Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η βούληση του Λαού με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών


Το μήνυμα του πρωθυπουργού του 18% ότι εμείς συνεχίζουμε ότι και εάν ψηφίσατε, τουλάχιστον εξοργίζει τους πολίτες. Από την ώρα που άρχισε να διαφαίνεται ότι ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών ήταν ο λαός που αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στις εκλογικές διαδικασίες περιορισμένης επιλογής με την αποχή του η την αποδοκιμασία του,(άκυρο, λευκό),τα κέντρα οικονομικής εξουσίας που ελέγχουν τα συμβατικά ΜΜΕ επιχειρούν να συσκοτίσουν την πραγματική λαϊκή βούληση.
Σκοπός τους, ρίχνοντας για συζήτηση παραπλανητικά επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην ανθρώπινη λογική, να διευκολύνουν την παραμονή του πολιτικού αυτού συστήματος στην εξουσία παρά την εκφρασμένη πλέον αντίθετη θέληση του εκλογικού σώματος μέσα από την ανάγνωση των αριθμητικών δεδομένων των αποτελεσμάτων. Το μήνυμα του πρωθυπουργού του 18% ότι εμείς συνεχίζουμε ότι και εάν ψηφίσατε, τουλάχιστον εξοργίζει τους πολίτες.
Τα αριθμητικά δεδομένα λοιπόν των χθεσινών εκλογών είναι τα ακόλουθα και οδηγούν σε πολιτικά συμπεράσματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αφού στηρίζονται στις κοινά παραδεκτές έννοιες της λαϊκής ψήφου.
Το συνολικό ποσοστό του εκλογικού σώματος που γύρισε ευθέως την πλάτη στο παρόν πολιτικό σύστημα ανέρχεται στο 47,5% δηλαδή ένας στους δύο πολίτες.
Ειδικότερα η συνολική αποχή κινήθηκε στο επίπεδο του 40%, φθάνοντας στην Αθήνα το 58%, στη Θεσσαλονίκη το 46,9%, στον Πειραιά το 56,5%, στην Πάτρα το 39,4% και στο Ηράκλειο Κρήτης το 36,3%. Η μεγαλύτερη αποχή καταγράφτηκε στις Πρέσπες με ποσοστό 76,15%. Ακολουθεί η Νίσυρος με 75%, ο Άγιος Ευστράτιος με 73%, η Ιθάκη με 68,48%, η Λήμνος με 67,77%, τα Κύθηρα με 65,81%, η Σύμη με 65,56%, Σέρβια-Βελβεντός με 63,75% και η Φλώρινα με 61%.
Το Λευκό/Άκυρο έφτανε στις Περιφερειακές εκλογές το 9% και στις δημοτικές το 5.37% με μέσο όρο πανελλαδικά 7,3%
Από τους υπόλοιπους πολίτες που έφθασαν στην κάλπη για να ψηφίσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο τα κόμματα που μετέχουν στην σημερινή Βουλή πήραν:
ΠΑΣΟΚ 34%,
ΝΔ 32,5%,
ΚΚΕ 11,5%,
ΛΑΟΣ 6,5%,
ΣΥΝ 4,8%.
Αν τα ποσοστά αυτά που αφορούν τους πολίτες που ψήφισαν, δηλαδή το 52,5%,(5.693.638 ψηφοφόροι) αναχθούν στο σύνολο του εκλογικού σώματος, δηλαδή στο 100%,(9.334.922 ψηφοφόροι),η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής:
ΠΑΣΟΚ 18,02% η 1,682,152 ψήφοι
ΝΔ 17,2% 1,608,200
ΚΚΕ 6,06%
ΛΑΟΣ 3,44%
ΣΥΝ 2,54%
Επισημαίνονται σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τα εξής:
1.Τό κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το απελπιστικά χαμηλό ποσοστό 18% των πολιτών
2.Τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί συγκεντρώνουν μόνο το 35,2%
3.Τα κόμματα που πήραν αντιμνημονιακή θέση (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ) έλαβαν 25,8%
4.Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς έλαβαν μόνο το 8,6% των ψήφων
Τα πολιτικά συμπεράσματα με βάση την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών έχουν ως εξής:
-Το ΠΑΣΟΚ από σήμερα θα συνεχίσει να κυβερνά παρά την εκφρασμένη εναντίον του βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, αφού πήρε μόνο το 18% των ψήφων
-Ο δικομματισμός αποτελεί πλέον έναν συντηρούμενο μύθο, αφού τα δύο κόμματα εξουσίας μαζί μόλις ξεπερνούν το 35% στις προτιμήσεις των πολιτών.
-Τα κοινοβουλευτικά κόμματα που πήραν αντιμνημονιακή θέση δεν απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών, αφού μόλις συγκεντρώνουν συνολικά το 25,8% των εκλογέων
-Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΝ) δεν προσφέρουν αξιόπιστη προοπτική στους πολίτες αφού μόλις το 8,6% εξέφρασε την προτίμησή του σε αυτά
-Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, δηλαδή το 47,5% βρίσκεται αθόρυβα για την ώρα στην αναμονή, δηλώνοντας κατά κατηγορηματικό τρόπο με τη στάση της ότι θα εκφράσει τη βούλησή της μέσω της συμμετοχής της σε διαδικασία ετυμηγορίας, μόνο αν προταθεί μία εντελώς νέα προοπτική για τη χώρα, ικανή να τη βγάλει από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο.
Γιώργος Κοσμόπουλος
Πρόεδρος Αντιμονοπωλιακής Ένωσης STOPCARTEL