Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Περί των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που μας ελκύουν σε έναν άνθρωπο

Όταν, λοιπόν, ένα χαρακτηριστικό σάς έλκει σε κάποιον, ας πούμε ο δυναμισμός, η διάθεση για ρίσκο, ο αυθορμητισμός, η οργανωτικότητα, η τάση για περισυλλογή, να θυμάστε πως θα το λάβετε ολόκληρο κι όχι μόνο στους τομείς, που εσείς επιθυμείτε. Κι ακόμα χειρότερα για τους ανασφαλείς πως θα εξακολουθήσει να αναφέρεται σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις κι όχι μονοπωλιακά σε σας..

Έτσι μην παραπονεθείτε εάν ο τολμηρός στην εργασία του σύντροφός σας, προσόν που κάποτε θαυμάσατε, αποδειχθεί εξίσου γενναίος στις ερωτικές ερμηνείες του. Ή εάν η οργανωτική γυναίκα των ονείρων σας φανεί ψυχαναγκαστικά διατεθειμένη να σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια μιας εξόρμησης, αρνούμενη την έκπληξη.

Κι αυτό ακριβώς είναι το πιο πνιγηρό στις σχέσεις, πως ό,τι κάποτε ονομάστηκε καλό χιούμορ με τα χρόνια να λέγεται έλλειψη σοβαρότητας κι εκείνο, που αποθεώθηκε ως αυτονομία, η καθημερινότητα ανικανότητα για δέσμευση να το αποκαλεί..

Ευστράτιος Παπάνης
https://papanis1.wordpress.com

Σχόλιο αναρτούντος:

Σημαντικό είναι λοιπόν σε μια σχέση να υπάρχει αυθεντική και ανυστερόβουλη αγάπη κι όχι ικανοποίηση ανάγκης με όρους που υπαγορεύουν πότε σε «αγαπώ» και πότε όχι. Η αγάπη αυτή μπορεί να βοηθήσει τον/την σύντροφό μας να κατακτήσει υψηλότερη αυτογνωσία και να αποβάλει ό,τι φθείρει την ψυχή και την σχέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: