Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΝΤ: Θα αποφασίσει τη συρρίκνωση του κυβερνητικού σχήματος;


Σήμερα (25.9.2010) το πρωί, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Πάγκαλος, δικαιολογώντας τη γνωστή φράση του «όλοι μαζί τα φάγαμε… κ.λ.π.» είπε τρεις φράσεις σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που εμείς τις αξιολογούμε ως σημαντικές και σημαδιακές.
Ειδικότερα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου είπε:
Όλος ο κόσμος ξέρει ότι έχουμε δημοσίους υπαλλήλους που δεν χρειαζόμαστε.
Ένας στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους είναι άχρηστος και
Η ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, δεν είναι το δημόσιο.
Τι εννοεί ο καλοταϊσμένος "ποιητής" με αυτές τις δηλώσεις; Μήπως ο "πολλά βαρύς" αντιπρόεδρος έχει αναλάβει εργολαβικά την προετοιμασία του εδάφους για την ανακοίνωση απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, όπως άλλωστε απαιτεί το μνημόνιο που υπέγραψε τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στην οποία μετέχει ως αντιπρόεδρος;
Βέβαια, ακολουθώντας το σκεπτικό του κυρίου Πάγκαλου, θα λέγαμε με τη σειρά μας πως δεν χρειάζονται 49 υπουργοί για να λειτουργήσει μία κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο που ονομάζεται μνημόνιο. Ομοίως, και η Βουλή των Ελλήνων δεν χρειάζεται 300 για να πληρώνονται ώστε να ψηφίζουν αποφάσεις που παίρνουν άλλοι και για τις οποίες ποτέ δεν ενημερώνονται οι ίδιοι οι βουλευτές -είτε επειδή δεν θέλουν να ενημερωθούν είτε επειδή δεν τους ενημερώνουν οι... "αρμόδιοι"-.
Συνεχίζοντας το σκεπτικό του κυρίου Πάγκαλου, ούτε ο προϋπολογισμός της Βουλής χρειάζεται και θα πρέπει να μηδενιστεί, αφού η Βουλή στην παρούσα περίοδο δεν παράγει δικό της έργο, παρά μόνο προσυπογράφει τις εντολές του μνημονίου. Και αυτό το σκεπτικό μπορεί να συνεχιστεί τόσο "βαθιά", που ο κύριος Πάγκαλος θα οδηγηθεί σε λιμοκτονία...
Οι αθλιότητες των "σκεπτικών", των "διαρροών" και των διαφόρων ψυχολογικών επιχειρήσεων προετοιμασίας των πολιτών για τα... χειρότερα, δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό δείγμα λειτουργίας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Και από ότι φαίνεται, στα δύσκολα αναλαμβάνουν τα... ντόπερμαν!
Κωνσταντίνος
http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: