Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η αέναη αλληλεπίδραση Γης και Ήλιου και οι επιπτώσεις της στο κλίμα


Η Γη μας μοιάζει με διαστημόπλοιο που ταξιδεύει στο αχανές Σύμπαν προσκολλημένη σε τροχιά γύρω από το ηλιακό μας σύστημα . Καθώς όμως ο Ήλιος ταξιδεύει παρασύρει στο ταξίδι του όλο το ηλιακό σύστημα, και φυσικά και τη Γη μας.
Εμείς τα γήινα όντα δεν ζούμε σε κενό χώρο –όπως πολλοί νομίζουν- αλλά σε ένα χώρο που είναι πλήρης σωματιδίων σε βαθμό μάλιστα που αν οι αισθήσεις μας μπορούσαν να συλλάβουν τα δισεκατομμύρια σωματίδια που πλανώνται μπροστά μας και γύρω μας θα ήτο τρομακτική η ζωή μας. Επίσης θα ήτο τρομακτική η ζωή μας αν οι αισθήσεις μας ήσαν ικανές να διεισδύσουν στο αχανές και ατελεύτητο σύμπαν , το οποίον εκτείνεται σε 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Ακόμη και με τα πλέον εξελιγμένα όργανα ο άνθρωπος δεν μπορεί να διεισδύσει πέραν των 13,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.
Ο Συμπαντικός ωκεανός της Οργόνης
Ο αέρας που πληροί τον πέριξ χώρο μας είναι γεμάτος από υλικά και ενεργειακά σωματίδια μερικά από τα οποία προέρχονται από την Γη μας , αλλά από τον Ήλιο και μερικά από το κοσμικό διάστημα. Επομένως στο Σύμπαν δεν είμαστε μόνοι , ούτε απομονωμένοι από τον έξω κόσμο . Πλέουμε μέσα στον συμπαντικό ωκεανό που κατά τον Δρ. Wilhelm Reich (1897-1957 είναι πλήρης οργόνης. [Η οργόνη είναι ένας υποτιθέμενος τύπος "αρχέγονης κοσμικής ενέργειας" που ανακαλύφθηκε από αυτόν στα τέλη του '30. Οι αρχαίοι Έλληνες τον ονόμασαν αιθέρα] Είναι ειρωνεία της φύσης ότι η πιο άφθονη μορφή ενέργειας στο Σύμπαν, είναι επίσης και η πιο μυστηριώδης. Αφότου έγινε η ριζοσπαστική ανακάλυψη ότι η κοσμική διαστολή επιταχύνεται, έχει αναδυθεί μια συνεπής εικόνα που δείχνει ότι τα δύο τρίτα του σύμπαντος είναι φτιαγμένα από σκοτεινή ενέργεια, δηλαδή από μια μορφή ενέργειας που προκαλεί βαρυτική άπωση. Είναι όμως οι ενδείξεις αρκετά ισχυρές ώστε να δικαιολογούν νέους εξωτικούς νόμους της φύσης; Ή μήπως θα μπορούσε να υπάρχει μια απλούστερη, αστροφυσική εξήγηση για τα πειραματικά αποτελέσματα; Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό αλλά οι κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και οι εκτιμήσεις των ειδικών. Εν προκειμένω οι επιστήμονες έχουν χωρισθεί σε δύο στρατόπεδα:
Ενδογενής Παράγων των Κλιματικών Αλλαγών
Το κατεστημένο πρεσβεύει ότι οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή στις ανθρώπινες δραστηριότητες (διοξείδιο του άνθρακος, μόλυνση αέρος, εδαφών , υδάτων και ωκεανών) Η ομάδα αυτή προπαγανδίζει την ‘πράσινη ανάπτυξη’ , όχι τόσο για να σώσει το περιβάλλον , αλλά για να εκμεταλλευθεί και κερδοσκοπήσει από αυτό. Βέβαια ουδείς ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος τα τελευταία 200 χρόνια με αύξοντα ρυθμό δεν βλάπτει το περιβάλλον με τις ποικίλες δραστηριότητες του και πρώτιστα με τον συνεχώς αυξανόμενο υπερπληθυσμό και τις δημιουργούμενες νέες ανάγκες του . Όμως αυτό δεν είναι ο κυριότερος και μοναδικός παράγων της σημερινής κλιματικής αλλαγής. Στο απώτατο παρελθόν που δεν υπήρχε η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον συνέβησαν αποδεδειγμένα μεγάλες κλιματικές αλλαγές: 1/ Προ 230 εκατομμυρίων ετών η εξαφάνιση των δεινοσαύρων. 2/ Προ 13.000 ετών η εξαφάνιση των μαμούθ. 3/ Η εμφάνιση και εξαφάνιση των παγετώνων κ.α Ούτε είναι η πρώτη μεγάλη καταστροφή εξ αιτίας ηφαιστείων που γνώρισε η Γη: α/ Το ηφαίστειο Coba το 75.000 π.Χ φόνευσε το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. β/ Το ηφαίστειο της Θήρας το 1600 π. Χ , κατέστρεψε τον Μινωικό Πολιτισμό της Κρήτης του Αιγαίου και των πέριξ παραλίων περιοχών.
Εξωγενής Παράγων των Κλιματικών Αλλαγών
Δεν θα ασχοληθούμε με τον ενδογενή παράγοντα ο οποίος αποβλέπει κυρίως σε μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση με την λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη» Εξ άλλου από τον ήκιστα ειλικρινή πολιτικό Γεώργιο Παπανδρέου και από άλλους μεγαλόσχημους «εκπροσώπους» πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου κ.α –όπως ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκόρ-μέσω των «παπαγάλων» τους στα ΜΜΕ μας έχουν κάνει σωστή πλύση εγκεφάλου σχετικά με το περιβάλλον. Μάλιστα μας έκαναν-για μια ακόμη φορά-όλους ενόχους του προπατορικού αμαρτήματος, διότι ζούμε και καταστρέφουμε το περιβάλλον , ενώ αυτοί οι μέντορες δήθεν του περιβάλλοντος οικονομούν από τα ρυπαίνοντα μηχανήματα τους. Τώρα ετοιμάζονται και πάλι να ρυπάνουν τούτο με τα νέα πράσινα «άλογα». Θα ασχοληθούμε λοιπόν με την δεύτερη θεωρία του εξωγενούς παράγοντα κι’ αυτό όχι για να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όλους μας που ρυπαίνουμε το περιβάλλον , αλλά για να πληροφορηθούμε ποιοι άλλοι παράγοντες επιδρούν στις κλιματικές αλλαγές και πως επιδρούν αυτοί; Η μελέτη GEOCHANGE, συντάχθηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό: World Organization for Scientific Cooperation (WOSCO) and Global Network for the Forecasting of Earthquakes (GNFE) και υπεγράφη από επιστήμονες, άνω των 300 σε αριθμό . Αυτή έγινε για λογαριασμό των διεθνών οργανισμών , πανεπιστημίων , επιστημονικών ινστιτούτων και κέντρων, επιστημονικών και τεχνολογικών εταιρειών και επιστημόνων των διαφόρων χωρών. Επομένως η εγκυρότης της είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Τον τελευταίο καιρό ελήφθησαν δραστήρια μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφής του περιβάλλοντος, που έχει σαν αιτία τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Τα μέτρα αυτά υποστήριξαν : ο ΟΗΕ , η Ε.Ε, διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις χωρών, επιστήμονες και επιχειρηματίες. Η μελέτη «GEOCHANGE» αναφέρεται σε φυσικές αλλαγές του γεωλογικού περιβάλλοντος που οφείλονται σε ενδογενείς, εξωγενείς και κοσμικούς παράγοντες, ιδιαιτέρως δε στην ηλιακή δραστηριότητα και σε άλλες διεργασίες που λαμβάνουν χώραν εντός του ηλιακού συστήματος και οι οποίες επιδρούν αρνητικά στ ην ανθρώπινη ανάπτυξη. Προσφάτως συγκεντρώθηκαν επιστημονικά στοιχεία που συνηγορούν για αυξανόμενες αλλαγές του παγκοσμίου γεωλογικού περιβάλλοντος. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ένα επιταχυνόμενο ρυθμό αυξήσεως των γεωδυναμικών δραστηριοτήτων της Γης, οι οποίες εκφράζονται ιδιαιτέρως με μορφή σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων. Όθεν υπάρχει ένας υψηλός κίνδυνος να υποεκτιμήσουμε την κλίμακα των επιπτώσεων των γεωλογικών παραγόντων επάνω στις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές .
Ο Ζωοδότης Ήλιος
Ο Ήλιος καθώς εισήλθε στον Ηλιακόν Κύκλον 24 έχει γίνει πολύ ‘ήσυχος’ . Τούτο σημαίνει ότι δεν παρουσιάζει τόσες σκοτεινές κηλίδες όσες στο παρελθόν. Συγκεκριμένα τώρα υπερβαίνει τις 568 ημέρες χωρίς κηλίδες. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο ήλιος υπέστη αλλαγή σε σχέση προς την κατάσταση της μέγιστης δραστηριότητος, την καλουμένη «Grand Maxima», η οποία διήρκησε όλο τον 20ον αιώνα και έληξε απότομα τώρα. Για την ηλιακή δραστηριότητα στο μέλλον υπάρχουν δύο εκδοχές:Πρώτον : Ο ήλιος ενδέχεται να επανέλθει στον παλαιό ηλιακό κύκλο «Grand Maxima»Δεύτερον : Ο ήλιος να προχωρήσει σε ακόμη πιο ήσυχη κατάσταση, στην καλουμένη “Dalton Minimum” ή στην «Grand Minima», όπως την “Maunder Minimum”. Οι ειδικοί λένε ότι προς το παρόν είναι νωρίς να προβλέψουμε ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει . Πάντως και οι δύο ως άνω εκδοχές παρουσιάζουν μεγάλους κινδύνους στον κόσμο. Σήμερα βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι. Δύο δρόμοι βρίσκονται μπροστά μας. Και οι δύο έχουν μια πινακίδα που γράφει «Προσοχή Κίνδυνος». [ By Retired U.S. Navy Physicist and Engineer James A. Marusek] - Ο ένας δρόμος οδηγεί σε τεράστιες ηλιακές καταιγίδες.- Ο άλλος οδηγεί σε περίοδο όπου θα περάσουμε δεκάδες χρόνια με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα βιώσουμε παγκόσμια πείνα.
Οι Κλιματικές Αλλαγές είναι Φυσικές
Αυτές οδηγούνται πρωταρχικά από τη φύση και δευτερευόντως από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτές συνέβησαν περιοδικά και στις μέρες που έζησαν οι πατέρες , οι παππούδες και οι παλαιότεροι πρόγονοι μας. Διότι και τότε σε εποχές χωρίς αξιόλογη τεχνολογική ανάπτυξη, είχαν συμβεί παρόμοιες κλιματικές αλλαγές. Αργά αλλά σταθερά αντιλαμβανόμαστε τα μυστικά της φύσεως. Ο Γαλαξίας μας είναι λουσμένος με κοσμικές ακτίνες και εμείς με το «διαστημόπλοιο Γη» πλέουμε μέσα στον ωκεανό του Γαλαξία μας που αποτελούνται από σωματίδια φορτισμένα με υψηλές ταχύτητες. Αυτά τα σωματίδια γεννούνται από αστέρες που εκρήγνυνται στο Σύμπαν. Επειδή αυτά είναι φορτισμένα, το ταξίδι τους επηρεάζεται ισχυρώς από τα μαγνητικά πεδία. Ο Ήλιος μας δημιουργεί μαγνητικό πεδίο που τυλίγεται με ηλιακούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα άκρα του ηλιακού μας συστήματος. Το πεδίο αυτό παίζει το ρόλο της ασπίδος και ανακλά πολλές από τις κοσμικές ακτίνες μακριά από τη Γη. Όταν όμως ο ήλιος είναι ήσυχος (ελάχιστες κηλίδες) το πεδίο τούτο καταρρέει και συρρικνώνεται προς τα μέσα , με αποτέλεσμα να επιτρέπει τις ενεργειακές κοσμικές ακτίνες να διατρυπούν βαθύτερα το ηλιακό μας σύστημα.
Ο ήσυχος και ο δραστήριος Ήλιος εξ ίσου επικίνδυνος
Οι κοσμικές ακτίνες δύνανται να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις και να φέρουν εξελικτικά άλματα των γήινων ειδών. Ο ήσυχος ήλιος έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτεροι αριθμοί σωματιδίων να συγκρούονται με τη Γη και να διεισδύουν κάτω στα κατώτερα στρώματα της ατμοσφαίρας. Αυτή η ακτινοβολία ης ατμοσφαίρας ιονίζει μικρά σωμάτια υγρασίας που σχηματίζονται από σταγονίδια νερού , τα οποία δημιουργούν τα νέφη. Αύξηση της γήινης νέφωσης δημιουργεί την πτώση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο . Εάν ο ήλιος γίνει ησυχότερος από τους παλαιότερους ηλιακούς κύκλους (διατηρώντας περισσότερες από 1028 ημέρες χωρίς κηλίδες) , τούτο είναι ένδειξη ότι διολισθαίνουμε στο Dalton Minimum ή ακόμη και στο Grand Minima, όπως το Maunder Minimum. Αυτή η ηλιακή κατάσταση προβλέπεται ότι θα διαρκέσει δεκαετίες . Διάφοροι επιστήμονες προβλέπουν ότι αυτή θα αρχίσει στον Ηλιακό Κύκλο 25,ο οποίος αρχίζει μετά από μια δεκαετία περίπου. Άλλοι όμως προβλέπουν ότι αυτή συμβαίνει ήδη τώρα στον Ηλιακό Κύκλο 24. Ένας ησυχότερος ήλιος θα προξενήσει παγκοσμίως χαμηλές θερμοκρασίες και θα πέσουν μύτες . Θα βιώσουμε χειμώνες που δεν τις έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 200 χρόνια .
Οι θερμοκρασίες ήδη πέφτουν
Οι δορυφόροι παρέχουν τις πλέον ακριβείς ατμοσφαιρικές μετρήσεις θερμοκρασιών για ολόκληρο τον πλανήτη. Το 1998 ήτο το έτος με την περισσότερο υψηλή θερμοκρασία. Έκτοτε οι κατώτερες τροποσφαιρικές θερμοκρασίες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν πέσει γύρω στο ½ βαθμοί Κελσίου, εξ αιτίας του ήσυχου ηλίου. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου, το ατμοσφαιρικό διοξείδιον του άνθρακος (στη Mauna Loa) αυξήθηκε κατά 5% (από 367 ppm σε 386 ppm). Η μείωση των Ηλιακών κηλίδων στο κατώτερο επίπεδο “Dalton Minimum” ή το “Maunder Minimum" θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στη ζωή των λαών . Ο κυριότερος κίνδυνος είναι η πείνα (που θα επηρεάσει εκατοντάδες εκατομμύρια παγκοσμίως) ένεκα της βραχύνσεως των εποχών αναπτύξεως και των τραχυτέρων καιρικών συνθηκών. Όπως συνέβη και στο παρελθόν , πέραν της πείνας , ο ψυχρός και κακός καιρός οδηγεί σε μείζονες επιδημίες.
Τα αναξιόπιστα και υπηρετικά ΜΜΕ
Ενώ αυτά λένε οι επιστήμονες , τα δικά μας ‘παπαγαλάκια’ των ΜΜΕ επαναλαμβάνουν μονότονα ότι επέρχεται «ερημοποίηση » της Νότιας Ελλάδος εξ αιτίας της υπερθερμάνσεως του πλανήτη. Δηλαδή αυτοί προεξοφλούν την πορεία του ηλίου στον παλαιό κύκλο 24 ήτοι στο «Grand Maxima», σε μια περίοδο που οι μετρήσεις της παγκόσμιας θερμοκρασίας μέσω των δορυφόρων δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα, δηλαδή μείωση της θερμοκρασίας σαν αποτέλεσμα του ήσυχου ηλίου.
Μετατοπίζονται οι Μαγνητικοί Πόλοι της Γης
Δεν είναι η πρώτη φορά που μετατοπίζονται οι πόλοι της Γης. Είχε συμβεί και στο απώτατα παρελθόν με κοσμογονικές καταστροφές στον πλανήτη . Ανησυχητικοί είναι οι παράγοντες αναφορικά με την επιτάχυνση της μετακίνησης των μαγνητικών πόλων της Γης από το 1990 και εντεύθεν. Τούτο δεν θα έχει μόνον καταστρεπτικές συνέπειες στην αλλαγή του παγκόσμιο κλίματος , αλλά επίσης φανερώνει αλλαγές στην εσωτερική και εξωτερική ενεργειακή διεργασία στη Γη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τον σχηματισμό των μαγνητικών πόλων του πλανήτου μας. Συγχρόνως παρατηρείται εντός των 25 τελευταίων ετών μείωση της μαγνητικής εντάσεως της Γης. Αυτή μειώθηκε κατά μέσον όρο κατά 1,7% και σε ορισμένες περιοχές , λ.χ στο νοτιότερο μέρος του Ατλαντικού ωκεανού κατά 10%. Ως γνωστόν η μείωση αυτή είναι καταστρεπτικότατη για τους βιολογικούς τύπους της ζωής.
Πρέπει να λάβουμε επίσης υπ’ όψιν ότι συμβαίνει αύξηση της γωνίας των οπών των πόλων (Βορείου και Νοτίου) στην μαγνητόσφαιρα μεταξύ των ετών 1990 και 2000 που φθάνει τις 45º. Η ακτινοβολίες α/ από τον ηλιακό άνεμο και β/ από το ενδοπλανητικό διάστημα (=κοσμικές ακτινοβολίες) κατευθύνεται προς τις διευρυμένες τρύπες του όζοντος και βομβαρδίζουν τη Γη. Αυτός ο βομβαρδισμός με αυξημένες κοσμικές ακτινοβολίες κατευθύνεται κυρίως προς τους πόλους της Γης και οδηγεί στην θέρμανση των καλυμμάτων(εκ πάγου) των πόλων και στην τήξη αυτών , που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό. Επομένως η τήξη των πάγων δεν οφείλεται σε υπερθέρμανση του πλανήτη , αλλά αντιθέτως, στην ελάττωση της μαγνητικής θωράκισης της Γης, λόγω ήρεμου ηλίου. Ιδιαίτερα η μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης και το άνοιγμα των οπών οδηγεί όχι μόνον στην αύξηση της διείσδυσης των σκληρών κοσμικών ακτίνων που κατευθύνονται προς την επιφάνεια της Γης, αλλά επίσης και στην αναδιανομή της θερμοκρασίας των ανωτάτων στρωμάτων της γήινης ατμόσφαιρας . Τέτοιες αλλαγές δυνατόν να οδηγήσουν στην αναδιανομή των περιοχών που σχηματίζονται οι κυκλώνες και αντικυκλώνες και έτσι να επιφέρουν παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές. Αυτός ο σπουδαίος παράγων πρέπει να ληφθεί σοβαρώς υπ’ όψιν κατά την εκτίμηση των επιδράσεων των εξωγενών παραγόντων στις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές.
Θα επέλθουν καταστροφές και λιμοί;
Εν τω μεταξύ , η αύξηση της ηφαιστειακής και σεισμικής δραστηριότητας , εν αντιθέσει προς τις γήινες κλιματικές αλλαγές , δυνατόν να έχει στιγμιαίες καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρες περιοχές του πλανήτη μας. Πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν , οι πληθυσμοί ευρέων περιοχών θα στερηθούν τροφής και στέγης, οι οικονομίες χωρών θα καταρρεύσουν και θα ξεσπάσουν ευρείας εκτάσεως επιδημίες σοβαρών μολυσματικών ασθενειών . Σήμερα η παγκόσμια κοινότητα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια πιθανή χειροτέρευση της καταστάσεως. Ως τώρα έχουν παρατηρηθεί αρκετές φορές περίοδοι σημαντικών αυξήσεων της ενδογενούς δραστηριότητος(σεισμών και ηφαιστείων) κατά την διάρκεια της γεωλογικής ζωής του πλανήτη μας, και σύμφωνα με αρκετούς γεωλογικούς ενδείκτες , μια τέτοια περίοδος ήδη αρχίζει.
Ανάγκη για Παγκόσμιο Συνεργασία και Δράση
Μεμονωμένες περιπτώσεις ισχυρών σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων, τα οποία προξενούν μεγάλους αριθμούς θυμάτων και καταστροφών, συνήθως αντιμετωπίζονται με διεθνή βοήθεια διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων , διεθνών οργανισμών και μεμονωμένων κρατών. Σε περιόδους όμως μεγάλης εκτάσεως φυσικών κατακλυσμών, θα απαιτηθεί ένας ειδικός μηχανισμός για την διαχείριση , συντονισμό και εκτέλεση της διάσωσης, αποκατάστασης και ανακούφισης των πληγεισών περιοχών . [Τούτο δεν σημαίνει ότι με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές και την ανάγκη κεντρικής διαχείρισης των κρίσεων λόγω κατακλυσμών μεγάλης εκτάσεως θα πρέπει να δεχθούμε την εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης. Άλλο το ένα και άλλο]
Ως τώρα είναι συσσωρευμένη σε πολλές χώρες επιστημονική γνώση και πείρα για μεγάλη , μεσαία ή μικρή πρόγνωση διαφόρων φυσικών κατακλυσμών. Ταυτοχρόνως , σε πλείστες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για λήψη αποφάσεων και λήψη επιμέρους ενεργειών των διαφόρων οργανισμών , όταν η ανάγκη γίνεται ορατή από την πρόγνωση πιθανών κατακλυσμών. Εσφαλμένες αποφάσεις και ασυντόνιστες ενέργειες κυβερνητικών και διεθνών οργανισμών σε περίπτωση λήψεως τέτοιων προγνώσεων ενδεχομένως να προκαλέσουν πανικό στον πληθυσμό και να αποδιοργανώσουν τα κράτη και τους οργανισμούς των υπηρεσιών διάσωσης. Τούτο ενώ δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της προετοιμασίας για φυσικό κατακλυσμό , δυνατόν να προξενήσει εμπλοκές στην κοινωνικό πεδίο , στο ηθικό του πληθυσμού και στην ψυχολογική κατάσταση στην περιοχή του αναμενόμενου κατακλυσμού. Επομένως η προειδοποίηση του πληθυσμού για αναμενόμενη φυσική καταστροφή είναι δίκοπο μαχαίρι και απαιτεί προσεκτικό χειρισμό. Σε περίπτωση ελλείψεως ειδικών κανόνων λήψεως αποφάσεως , σε περιπτώσεις βραχείας προγνώσεως, όλες οι ευθύνες για την λήψη των αποφάσεων βαρύνουν τις κυβερνήσεις των κρατών των χωρών. [σ.σ Τα κράτη τα οποία διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία για την πρόγνωση κατακλυσμικών φαινομένων είναι υποχρεωμένα να κοινοποιούν τα δεδομένα στον ελάχιστο δυνατόν χρόνο με οποιοδήποτε μέσον στις ενδιαφερόμενες χώρες , ακόμη και στις εχθρικές τοιαύτες, προκειμένου να σωθεί ο πληθυσμός]
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
• 1/ Υιοθέτηση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ενός πλαισίου συνθήκης των «γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον » και εγκαθίδρυση ειδικής διακυβερνητικής επιτροπής για το υπ’ όψιν πρόβλημα
• 2/ Υιοθέτηση και επιβεβαίωση ενός διεθνούς προγράμματος για την μελέτη και πρόγνωση των γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον
• 3/ Ανάπτυξη και επιβεβαίωση διεθνών νομικών κανόνων και μηχανισμών για την αποτελεσματική διαχείριση και συντονισμό των ενεργειών των κυβερνήσεων των χωρών και των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων άμα λήψει των προγνώσεων για φυσικούς κατακλυσμούς και τις επερχόμενες επείγουσες καταστάσεις , σαν αποτέλεσμα των γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον.
• 4/ Εγκατάσταση ενός διεθνούς κέντρου του ΟΗΕ για την πρόβλεψη των φυσικών κατακλυσμών και την ταχεία γνωστοποίηση στις χώρες που διαρέχουν κίνδυνο.
Πάντα ταύτα για να υλοποιηθούν προϋποθέτουν: Πρώτον Το σταμάτημα των πόλεμων και εξοπλισμών , οι οποίοι καταβροχθίζουν αστρονομικούς πόρους και χωρίζουν τα κράτη. Δεύτερον Την αντικατάσταση του παρόντος καταρρέοντος και σάπιου σιωνιστικού Κατεστημένου των διεθνών τραπεζιτών, χρηματιστών , τοκογλύφων, κλεπτών, πλουτοκρατών, του σιωνιστικού ιερατείου , των διεφθαρμένων πολιτικών –υπηρετών του συστήματος Τρίτον Την αναδιοργάνωση του ΟΗΕ σε Παγκόσμια Αμφικτυονία των Λαών επί τη βάσει των αρχών και αξιών του Ελληνικού Πνεύματος.
Αμφικτύων (Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης)
http://amphiktyon.blogspot.com