Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Για τι προετοιμάζονται οι Τούρκοι στον Έβρο με χρονοδιάγραμμα;


Το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά σε βάρος της ελληνικής αμυντικής διάταξης: Ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά το 1923, όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριος γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά στην δυτική ακτή του Έβρου! Και μέσα σε 15’ μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες! Την απόκτηση των 52 πορθμείων-γεφυρών αυτών, την οποία οι Τούρκοι δεν είχαν δώσει στην δημοσιότητα την αποκάλυψε στο τ.178 η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, αλλά η είδηση σήμερα βρίσκεται στην εντολή επιτάχυνσης των παραδόσεων που ζητήθηκε από τουρκικής πλευράς!
Έτσι το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2011 θα έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του ίδιους έτους 14 μήνες ενωρίτερα από ότι είχε αρχικά συμφωνηθεί.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του τουρκικού Στρατού και της εταιρείας το σύνολο των 52 οχημάτων-σχεδιών θα παραδιδόταν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, με το πρώτο σύστημα να παραδίδεται τα τέλη του 2011.
Η παραγγελία των 52 Επιθετικών Αμφιβίων Γεφυρών τύπου Samur, από τον τουρκικό Στρατό είχε γίνει στις αρχές του 2007. Kάθε αμφίβιο όχημα-σχεδία Samur έχει δυνατότητα γεφύρωσης 12,5 μέτρα, ενώ η κάθε συλλογή που αποτελείται από 12 οχήματα-σχεδίες τα 150 μέτρα
Το κάθε ζεύγος οχημάτων-σχεδίων όταν χρησιμοποιείται ως πορθμείο, μπορεί να μεταφέρει άρμα κλάσης 70 τόνων, ενώ για την επάνδρωση του κάθε οχήματος απαιτούνται μόλις 3 στρατιώτες οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν το όχημα-σχεδία και να διεκπεραιώσουν ένα στρατιωτικό όχημα στην απέναντι όχθη ενός ποταμού σαν τον Έβρο σε λιγότερο από 7 λεπτά.
Ο νικητής του διαγωνισμού ήταν η τουρκική εταιρεία FNSS, η οποία κέρδισε το εν λόγω συμβόλαιο συνολικής αξίας 130,8 εκ δολαρίων για την κατασκευή 4 συλλογών των 12 οχημάτων-σχεδίων και 4 εκπαιδευτικών. Η πρόταση της εταιρείας περιελάμβανε το σασί του τροχοφόρου οχήματος 8×8 Pars, που επίσης κατασκευάζει η εταιρεία FNSS, για το όχημα φορέα και το σχέδιο της γερμανικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας τύπου Μ3 της εταιρείας Santa Barbara Sistemas GmbH πρώην EWK.
Η γέφυρα Μ3 η οποία σε αντίθεση με την τουρκική πρόταση χρησιμοποιεί όχημα 4×4, έχει εξαχθεί σε τουλάχιστον 5 χώρες (μεταξύ αυτών Βρετανία και Γερμανία) ενώ μέχρι και σήμερα έχουν κατασκευαστεί 97 οχήματα. Κάθε. Το όχημα είναι πλήρως αμφίβιο, προωθείται από δύο υδροπροωθητές waterjet, με δυνατότητα πλεύσης ακόμα και σε ρηχά νερά βάθους μόλις 1,05 μέτρων.
Διαθέτει ικανότητα διεύθυνσης μέσα στο νερό και στους τέσσερις άξονες και λόγω αυτών των δυνατοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πορθμείο (Bay Ferry) ενώ διατηρεί αυτή τη δυνατότητα ακόμα και όταν δύο οχήματα-σχεδίες είναι συζευγμένα. Είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, η μέγιστη ταχύτητα οδήγησης σε άσφαλτο φτάνει τα 80χλμ/ώρα, ενώ στο νερό κινείται με ταχύτητα μέχρι και 14 χλμ/ώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καθαρά επιθετικό σύστημα καθότι η Τουρκία με αυτά τα μέσα θα μπορεί ανά πάσα στιγμή ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύκτας να αιφνιδιάσει τις ελληνικές δυνάμεις ακόμα και σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο ποτάμι του Έβρου.
Η απλότητα της χρήσης, η ταχύτητα ανάπτυξης του συστήματος, ο όγκος και το μέγεθος των οπλικών συστημάτων που μπορούν να μεταφερθούν συνιστούν μια νέα πρωτόγνωρη απειλή για την Ελλάδα.
Επιπρόσθετα η ήδη αναφερθείσα δυνατότητα του συστήματος να λειτουργήσει σαν πορθμείο επιτρέπει στις Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις να μεταφέρουν στο πρώτο κύμα της επίθεσης 24 άρματα μάχης ή άλλο συνδυασμό οπλικών συστημάτων (π.χ ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, Αυτοκινούμενα Πυροβόλα, κλπ) την ίδια στιγμή σε διαφορετικά σημεία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από 15 χρόνια η Τουρκία είχε αγοράσει και εγκαταστήσει στον Έβρο πολύ μικρότερων δυνατοτήτων γεφυρών Αμερικανικής προέλευσης.
Ο τότε Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Γεράσιμος Αρσένης είχε ζητήσει από τον Αμερικανό ομόλογο του την ακύρωση οποιασδήποτε πιθανής μελλοντικής πώλησης επιπλέον γεφυρών στην Τουρκία από τις ΗΠΑ. Σήμερα όμως ειδήσεις σαν και αυτές παρά το γεγονός ότι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τον επιθετικό προσανατολισμό των ΤΕΔ δεν προκαλούν καμία ελληνική επίσημη αντίδραση.

Σημ.: Τι σημαίνει η σιγή ιχθύος των αναδόχων κυβερνώντων στην Ελλάδα; Έχει σχέση με τη "διευθέτηση" των πετρελαίων του Αιγαίου και άλλα τινα;
Δείτε κι εδώ σχετικά:

Οι νέοι οδηγούν το νέο κύμα μετανάστευσης από τη χώρα


Σε δύο εβδομάδες, η Αλεξάνδρα Μαλόση θα ετοιμάζει βαλίτσες για να φύγει από το σπίτι της στον Χολαργό και να μετακομίσει στο Αμπού Ντάμπι. Η 29χρονη Αθηναία έχει ήδη βρει δουλειά ως διευθύντρια πωλήσεων σε τοπικό ξενοδοχείο.
Η απόφασή της δεν ήταν δύσκολη, μια που η εμπειρία της από την ελληνική αγορά την άφησε απογοητευμένη. «Σε άλλες χώρες, οι νέοι άνθρωποι ενθαρρύνονται. Στην Ελλάδα τους σταματούν», λέει η Αλεξάνδρα στους «New York Times», σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι νέοι Έλληνες ψάχνουν αλλού για ευκαιρίες».
Η αμερικανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις Ελλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό και δε σκοπεύουν να γυρίσουν ή νέων Ελλήνων που έχουν απογοητευτεί από την εγχώρια αγορά εργασίας και τη «ρουσφετολογία» και προγραμματίζουν συνεντεύξεις σε Ευρώπη, Αμερική κι Ασία για να βρουν δουλειά στον τομέα τους.
«Φαίνεται πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μετανάστευσης, με τους νέους απόφοιτους πανεπιστημίων να οδηγούν την έξοδο από τη χώρα», γράφει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος των «NYT».
Ο 35χρονος Αλέξης Κοέν αφήνει πίσω του 10 χρόνια δουλειάς ως μηχανικός ήχου και φεύγει για αναζήτηση εργασίας στην Καλιφόρνια. «Αν θες μια αξιοπρεπή ζωή, δεν μπορείς να την έχεις εδώ. Ήταν πάντα δύσκολο, τώρα είναι αδύνατο», λέει ο Αλέξης.
Δουλειά ως αρχιτέκτονας ψάχνει ο 22χρονος Γιάννης σε Λονδίνο, Παρίσι και Πεκίνο, ακολουθώντας τα χνάρια του 24χρονου συμφοιτητή του Ιάσωνα Κέζιου, που εργάζεται σε διαφημιστική στο Λονδίνο από τον Απρίλιο. «Βγάζω τα διπλάσια από ότι στην Ελλάδα και οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες», λέει ο Ιάσωνας.
"τα νεα"
http://www.tanea.gr/

"Η ισχύς μας είναι η ενότητά μας"...


Ο δήμαρχος της Μαριναλέντα, Juan Manuel Sanchez Gordillo, (δείτε σχετικά εδώ: http://hellenic-spirit.blogspot.com/2010/06/blog-post_61.html), παραχώρησε στο μπλογκ μας συνέντευξη την οποία παραθέτουμε (Την συνέντευξη πήρε η Ιοκάστη).
I: Απ’ όσα έχουμε διαβάσει από την ιστοσελίδα της κοινότητας σας προκύπτει ότι υπήρξε ένας σκληρός και μακροχρόνιος αγώνας για την υλοποίηση των στόχων σας. Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε συγκεκριμένες περιπτώσεις που σας εντυπωσίασαν σε όλη αυτή την πορεία;
JMSG: Ίσως ο πιο σκληρός αγώνας ήταν εκείνος της απεργίας πείνας 300 ανθρώπων για 13 ημέρες, όπου οι γυναίκες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και η κεντρική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να πραγματοποιήσει τις απαιτήσεις μας.
I: Πώς αντιμετώπισαν όλη την προσπάθεια σας κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα, ειδικά τα αριστερά στην Ισπανία;
JMSG: Η κυβέρνηση πολύ άσχημα. Η γη, η βιομηχανία και τα αγαθά της κολεκτίβας έχουν αποκτηθεί μέσω αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την αστυνομία και τους μεγαλογαιοκτήμονες. Εάν μπορούσε η κυβέρνηση θα μας συνέθλιβε και το ότι δεν το έκανε οφείλεται στην ισχύ της ενότητάς μας. Όσον αφορά τις ομάδες της ακρο-αριστεράς, έχουμε στενή συνεργασία.
I: Πόσο εύκολο ήταν να εμπεδωθεί στους κατοίκους της Μαρινταλένα η νοοτροπία κολεκτιβισμού που απ’ ότι διακρίνουμε στα βίντεο διακατέχει τους κατοίκους της; Υπήρξαν αντιδράσεις στην προσπάθεια σας από κατοίκους του χωριού και πώς εκδηλώθηκαν;
JMSG: Δεν ήταν εύκολο. Δεν είναι εύκολο. Είναι ένας διαρκής αγώνας ενάντια στον εγωισμό, στον ατομικισμό και στην παγίδα του καταναλωτισμού. Εντούτοις έχουμε κάνει προόδους και συνεχίζουμε να προοδεύουμε. Η μάχη για νέες αξίες που επιτρέπουν έναν Νέο Άνθρωπο είναι θεμελιώδης. Ναι, υπήρξαν άτομα που αντέδρασαν στην αναμόρφωση. Επίσης άτομα της δεξιάς που δεν πίστευαν πως με τον αγώνα μας θα επιτυγχάναμε τους προκαθορισμένους στόχους μας.
I: Δημοσίευμα μεγάλης καθημερινής εφημερίδας στην χώρα μας σε σχετικό ρεπορτάζ σας χαρακτηρίζει κομμουνιστή τονίζοντας ότι έχετε ένα χωριό «Χωρίς παπά και χωροφύλακα»; Δηλαδή πιστεύετε ότι έχει εξαλειφθεί το θρησκευτικό συναίσθημα στους κατοίκους σας, τουλάχιστον στον βαθμό που περιγράψατε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΝΕΑ»; Εκτός αυτού και παίρνοντας αφορμή τοποθέτηση στην συνέντευξη που αναφέραμε θεωρείται ότι η παραβατικότητα, κάθε μορφής, θεωρείται άγνωστη λέξη για την κοινότητα σας;
JMSG: Εγώ δεν ανήκω στο κομουνιστικό κόμμα. Ανήκω σε ένα επαναστατικό συνδικάτο όπου συνυπάρχουν διάφορες ιδεολογίες: αναρχικοί, κομουνιστές, χριστιανο-σοσιαλιστές, αντιεξουσιαστές, οικολόγοι κλπ. Στο χωριό μου υπάρχουν άνθρωποι με θρησκευτικό αίσθημα και άνθρωποι εξ ολοκλήρου άθεοι. Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να πιστεύει κανείς στον Άνθρωπο κι ότι αυτός θα πρέπει να είναι το αντικείμενο κάθε πράξης μας: οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής ή πολιτιστικής. Στη Μαριναλέντα δεν υπάρχει αστυνομία γιατί απλούστατα δεν την χρειαζόμαστε.
I: Είναι σε γνώση σας προσπάθεια αναπαραγωγής του «συστήματος» Μαρινταλένα σε κάποια άλλη χώρα ή κάπου αλλού στην πατρίδα σας;
JMSG: Εμείς στην Ανδαλουσία, μέσω του συνδικάτου προσπαθούμε να αναπαράξουμε την έργο της κολεκτίβας της Μαριναλέντα σε άλλα χωριά της Κάντιζ, της Μάλαγα ή της Σεβίλλης και πιστεύω πως θα υπάρχουν κι άλλες τέτοιες προσπάθειες στον πλανήτη.
Βρίσκω πως είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που συμβαίνει με τους ακτήμονες της Βραζιλίας κι αυτό που έχουν πραγματοποιήσει οι Ινδιάνοι της Βολιβίας ή του Μεξικού. Θεωρώ πως είναι το όνειρο κάθε φτωχού σε κάθε χώρα της γης.
I: Δεν θεωρείτε εντυπωσιακό ότι η αστική κυβέρνηση της Ισπανίας επέτρεψε να παγιωθεί το «μοντέλο διακυβέρνησης» της Μαρινταλένα αδιαφορώντας ότι μπορούσε να αποτελέσει «κακό παράδειγμα» για άλλες περιοχές της Ισπανίας; Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι όλα τα αστικά ΜΜΕ της χώρας μας και όχι μόνο αναφέρονται εκθειαστικά για τα επιτεύγματά σας;
JMSG: Η κυβέρνηση της Ισπανίας δεν είχε άλλη λύση από το να μας αποδεχθεί και το κάνει με πολύ βαριά καρδιά. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει οικονομικές διακρίσεις εις βάρος μας κι αυτό είναι ολοφάνερο μιας και η ηγεσία του συνδικάτου μας έχει στην πλάτη της 53 χρόνια καθείρξεων και 6.000.000 ευρώ κρατικά πρόστιμα.
Είναι σημαντικό που υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας για το δικό μας κοινοτικό έργο, γιατί πιστεύω πως έχουμε θέσει σε εφαρμογή την πιο αριστερή και αλληλέγγυα πολιτεία στον πλανήτη, δεδομένου του ότι ένας εργάτης μπορεί να ζει σε ένα σπίτι για 15 ευρώ το μήνα. Αλλά είναι σημαντικό επίσης γιατί μέσω του αγώνα όλου του χωριού καταφέραμε να αποκτήσουμε 1200 εκτάρια γης και διάφορες εγκαταστάσεις που μας δίνουν δουλειά.
I: Θα θέλατε να απευθύνετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του μπλογκ μας;
JMSG: Το μήνυμά μου είναι πως η Ουτοπία δεν είναι κάτι άφταστο, αλλά είναι τα δικαιώματα και τα όνειρα της κολεκτίβας που μέσω του οργανωμένου αγώνα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Και τελικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, πως θα πρέπει να πολεμήσουμε τον καπιταλισμό που είναι ένα σύστημα βίας και απανθρωπιάς.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/