Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Είμαστε μια μορφή της ολότητας, ένας από τους τρόπους που εκδηλώθηκε η ολότητα



Είσαστε μέρος μιας απέραντης ενέργειας, κύματα σε έναν απέραντο ωκεανό. Αν μπορέσετε να το θυμόσαστε, δεν θα χάνετε ενέργεια ποτέ, επειδή θα έχετε στη διάθεσή σας μια απέραντη πηγή. Δεν είστε παρά κύματα. Μέσα, βαθιά κρύβετε ο ωκεανός. Όταν γεννιέστε, ποιος σας γεννά ; Ποιος σας δίνει ενέργεια να κινείτε το σώμα σας ;
Το σώμα σου είναι γεννήτρια. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερη ενέργεια δέχεται από την αστείρευτη πηγή. Όταν δεν το χρησιμοποιείς, δεν υπάρχει ανάγκη ανεφοδιασμού. Τότε, σιγά, σιγά, ο εφοδιασμός σταματά. Γίνετε πιο δραστήριοι και θα έχετε περισσότερη ενέργεια. Όταν δεν είστε δραστήριοι χάνετε πολύ ενέργεια. Η ενέργεια δεν χάνεται με την δραστηριότητα. Με την δραστηριότητα, ανανεώνεται.
Κοιτάξτε τα δέντρα. Ο ήλιος ανατέλλει και η δροσιά αρχίζει να εξατμίζεται από τα φύλλα των δέντρων. Από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να εξατμίζεται στο φύλλο, καινούργιο νερό αρχίζει να παράγεται στις ρίζες, επειδή πρόκειται για μια διαδικασία. Το φύλλο ελευθερώνει το νερό. Τότε κοντά στο φύλλο, δημιουργείται ξηρασία. Το ξερό μέρος ρουφάει νερό από το κλαδί αμέσως. Τότε, το κλαδί ξεραίνεται και ρουφάει νερό από το μεγαλύτερο κλαδί κι αυτό συνεχίζεται μέχρι τις ρίζες. Οι ρίζες με τη σειρά τους, ρουφάνε νερό από τη γη.
Αν το φύλλο σκεφτόταν πως όταν το νερό εξατμιστεί, θα πεθάνει, θα διψάσει, τότε το δέντρο θα πέθαινε. Δεν θα υπήρχαν καινούργιες πηγές διαθέσιμες και οι ρίζες δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Εσύ έχεις τις ρίζες σου στο άπειρο. Όταν χρησιμοποιείς την ενέργεια, τότε ρουφάς ενέργεια από το άπειρο, οι ρίζες σου αρχίζουν να λειτουργούν.
Ο ανθρώπινος νους κάνει λάθος, νομίζοντας ότι με τη δραστηριότητα χάνουμε ενέργεια. Όχι ! Όσο πιο δραστήριος είσαι, τόσο περισσότερη ενέργεια έχεις. Λιγότερο δραστήριος, λιγότερη ενέργεια. Κι αυτό αληθεύει με τη δραστηριότητα, σε όλες τις κατευθύνσεις της ζωής. Όταν αγαπάς, έχεις περισσότερη αγάπη να δώσεις. Όταν τσιγκουνεύεσαι και σκέφτεσαι : Αν αγαπήσω περισσότερο θα σπαταλήσω την αγάπη μου και, αργά ή γρήγορα, δεν θα έχω άλλη αγάπη να δώσω, γι’ αυτό είναι καλύτερα να τη διατηρήσω, τότε η αγάπη σου θα πεθάνει, και δεν θα είσαι ικανός να αγαπάς καθόλου.
Όταν αγαπάς, έχεις περισσότερη αγάπη στη διάθεσή σου. Χρησιμοποίησέ την περισσότερο και θα έχεις περισσότερη. Αυτός είναι ο νόμος της ζωής. Μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Συμπόνια, αγάπη, δραστηριότητα, όποια κι αν είναι η διάσταση, ισχύει ο ίδιος νόμος. Κάνε το ίδιο πράγμα με ό,τι θέλεις να έχεις περισσότερο. Αν θέλεις να γίνεις μια απέραντη πηγή αγάπης, τότε, μοίραζε αγάπη όσο μπορείς. Μην τσιγκουνεύεσαι. Μόνο οι τσιγκούνηδες χάνουν ενέργεια. Και όλοι μας είμαστε τσιγκούνηδες γι’ αυτό αισθανόμαστε συνέχεια ότι σπαταλάμε ενέργεια.
Αγάπη, σεξ, δραστηριότητα, οτιδήποτε, να θυμάσαι πάντα να έχεις στο νου σου ότι, κάθε φορά που δίνεις κάτι, έχεις περισσότερα στη διάθεσή σου. Σου δίνονται περισσότερα από τις ρίζες. Ο Θεός είναι εκείνος που δίνει χωρίς όρους.
Αν δίνεις εσύ, τα χέρια σου θα αδειάζουν συνέχεια, και ο Θεός θα σου δίνει περισσότερα. Αν είσαι τσιγκούνης, η σχέση σου με τη θεϊκότητα κόβεται. Τότε, ζεις σαν ένα μικρό κύμα, που φοβάται συνέχεια ότι θα χάσει.
Ζήσε σαν τον ωκεανό. Να είσαι σαν τον ωκεανό ! Μη σκέφτεσαι ότι θα χάσεις. Τίποτα δεν χάνεται. Δεν είσαι άτομο, απλώς φαίνεται ότι είσαι άτομο. Η ολότητα ενώνεται μαζί σου. Δεν είσαι παρά μια μορφή της ολότητας, ένας από τους τρόπους που εκδηλώθηκε η ολότητα.
Και μην ανησυχείς!
Ποτέ δεν πρόκειται να τελειώσει. Ετούτη η ύπαρξη δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.
Διασκέδασε, γιόρτασε, γίνε δραστήριος και να είσαι εκείνος που δίνει πάντα. Όταν δίνεις τόσο ολοκληρωτικά, που ποτέ δεν σκέφτεσαι να κρατήσεις κάτι, είναι η μοναδική αληθινή προσευχή.

Το να δίνεις είναι προσευχή.

Το να δίνεις είναι αγάπη.

Και σε εκείνους που δίνουν, δίνονται ακόμη περισσότερα.

Osho
http://nekthl.blogspot.com