Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αφύπνιση συνειδήσεων και ανθρώπινων αρετών




Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που δεν άφησε τους αστυνομικούς να μπουν για να συλλάβουν διαδηλωτές, δέχεται πλήθος ευχαριστιών, φωτογραφίζεται με την ελληνική σημαία και συγκινείται

Εκατοντάδες Ισπανοί περνάνε από το εστιατόριο "Prado" του Alberto Casillas, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη στάση του στις προχθεσινές διαδηλώσεις, όταν προστάτεψε διαδηλωτές που είχαν καταφύγει στο εστιατόριο του και δεν επέτρεψε στις δυνάμεις της αστυνομίας να μπουν μέσα και να τους συλλάβουν.

Ο κύριος  Casillas, κατ' άλλους αρχισερβιτόρος κατά το Business Insider ιδιοκτήτης του μαγαζιού, 49 χρονών και ψηφοφόρος μάλιστα του Ραχόι όπως λέει κάποια στιγμή,  είπε στους αστυνομικούς: «Μόνο πάνω από εμένα θα περάσετε» και στη συνέχεια συμβούλεψε τους διαδηλωτές να μην πετάνε πέτρες και τους κάλεσε να καθίσουν να τους κεράσει.

Στους ανθρώπους που περνάνε από το μαγαζί του για να τον ευχαριστήσουν ο Alberto Casillas, λέει: «Εσείς είσαστε οι ήρωες, εγώ απλώς στάθηκα εδώ μπροστά. Εδώ είναι το σπίτι όλων, δεν σας απαγορεύω την είσοδο». Μάλιστα σε κάποιο video εμφανίζεται δακρυσμένος να φιλά το χέρι διαδηλωτών και σε κάποια στιγμή φωτογραφίζεται με διαδηλωτή κρατώντας την ελληνική σημαία.

Στο πρώτο video, από τη βραδιά των επεισοδίων, o Κασίγιας εμφανίζεται στο 04.18 να απαγορεύει την είσοδο των ΜΑΤ στο μαγαζί του:





http://axinosp.blogspot.gr