Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

"Ελληνικέ λαέ..."



Εικόνα του ’73;



Με την προσήκουσα επισημότητα και λαμπρότητα και με την αθρόα παρουσία και συμμετοχή του λαού στη μαθητική παρέλαση, τιμήθηκε εφέτος η επέτειος της Εθνοκατασκευής και η μνήμη των αδαών και αγράμματων κουρελιάρηδων αγωνιστών του 1821, όπως απαθανατίζει και ο φωτογραφικός φακός.

Στο βάθος κήπος -πρώην βασιλικός, πρώην εθνικός και νυν κήπος βουλευτικής απόδρασης- ο Υπουργός Διά Βίου Παιδιάς...

Μπαμπουινιώτης, αποτείνει φόρο τιμής, 40 €/τ.μ. ημιυπαιθρίως -εξαιρούνται τα στέγαστρα.

Την αποθέωση από τα πλήθη αξιώθηκαν οι Ανάπηροι Ειρήνης Θ. Πάγκαλος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Ρεπούση.


Υ.Γ. Και του χρόνου με την πατρίδα μας.

http://greki-gr.blogspot.com/

Από το κέντρο της αστυνομοκρατούμενης και… καγκελωμένης Αθήνας, ο ανταποκριτής του BBC, Μαρκ Λόουεν, σχολίασε στο twitter του:

Athens surrounded by armed police for independence day marches. One policeman suspicious that my cafe latte may have been a yoghurt missile.
The look of determination on these students’ faces as they march thru Athens is amazing- not a smile in sight!

Η Αθήνα περικυκλωμένη από αστυνομικούς, για την παρέλαση της ημέρας της Ανεξαρτησίας. Ένας αστυνομικός υποπτεύθηκε ότι ο καφές λατέ που πίνω, ίσως είναι γιαουρτοπύραυλος.
Το αποφασισμένα βλέμματα στα πρόσωπα των μαθητών, που παρέλασαν στους δρόμους της Αθήνας, είναι εκπληκτικό -ούτε ένα χαμόγελο!

http://www.tsantiri.gr


Διεθνής διασυρμός για τους ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες

Σε διεθνές ρεζιλίκι εξελίσσεται η υπόθεση των μέτρων προστασίας μιας "ανεπιθύμητης κυβέρνησης" που έχει χάσει όχι απλώς τη νομιμοποίηση, αλλά και την επαφή με την πραγματικότητα απεργαζόμενη ύποπτες μεδοθεύσεις που μπορεί να οδηγήσουν εύκολα και σε μακελειό.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του "Business Week" το οποίο περιγράφει ως "γελοίο το σκηνικό μιας δημοκρατικής κυβέρνησης που βάζει ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και χιλιάδες αστυνομικούς για να προστατεύσουν μερικές δεκάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους".

«Οι Αρχές της χώρας», λέει το αμερικανικό Business Week, «έχουν εφαρμόσει μαζικά μέτρα ασφαλείας με την χρήση ακόμα και ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας από τον φόβο διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις εθνικές παρελάσεις για τον εορτασμό της «Ελληνικής Ημέρας της Ανεξαρτησίας (όπως ακριβώς αναφέρουν την 25η Μαρτίου) αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, είπαν οι Αρχές από χθες Παρασκευή, ενώ θα αποκλειστεί η πρόσβαση του κοινού στην Πλατεία μπροστά στη Βουλή από όπου οι πολιτικοί και οι επίσημοι παρακολουθούν τις παρελάσεις…

Συνήθως χιλιάδες άνθρωποι σχηματίζουν μία γραμμή στις κεντρικές οδούς της Αθήνας, για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που σηματοδοτεί την εξέγερση της Ελλάδας, ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1821. Αλλά η δημόσια οργή έχει αυξηθεί καθώς η κυβέρνηση έχει επιβάλει ακόμα περισσότερες περικοπές αλλά και αυξήσεις στους φόρους στους Έλληνες πολίτες, κατά τη διάρκεια μίας σοβαρής οικονομικής κρίσης. Στην άλλη Εθνική Εορτή τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας αποδοκιμάσθηκε και η στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε με την επίκληση των διαμαρτυριών.

Από τότε οι πολιτικοί έχουν πέσει συχνά θύματα της οργής πολιτών, που τους εκτοξεύουν ύβρεις και γιαούρτια ή αυγά, σε δημόσιες εμφανίσεις τους σε όλη τη χώρα.

Οι Αρχές, θα περιορίσουν την πρόσβαση μπροστά στη Βουλή την Κυριακή και ανάλογοι περιορισμοί, αναμένονταν για την παρέλαση των μαθητών σήμερα. Η κίνηση στους δρόμους κοντά στο χώρο της παρέλασης είναι απαγορευμένη, την ώρα που μεταλλικά οδοφράγματα είχαν στηθεί στους δρόμους προς την πλευρά της Βουλής"...

Από τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από τη Βαλένθια με ελληνικό άρωμα…


Ο διεθνούς φήμης πλέον πρώην πρωθυπουργός ο αξέχαστος ΓΑΠ εμπνέει το Καρναβάλι της Βαλένθια.

Ως Γυμνός δισκοβόλος ετοιμάζεται να πετάξει το ευρώ…

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Las Fallas «έγδυσαν» τον Παπανδρέου και στο τέλος έκαψαν το ομοίωμά του μαζί με τα άλλα άρματα.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Οι Ισπανοί τον κατάλαβαν και του αποδίδουν τα "δέοντα". Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, τον αφήνουμε να απομακρυνθεί από "τον τόπο του εγκλήματος" χωρίς να του αποδώσουμε αυτά που του "πρέπουν"...

http://kostasxan.blogspot.com