Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Διεθνές δικαστήριο εξόντωσης ανεπιθύμητων ηγετώνΑπό το news room του ΔΟΛ:
"Εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Λίβυου συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, του γιου του Σαΐφ αλ-Ισλάμ και του επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών Αμπντάλα αλ-Σενούσι εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Οι δικαστές έκαναν δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα Λουίς Μορένο-Οκάμπο για την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης με τις κατηγορίες των φόνων και διώξεων πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης, μετά τις 15 Φεβρουαρίου, ειδικά στην Τρίπολη, την Βεγγάζη και την Μιζουράτα.
Ο Λουίς Μορένο-Οκάμπο άρχισε την έρευνα στις 3 Μαρτίου, δύο εβδομάδες αφού ξέσπασαν οι συγκρούσεις τη Λιβύη. Ο ίδιος κατηγορεί τον Καντάφι ότι διέταξε ο ίδιος προσωπικά τις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών και αντιφρονούντων. Επίσης τονίζει πως ο γιος του Σαΐφ ανέλαβε την στρατολόγηση των μισθοφόρων.
Ο Αμπντάλα αλ-Σενούσι, «δεξί χέρι» του Καντάφι κατηγορείται ότι οργάνωσε τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών.
Ο Καντάφι είναι ο δεύτερος επικεφαλής κράτους εναντίον του οποίου εκδίδεται ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μετά τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ ελ-Μπασίρ, ο οποίος καταζητείται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στο Νταρφούρ.
Είναι επίσης η πρώτη φορά που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εκδίδει εντάλματα σύλληψης κατά την διάρκεια μιας ένοπλης σύρραξης".

Άλλος ένας ενοχλητικός ηγέτης στο στόχαστρο της διεθνούς αλήτ των τοκογλύφων λοιπόν. Με σύνθεση που μιμείται αυτήν πραγματικού δικαστηρίου, αλλά χωρίς την ουσιαστική λειτουργία απονομής δικαιοσύνης, το ψευτο-δικαστήριο διεθνών σκοπιμοτήτων που εξόντωσε τον Μιλόσεβιτς, τον Κάραζιτς και τελευταία τον Μπλάντιτς και μελλοντικά θα αναλάβει τους εναπομείναντες ηγέτες με απήχηση στο λαό τους, δημοφιλία και έργο στις υποδομές του κράτους τους, που όμως έχουν ένα ενοχλητικό κοινό χαρακτηριστικό: την απουσία των ευαγών ιδρυμάτων των τοκογλύφων, επιχειρήσεων και τραπεζών με μερίδιο χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας ικανό για τον έλεγχό της.
Είναι πλέον κοινό μυστικό που θα φάνταζε αστείο ιδωμένο αποσπασματικά, το γεγονός ότι οι γιαλαντζί αντικαθεστωτικοί της Λιβύης το πρώτο πράγμα που είχαν κατά νου να πραγματοποιήσουν στα εδάφη που θα κατελάμβαναν ήταν η ίδρυση τράπεζας! …
Όπως δρουν οι «οικονομικοί δολοφόνοι που έχουν σαν στόχο την υποδούλωση και την εξαθλίωση της χώρας που «καταλαμβάνουν», αντίστοιχα οι «πορτοκαλί επαναστάσεις» εκδηλώνονται εκεί που οι οικονομικοί δολοφόνοι δεν επαρκούν και χρειάζεται η στρατιωτική επέμβαση με την παράλληλη λειτουργία του θεάτρου των «επαναστατημένων».
Η Λιβύη ένα κράτος με σύγχρονες δομές, τεχνολογία, ευκαιρίες και στα δύο φύλα και σύστημα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις σύγχρονες τεχνολογικές και όχι μόνο εξελίξεις που κτίστηκε τα τελευταία χρόνια από το συγκεκριμένο ηγέτη, αποτελούσε όχι μόνο για το μουσουλμανικό κόσμο αλλά για ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο ένα παράδειγμα προς μίμηση. Αυτό ενοχλούσε ιδιαίτερα τους μαγείρους του χυλού της «νέας παγκόσμιας τάξης». Ενοχλούσε τους οπαδούς της απάνθρωπης θεώρησης της ανθρωπότητας (πόσο άνθρωποι οι ίδιοι;) ως μιας άβουλης μάζας, κατευθυνόμενης στις όποιες «προτιμήσεις» της μέσα σε όρια αποδεκτά και ασφαλή για τους εμπνευστές της παγκόσμιας δικτατορίας, τους σύγχρονους Τιτάνες.
Είθε η ώρα των «Ολυμπίων» να είναι σιμά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: