Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η κοσμογονική ουσία Οργόνη, ο Αιθέρας, η Συνεχής Ουσία, ο Δημιουργός...


Για να έχουμε μια γενική ιδέα περί της οργόνης, ας δούμε κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο ‘Εγχειρίδιο συσσωρευτή οργόνης’ του Τζειμς Ντεμέο, Ph.D.
‘Θεωρούμε την ανακάλυψη της οργόνης ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του ανθρώπου’ – από ένα γράμμα προς την Αμερικανική Ιατρική Εταιρία, υπογεγραμμένο από 17 γιατρούς το 1949 .
‘Είναι δικαιολογημένο ότι η ανακάλυψη της οργονοενέργειας και οι ιατρικές της εφαρμογές μέσω του συσσωρευτή οργονοενέργειας , του οργονοβόλου, των βιόντων γης, και του νερού οργόνης έχουν ανοίξει μια πληθώρα νέων και, όπως φαίνεται, εκπληκτικά καλών προοπτικών’ – Βίλχεμ Ράιχ , γιατρός. Από το βιβλίο ‘Η βιοπάθεια του καρκίνου (ανακάλυψη της οργόνης , τόμος 2)’ , 1948 .
‘...η οργονοενέργεια δεν υπάρχει’ – Δικαστής Τζον Ντ. Κλίφορντ, από μια απόφαση δικαστηρίου των Η.Π.Α. το 1954 με βάση την οποία όλα τα βιβλία και ερευνητικά περιοδικά του Δρ. Ράιχ απαγορεύθηκαν , και διατάχθηκε, να καούν σε κλιβάνους, ενώ ο Ράιχ κλείσθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή, όπου πέθανε.
Ο Βίλχεμ Ράιχ είχε πει ότι ακόμα και αν η ενέργεια της ζωής, ήταν γνωστή για χιλιάδες χρόνια, κατάφερε να την κάνει συγκεκριμένα χρησιμοποιήσιμη, και ότι η εποχή των εφαρμογών της μόλις έχει αρχίσει (πόσο δίκιο είχε...).
Η οργονοενέργεια είναι η κοσμική ζωική ενέργεια, η θεμελιώδης δημιουργική δύναμη γνωστή από μακρού σε ανθρώπους που είναι σ`επαφή με τη φύση, και για την οποία έχουν γίνει υποθέσεις από τους φυσικούς επιστήμονες, αλλά πλέον έχει μετρηθεί αντικειμενικά και έχει αποδειχθεί η ύπαρξη της. Η οργόνη ανακαλύφθηκε από το Δρ. Βίλχεμ Ράιχ, ο οποίος προσδιόρισε πολλές από τις βασικές της ιδιότητες. Για παράδειγμα η οργονοενέργεια φορτίζει κάθε ζωντανή και μη ζωντανή ύλη και ακτινοβολείται από αυτές . Επίσης, μπορεί εύκολα να διαπεράσει όλες τις μορφές ύλης αν και με διαφορετική ταχύτητα. Όλα τα υλικά επηρεάζουν την οργονοενέργεια, ελκύοντας και απορροφώντας την ή απωθώντας και αντανακλώντας την. Την οργόνη μπορούμε να τη δούμε, να τη φωτογραφήσουμε, να την αισθανθούμε και να τη μετρήσουμε . Είναι μια πραγματική, φυσική ενέργεια, και όχι μόνο κάποια μεταφορική, υποθετική δύναμη.
Η οργόνη υπάρχει επίσης σε μια ελεύθερη μορφή στην ατμόσφαιρα, και στο κενό του διαστήματος. Είναι διεγέρσιμη, συμπιέσιμη, διαστελλόμενη και συστελλόμενη και ικανή να έχει αυθόρμητο παλμό. Το φορτίο οργόνης μέσα σ`ένα δεδομένο περιβάλλον, ή μέσα σε μια δεδομένη ύλη, θα μεταβάλλεται με το χρόνο, συνήθως μ`ένα περιοδικό τρόπο. Η οργόνη έλκεται πολύ δυνατά προς τα ζωντανά όντα, το νερό και τον εαυτό της. Η οργονοενέργεια μπορεί να διατρέξει ή να ρεύσει κανονικά από μια τοποθεσία σε μια άλλη στην ατμόσφαιρα, αλλά γενικά διατηρεί μια ροή από δυσμάς προς ανατολάς, κινούμενη μεν, αλλά λίγο πιο γρήγορα από την περιστροφή της γης. Είναι ένα μέσο που υπάρχει παντού, ένας κοσμικός ωκεανός δυναμικής, κινούμενης ενέργειας, η οποία ενώνει όλο το υλικό σύμπαν. Όλα τα ζωντανά όντα, τα καιρικά συστήματα και οι πλανήτες, επηρεάζονται από τους παλμούς και τις κινήσεις της .
Η οργόνη σχετίζεται με άλλες μορφές ενέργειας αλλά είναι τελείως διαφορετική απ`αυτές. Μπορεί, για παράδειγμα να προσδώσει μαγνητικό φορτίο σε σιδερένιους μαγνητικούς αγωγούς, αλλά δεν είναι η ίδια μαγνητική. Μπορεί να προσδώσει ηλεκτροστατικό φορτίο σε μονωτές, αλλά δεν είναι πλήρως ηλεκτροστατική στη φύση της. Αντιδρά με μεγάλη διαταραχή στην παρουσία ραδιενεργών υλικών, ή στον τραχύ ηλεκτρομαγνητισμό (H.A.A.R.P) με μεγάλη ομοιότητα προς το ερεθισμένο πρωτόπλασμα. Μπορεί να καταγραφεί σε ειδικά διασκευασμένους μετρητές Γκάιγκερ.
Η οργόνη επίσης είναι το μέσο δια του οποίου μεταδίδονται ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές , με μεγάλη ομοιότητα προς την παλαιότερη έννοια του αιθέρα, αν και η ίδια δεν είναι ηλεκτρομαγνητική στη φύση της .
Ρεύματα οργονοενέργειας μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης επηρεάζουν αλλαγές στους τρόπους κυκλοφορίας του αέρα. Δράσεις της ατμοσφαιρικής οργόνης αποτελούν την βάση της συγκέντρωσης δυναμικών καταιγίδας, και επιδρούν στη θερμοκρασία, πίεση και υγρασία του αέρα.
Λειτουργίες της κοσμικής οργονοενέργειας επίσης φαίνεται ότι συμβαίνουν στο διάστημα, επηρεάζοντας ηλιακά φαινόμενα και της βαρύτητας.
Παρόλα αυτά, η ελεύθερη από μάζα οργονοενέργεια δεν είναι κανένας απ`αυτούς τους φυσικομηχανικούς παράγοντες, ή ακόμα και το άθροισμα τους. Οι ιδιότητες της προέρχονται περισσότερο από την ίδια τη ζωή, με μεγάλη ομοιότητα προς την παλιά έννοια μιας ζωτικής δύναμης – élan vital. Σε αντίθεση με αυτές τις παλαιές έννοιες, εν τούτοις η οργόνη έχει βρεθεί ότι υπάρχει σε μια μορφή χωρίς μάζα , στην ατμόσφαιρα και στο διάστημα. Είναι πρωταρχική αρχέγονη κοσμική ζωική ενέργεια, ενώ όλες οι άλλες μορφές ενέργειας είναι δευτερεύουσες στη φύση τους.
«Ο Ωκεανός αυτός της αρχέγονης ενέργειας του σύμπαντος , είναι η πηγή κάθε νέας ζωής. Επομένως σωστά οι άνθρωποι, από αμνημονεύτων χρόνων τον αποκαλούσαν «ΘΕΟ» τους ή «ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ» τους, ή «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ» τους, ή ένα από τα πολλά άλλα ονόματά του. Η επίγνωση αυτής της παγκόσμιας Ζωικής δύναμης και του απέραντου ουράνιου υπόβαθρού της , το οποίο είναι γεμάτο από αυτήν – η επίγνωση λοιπόν αυτή είναι ακατάλυτη μέσα στον άνθρωπο , γιατί αυτός την αισθάνεται. Αυτή αποτέλεσε την βάση όλων των ιδεών του ανθρώπου για όλα τα ουράνια ιδανικά, την βασική συναισθηματική καθαρότητα, την αγγελική υπομονή , την αιώνια αγάπη, καρτερία, ψυχική δύναμη, εργατικότητα, οικονομία και όλες τις άλλες αρετές που όλες οι θρησκείες έκαναν ιδανικά της ανθρωπότητας, από τότε που ο άνθρωπος έχασε την επαφή του με την εσωτερική του λάμψη εξαιτίας της βεβήλωσης του σωματικού έρωτα. Η Ζωική δύναμη παραμένει μέχρι τις μέρες μας το επίκεντρο όλων των κοσμικών επιθυμιών του ανθρώπου. Υπάρχει ακόμα και μέσα στον μανιασμένο φονιά της Ζωής, με την μορφή της δολοφονικής λύσσας.»
Στον κόσμο των ζωντανών όντων , οι λειτουργίες της οργονοενέργειας αποτελούν τη βάση κύριων διαδικασιών της ζωής. Παλμοί, ροή και φορτίο της βιολογικής οργόνης καθορίζουν τις κινήσεις, τις δράσεις και συμπεριφορά του πρωτοπλάσματος και των ιστών, όπως επίσης και την ισχύ των «βιοηλεκτρικών» φαινομένων. Η συγκίνηση είναι η άμπωτις και η παλίρροια, η φόρτιση και η εκφόρτιση της οργόνης μέσα στην μεμβράνη ενός οργανισμού, ακριβώς όπως ο καιρός είναι η άμπωτις και η παλίρροια, η φόρτιση και η εκφόρτιση της οργόνης στην ατμόσφαιρα. Και οι δύο, ο οργανισμός και ο καιρός αντιδρούν στον επικρατούντα χαρακτήρα και την κατάσταση της ενέργειας της ζωής . Οι λειτουργίες της οργονοενέργειας εμφανίζονται σε ολόκληρη τη δημιουργία, στα μικρόβια, τα ζώα, σε σύννεφα καταιγίδων, σε τυφώνες και γαλαξίες. Η οργονοενέργεια δεν φορτίζει μόνο και ζωογονεί τον υλικό κόσμο, είμαστε βυθισμένοι σε μια θάλασσα απ` αυτήν, με τον ίδιο τρόπο που ένα ψάρι είναι βυθισμένο στο νερό. Πολύ περισσότερο, είναι το μέσο που μεταβιβάζει συγκίνηση και αντίληψη, δια μέσου των οποίων συνδεόμαστε με το Σύμπαν, και γινόμαστε ένα με όλα τα έμβια όντα.
http://sites.google.com/site/orgonegreece/Home/reich