Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Περί φερέλπιδων διαδόχων…



Υπερψήφισε η Νέα Δημοκρατία επί της αρχής το νομοσχέδιο που αφορά στην εποπτεία των τραπεζών, μετά την κατάθεση των τροπολογιών για το ειδικό τέλος στα ακίνητα και την «καρατόμηση» στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Παρά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων τροπολογιών την Παρασκευή, στις οποίες εναντιώθηκε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μετέβαλλε την αρχική θετική τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου, καθώς με αυτό κυρώνεται η Σύμβαση-Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την οποία θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική.
Η στάση της Ν.Δ. προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων. "Όταν όλος ο κόσμος βογκά για το τέλος στα ακίνητα και την καρατόμηση της ΕΛΣΤΑΤ, υπερψηφίζετε επί της αρχής. Φαίνεται πως όσο νοιώθετε σιγουριά απ’ τις δημοσκοπήσεις, αλλάζετε βιολί και γίνεστε μνημονιακοί με μικροπαραλλαγές, ως φερετζές" σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης δήλωσε πως "μένει άφωνος" από την στάση της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι κατά την συζήτηση των τροπολογιών την Πέμπτη, θα υποβάλλει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας - κάτι που ανακοίνωσε αργότερα και για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Αφορμή για αυτή την ανάρτηση, είναι η προηγούμενη.
Αλλού θα καταλήξει, αλλά δεν πειράζει.

Επειδή με έντονη αγωνία, το διαδικτυακό φερέφωνο του Σαμαρά της Συγγρού, και όχι της ΝΔ της Συγγρού, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ψηφίζοντας η ΝΔ επί της αρχής το νομοσχέδιο, δεν σημαίνει ότι ψήφισαν και τις τροπολογίες, θα το γράψω και εδώ ότι έτσι είναι, και ας μην ελέγχομαι για δημοσιογραφική δεοντολογία.
Άλλωστε όποιος γνωρίζει γράμματα, αυτό διαβάζεται ευκρινώς.

Η ουσία όμως είναι, ότι στην πονηράδα της κυβέρνησης να περάσει ως τροπολογίες τα μέτρα την Παρασκευή, αυτή που έλεγε ότι αυτό το αισχρό φαινόμενο θα το σταματήσει, έδωσε για άλλη μία φορά λαβή στην Αξιωματική Αντιπολίτευση όχι μόνον να στηλιτεύσει την μεθοδολογία, αλλά και να αρνηθεί να ψηφίσει, έστω και επί της αρχής, το νομοσχέδιο αιτιολογώντας την απόφασή της ως απόπειρα να την εγκλωβίσουν σε επικοινωνιακό ολίσθημα.
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι την Κυριακή που ο Σαμαράς έδινε συνέντευξη και έλεγε ότι δεν συμφωνεί με ανυπακοή στον νόμο, αλλά είπε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει, κάποιοι ερμήνευσαν αυτή την δήλωση ως έμμεση προτροπή για το πρώτο, ενώ την ίδια ημέρα ο Παυλόπουλος σε συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, υποστήριζε σαφώς και ευκρινώς ότι το μέτρο και η επιβολή του είναι αντισυνταγματικά.
Σε καμία από τις δύο λαβές που του παρουσιάστηκαν δεν εφήρμοσε λαβή ο νέος ηγέτης.
Και όταν θα έρθει η στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο κατά άρθρο αλλά και οι τροπολογίες που έντεχνα μπήκαν, δεν θα έχει και τόση σημασία η ονομαστική ψηφοφορία.
Θα έχει χαθεί η ευκαιρία τεκμηρίωσής του ως αντισυνταγματικού, εάν όντως ισχύει.
Όσο και να σπεύδουν λοιπόν εκλεκτοί αρθρογράφοι, να προσπαθούν να κρατήσουν εγκλωβισμένους τους οπαδούς τους μέσα από μία στείρα αντιπαράθεση μικροκομματικών θέσεων, λειτουργώντας έτσι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και η άθλια κυβέρνηση με τα δικά της φερέφωνα, τόσο θα αποκαλύπτεται η ιδιοτελής τους προσπάθεια.
Εάν δεν μπορούν να συντονιστούν ο Πρόεδρος με τα στελέχη του, τώρα που η ευθύνη τους είναι αντιπολιτευτική, φανταστείτε τον συντονισμό τους όταν θα γίνουν κυβέρνηση.
Για να μην αναφερθώ σε όλα εκείνα τα υπόλοιπα στελέχη που έχουν κατά καιρούς διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή, και παραμένουν ωσάν να μην συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο.
Και βέβαια έχουν σπεύσει, από το φερέφωνο του Σαμαρά στο διαδίκτυο, να περάσουν έμμεσα ότι ο Πρόεδρος τους την φυλάει και ότι οι οπαδοί – ψηφοφόροι πρέπει να του λύσουν τα χέρια και να μην τους ψηφίσουν.
Το μεγαλείο του ηγέτη στο αποκορύφωμά του!

Ή μήπως δεν πρέπει να θυμόμαστε από που προέρχονται οι Χαρβαλιάς, Μυταράκης,
Σταϊκούρας, του στενού του περιβάλλοντος, και εσχάτως ο υιός Ψυχάρης και οι οποίοι αύριο μπορεί και να είναι υπουργικά στελέχη;

Αυτά να τα βλέπουν ορισμένοι που νομίζουν ότι ο Σαμαράς μιλάει κωδικοποιημένα και ότι οι ομιλίες του βρίθουν νοημάτων, λες και το κοινό που απευθύνεται είναι κρυπτογράφοι και όχι πολίτες που επιτέλους ζητούν ξεκάθαρες κουβέντες.
Επίσης να τα βλέπουν και εκείνοι που προέτρεπαν το περιβάλλον του Σαμαρά να τον προστατεύουν από τυχόν κακοτοπιές και κακόβουλες ενέργειες, λόγω του ότι είναι πολύ «πατριώτης».
Το είδαμε στο νομοσχέδιο για το τζαμί και στην αγωνία του για την κατάργηση του ασύλου.

Αλλά όπως λένε αυτοί που τον «γνωρίζουν» καλά, και τα μάτια μας θα τρίβουμε και πρέπει να κάνουμε υπομονή, και να του έχουμε εμπιστοσύνη και ένα σωρό άλλες ανοησίες που με ωραιότατο και συναισθηματικό τρόπο περνάνε προς τους εναπομείναντες και αγωνιούντες οπαδούς του.
Είναι οι ίδιοι που μέσα από το ίδιο διαδικτυακό φερέφωνο, οπλίζουν με μίσος τους οπαδούς του, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα τους κρατήσουν μαντρωμένους απέναντι στους λύκους του μπατσόκ που κυκλοφορούν ελεύθερα.
Είναι οι ίδιοι που με περισσή ευκολία κατηγορούν τα ΜΜΑποβλάκωσης, ενώ λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς ιδιοτελή τρόπο.

Και ναι, σίγουρα δεν μπορεί να είναι χειρότερη, η ΝΔ, αυτών των καθοδηγούμενων ανδρείκελων που κυβερνούν τώρα.
Και ναι, επίσης, οπωσδήποτε πρέπει αυτά τα ανδρείκελα να φύγουν το συντομότερο δυνατόν.
Αλλά, ναι σίγουρα θα χάσουμε άλλη μία ευκαιρία να απογαλακτιστούμε από τα μεταδικτατορικά κόμματα και την νοοτροπία που απόθεσαν σαν έρμα στα μυαλά μας.
Θα χάσουμε την ευκαιρία, να μετατραπούμε από λαός και πάλι σε πολίτες.
Διότι όσο θα μας αντιμετωπίζουνε και αντιμετωπίζουμε ως λαό, τόσο θα εξαφανιζόμαστε ακόμα περισσότερο στον λάκκο της πολιτικής ανυπαρξίας.
Φρόντισαν για αυτό οι εκλεκτές ιδεολογίες, από τον Μαρξ και δώθε.

