Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μια κυβέρνηση πατριωτών μπορεί σε λίγες ημέρες να βγάλει την πατρίδα μας από την κρίση

Μια Κυβέρνηση Πατριωτών μπορεί σε ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ να βγάλει την πατρίδα μας από την κρίση.

Η Ελληνική οικονομία είναι ΗΔΗ μία από τις καλύτερες οικονομίες στην Ευρώπη και βέβαια στον κόσμο.

Αυξήσεις πρέπει να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα και το πιο εύκολο πρόβλημα στον κόσμο είναι αδύνατον να επιλυθεί αν, δεν γίνουν κατανοητά τα δεδομένα του …Αν κάποιοι πονηροί κρύβουν ή παραποιούν με ψέματα κάποια από αυτά τα δεδομένα. Ούτε καν το "ένα συν δύο" δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, αν κάποιοι πονηροί "παίζουν" με αυτά τα δεδομένα, όταν εμείς κάνουμε υπολογισμούς. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Ενώ είναι ένα εύκολο στην κατανόησή του πρόβλημα, κάποιοι —με γκεμπελικές μεθόδους— διαρκώς το περιπλέκουν, για να μην μπορεί να βρεθεί λύση …Για να μην δουν τη λύση οι Έλληνες, εφόσον τους αφορά αυτό το πρόβλημα …Το απλό πρόβλημα.

Γιατί είναι απλό; Γιατί είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δεν απαιτεί γνώσεις ανώτερων μαθηματικών για την κατανόησή του …Είναι ένα απλό πρόβλημα …Ένα πρόβλημα, το οποίο προέκυψε εξαιτίας δύο παραμέτρων. Η πρώτη παράμετρος ήταν το δημόσιο χρέος, το οποίο "ξέφυγε" σε σχέση με το ΑΕΠ και η δεύτερη παράμετρος ήταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο και αυτό "ξέφυγε" από τον έλεγχο και έγινε διψήφιο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα πολύ απλό, που δεν χρειάζεται η γνώση των οικονομολόγων για να επιλυθεί.

…Ένα πρόβλημα τόσο απλό, το οποίο το αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατομμύρια απλών πολιτών …Πολιτών, οι οποίοι βλέπουν να ξεφεύγουν τα χρέη τους σε σχέση με τα εισοδήματά τους ή τα "πάγιά" τους σε σχέση με τους μισθούς τους …Απλά καθημερινά προβλήματα, που προβληματίζουν εκατομμύρια νοικοκυριών. Αυτό το απλό πρόβλημα το αντιμετώπισε και το μεγάλο "νοικοκυριό" της Ελλάδας. Έπρεπε απλά να κάνει οικονομία και να περιορίσει τα έξοδά του …Να περιορίσει τις σπατάλες του κράτους, τις οποίες όλοι οι Έλληνες έβλεπαν ότι γίνονται …Τις σπατάλες του ΚΡΑΤΟΥΣ.

Αυτά δεν ήταν τα προβλήματα; Γιατί μπήκαμε στον μηχανισμός στήριξης; Γιατί το δημόσιο χρέος το 2009 άγγιζε το 120% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του προϋπολογισμού ξεπερνούσε κατά πολύ το 10%. Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους θεωρητικά μπήκαμε στην περιπέτεια του ΔΝΤ. Δεν μπήκαμε εξαιτίας κάποιας τραπεζικής κρίσης, γιατί τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών δεν ήταν χειρότερα από αυτά των υπολοίπων κρατών. Δεν μπήκαμε εξαιτίας των ιδιωτικών χρεών, γιατί οι Έλληνες ήταν από τους πιο συμμαζεμένους λαούς στον κόσμο. Δεν μπήκαμε εξαιτίας της έλλειψης ανταγωνιστικότητας, γιατί η ελληνική οικονομία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, που της δίνουν υπεροχή έναντι των γειτόνων της. Δεν ήρθε τα τελευταία δύο χρόνια η φτωχή Βουλγαρία δίπλα μας. Ό,τι ήταν να πάθουμε εξαιτίας της ανταγωνιστικότητάς της, το έχουμε πάθει.

Στο ΔΝΤ μπήκαμε εξαιτίας του δημοσίου χρέους, το οποίο ξέφυγε από τα δήθεν όρια που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάμε για δήθεν όρια, γιατί, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, οι πρώτοι, που δεν τα σεβάστηκαν, ήταν οι "Πραιτοριανοί" της …Αυτοί, οι οποίοι σήμερα μας λένε τα "γαλλικά" τους στα γερμανικά. Άρα; Άρα το πρόβλημα είναι απλό. Αν το χρέος μας —για τον οποιονδήποτε λόγο— πέσει κάτω από το 120%, επανερχόμαστε στην προ του ΔΝΤ εποχή. Αν μαζί με αυτό περιοριστεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από τα "επικίνδυνα" νούμερα του 7% ή 8%, τότε είμαστε καλύτερα και από την εποχή που αναγκαστήκαμε να μπούμε στο ΔΝΤ …Την εποχή εκείνη, που ακόμα "θαυμάζαμε" την "ισχυρή" Ελλάδα …Την εποχή που ακόμα ήμασταν καλοί και βεβαίως αξιόπιστοι "πελάτες" για τις αγορές.

Λογική είναι αυτή η "επιστροφή" μας στις αγορές, αν κάποιος συγκρίνει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας με αυτά των "αρίστων" της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας σήμερα είναι κοντά στο 90% …και αυτό με πολλά ερωτηματικά, αν σκεφτεί κάποιος ότι εντός της Γερμανίας υπάρχει αμφισβήτηση των Germanstatistics. Ο Bernd Raffelhueschen, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, θεωρεί ότι τα γερμανικά στατιστικά είναι ψευδή και "μαγειρεύουν" την κατάστασή της με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και η Κυβέρνηση Σημίτη. Θεωρεί ότι το δημόσιο χρέος της Γερμανίας στην πραγματικότητα είναι τριπλάσιο από αυτό που δηλώνει επισήμως.

Άρα, τι μας ενδιαφέρει πρωτίστως να γνωρίζουμε, όταν παρακολουθούμε την "πρόοδο" της ελληνικής οικονομίας; Να παρακολουθούμε τους "δείκτες", οι οποίοι μας έβαλαν στον μηχανισμό στήριξης …Να παρακολουθούμε τα δύο μεγέθη, τα οποία μας δημιούργησαν προβλήματα. Συμβαίνει σήμερα αυτό; Περίπου. Γιατί; Γιατί είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να μπορούν οι Έλληνες να παρακολουθούν τα πραγματικά δεδομένα του προβλήματος της οικονομίας τους. Για να μην καταλαβαίνει κάποιος τι συμβαίνει, διαρκώς επιβαρύνουν το "πρόβλημα" με νέα δεδομένα και νέες σταθερές. Φορτώνουν μια κατάσταση με "σαβούρα" προπαγάνδας, προκειμένου να μην καταλαβαίνει κανένας τι συμβαίνει. Ανάμεσα στα οικονομικά δεδομένα άλλοι βάζουν απειλές, άλλοι προσθέτουν θεωρητικούς υπολογισμούς και άλλοι αμφισβητήσιμες ιστορικές αναφορές.

Θα "παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ"; Θα μας διώξουν ή θα μας αφήσουν; Πόσο θα είναι το χρέος της το 5000 μ.Χ; Πόσο θα ήταν το επιτόκιο, αν η Ελλάδα βρισκόταν νοτίως της Ινδίας και βόρεια του Βλαδιβοστόκ; Είναι οι Έλληνες τεμπέληδες; Γιατί πληρώνονται παραπάνω από τους Εσθονούς; Γιατί δεν είναι ανταγωνιστικοί; Πώς είναι δυνατόν να δουλεύουν περισσότερο απ' όλους και ταυτόχρονα να τεμπελιάζουν; Τον μισούν οι Έλληνες τον Σόιμπλε; Θα την δείρουν την Αγγέλα, αν επισκεφτεί την Ελλάδα; Είναι ρατσιστές απέναντι στον "άριο" Ρέσλερ; Κρυφογελάνε με την αδερφή" του Βερολίνου; Θύμωσαν με το δημοσίευμα του focus; Είναι πράγματι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων;

Αν αυτά είναι μέσα στα πλαίσια της "ορφανής" και απρόσωπης προπαγάνδας, τότε συμβαίνουν κι άλλα πολύ πιο παράλογα πράγματα, που "γράφονται" σε επίσημα κείμενα. Πολλές φορές αυτά, τα οποία κάνουν εις βάρος της Ελλάδας, αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Μιλάμε για εντελώς παράλογες απαιτήσεις. Κατηγορούν για παράδειγμα την Ελλάδα σαν αναξιόπιστη και περίπου σαν "απατεώνισσα" και ταυτόχρονα την αναγκάζουν να παίρνει δάνεια μόνον από τους ίδιους …Αυτό είναι, φαινομενικά τουλάχιστον, παράλογο.

Είναι δυνατόν από τη μία να μας βρίζουν καθημερινά, επειδή αναγκάζονται να μας "σώζουν" και από την άλλη μας απαγορεύουν να δοκιμάζουμε έστω να "σωθούμε" μόνοι μας; Γιατί δεν μας αφήνουν να βρούμε και από άλλες μεριές δανεικά; Από τη μία μας κατηγορούν ότι "μαγειρεύαμε" τα δημοσιονομικά μας στοιχεία, για να τους αποσπούμε παράνομα δάνεια και από την άλλη δεν προλαβαίνουν να μας δανείζουν ποσά ρεκόρ; Μας έχουν κάνει "ρεζίλι" στο σύνολο του Πλανήτη και ταυτόχρονα μας εξαναγκάζουν στην κυριολεξία να πάρουμε τα πολύτιμα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών τους, απαγορεύοντάς μας να πάρουμε τα χρήματα των Ρώσων ή των Κινέζων, για παράδειγμα;

Γιατί μπλέκονται όλα αυτά τα άσχετα δεδομένα σε ένα απλό πρόβλημα, το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από δύο παραμέτρους; Ποιον ενδιαφέρουν όλα αυτά; …Κανέναν απολύτως …Δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα της Ελλάδας …Όλα αυτά είναι παραπλανητικά. Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας; Ποιο είναι το ένα συν δύο, που μας κάνει τρία; Δεν μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ, ούτε εξαιτίας των μισθών των Εσθονών ούτε εξαιτίας της Bild. Δεν μπήκαμε εξαιτίας του καροτσιού του Σόιμπλε ούτε εξαιτίας των βίτσιων του Γκουίντο. Δεν μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης, επειδή παίρναμε τα χρήματα των "άλλων" και όχι τα δικά τους. Στον μηχανισμό μπήκαμε εξαιτίας του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος. Μπήκαμε το 2009, επειδή, όπως είπαμε, το δημόσιο χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ και το έλλειμμα κοντά στο εξωπραγματικό 15% …Σωστά; …Σωστά θα πει κάποιος.

Αυτά συνέβαιναν το 2009 και γι' αυτό μπήκαμε στο ΔΝΤ. Το 2011 —και άρα έναν χρόνο μετά το πρώτο Μνημόνιο— το δημόσιο χρέος έφτασε στο τρομακτικό 165% …Σωστά; …Σωστά θα πει κάποιος …και γι' αυτό "αλώνιζε" η Τρόικα των δανειστών στην πατρίδα μας. Αυτοί "έκοβαν" και "έραβαν", προκειμένου να κάνουν βιώσιμο ένα χρέος, το οποίο έδειχνε να "εκτροχιάζεται". Όσο πιο πολύ εκτροχιαζόταν, τόσο πιο πολύ νομιμοποιούνταν και οι τροϊκανοί να "πετσοκόβουν" ανθρώπους και δικαιώματα. Γι' αυτόν τον λόγο τους ανεχόμασταν ακόμα κι όταν έκαναν τα αίσχη …Ακόμα κι όταν έμπαιναν στα υπουργεία και έβριζαν τους Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους …Ακόμα κι όταν ξάπλωναν στα γραφεία με την αναίδεια και το θράσος του βαρβάρου, ο οποίος δεν έχει σεβασμό απέναντι σ' αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη.

Το 2011, δηλαδή, ήταν η εποχή που η Ελλάδα, ό,τι κι αν "τραβούσε", ήταν υποχρεωμένη να το ανεχτεί, γιατί είχε την ανάγκη των δανειστών της. Τα μεγέθη της έδειχναν ότι ήταν η χειρότερη οικονομία της ευρωζώνης και από τις χειρότερες του κόσμου. Τα μεγέθη της είχαν ξεφύγει και ήταν υποχρεωμένη να υποτάσσεται, προκειμένου να της δανείσουν οι μόνοι, οι οποίοι υποτίθεται δέχονταν να το κάνουν αυτό. Άσχετα όμως με το πόσο και αυτοί οι ίδιοι συνέβαλαν στην "έκρηξη" αυτού του χρέους με το πρώτο "μνημονιακό" δάνειο, σημασία είχε ότι με εκείνο το χρέος δεν μπορούσε κανένας να αμφισβητήσει την Τρόικα, γιατί κανένας δεν μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα στην αγορά …Πόσο μάλλον όταν εκτός από το διογκωμένο χρέος δεν είχε μειωθεί ούτε και το έλλειμμα, εφόσον τότε παίρνονταν τα μέτρα περιορισμού των κρατικών εξόδων και σπαταλών …Σωστά; …Σωστά θα πει κάποιος. Τώρα όμως το 2012 τι συμβαίνει;

Τώρα πραγματοποιήθηκε το PSI …Το περίφημο "κούρεμα". Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το χρέος μας περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό. Από τα 350 "καλπάζοντα" δις του δημοσίου χρέους "κατεβήκαμε" στα 250 δις …"Κατεβήκαμε", μάλιστα, χωρίς αυτό να είναι ο "πάτος" αυτής της πτώσης. Γιατί; Γιατί το PSI έχει περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης υπέρ της Ελλάδας. Όσοι αναγνώστες μάς παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια, θα γνωρίζουν ότι ήδη πριν από δύο χρόνια προτείναμε εμείς μια διαδικασία "κουρέματος" τύπου PSI. Απλά την προτείναμε με τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που τη δρομολόγησε ο χοντροπροδότης Βενιζέλος. Προτείναμε να γίνει "κούρεμα" εις βάρος των τοκογλύφων των τραπεζών και όχι εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων ή των μικροεπενδυτών, που εμπιστεύτηκαν το κράτος.

Ο Βενιζέλος, ως καλός δωσίλογος των τοκογλύφων, έκανε τα ακριβώς αντίθετα. "Κούρεψε" "γουλί" τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Έλληνες μικροεπενδυτές και όσο του επέτρεπαν "κούρεψε" τους μεγάλους τοκογλύφους. Άφησε όμως εντελώς ανέπαφους τους εγκληματίες της Goldman Sachs και της ΕΚΤ. Έμειναν ανέπαφοι δηλαδή αυτοί, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία και άρα αυτοί, οι οποίοι μεθόδευαν την ελληνική χρεοκοπία. Όλα αυτά τι σημαίνουν; Ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια "κουρέματος" του ελληνικού χρέους. Πολλά περιθώρια να επωφεληθούμε εις βάρος των τοκογλύφων, πολύ πριν φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Πολύ πριν πάρουμε τα χρήματα των φτωχών Εσθονών ή των θυμωμένων Γερμανών, όπως θα έλεγε και ο Σόιμπλε, καλό είναι να πάρουμε ό,τι μπορούμε από τα χρήματα των τοκογλύφων. Το "ομόλογο" του swap της Goldman Sachs δεν έχει "κουρευτεί". "Κουρέψαμε" τα ομόλογα των φτωχών και των άσχετων πολιτών και δεν "κουρέψαμε" το ομόλογο των εγκληματιών, οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Το ίδιο δεν έχουν "κουρευτεί" και τα ομόλογα της τοκογλυφικής ΕΚΤ …Τα ομόλογα εκείνα, τα οποία τα έχει αγοράσει στο 60% της αξίας τους και τα έχει βάλει στον ισολογισμό της στο 100% …Προφανώς στο μυαλό της μόνον οι άλλοι χάνουν και ποτέ η ίδια. Μόνον από αυτές τις δύο περιπτώσεις μπορούμε να "ελαφρύνουμε" με άλλα 50 δις το χρέος μας.

Αν λοιπόν σε αυτές τις εκλογές βγει μια κυβέρνηση πατριωτών Ελλήνων, μπορεί να συνεχίσει το "κούρεμα", που αρνήθηκε να κάνει ο δωσίλογος Βενιζέλος, χωρίς κανένας να μπορεί να την τρομοκρατήσει και άρα να την εμποδίσει …Τώρα πλέον κανένας δεν μπορεί να μας απειλεί με χρεοκοπίες και ενεργοποίηση CDS …Είμαστε "βρεγμένοι" και ο "βρεγμένος" δεν φοβάται μην "βραχεί" …Έχουμε ήδη "χρεοκοπήσει" …Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τα CDS. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια νέα κυβέρνηση να "κουρέψει" τα ομόλογα των τοκογλύφων, τα οποία έχουν εξαιρεθεί, χωρίς καμία άλλη συνέπεια …Τα ομόλογα των πρώην εργοδοτών του Παπαδήμου, τα οποία έχουν εξαιρεθεί παρανόμως από την προδοτική Κυβέρνηση του Παπαδήμου …Του Παπαδήμου, ο οποίος ήταν από εκείνους τους προδότες κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Καταλαβαίνει ο αναγνώστης για τι αλλαγή μιλάμε; Το χρέος μας, ακόμα και με την "απορρόφηση" του επίσης παράνομου πρώτου Μνημονίου, ήταν περίπου 350 δις. Ήδη "κουρέψαμε" πλέον των 100 δις και υπάρχουν άλλα τουλάχιστον 50 δις, που μπορούμε να "κουρέψουμε". 350 μείον 150 δις, μας κάνουν 200 δις. 200 δις, σε μια οικονομία που το ΑΕΠ είναι πάνω από 200 δις, σημαίνει ότι έχει πέσει το δημόσιο χρέος σε επίπεδο Γερμανίας. Με το έλλειμμα —λόγω των περικοπών στο δημόσιο— να έχει περιοριστεί δραματικά και με τις υποχρεώσεις για τοκοχρεολύσια να μειώνονται σε πρωτοφανή επίπεδα, αλλάζει ριζικά η "εικόνα" της χώρας …"Ομορφαίνει" η "εικόνα" της χώρας μετά από αυτό το δραστικό "κούρεμα".

Σε όλα αυτά βεβαίως να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα επιπλέον έχει "λαμβάνειν" από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα "αναγκαστικά" δάνεια της Κατοχής. Μιλάμε για το απαιτητό μέρος των γερμανικών υποχρεώσεων. Μιλάμε για ένα ποσό, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 δις. Μιλάμε για μια εικόνα εξωπραγματική εφόσον στην θεωρητική περίπτωση που η Ελλάδα εισπράξει αυτά που δικαιούται θα πετύχει το ακατόρθωτο. Θα πετύχει να ρίξει το εξωτερικό της χρέος κάτω από το 60% σε σχέση με το ΑΕΠ της κάτι το οποίο δεν το έχει καταφέρει ούτε η ίδια η Γερμανία. Η Ελλάδα θεωρητικά έχει ήδη τη δυνατότητα να "φλερτάρει" με την πρωτιά στην Ευρώπη …Να γίνει η οικονομία με τα πιο εντυπωσιακά και υγιή νούμερα στην Ευρώπη …Το μαύρο "πρόβατο", που "κουρεύτηκε" και φάνηκε ότι ήταν άσπρο.

Μιλάμε για μια ολική επαναφορά της οικονομίας, την οποία θα τη ζήλευαν όλα τα μεγάλα και υπερχρεωμένα κράτη, τα οποία μέχρι σήμερα μάς "μάλωναν" και μάς "συμβούλευαν". Γιατί μέχρι σήμερα; Γιατί συμβαίνει πλέον αυτό, το οποίο είπαμε στην αρχή του κειμένου. Σήμερα τα νούμερα βοηθούν τους Έλληνες και είναι αρνητικά για τους ιμπεριαλιστές. Σήμερα δεν μας "μαλώνουν" ευθέως, αλλά προσπαθούν να μας μπερδέψουν. Αυτό είναι το όλο θέμα. Αν δεν το καταφέρουν αυτό, θα πάθουν την "πλάκα" όλων των αιώνων. …Μιλάμε για τον απόλυτο εφιάλτη τους. Αυτόν τον εφιάλτη προσπαθούν ν' αποφύγουν. Ποιος είναι ο εφιάλτης τους; …Να διώξουμε την Τρόικα από τη χώρα …Να αρνηθούμε το δάνειό τους …Το δάνειο, το οποίο το χρησιμοποιούν, για να μας "εξοντώσουν" και να μας λεηλατήσουν.

Μα, θα πει ο καλοπροαίρετος, αν διώξουμε την Τρόικα, πώς θα επιβιώσουμε; Δεν χρειαζόμαστε δάνεια; Τα ελλείμματα δεν έχουν καλυφθεί. Βάζουμε μεν ως στόχο τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά οι ανάγκες "τρέχουν". Αυτός ο στόχος απαιτεί χρόνο για να έρθει εις πέρας και εμείς πρέπει να ζήσουμε μέσα σε άσχημες συνθήκες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση καλπάζει. Εδώ η ίδια η Γερμανία δανείζεται. Τι θα κάνουμε εμείς; Τι θα κάνουμε εμείς με τα επιτόκια δανεισμού να βρίσκονται στον "ουρανό"; Τι θα κάνουμε εμείς με τα ελληνικά spreads να μην "πέφτουν" με τίποτε;

Εδώ πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης, γιατί εδώ βρίσκεται όλο το μυστικό στην συλλογιστική μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε. Το δύσκολο αυτής της περιγραφής οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ "λεπτή" κατάσταση …Ο "θάνατός" μας από τη "σωτηρία" μας απέχει το πάχος μιας "κλωστής" …Είναι πολύ λεπτά τα όρια. Χειρουργικά όρια όπου η απόλυτη "σωτηρία" θέλει το "νυστέρι" να ακουμπάει την "αρτηρία" αλλά να μην την "κόβει". Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης των πραγμάτων.

Θα ξεκινήσουμε αυτήν την ανάλυση με μια σειρά απλών ερωτήσεων. Είναι νόμιμο το PSI ως διαδικασία; Ήταν μέσα στα πλαίσια της λογικής και της αγοράς της Νέας Τάξης; Αυθόρμητα δεν συμμετείχαν όλοι οι δανειστές μας; Μόνοι τους δεν προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις; Ξεγελάσαμε κανέναν; Απειλήσαμε κανέναν με όπλο; Κατόπιν συμφωνίας δεν έγινε αυτό; Άρα; Άρα, μετά το νόμιμο PSI το "ποινικό" μας μητρώο είναι "καθαρό". Ταυτόχρονα όλη η Ευρώπη και το ΔΝΤ παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε πολύ οδυνηρά βήματα προς το "νοικοκύρεμα" του δημοσιονομικού τομέα της. Μια οικονομία "σφικτή" στα έξοδα και με καλή "αναλογία" χρέους προς ΑΕΠ, δεν πρέπει να "ανταμειφθεί"; Η ίδια η Ευρώπη αναγνωρίζει το αξιόχρεό μας εφόσον είναι έτοιμη να μας δανείσει τα χρήματα των πολιτών της.

Τα παίρνουμε όλα αυτά "πακέτο" και πάμε στις εταιρείες αξιολόγησης. Η Ελλάδα με αυτήν την εικόνα δικαιούται ακόμα και το ΑΑΑ. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα περισσότερα "μικρά" 3Α της αγοράς. Είναι καλύτερα από την Ολλανδία ή την Αυστρία ή ακόμα τη Βρετανία, που, εκτός όλων των άλλων, έχουν τεράστια ιδιωτικά χρέη σε αντίθεση με τη συμμαζεμένη και "κουρεμένη" πλέον Ελλάδα. Είναι καλύτερα από όλες αυτές τις χώρες, γιατί σε αντίθεση με αυτές διαθέτει τεράστιο δημόσιο κεφάλαιο. Είναι καλύτερα, γιατί, σε αντίθεση με αυτές τις χώρες, έχει "λαμβάνειν" από τους Γερμανούς. "Κουρεμένη" λοιπόν η Ελλάδα είναι καλύτερη απέναντι σε "ακούρευτους" και επιπλέον απολύτως νόμιμη. Με καθαρή εικόνα και όχι με swaps. Άρα; Άρα μπορεί να διεκδικήσει —ακόμα και με απειλές προσφυγής στα δικαστήρια— την νέα αξιολόγησή της.

…Το επιβάλει ο νομικός πολιτισμός της ανθρωπότητας να επαναξιολογηθεί η Ελλάδα με εντελώς αντικειμενικά οικονομικά κριτήρια και χωρίς καμία πολιτική προέκταση …Το επιβάλει το παγκόσμιο πτωχευτικό δίκαιο να επαναξιολογηθεί με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς να "τιμωρηθεί" εκ νέου για πολιτικούς λόγους από αναρμόδιους. Το επιβάλει το παγκόσμιο σύστημα δικαίου, εφόσον δεν επιτρέπεται να τιμωρηθεί κανένας δύο φορές για το ίδιο παράπτωμα. Η Ελλάδα τιμωρήθηκε για την "ασωτία" του δημόσιου τομέα της με τα spreds και το πρώτο Μνημόνιο που "φορτώθηκε". Τώρα επανήλθε όπως προβλέπεται από τον νόμο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με δικαιοσύνη.

Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν τα προηγούμενα spreds, εφόσον έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και ήδη έχει "τιμωρηθεί" για το προηγούμενο παράπτωμά της. Έχει ξεπεράσει την περίοδο της "ασωτίας" και έχει αποδεδειγμένα προσαρμόσει τη δημοσιονομική της πολιτική στα επίπεδα που της επέβαλαν οι δανειστές της …Οι δανειστές, οι οποίοι την έλεγξαν με τον πιο σκληρό τρόπο …Οι δανειστές, οι οποίοι προσήλθαν οικειοθελώς στο "κούρεμα" και με την πράξη τους άνοιξαν το πράσινο "φως" για την εκ νέου δανειοδότησή της.

