Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Μαϊάμι η Μόσχα με χημικούς αεροψεκασμούς!


Ώστε τα κατάφεραν λέει οι κινέζοι να τροποποιήσουν τον καιρό στο Πεκίνο για τον εορτασμό της 60ής επετείου της ίδρυσης της "Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας" στις 28 Σεπτεμβρίου... Μας το είπε με χαρακτηριστική φυσικότητα ο εκφωνητής του δελτίου ειδήσεων στο "ALTER": "ψέκασαν χημικά στην ατμόσφαιρα από την προηγούμενη μέρα για να αποτρέψουν την εκδήλωση βροχής που αναμενόταν για την επόμενη μέρα, κι έτσι πραγματοποιήθηκαν χωρίς πρόβλημα καιρού οι σχετικές παρελάσεις..." Αντί να έχουμε λοιπόν ευθείες απαντήσεις στις ερωτήσεις ακόμη και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το περιεχόμενο των ψεκασμών από αέρος σε κατοικημένες περιοχές από τα λευκά αεροπλάνα χωρίς διακριτικά, με τις λευκές ουρές που αφήνουν στο πέρασμά τους "chem trails", μας εθίζουν σιγά σιγά στο άκουσμα ειδήσεων για τροποποίηση του καιρού με τέτοιες μεθόδους. Για διαβάστε την πρόσφατη σχετική ανταπόκριση του συνεργάτη της "Καθημερινής" στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα που ακολουθεί:

Νέο μέτωπο άνοιξε ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ. Αυτή τη φορά οι «εχθροί» του είναι τα χιόνια! Στέλεχος του Δήμου Μόσχας ανακοίνωσε την Τετάρτη, πως συζητείται ο βομβαρδισμός των σύννεφων, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από το καθάρισμα των δρόμων και των υπόλοιπων σημείων της Μόσχας. Η πρόθεση αυτή του Δήμου Μόσχας, δεν αναμένεται να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη θέρμη, περισσότερο από τις περιοχές που βρίσκονται στα προάστια της Μόσχας, στις οποίες αν εφαρμοστεί το σχέδιο Λουζκόφ θα πέφτει το χιόνι που προορίζεται για τη ρωσική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να πνιγούν κυριολεκτικά.
Εξοικονόμηση χρημάτων
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος του Δήμου της Μόσχας για τον εκχιονισμό και καθαρισμό της πόλης Αντρέι Τσίμπιν, η πρόληψη των χιονοπτώσεων εξ ουρανού θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση 10,2 εκ. δολαρίων αυτόν τον χειμώνα, συμπληρώνοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να δαπανήσει 180 εκατ. ρούβλια (6,2 εκ. δολάρια) προκειμένου να διαλύει τα σύννεφα την παραμονή μιας πολύ μεγάλης χιονόπτωσης. Ο Λουζκόφ έχει εδώ και καιρό αρχίσει τη μάχη με τα σύννεφα με ψεκασμό υγρού αζώτου και άλλων χημικών.
Έχει παραδεχτεί πως αυτή την ανορθόδοξη μέθοδο την εφαρμόζει τις παραμονές σημαντικών εορτών όπως για παράδειγμα η 9η Μαΐου και η Ημέρα της Μόσχας, για να μην ματαιωθούν λόγω κακοκαιρίας. Τον τελευταίο μήνα ο δήμαρχος Μόσχας, πρότεινε να επεκταθεί αυτή η τεχνολογία για την καταπολέμηση ισχυρών χιονοπτώσεων, υποστηρίζοντας πως αυτό θα έχει θετική επίπτωση και στο πρόβλημα της κίνησης. Θέτοντας το ερώτημα, τι θα γίνει αν το χιόνι πέσει εκτός Μόσχας, απάντησε πως η ευρύτερη περιοχή θα έχει περισσότερο νερό, μεγαλύτερες σοδειές και λιγότερη κίνηση. Ενισχύοντας τα επιχειρήματα εκπρόσωποι του Δήμου υποστηρίζουν πως χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τις αεροπορίας για την πρόληψη ισχυρών χιονοπτώσεων το κόστος θα είναι τρεις φορές χαμηλότερο από την εφαρμογή της παραδοσιακής μεθόδου με τα φορτηγά, τις μπουλντόζες και τους σταθμούς επεξεργασίας του χιονιού.
Αν και ο Δήμος ενέκρινε αυτή την πρόταση, η οποία θα εφαρμόζεται δύο με τρεις φορές κάθε χειμώνα, ο εκπρόσωπος του τμήματος των δημοσίων έργων δεν μπόρεσε να εξηγήσει στους δημοσιογράφους πώς μια μεγάλη χιονόπτωση μπορεί να προβλεφθεί έγκαιρα. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Μόσχας είναι μεγαλύτερος από αυτόν της Νέας Υόρκης κατά 39 δισ. δολ. και αυτόν τον χρόνο παρουσιάζει έλλειμμα 182 δισ. ρουβλίων, τρεις φορές δηλαδή περισσότερο από το προβλεπόμενο.
http://news.kathimerini.gr/
Δείτε κι εδώ σχετικά: http://www.enouranois.gr/