληξε στο συμπέρασμα πως άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις;
Πριν μας οδηγήσει στο ΔΝΤ ή μετά; Η απάντηση θεωρείται πολύ κρίσιμη για όλους μας, αλλά κυρίως για τον ίδιο...
Μετά τους “σεμνούς και ταπεινούς” μας ήρθαν οι “ειλικρινείς” και πράγματι με περισσή ειλικρίνεια και μάλλον πολύ ωμά, μας στέλνουν στην απόλυτη φτώχεια!
Ένας θεός ξέρει που θα μας οδηγήσουν “οι αδιάφθοροι”!!!
Και... μεταξύ μας, την αλήθεια είπε ο άνθρωπος.
Όλοι μας ξέρουμε πως ποτέ δεν είπε τίποτε δικό του και ποτέ δεν κυβέρνησε ο ίδιος... Ίσως ούτε μία στιγμή, ίσως ούτε μία φορά. Και θα πρέπει να μας ανακοινώσει, επιτέλους, ποιοί είναι οι σύμβουλοί του (ακόμη δεν ανακοινώθηκαν στο ΦΕΚ), από ποιές χώρες και με τι... "ειδικότητες"...
Για να ξέρουμε και ποιός μας... κυβερνάει!
gianniotis.blogspot.com

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο:
http://vimeo.com/11400680

Υπάρχει συναίσθηση των όσων λέγονται;

1) Το ακούσαμε και δεν το πιστέψαμε. Το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει διαγωνισμό για«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.&Θ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» ύψους 200.000 ευρώ. Μέσα στις κρίσης το καιρό και η Αννούλα θα ήθελε να έχει σκιά.
Το ψάξαμε και είναι αλήθεια. Πράγματι η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει διαγωνισμό να βάλει στέγαστρο στο γραφείο της στο Υπουργείο.
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...
Δείτε την προκήρυξη εδω
http://greekmacedonians.blogspot.com/

2) Οι βουλευτές θα μας τρελάνουν: 1.500.000 ευρώ επίδομα για αγορά H/Y!!!
Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται τα νέα οικονομικά μέτρα και οι "απλοί άνθρωποι του μόχθου" καλούνται να πληρώσουν "το μάρμαρο", η Βουλή των Ελλήνων κατά ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ223 Α) ενέκρινε, εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης για όλους ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής, προκειμένου να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους μέσω του διαδικτύου με προϊόντα όπως:
Επιτραπέζιους Η/Υ , Laptops, Notebooks, πολυμηχανήματα-εκτυπωτές, Τηλεφωνικό κέντρο, Fax, Λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου , προγράμματα Η/Υ, δορυφορικό δέκτη και ότι άλλο gadget μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο πολιτικό γραφείο.
Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο κάθε βουλευτής επιλέγοντας τον δικό του προμηθευτή , προσκομίζει στο Τμήμα Προμηθειών και Διαχειρίσεως της Βουλή τιμολόγια αγορά έως 5.500 ευρώ έκαστος (αναλόγως με την κατηγορία που ανήκει) και ο προμηθευτής θα. περνάει να εξοφλείται από τη Βουλή των Ελλήνων.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό των τριακοσίων της βουλής μαζί με τους ευρωβουλευτές πού επίσης δικαιούνται το επίδομα μάς δίνει ένα ποσό μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ.

3) Από την πίσω πόρτα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ τους μισθούς των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και όποιων άλλων οργανισμών έχουν τη μορφή ΝΠΙΔ!

4) Έδωσαν χάρη στην Μπριγκίτα Παπασταύρου που ήταν πρόεδρος και στο "ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΕ" και η οποία έχει ευθύνη για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Το έκανε ο Καστανίδης και ο πρόεδρος της δημοκρατίας!
Έσβησαν την ποινή που είχε στο παρελθόν για άλλα αδικήματα έτσι ώστε να μπορεί να πάρει...θέσεις σε οργανισμούς που της πρότεινε και το ΠΑΣΟΚ