Αυτά όλα δεν πρέπει να αξιολογηθούν; Δεν πρέπει να επανενταχθεί η Ελλάδα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα των αγορών; …Όταν ο πολιτισμός δίνει το δικαίωμα σε όλους όσους "παράπεσαν" —αλλά με τιμωρία "εξαγόρασαν" τη νομιμότητά τους— να επανέλθουν; Γιατί να μην έχει αυτό το δικαίωμα και η Ελλάδα; Διαχειριστικό λάθος έκανε …δεν έκανε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η ναζιστική Γερμανία έχει συγχωρεθεί και έχει επανενταχθεί στην Παγκόσμια κοινότητα και δεν θα συγχωρεθεί η Ελλάδα, η οποία αγόρασε μερικά "πολύφωτα" παραπάνω με δανεικά; …Να επανενταχθεί όπως προβλέπεται από τους νόμους, οι οποίοι εξασφαλίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ο "σωφρονισμός" είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αυτό το δικαίωμα η Ελλάδα ήδη το κέρδισε με πολύ ακριβό τρόπο.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά τα οποία λέμε και ποια είναι η σημασία τους για την πορεία της Ελλάδας; …Ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της με στόχο να επανέλθει στις αγορές. Με τις "ευχές" όλων των οίκων αξιολόγησης μπορεί να διεκδικήσει την "έξοδό" της στις αγορές. Να αναζητήσει δανειστές στην ελεύθερη αγορά. Ελάχιστες ημέρες πριν την ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης της δάνειζαν οι Ρώσοι τα χρήματα που είχε ανάγκη για να καλύψει τις ανάγκες της. Σήμερα μπορούν να τις δανείσουν; Σήμερα που η οικονομική της εικόνα είναι πολύ καλύτερη; Σήμερα που η ρευστότητα της ίδιας της Ρωσίας φαίνεται πολύ καλύτερη εξαιτίας του εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν; Δεν πρέπει η Ελλάδα να δοκιμάσει την έξοδό της στην αγορά; Δεν πρέπει να δοκιμάσει να απαλλαγεί από τους αδηφάγους δανειστές της Τρόικας;

Για την Ελλάδα αυτήν η έξοδος δεν είναι απλά θέμα οικονομίας αλλά θέμα ζωής και θανάτου. Θέμα επιβίωσης είναι να την επιχειρήσει…Άμεσα …Μετά τις προσεχείς εκλογές και όχι μετά από δύο ή τρία χρόνια. Γιατί πρέπει να βιαστεί; Για να διώξει την Τρόικα από την Αθήνα. Για να διώξει τους εγκληματίες από την Ελλάδα πριν την "σκοτώσουν". Για να μην την αφήνει να καταστρέφει τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία. Για να φύγει το κτήνος ο Τόμσεν, πριν αναγκαστεί κάποιος Έλληνας να τον θάψει ζωντανό σε κανένα χαντάκι.

Οι εκλογές είναι ο τρόμος τους.

Αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος τρόμος των τοκογλύφων, που λυμαίνονται την πατρίδα μας, είναι οι εκλογές. Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και "τρέμουν". Με άλλο πολιτικό "σκηνικό" ξεκίνησαν το έγκλημα και άλλο βλέπουν μπροστά τους. Βλέπουν ότι τα κόμματα στα οποία επένδυσαν και από τα οποία έλαβαν τις δηλώσεις "υποτέλειας", δεν συμπληρώνουν ούτε από κοινού το απαιτούμενο ποσοστό για να κυβερνήσουν τη χώρα. Τα πάλαι ποτέ παντοδύναμα κόμματα του δικομματισμού είναι πλέον "σκιές" των εαυτών τους. Γι' αυτόν τον λόγο φοβούνται. Φοβούνται την οποιαδήποτε νέα Κυβέρνηση, η οποία δεν θα συντίθεται από τους δικούς τους ανθρώπους …Την οποιαδήποτε νέα Κυβέρνηση, η οποία θα εκμεταλλευτεί το "τετελεσμένο" PSI και θα αρνηθεί το "προσεχές" δάνειό τους.

Μιλάμε για τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ. Μιλάμε πραγματικά για το "κάζο" των αιώνων. Κινδυνεύουν αυτοί, οι οποίοι ήθελαν να εξοντώσουν την Ελλάδα, να γίνουν οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της. Θα τους δημιουργηθεί αξεπέραστο πρόβλημα, αν μια νέα Κυβέρνηση νέων προσώπων —είτε από αδυναμία να επιβάλει τα μέτρα τους είτε από πατριωτισμό— δεν "απορροφά" τα δάνειά τους …Αυτό, δηλαδή, το οποίο είναι το ζητούμενο γι' αυτούς …Να μην μπορέσουμε να απολαύσουμε ως κέρδος ό,τι έχουμε "κερδίσει" με το "κούρεμα". Αυτό το κέρδος έρχονται να μας το ακυρώσουν με το νέο δάνειο. Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν πάση θυσία να μας βυθίσουν άρον-άρον στην ύφεση.

Εδώ μπορεί να καταλάβει κάποιος τον λόγο που συμβαίνουν τα παράλογα που περιγράψαμε στην αρχή του κειμένου. Γιατί αυτοί, οι οποίοι μας "βρίζουν" καθημερινά σαν "απατεώνες", θέλουν να είναι οι αποκλειστικοί δανειστές μας. Από τη μία μας απειλούν ότι δήθεν με "πόνο" ψυχής μάς δίνουν τα δάνεια των Ευρωπαίων φορολογουμένων και από την άλλη μας βάζουν να υπογράψουμε ότι δεν θα πάρουμε ποτέ δάνειο από άλλους δανειοδότες …Παράξενο δεν είναι αυτό; Μας κατηγορείς για ύποπτους απάτης και μας υποχρεώνεις να πάρουμε τα πολύτιμα χρήματά σου και όχι αυτά των Ρώσων για παράδειγμα; Την ίδια ώρα μας απειλούν με την παραμονή μας στο Ευρώ …Την πιο άσχετη και βλακώδη απειλή, που μπορούν να εκστομίσουν. Όλα αυτά έχουν σχέση με την παραπληροφόρηση των Ελλήνων …Για να μην "βλέπουν" τι κάνουν. Συγκεκριμένα, για να μην "βλέπουν" τα εγκλήματα που κάνουν.

Περί αυτού πρόκειται. Μιλάμε για αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Μας "πυροβολούν" σήμερα, για να αποδείξουν αύριο ότι ήμασταν "νεκροί" και άρα όταν αυτό δεν ίσχυε. Για αυτόν τον λόγο μας φορτώνουν με απειλές και προπαγάνδα. Φοβούνται την αντίδρασή μας και προσπαθούν να την αποφύγουν. Γνωρίζουν ότι θα υπάρξει αντίδραση, αν οι Έλληνες αντιληφθούν τις "παράλογες" ενέργειές τους σε σχέση με το πραγματικό πρόβλημά της οικονομίας τους. Γνωρίζουν ότι θα υπάρξει αντίδραση, επειδή χτυπάνε με τον πιο άσχημο τρόπο τον "άσχετο" με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας ιδιωτικό τομέα …Αυτό κι αν είναι "πυροβολισμός", που στοχεύει κατ’ ευθείαν στην "καρδιά" της πατρίδας μας …Αυτό κι αν είναι χτύπημα κάτω από τη "ζώνη" και έχει την ανάγκη της "απόκρυψης" από το "βλέμμα" των Ελλήνων.

Λογικό είναι αυτό. Έγκλημα είναι το ψαλίδισμα των εισοδημάτων των Ελλήνων του ιδιωτικού τομέα. Εφόσον γνωρίζει κάποιος το πρόβλημα, το οποίο μας έφερε στη δυσχερή θέση, γνωρίζει ότι αυτό το πρόβλημα δεν οφείλεται στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα …Και όμως. Η Τρόικα χτυπάει μέρα και νύχτα αυτόν τον τομέα. Έναν τομέα, ο οποίος όχι μόνον δεν επιβαρύνει τα έξοδα του κράτους —τα οποία θεωρητικά είναι ο στόχος τους να περιοριστούν—, αλλά αντίθετα συντελεί τα μέγιστα στα έσοδά του. Συντελεί στους φόρους, που συγκεντρώνει το κράτος από την αγορά. Συντελεί στα έσοδα των ταμείων, που, αν μειωθούν, θα τα "φορτωθεί" το κράτος …Και όμως. Κάτι, το οποίο θεωρητικά επιβαρύνει τους εργοδότες και διευκολύνει το κράτος, οι Τροϊκάνοί το "κυνηγούν".

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απλούστατα είναι οικονομικοί "δολοφόνοι". Βιάζονται να προκαλέσουν στέρηση εσόδων στο κράτος, ώστε να το κάνουν εξαρτώμενο από τα δάνειά τους …Τα δικά τους δάνεια αποκλειστικά. Βιάζονται να επιδεινώσουν την κατάσταση την οποία βελτίωσε το "κούρεμα", πριν οι Έλληνες συνειδητοποιήσουν ότι είναι εκμεταλλεύσιμη και τους στείλουν στο διάολο. Βιάζονται να προκαλέσουν ανεργία, ώστε να αυξήσουν τις ανελαστικές δαπάνες του κράτους με αποτέλεσμα να ανοίγει διαρκώς το έλλειμμά του, παρά τις ανυπόφορες στερήσεις του λαού.

Αυτός είναι ο στόχος τους. Να φαίνεται ότι το κράτος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ούτε μετά από αυτό το "κούρεμα" …Να χρεοκοπεί ο χρεοκοπημένος κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει διαρκής "επικαιροποίηση" …Να επιβαρύνουν διαρκώς την κατάσταση, ώστε να δίνουν δικαιολογία και άλλοθι στις δικές τους εταιρείες αξιολόγησης να απαγορεύουν την έξοδό μας στις αγορές. Να μπορούν οι "βασανιστές" να μας καθηλώνουν στο "σφαγείο" τους. Να μπορούν να μας εκβιάζουν με την επιβίωσή μας.

Γι' αυτόν τον λόγο οι δωσίλογοι πολιτικοί —με επικεφαλής τον Βενιζέλο— δεν δίνουν ποτέ στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας μας …Δεν δίνουν ποτέ στοιχεία για την ταμειακή της ευχέρεια …Δεν τους αφήνουν τα ξένα αφεντικά τους, γιατί δεν θέλουν να φαίνεται ότι μπορεί η Ελλάδα —έστω και "αγκομαχώντας"— να ανταπεξέρθει στις υποχρεώσεις της χωρίς το δάνειο "μαμούθ" …Το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δοθεί ποτέ σε κράτος, όπως λέει και ο καραγκιόζης κολαούζος των τοκογλύφων Γιωργάκης.

Το δάνειο είναι αυτό, που τους ενδιαφέρει να πάρει η Ελλάδα, για να τη "λιώσουν" στις υποθήκες και τους δυσμενείς εκείνους όρους, που το δάνειο αυτό συνεπάγεται. Το δάνειο τούς ενδιαφέρει να "φορτωθούμε", γιατί μόνον αυτό νομιμοποιεί την παρουσία της Τρόικας στην Ελλάδα …Νομιμοποιεί τις δυνάμεις "Κατοχής", οι οποίες διαλύουν και ευτελίζουν τα πάντα, για να τα αποκτήσουν χωρίς καμία αντίσταση. Περί αυτού πρόκειται. Είμαστε στόχος λεηλασίας και αυτό γίνεται ευκολότερα με τα δάνεια που μας φορτώνουν. Οικονομικοί "δολοφόνοι" είναι τα κτήνη τύπου Τόμσεν. Τι κάνουν; Γνωρίζουν αυτά, τα οποία περιγράφουμε παραπάνω και μας "σακατεύουν".

Γνωρίζουν ότι το 70% του ΑΕΠ μας προέρχεται από την κατανάλωση και άρα από τα εισοδήματά μας. Με τις μειώσεις των μισθών, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, προσπαθούν να φέρουν το ΑΕΠ στα "μέτρα" που έχουν προαποφασίσει οι τοκογλύφοι. Απλή αριθμητική κάνουν. Γνωρίζουν πού περίπου πρέπει να φτάσουν το ΑΕΠ, προκειμένου η σχέση του με το δημόσιο χρέος να "παραλύει" τη χώρα. Από τη στιγμή που μπορούν και αποφασίζουν μόνοι τους για τις μειώσεις ενός παράγοντα, ο οποίος επηρεάζει το ΑΕΠ μας στο 70% και ίσως και παραπάνω, διαρκώς το περιορίζουν. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι το μυστήριο στην αποστολή τους στην Αθήνα. "Βομβαρδίζουν" τον ελληνικό λαό με φτώχεια, για να επωφεληθούν από την καταστροφή του.

Επιτίθενται στα εισοδήματα των Ελλήνων, γιατί θέλουν να φτάσουν το ΑΕΠ μας στο επίπεδο των τριτοκοσμικών κρατών, όπως μας περιγράφεται σε δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times …Κάτω και από το ΑΕΠ του Βιετνάμ και του Περού …Κοντά στα επίπεδα του Μπαγκλαντές, όπως μας λένε ειρωνικά οι Γερμανοί οικονομικοί "δολοφόνοι". Γιατί; Για να μην μπορεί κανένα "κούρεμα" να μειώνει τον συντελεστή που έχουν ανάγκη για να μας καθηλώνουν στον μηχανισμό τους. Για να μην μπορεί κανένα "κούρεμα" να ρίξει το χρέος μας κάτω από το επιθυμητό γι' αυτούς 120%, που κάνει το χρέος μη βιώσιμο. Για να κάνουν την πατρίδα μας ένα ταπεινό "πακέτο" και να την αγοράσουν όλη μαζί. Σε κάνουν Μπαγκλαντές, για να σε αγοράσουν σε τιμές "Μπαγκλαντές".

…Αυτό δηλαδή, το οποίο κάνουν πάντα και παντού τα μέλη της Τρόικα …Αυτό, που έκανε το ΔΝΤ στην Αϊτή του προδότη Αριστίντ …Αυτό, που έκανε η Δυτική Γερμανία στην Ανατολική του προδότη Χόνεκερ. Αυτό επιχειρούν να κάνουν και στην Ελλάδα του προδότη Παπανδρέου. Θέλουν να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο "Ευρήκα", που θα τους επιτρέψει να καταφέρουν εις βάρος της Ελλάδας ό,τι δεν πέτυχαν να κάνουν οι Ναζί. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, που μας δίνεται η ευκαιρία, στη συνέχεια δεν θα μπορούμε να αντιδράσουμε ακόμα κι αν το θέλουμε. …Προμελετημένο έγκλημα εξ’ αρχής …Θάνατος δια του λιθοβολισμού αρμόζει στον Τόμσεν και στους συμμορίτες φίλους του. Θάνατος αξίζει σε απλούς ιδιώτες, οι οποίοι εκτελούν συμβόλαια θανάτου εις βάρος ολόκληρων λαών.

Η Ελλάδα πρέπει να νικήσει τον φόβο, για να επιβιώσει.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας αυτήν τη στιγμή είναι ο φόβος …Ο φόβος, ο οποίος προκύπτει από την άγνοια …Ο φόβος, που κάνει τους σύγχρονους Έλληνες να φέρονται σαν τους Ευρωπαίους του Μεσαίωνα, οι οποίοι νόμιζαν πως, αν δεν κάνουν τα κατάλληλα "τάματα" στους "θεούς", θα "πέσει" ο Ουρανός στο κεφάλι τους. Όσο αστείοι μας φαίνονται εκείνοι οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι —σήμερα που υπάρχει γνώση— άλλο τόσο αστείοι θα φαίνονται στο μέλλον και οι σύγχρονοι Έλληνες, οι οποίοι φοβούνται τις απειλές των "μεσαιωνιστών" της οικονομίας …Οι σύγχρονοι Έλληνες, που, εξαιτίας της άγνοιάς τους, αφήνουν κτήνη —όπως ο Σόιμπλε ή ο Ρεν— να τους τρομοκρατούν …Να τους τρομοκρατούν με την απειλή ότι, αν εγκαταλείψουν την Τρόικα, θα "πέσει" πάνω τους ο "ουρανός" της αγοράς και θα τους σκοτώσει.

Γι' αυτόν τον λόγο καθημερινά μας επιτίθενται. Επενδύουν στη σύγχυσή μας και στην άγνοιά μας. Ανακατεύουν την αλήθεια με τα ψέματα, για να μην καταλαβαίνει κανένας τι συμβαίνει. Για να "θολώσουν" την κρίση μας, μας βρίζουν καθημερινά …Για να μην αντιστεκόμαστε …Για να δεχθούμε να "αλυσοδεθούμε" …Για να μην εκμεταλλευτούμε το θετικό της χρεοκοπίας, που είναι το "κούρεμα" του χρέους και να δεχθούμε να μας ξαναδανείσουν ακόμα περισσότερα από αυτά που γλιτώσαμε …Να δεχθούμε να μας αντικαταστήσουν τα ακίνδυνα ιδιωτικά ομόλογα του παρελθόντος με μελλοντικά δάνεια, τα οποία είναι ενυπόθηκα δάνεια απέναντι σε λαούς. Αυτό όμως είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί μας "βάζουν" απέναντι στους ευρωπαϊκούς λαούς σαν εχθρούς τους.

Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης την αγωνία τους για τις εκλογές. Έχουν αγωνία, γιατί στην πραγματικότητα βρίσκονται οι ίδιοι στον "αέρα" και όχι η Ελλάδα. Δεν έχουν κατορθώσει να ολοκληρώσουν αυτό, το οποίο τους βολεύει. Με τους προδότες, που κυβερνούν την Ελλάδα, το μόνο που κατάφεραν μέχρι στιγμής είναι να βάλουν τα πράγματα στη "σειρά" που τους βόλευε, αλλά όχι και να την ολοκληρώσουν. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός τους. Στην πραγματικότητα όχι μόνον δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά βρίσκεται στη χειρότερή του φάση …Στην πιο επικίνδυνη γι' αυτούς φάση …Στη φάση που οι ίδιοι είναι ευάλωτοι και όχι τα υποψήφια θύματά τους, δηλαδή οι Έλληνες.

Μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί μόνον εκείνο το μέρος του σχεδιασμού, που συμφέρει τους Έλληνες …Έχει εκτελεστεί μόνον το εύκολο μέρος του, που δίνει τη θεωρητική ευκαιρία στους Έλληνες ακόμα και να τους "ρίξουν" …Έχει ολοκληρωθεί το PSI και τα νέα δάνεια ακόμα δεν μας τα έχουν φορτώσει …Ακόμα κι αν τα υπέγραψε η Κυβέρνηση των προδοτών, δεν τα έχουμε πάρει. Άρα; Άρα, φοβούνται μια νέα Κυβέρνηση Ελλήνων, η οποία δεν θα δεχθεί τα νέα δάνεια, ενώ το PSI έχει ήδη δρομολογηθεί και η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τα CDS. Φοβούνται μια νέα Κυβέρνηση, η οποία, είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω άποψης, δεν θα εκτελεί τα προβλεπόμενα "μέτρα" και άρα δεν θα "συρρικνώνει" την ελληνική οικονομία. Φοβούνται μια Κυβέρνηση Ελλήνων, η οποία θα τους αναγκάσει ν' αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τα δεδομένα να είναι πιο ευνοϊκά για τους Έλληνες και πιο δυσμενή για τους ίδιους.

Σήμερα είναι ίσως η κρισιμότερη εποχή στην ελληνική ιστορία. Στο χέρι των Ελλήνων είναι ν' αποφασίσουν αν θέλουν να "σωθούν" ή αν θα τα παρατήσουν και θα "αυτοκτονήσουν". Όσο εύκολο και πιθανό είναι το πρώτο, άλλο τόσο είναι και το δεύτερο. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν συνθήκες PSI, η Ελλάδα έχει τη μοναδική ευκαιρία να "σωθεί". Να αρνηθεί να δεχθεί το νέο δάνειο "μαμούθ" και προπάντων να αρνηθεί ν' αποδεχθεί τον αυτοκτονικό "σχεδιασμό" της Τρόικας. Αυτή η αναπάντεχη ευκαιρία των Ελλήνων είναι που τρομοκρατεί τους τοκογλύφους. Η ευκαιρία που τους δίνεται στις προσεχείς εκλογές.

Όμως, ακόμα περισσότερο τους τρομοκρατεί το γεγονός ότι ο λαός έχει αγριέψει και απειλεί να κόψει τους "δεσμούς" του με το ελληνικό παρακράτος των δωσίλογων. Ο λαός δείχνει αποφασισμένος να εξουδετερώσει τους ανθρώπους που έχουν εγκαταστήσει οι ίδιοι στην εξουσία, προκειμένου να ελέγχουν τη χώρα. Είναι εξοργισμένος και δείχνει ότι θέλει να τιμωρήσει όλους τους δικούς τους χαφιέδες, οι οποίοι τον έσπρωξαν στο Μνημόνιο …Αυτούς, οι οποίοι συζητούσαν την είσοδό μας στο ΔΝΤ και ταυτόχρονα μας έλεγαν "λεφτά υπάρχουν" …Αυτούς, που, για το "καλό" μας, "μεγέθυναν" το έλλειμμα και μιλούσαν για "Τιτανικούς" …Αυτούς, οι οποίοι παραπονιόντουσαν για το πόσο διεφθαρμένος και τεμπέλης ήταν ο λαός, που είχαν την "ατυχία" να κυβερνούν. Όλα αυτά ο λαός τα έχει καταγράψει στη συνείδησή του και είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους προδότες.

Το μόνο, που ακόμα τον κάνει διστακτικό, είναι ο φόβος…Ο φόβος της άγνοιας …Ο φόβος, που δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά μπροστά μας …Ο φόβος, που δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε πως ό,τι "βλέπουμε" σήμερα είναι ψεύτικο. Ζούμε σε ένα virtual περιβάλλον και πρέπει να ξυπνήσουμε όσο είναι καιρός …Όσο θα έχει νόημα να ξυπνήσουμε. Πρέπει στις προσεχείς εκλογές να "ξηλώσουμε" το κύκλωμα των προδοτών …Το κύκλωμα των χαφιέδων των τοκογλύφων. Στη Βουλή δεν πρέπει να μπει ούτε ένα από τα μνημονιακά κόμματα των δωσίλογων. Στη Βουλή δεν πρέπει να μπει ούτε ένας από τους προδότες.

Πρέπει οι Έλληνες να καταφέρουν στις εκλογές και ν' "αποτινάξουν" από πάνω τους τη προδοτική τους ηγεσία. Μόνον με αυτόν τον τρόπο υπάρχει πιθανότητα ν' αλλάξει ολόκληρη η κατάσταση …Να αλλάξει ολόκληρη η κατάσταση όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο …Να ανοίξει ρήγμα στο "Νταχάου" των τοκογλύφων και ν' απελευθερωθούν όλα τα PIIGS από την "κόλαση" της οικονομικής αθλιότητας. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση απέναντι στον εαυτό της και την ιστορία της να βοηθήσει τόσο τον εαυτό της όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι αυτή που "γέννησε" τη σύγχρονη Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να την προστατεύσει με το πάθος της "μητέρας".

Το λάθος τους η τελευταία μας ευκαιρία.

Αυτό, το οποίο πρέπει να μείνει στον αναγνώστη, είναι ότι οι προσεχείς εκλογές δεν είναι απλά μία ακόμα ευκαιρία, αλλά η τελευταία μας ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία απροσδόκητη, γιατί ήταν βλάκες οι ιμπεριαλιστές. Οι "στόκοι" δεν έκαναν αυτά τα οποία έπρεπε με τη σειρά που έπρεπε και τώρα κινδυνεύουν πραγματικά να γίνουν οι "σωτήρες" μας.…Μια "τρίπλα" υπόθεση είναι η "σωτηρία" της Ελλάδας …Μια "προσποίηση", που θα έλεγε και ο ποδοσφαιρικός εκφωνητής, ώστε από τελευταίος να βγεις "μπροστά". Είναι βλάκες οι ιμπεριαλιστές και σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Από τη στιγμή που έκαναν με δική τους ευθύνη το PSI —και δεν μας έβαλαν στον "μπελά" των Ισλανδών να μαλώνουμε μόνοι μας με τους τοκογλύφους—, είναι θέμα χρόνου να την πατήσουν. Η Ελλάδα, εξαιτίας του PSI μπορεί από τελευταία των τελευταίων να γίνει από τους πρώτους της παγκόσμιας οικονομίας. Με "κουρεμένο" το δημόσιο χρέος της και με ένα ιδιωτικό χρέος από τα μικρότερα στον κόσμο, δεν έχει να φοβάται τίποτε. Ας φοβούνται αυτοί, οι οποίοι ακόμα έχουν τις "χαίτες" των τοκογλύφων …Γνώση, αυτοπεποίθηση και λογική χρειάζεται για να "σωθούμε".

ΕΞΩ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Δημοψήφισμα είναι οι προσεχείς εκλογές.

Θα αποφασίσουμε ποιοι θέλουμε να μας κυβερνάνε και ποιοι όχι.

Θα αποφασίσουμε αν θα αφήσουμε να περιφέρονται στην πατρίδα μας τα "όρκ" της Τρόικας ή όχι.

Εκλογές με αιτήματα απέναντι στον πολιτικό κόσμο.

Αιτήματα για την πατρίδα μας και όχι για τα ...βολέματά μας.

1. Ακύρωση της νέας Δανειακής Σύμβασης.

2. Ολοκλήρωση του PSI και για όσους παρανόμως εξαιρέθηκαν.

3. Αύξηση των μισθών του ιδιωτικού τομέα.

4. Εθνικοποίηση των προβληματικών ιδιωτικών τραπεζών.

5. Μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας της "Ανώνυμης Εταιρείας αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου" σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο, που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζομένους της χώρας.

6. Ειδικά δικαστήρια για την οικονομική κρίση και όχι Εξεταστικές Επιτροπές των συνενόχων.

Παναγιώτης Τραϊανού

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com