Είμεθα μόνοι μας.
Όλοι οι πολιτικοί μας έχουν προδώσει, είτε με τις πράξεις τους, είτε με την απραξία τους.
Και αφού κάποιους τους ενοχλεί, ως έκφραση, δεν είναι όλοι ίδιοι.
Αλλά και αυτοί, που για κάποιους διαφέρουν, απλά είναι απόντες.
Και το διατυπώνω έτσι, διότι σε αρκετούς τους αρέσει να παίζουν με τις λέξεις.

Ένας δύο κούκοι δύσκολα φέρνουν την Άνοιξη.
Οι κούκοι ξέρουν ποιοι είναι.
Εκεί που βρίσκονται όμως, απλά τους δίνεται η ευκαιρία να μιλάνε πιο δυνατά.
Επίσης νομίζουν ότι έχουν μεγαλύτερη προστασία και ακροατήριο.
Όταν θα καταλάβουν ότι το σύστημα, που αναγκαστικά ανέχονται, εάν το θεωρήσει απαραίτητο θα τους πετάξει με περισσή ευκολία, τότε θα είναι αργά.

Είμεθα μόνοι μας και δεν είμεθα ακόμη αρκετοί.
Ελάχιστοι, αναλογικά του μεγέθους του προβλήματος, πολεμάνε μέσα από το διαδίκτυο τους αλήτες που μας κυβερνούν.
Και είναι οι μόνοι που έχουν τεκμηριωμένη γνώμη και όχι μία απλή αφοριστική άποψη, όπως εγώ καλή ώρα.
Οι πολλοί είτε φοβούνται είτε αγνοούν τον τρόπο είτε νομίζουν ότι αντέχουν τα χτυπήματα και τα τσεκουρώματα είτε απλά βολεύονται.
Οι ηγέτες δεν αυτοανακηρύσσονται, ούτε αναδεικνύονται από τα λόγια και τις κορώνες.
Οι ηγέτες αναδεικνύονται από την στάση τους και τις πράξεις τους κατά την διάρκεια της κρίσιμης κατάστασης.
Οι ηγέτες σε παίρνουν από το χέρι και σε αναγκάζουν με την στάση τους να τους ακολουθήσεις.
Οι ηγέτες δεν φωνάζουν στον αντίπαλο ότι κάνει λάθος, ούτε έρχονται κατόπιν εορτής να βροντοφωνάξουν...σας τα έλεγα εγώ!
Οι ηγέτες δεν περιμένουν να κουραστεί ο αντίπαλος από τα πολλά χτυπήματα που δίνει εξολοθρεύοντας τους δικούς του ανθρώπους.
Διότι όταν πλέον ο αντίπαλος θα έχει γίνει πτώμα από τα χτυπήματα που θα έχει ρίξει και θα αποχωρήσει, τότε οι ξεκούραστοι και λαοπρόβλητοι ηγέτες, θα ηγηθούν «πτωμάτων».

Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα, να ασχοληθώ ξανά με τα πολιτικά τέρατα των πολιτικών και τις αντιδράσεις των οπαδών τους.
Νοιώθω ότι καταντώ γραφικός και παρασύρομαι από τον ρυθμό τους σε αυτήν την ανόητη και κακόηχη συμφωνία σε «ρε» βλάκα και «λα» πρόβατο, για έγχορδα μαλάκια και κρουστά ασπόνδυλα με βαρύτονους χοντρούς, υψίφωνους διοπτροφόρους με απόντα τον διευθυντή ορχήστρας και ένα κοινό που νομίζει ότι έχει διαρκείας και παρακολουθεί το ντέρμπι των «αιωνίων».
Αφήστε που κινδυνεύω να με πούνε και άσχετο.
Μήπως τελικά είμαι άσχετος;
http://skeftikos.blogspot.com