Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Eυρω-ομόλογο: το νέο faux bijou των τοκογλύφων


Ευρω-ομόλογο σημαίνει: Αντί για τις αδύναμες χώρες που “δεν μπορούν” να δανειστούν από τις διεθνείς αγορές, διότι έχασαν την εμπιστοσύνη αυτών των αγορών, θα βγαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δανειστεί. Θα πουλάει λοιπόν η ψυχοπονιάρα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φιλάνθρωπες αυτές αγορές τα δικά της ομόλογα, τα ευρω-ομόλογα δηλαδή, και με τα λεφτά που θα μαζεύει από τις πωλήσεις αυτών των ευρω-ομολόγων, θα “στηρίζει” τις παραπαίουσες οικονομίες της ζώνης του Ευρώ.
Αγγελικό δεν ακούγεται;
Δεν μπορείς να δανειστείς εσύ, που ‘σαι μπατίρης και κανένας δεν σε εμπιστεύεται, θα δανειστώ λοιπόν εγώ για πάρτη σου, που είμαι κούκλος κι όλοι μ’ αγαπάνε, και μετά θα σε “διευκολύνω”. Ε, με το αζημίωτο φυσικά.
Θα στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα η ΕΕ τις παραπαίουσες οικονομίες του νότου;Θα στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα η ΕΕ την χώρα μας;
Μας στήριξε μήπως η ΕΕ χωρίς ανταλλάγματα με το Μνημόνιό της;
Αστείο πράγμα.
Για να στηρίξει η ΕΕ με τα λεφτά που θα μαζεύει από το ευρω-ομόλογο την χώρα μας, θα μας ζητήσει και δεσμεύσεις να υπογράψουμε και ελέγχους να δεχτούμε.
Υπάρχει κανείς που, μετά από όλα αυτά, νομίζει πως θα γίνει αλλιώς;
Γην και ύδωρ θα μας ζητήσουνε για να μας δώσουνε λεφτά από τις εισπράξεις του ευρω-ομολόγου.
Για όποιον ΑΚΟΜΗ δεν κατάλαβε τίποτε, το ευρω-ομόλογο είναι ένα μέρος του γενικότερου σχεδίου για πλήρη έλεγχο της χώρας μας, και όποιας άλλης χώρας πέσει στα νύχια τους, από τους διεθνείς τοκογλύφους, με Ευρωπαϊκή κάλυψη. Όπως ακριβώς και με το Μνημόνιο. Θα υποβάλλουμε το προϋπολογισμό μας κάθε χρόνο για έγκριση στην Ευρώπη και θα έχουμε αιωνίως μπάστακες ελεγκτές τους στα υπουργεία μας.
Ουσιαστικά αν εφαρμοστεί το ευρω-ομόλογο και υπογράψουμε, ποιος ξέρει τι, για να πάρουμε λεφτά από αυτό, η χώρα μας θα γίνει ένα πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο, έρμαιο των επιθυμιών των διεθνών τοκογλύφων και του σκληρού πυρήνα της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Άντε, άντε, σιγά το κουίζ…
Όλα γίνονται για το φιλέτο: τα πετρέλαια, τα αέρια και τα ορυκτά μας. Και ότι άλλο ασημικό έχουμε.
Όποιος σιγοντάρει και προωθεί την ιδέα του ευρω-ομολόγου
είναι σαν να προωθεί την ιδέα ενός μόνιμου Μνημονίου, δηλαδή μιας μόνιμης επικυριαρχίας των διεθνών τοκογλύφων πάνω στην χώρα μας και μάλιστα με ευρωπαϊκή κάλυψη και νομιμότητα είναι σαν να προβλέπει πως η οικονομική καχεξία της πατρίδας μας θα πάει πολύ σε μάκρος και θα είναι σχεδόν μόνιμη και άρα δεν δείχνει να έχει καμία εμπιστοσύνη στις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας, να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη, στερώντας έτσι και τον πολίτη από οποιοδήποτε όραμα και προσδοκία εθνικής προκοπής αποδέχεται την απάτη που μηχανεύτηκαν οι εχθροί της πατρίδας μας, ότι δηλαδή το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορέσει τάχαμου να ξαναβγεί στις διεθνείς αγορές για να καλύψει τις δανειακές του ανάγκες, και άρα θα χρειάζεται μόνιμα οικονομική βοήθεια, το φουκαριάρικο, με διάφορους τρόπους, δίνοντας σαν αντάλλαγμα και τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας συμπλέει με την λογική της παρούσας καταστροφικής κυβέρνησης που δέχτηκε δανεικά με αντάλλαγμα την εθνική μας κυριαρχία και την οικονομική εξόντωση του λαού, και άρα αθωώνει αυτή την κυβέρνηση για το μεγάλο της έγκλημα, τις συνέπειες του οποίου όλοι πληρώνουμε.
http://anarmodios.wordpress.com