Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Σικέ παιχνίδι των κερδοσκόπων στην Ελλάδα


Ερωτηματικά και αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του προέδρου του Eurogroup (φωτό) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνώριζαν αλλά δεν παρενέβησαν προκειμένου να αποτρέψουν την ελληνική κρίση. Ο κ. Γιούνκερ φέρεται επίσης να έχει δηλώσει ότι είχε προσπαθήσει παρέμβει σε έλληνα πρωθυπουργό από τον οποίο έλαβε την απάντηση: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα.
«Ήταν προφανέστατο ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε κάποια μέρα ένα τέτοιο πρόβλημα, και ξέραμε ότι το πρόβλημα αυτό θα εκδηλωνόταν» είπε ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ενός forum στο περιθώριο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤκαι της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
Ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε ότι Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ συζητούσαν για αρκετό καιρό «για τις προοπτικές αυτού που τότε δεν είχε ακόμη ονομαστεί ελληνική κρίση» και παραδέχθηκε πως ήξερε ότι «η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα.
«Δεν μπορούσα να αποκαλύψω δημόσια την πληροφόρηση αυτή», προσέθεσε.
«Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, όχι όμως με σημείο έναρξης το τελευταίο έτος, αλλά εάν (σ.σ: η αντιμετώπιση του προβλήματος) ξεκινούσε δύο ή τρεις δεκαετίες πρωτύτερα», είπε επίσης ο επικεφαλής των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: