Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΞΙΟΣ της αποστολής που του ανατέθηκε

Το μοναδικό ζητούμενο από ένα βουλευτή είναι να ψηφίζει κατά συνείδηση.

O Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι  ΑΞΙΟΣ της αποστολής που του ανατέθηκε.


Το ίδιο άξιοι είναι και εκείνοι που ψήφισαν ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ "ΥΠΕΡ" ωστόσο δεν ξεχωρίζουν μέσα στην πολυπληθή αγέλη των φοβισμένων και υποταγμένων στην κομματική εξουσία 'αμνοεριφίων'.

Τα αμνοερίφια είναι μία κατηγορία ζωντανών που είναι χρήσιμα για διάφορους λόγους. Πχ. αποτελούν τροφή για το βοσκό (κομματική ηγεσία), αντικείμενο συναλλαγής κλπ.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά καθότι άγονται και φέρονται με βάση τις παραγγελίες του βοσκού και των (κομματό) σκυλων οδηγών. Ούτε μπορείς βεβαίως να τους καταλογίσεις ευθύνες καθότι δεν έχουν κρίση προσωπική ούτε και το θάρρος να αντιταχθούν στο ρεύμα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδώσεις ευθύνες σε εκείνους που τους επέλεξαν με την ψήφο τους.

Αυτοί που είναι ΑΝΑΞΙΟΙ κατηγορηματικά είναι εκείνοι που εντέχνως πίεσαν, καθοδήγησαν και απείλησαν εν τελει, τα αμνοερίφια να ακολουθήσουν τη δική τους ατραπό.
Ανεξαρτήτως της έκβασης της επιλογής τους είναι ΑΝΑΞΙΟΙ γιατί ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Στην περίπτωση βεβαίως που αποδειχθεί ότι το όλο εγχείρημα οδηγεί σε όλεθρο τότε... (..όπως είπε και ο Γιούγκερ)

1 σχόλιο:

andreas είπε...

Αυτοί που ψήφισαν "υπέρ" δεν είναι καθόλου άξιοι της αποστολής τους να προασπίζονται τις ελευθερίες και τα θέσμια της πατρίδας. Και έχουν τηρήσει συνεπέστατη στάση ψηφίζοντας και το μνημόνιο. Μια ματιά στο περιεχόμενο του "εφαρμοστικού" όπως μπορεί κάποιος να το διαβάσει και στη σχετική ανάρτησή μας, θα έπρεπε να τους είναι παραπάνω από αρκετή για να το καταψηφίσουν. "Αμνοερίφια" λοιπόν ή λύκοι; Φιλειρηνιστές ή γενίτσαροι; Αγωνιστές ή παραδόπιστοι καλόγεροι στην άλωση της Πόλης;