Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ταχεία μετακίνηση των μαγνητικών πόλων της γης σε εξέλιξη


Από «Το Βρετανικό Ίδρυμα Γεωλογικών Ερευνών» (Φυσικό Συμβούλιο Ερευνών Περιβάλλοντος):

Μια μαγνητική αντιστροφή είναι σε εξέλιξη ;
Η Ανωμαλία στο Νότιο Ατλαντικό (SAA) είναι γνωστό ότι αυξάνεται σε έκταση και εξαπλώνεται προς τα δυτικά από τη Νότια Αφρική, καθώς το εσωτερικό μαγνητικό πεδίο της Γης, αποδυναμώνεται γρήγορα σε αυτήν την περιοχή. Αυτό μπορεί να είναι πρώιμες ενδείξεις για επικείμενη αντιστροφή στην κατεύθυνση του εσωτερικού μαγνητικού πεδίου της Γης. Δεν γνωρίζουμε λεπτομερώς τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια τέτοιων αντιστροφών, συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών που παρατηρήθηκαν στο μαγνητικό πεδίο και το χρόνο που μια τέτοια αντιστροφή χρειάζεται για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί για να γνωρίζουμε πού μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος ακτινοβολίας και πως η ατμόσφαιρα θα μπορούσε να απαντήσει.

Το γήινο μαγνητικό πεδίο υπήρξε στο παρελθόν πολύ ψηλά, χαμηλά, και με πολλές αντιστροφές. Η τελευταία αντιστροφή έγινε περίπου πριν 800.000 χρόνια. Έτσι, η Γη είναι γνωστό ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει εκ νέου το μαγνητικό πεδίο της και το έχει πράξει κατά τη διάρκεια της ανθρώπινη προϊστορίας. Κατανοώντας την ανάπτυξη του SAA, μπορεί να είναι δυνατόν κατά συνέπεια για την κατανόηση της διαδικασίας αντιστροφής, η οποία είναι σημαντική και τον αντίκτυπό της στη ζωή και το φυσικό περιβάλλον.
Έχουν επιβεβαιωθεί αναφορές για την «μετακίνηση των πόλων» προς τη Σιβηρία που επιταχύνεται. Θερμότερα γεωγραφικά πλάτη έχουν μετατοπιστεί ΒΔ.

Σχετικά βίντεο εδώ:

1) http://www.youtube.com/watch?v=Jv-bWJ4z9kw&feature=player_embedded
2) http://www.youtube.com/watch?v=0EELrTepcmU&feature=player_embedded
3) http://www.youtube.com/watch?v=rSBfxx_q63k&feature=player_embedded

http://www.nemesi.gr/