Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι μεγάλοι αποφασίζουν και διαμορφώνουν καταστάσεις σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
Η Ελλάς και οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι είναι λαός που έχει την ικανότητα να διαμορφώνει μεγαλείο με το πνεύμα και να δημιουργεί ρεύματα που παρασύρουν το κόσμο σε πνευματική και κατά συνέπεια σε κοινωνική εξέλιξη.
Στη σημερινή εποχή οι σκέψεις και οι πράξεις που εκπέμπουμε δεν είναι καθαρές, πρώτιστα, στο δικό μας μυαλό. Τι περιμένουμε, λοιπόν, από αυτούς στους οποίους στέλνουμε μηνύματα , όταν εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι λέμε, τι προτείνουμε;
Για να πετυχαίνουμε τα συμφέροντά μας πρέπει να ξαναγίνουμε πρωτοπόροι, πρωτότυποι. Τότε μόνο θα είμαστε σεβαστοί και θα συμπαρασύρουμε σε αγαθή εξέλιξη τις κοινωνίες που ζούμε. Πρώτα ξεκινάμε από το σπίτι μας. Καθαρίζουμε τη σκέψη μας από τα σκουπίδια που μας ταϊζουν καθημερινά και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες.
Ας αναλογιστούμε και ας εφαρμόσουμε όλοι τη συνταγή της ιστορίας του πολιτισμού μας που διδάσκεται σε όλες τις χώρες του κόσμου υποχρεωτικά πλέον. Τα γονίδιά μας γνωρίζουν αυτή τη συνταγή.
Κάντε λοιπόν την αρχή.

Πέτρος Γ. Πλανάκης

1 σχόλιο:

Εκηβολος είπε...

Είναι ανάγκη να "ξαναγεννηθούν" οι Έλληνες.

Γιατί όπως έλεγε το 1875 ο Άγγλος νομικός και κοινωνιολόγος Summer Maine:
«σ’ αυτόν το μικρό λαό εναπόκειτο να δημιουργήσει την αρχή της προόδου και, με εξαίρεση τις τυφλές δυνάμεις της φύσης, δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο που να μην έχει ελληνική καταγωγή».

Αρκεί, λοιπόν, να τα αναδείξουμε.